Po stoti put - ti si SDP kritikovao još dok su bili opozicija, zato ti današnja kritika nije vjerodostojna i u većini slučajeva je smiješna.stochar wrote: pohvalicu svaki dobar potez, ali kada ga naprave. do tada - kritika nesposobne vlasti. to radim od 2003. na ovom forumu, i to nastavljam.
SDP
-
klixober
#6851 Re: SDP
- HAVANA
#6852 Re: SDP
zagazaga wrote:Ti havana nisi ''in''
HAVANA wrote:Jebo mater ja cu se roknut sutra,ne mogu vise ove neizvjesnosti i straha.Povazdan me prepadaju... te pijem govna,jedem smece,disem nikotin,pojesce me cuke,udarice me asteroid,srusice mi se zgrada od zemljotresa,dodik ce se odvojiti,propascu ko grcka,raspasce se EU...
-
moke_31
#6853 Re: SDP
Ne moraš toliko karikirati sa ovim postom, shvatam šta hoćeš reći!!!HAVANA wrote:moke_31 wrote:Vidim da se pominju neke staze na Bjelašnici?
Jesu li to napravljene nove staze ili samo uređene stare???
Nisam čuo da su neke nove napravljene i ne kontam šta je onda novo urađeno!!!!![]()
![]()
![]()
Ove godine ima snijega i normala je da su staze bolje uređene!!!
Ako su nove urađene opet je iz budžeta, što neko iznad napisa, i ne vidim razloga da se za to ordenja dijeli. To treba sasvim normalna stvar.
Mislim, ako se nema zašta pohvaliti nova vlast ne mora se sad hvatati za svaku slamku!!!!
Eno očišćena glavna saobraćajnica od snijega, BRAVO SDP !!!!!!
Svaku vlast treba kritikovati pa i kad uradi nešto dobro! UVIJEK MOŽE BOLJE!!!!!
Jest,ne treba pohvaliti nego samo napadati.
Jest,djukac jedan...Mogao je jos 2 skijalista i sankalista napraviti umjesto ovih koja su uredjena i prosirena...Mogao je jos jedan put asfaltirati i izmjestiti,ograditi...jos koji dodatni parking napraviti pored onog novog,jos koju cestu asfaltirati pored one grbave na izlazu parkinga,jos koju stazu srediti pored onih koje je vec sredio...i topovi rade,zacudo...i tako redom...sve sto onaj majmun nije bio godinama u stanju...a posebno mi je drago da ih slusa vrijeme...bice bolje iduce godine...
Ima tu jos puno posla ali dokazao je da se u kratkom roku moze,ne puno, ali ipak nesto bolje uraditi...
P.S. Toliko pratim politiku da do juce nisam imao pojma da je covjek iz sdp-a.
Otidji pa pricaj.
A otišao bi da vidim da mogu, ali nažalost ne mogu, kao i 99% ostalih građana Sarajeva!!!
Bez obzira koliko se trudiš da nađeš nešto dobro što trenutna vlast radi, ja sam siguran da će sa SDP-om samo biti gore. Nažalost, za sve nas, i one protiv i one za SDP!!!!
Mogu sad ispisati 10 stranica šta su sve loše uradili za ovih godinu i nešto više ali nema smisla te ubjeđivati jer je tebi očigledno posao da sjediš povazdan i vrtiš po internetu ne bi li našao bilo šta pozitivno što je urađeno a da se zato zasluga može pripisati SDP-u. Patetično zaista !!
Moglo se i za SDA-SBiH naći ponešto dobro za vrijeme njihovog mandata, ali gledajući u cjelini šta su uradili?!! Uništili privredu a Bošnjake poveli ka palestinizaciji. Izgleda da je Zlaja došo ko kec na desetku da nas dokrajči!!!
- quasar
#6854 Re: SDP
HAVANA wrote:zagazaga wrote:Ti havana nisi ''in''
![]()
![]()
HAVANA wrote:Jebo mater ja cu se roknut sutra,ne mogu vise ove neizvjesnosti i straha.Povazdan me prepadaju... te pijem govna,jedem smece,disem nikotin,pojesce me cuke,udarice me asteroid,srusice mi se zgrada od zemljotresa,dodik ce se odvojiti,propascu ko grcka,raspasce se EU...
- Corto Maltese
#6856 Re: SDP
Što predstavlja veliki plus za Stochara. Osobe sa oštrijim vidom su ih kritikovali još dok su bili u opoziciji. Zato što su bili opozicija za poželjet.komeba wrote:Po stoti put - ti si SDP kritikovao još dok su bili opozicija, zato ti današnja kritika nije vjerodostojna i u većini slučajeva je smiješna.stochar wrote: pohvalicu svaki dobar potez, ali kada ga naprave. do tada - kritika nesposobne vlasti. to radim od 2003. na ovom forumu, i to nastavljam.
Last edited by Corto Maltese on 10/01/2012 16:12, edited 2 times in total.
- HAVANA
#6858 Re: SDP
Izvinjavam se na ometanju.Dabogda crko ko god ima da ode na planinu,ko radi ,zaradjuje i ima.Supak jedan.

Trebo je uzet invalidninu i penziju a ne otvarat firmu.
- Alfons Kauders
#6859 Re: SDP
Znaci dok se u Tuzli ne bude zaradjivala milja, ne treba uopste ulagati u Bjelasnicu?sanaman wrote:Ovo je bas postalo perverzno, iako se maksimalno trudim da budem realan i da ne ocekujem preokrete, cuda i radikalne poteze u narednim godinama a samim time i pretjerano poboljsanje standarda i kvalitete zivota ne mogu a da ne kazem da je ovo vise nego perverzno poredjenje i na krajuje bezobrazno reci eto uredili su ski staze na bjelasnici...
kada ste imali geografiju u skoli? Nije Bosna bjelasnica ii bolje receno ima jos dijelova federacije...njih brine i zulja sta ce biti sa ovom premijom, hoce li se povecati ili ne, a mi pricamo skijanju...jel to prosjecni bosanac moze ici na skijanje? Ne moze, ko kaze da moze, onda ne zivi u BiH.
Moze neko iz Sarajeva sjesti u auto i otici 25km na Bjelasnicu ali nece iz Tuzle neko ko mjesecno zaradi 500-600 KM ( a ovakvih je jakooo puno) ili iz drugih dijelova BiH doci na skijanje. Ovo mi dodje ko samar, ono sto si fukara pa ne mozes na skijanje da vidis kako su nam staze uredjenje
- Alfons Kauders
#6860 Re: SDP
Vidimo se gore supak...HAVANA wrote:Izvinjavam se na ometanju.Dabogda crko ko god ima da ode na planinu,ko radi ,zaradjuje i ima.Supak jedan.![]()
-
sanaman
#6861 Re: SDP
jah, a znas vrlo dobro sta je pisac htio da kaze...ali rado cu ti nacrtati, nije mi problem.HAVANA wrote:Izvinjavam se na ometanju.Dabogda crko ko god ima da ode na planinu,ko radi ,zaradjuje i ima.Supak jedan.![]()
Kao u uspjeh se navede to sto napravise/uredise staze za skijanje...
Ja sam naveo DVA KONKRETNA PRIMJERA koja zuljaju stanovnike dva kantona gdje je se pitaju sta ce biti sa premijom zdravstvenog osiguranja...a ti njima sada objasi da nije bitna premija i da to moze cekati, nego neka se spreme na skijanje, staze ko nove ima da uzivaju...al ti koji imaju da idu na skijanje, njih je jako malo u BiH i njih ne zulja premija...to su prioriteti, nema sta.
-
sanaman
#6862 Re: SDP
Pa kada bi pitao Tuzlake u sta treba ulagati, u privredu kako bi im se povecale plate sa 500 na 1000 ili prvo u Bjelasnicu, mislim da i sam znas odgovor.Alfons Kauders wrote:Znaci dok se u Tuzli ne bude zaradjivala milja, ne treba uopste ulagati u Bjelasnicu?sanaman wrote:Ovo je bas postalo perverzno, iako se maksimalno trudim da budem realan i da ne ocekujem preokrete, cuda i radikalne poteze u narednim godinama a samim time i pretjerano poboljsanje standarda i kvalitete zivota ne mogu a da ne kazem da je ovo vise nego perverzno poredjenje i na krajuje bezobrazno reci eto uredili su ski staze na bjelasnici...
kada ste imali geografiju u skoli? Nije Bosna bjelasnica ii bolje receno ima jos dijelova federacije...njih brine i zulja sta ce biti sa ovom premijom, hoce li se povecati ili ne, a mi pricamo skijanju...jel to prosjecni bosanac moze ici na skijanje? Ne moze, ko kaze da moze, onda ne zivi u BiH.
Moze neko iz Sarajeva sjesti u auto i otici 25km na Bjelasnicu ali nece iz Tuzle neko ko mjesecno zaradi 500-600 KM ( a ovakvih je jakooo puno) ili iz drugih dijelova BiH doci na skijanje. Ovo mi dodje ko samar, ono sto si fukara pa ne mozes na skijanje da vidis kako su nam staze uredjenje
Ako nije problem, onda ces mozda iz svog namiriti razliku za povecanje premije od 4KM...jer sta su 4KM ili mozda 10KM kako planiraju povecati na USK...naravno da Bjelasnica i ski staze nisu prioritet.
Pricali smo o zdravstvu, o ovom, o onom...i na kraju ispade ski staza prioritet
Last edited by sanaman on 10/01/2012 16:28, edited 3 times in total.
- Corto Maltese
#6863 Re: SDP
Protabirio sam predthodne stranice i koliko sam uspio pofatati uspjeh SDP u ovom mandatu se mjeri visinom snjega na Bjelašnici i jednim zamjeničkim mjestom iz Hrvatske kvote u Vjeću Ministara BiH.
- Banksy
#6864 Re: SDP
Ja sam ih hvalila unaprijed, Komšića najviše, preko Nikšića, Eleza do Suljagića, pa vidi šta bi, sve gori od goreg ...stochar wrote: pohvalicu svaki dobar potez, ali kada ga naprave. do tada - kritika nesposobne vlasti.
Pitanje,
Tek danas čitam,
Je li istina da je BiH jedina država koja nije imala svoju delegaciju na pogrebu Vaclava Havela??????
Takva sramota, strašno ...
Nitko od članova Predsjedništva BiH nije prisustvovao sahrani Vaclava Havela, bivšeg češkog predsjednika. Jedan od članova, Nebojša Radmanović, otputovao je u Beograd na sastanak Srba iz regije, koji je sazvao srbijanski predsjednik Boris Tadić.
Iz kabineta Bakira Izetbegovića i Željka Komšića, dvojice članova kolektivnog šefa države, nam je rečeno da ni oni, niti njihovi savjetnici na sahranu neće ići. Obrazloženje zbog čega nismo dobili.
Istovremeno, ministar vanjskih poslova Sven Alkalaj, koji tijekom petogodišnjeg mandata putuje po svijetu, a da nikom ne polaže računa gdje i zbog čega, i danas je na nekom službenom putu. Gdje, nismo uspjeli saznati. Tek iz kabineta bosanskohercegovačkog šefa diplomatije nam je rečeno da će sahrani Vaclava Havela prisustvovati ambasador BiH u Češkoj Nediljko Bilić.
Ovakav odnos zvanične bh. politike prema događaju koji je okupio najviše svjetske dužnosnike, bivše bh. diplomate ocjenjuju nedopustivim.
"Ne vidim stvarno nikakvog razloga za jedan takav propust koji naša zemlja pravi. Ne vidim nikakvog razloga da se ne oda priznanje čovjeku, jednoj od najuglednijih ličnosti Evrope u borbi za poštovanje ljudskih prava, u borbi za demokratski razvoj ne samo Češke nego i čitave Evrope, tako da mi stvarno nije jasno zašto BiH ne pošalje delegaciju. Šalje delegacije na sva moguća dešavanja, koliko sam vidio, po svijetu, a Havel, izgleda, po bh. mjerilima nije zaslužio da mu se kaže:"Svaka ti čast!" Ili: "Laka ti češka zemlja!"", kaže Ibrahim Đikić, dugogodišnji diplomata.
Hajrudin Somun, bivši ambasador BiH, kaže kako se sa Havelom susreo prije tri godine u Pragu kako bi mu uručio povelju Internacionalne lige humanista. Prema njegovim riječima, bivši češki predsjednik bio je prijatelj BiH, što je, kako navodi, možda nekome od bh. zvaničnika zasmetalo i zbog čega na sahrani nisu otišli:
"Ako ni zbog čega drugog, ono zbog činjenice da je Vaclav Havel bio jedan od prvih koji je poslao poruku Sarajevu kad su počele po njemu padati granate, osuđujući agresiju protiv BiH. Moja je sreća bila što sam upravo o tome s njim prije tri godine u Pragu pričao. Bio je to jedan od meni najdražih susreta u životu", sjeća se Somun.
-
xDenisx
#6865 Re: SDP
HAVANA wrote:Izvinjavam se na ometanju.Dabogda crko ko god ima da ode na planinu,ko radi ,zaradjuje i ima.Supak jedan.![]()
Rekao sam da je Bjelasnica jedan banalan primjer, ali ipak primjer kako su SDP-ovci u mnogim domenima strucniji i sposobniji od SDA-ovaca. Daleko od toga da su savrseni; recimo u Sarajevu je kriminal jos goruci problem, nisu obnovili Ferhadiju ove godine kako su obecali i ima toga jos koliko hocete, ali da su bolji od SDA (kao da je to narocito tesko
- Alfons Kauders
#6866 Re: SDP
Znaci po tebi... Turizam nije privreda... I ZOI 84 treba ulagati u tuzlansku privredu?sanaman wrote:Pa kada bi pitao Tuzlake u sta treba ulagati, u privredu kako bi im se povecale plate sa 500 na 1000 ili prvo u Bjelasnicu, mislim da i sam znas odgovor.Alfons Kauders wrote:Znaci dok se u Tuzli ne bude zaradjivala milja, ne treba uopste ulagati u Bjelasnicu?sanaman wrote:Ovo je bas postalo perverzno, iako se maksimalno trudim da budem realan i da ne ocekujem preokrete, cuda i radikalne poteze u narednim godinama a samim time i pretjerano poboljsanje standarda i kvalitete zivota ne mogu a da ne kazem da je ovo vise nego perverzno poredjenje i na krajuje bezobrazno reci eto uredili su ski staze na bjelasnici...
Ako nije problem, onda ces mozda iz svog namiriti razliku za povecanje premije od 4KM...jer sta su 4KM ili mozda 10KM kako planiraju povecati na USK...naravno da Bjelasnica i ski staze nisu prioritet.
Pricali smo o zdravstvu, o ovom, o onom...i na kraju ispade ski staza prioritet
-
popajic
#6867 Re: SDP
Ovo je stvarno velika brukaNitko od članova Predsjedništva BiH nije prisustvovao sahrani Vaclava Havela, bivšeg češkog predsjednika. Jedan od članova, Nebojša Radmanović, otputovao je u Beograd na sastanak Srba iz regije, koji je sazvao srbijanski predsjednik Boris Tadić.
Iz kabineta Bakira Izetbegovića i Željka Komšića, dvojice članova kolektivnog šefa države, nam je rečeno da ni oni, niti njihovi savjetnici na sahranu neće ići. Obrazloženje zbog čega nismo dobili.
Istovremeno, ministar vanjskih poslova Sven Alkalaj, koji tijekom petogodišnjeg mandata putuje po svijetu, a da nikom ne polaže računa gdje i zbog čega, i danas je na nekom službenom putu. Gdje, nismo uspjeli saznati. Tek iz kabineta bosanskohercegovačkog šefa diplomatije nam je rečeno da će sahrani Vaclava Havela prisustvovati ambasador BiH u Češkoj Nediljko Bilić.
Ovakav odnos zvanične bh. politike prema događaju koji je okupio najviše svjetske dužnosnike, bivše bh. diplomate ocjenjuju nedopustivim.
"Ne vidim stvarno nikakvog razloga za jedan takav propust koji naša zemlja pravi. Ne vidim nikakvog razloga da se ne oda priznanje čovjeku, jednoj od najuglednijih ličnosti Evrope u borbi za poštovanje ljudskih prava, u borbi za demokratski razvoj ne samo Češke nego i čitave Evrope, tako da mi stvarno nije jasno zašto BiH ne pošalje delegaciju. Šalje delegacije na sva moguća dešavanja, koliko sam vidio, po svijetu, a Havel, izgleda, po bh. mjerilima nije zaslužio da mu se kaže:"Svaka ti čast!" Ili: "Laka ti češka zemlja!"", kaže Ibrahim Đikić, dugogodišnji diplomata.
Hajrudin Somun, bivši ambasador BiH, kaže kako se sa Havelom susreo prije tri godine u Pragu kako bi mu uručio povelju Internacionalne lige humanista. Prema njegovim riječima, bivši češki predsjednik bio je prijatelj BiH, što je, kako navodi, možda nekome od bh. zvaničnika zasmetalo i zbog čega na sahrani nisu otišli:
"Ako ni zbog čega drugog, ono zbog činjenice da je Vaclav Havel bio jedan od prvih koji je poslao poruku Sarajevu kad su počele po njemu padati granate, osuđujući agresiju protiv BiH. Moja je sreća bila što sam upravo o tome s njim prije tri godine u Pragu pričao. Bio je to jedan od meni najdražih susreta u životu", sjeća se Somun.
- Optimus Prime
#6868 Re: SDP
Dzaba kad su NS-ovci bolji jedno hiljadu puta, a tek oni Fahrini ili oni iz SDU-a. Sve supermen do supermena. Tako su sposobni da bi drzavu reformirali za pet dana i od BiH napravili raj za ulaganje i omogucili stope rasta duplo vece od onih kineskih i to u vrijem3 recesije. A nakon izlaska regiona recesije stope rasta od 30% godisnje bi takodjer bile moguca. Za koju godinu bi nam i Svicarci zavidili na standardu.xDenisx wrote:HAVANA wrote:Izvinjavam se na ometanju.Dabogda crko ko god ima da ode na planinu,ko radi ,zaradjuje i ima.Supak jedan.![]()
Trebo je uzet invalidninu i penziju a ne otvarat firmu.![]()
![]()
Rekao sam da je Bjelasnica jedan banalan primjer, ali ipak primjer kako su SDP-ovci u mnogim domenima strucniji i sposobniji od SDA-ovaca. Daleko od toga da su savrseni; recimo u Sarajevu je kriminal jos goruci problem, nisu obnovili Ferhadiju ove godine kako su obecali i ima toga jos koliko hocete, ali da su bolji od SDA (kao da je to narocito tesko) jesu, i to stotinu puta.
-
sanaman
#6869 Re: SDP
koliko nam je to prihod od bjelasnice koja radi 2-3 mjseca godisnje...pricas gore kako koju god stavku ubudzetu kresmo nece biti dovoljno, a sada ce nas blelasnica i turizma izvaditi
Nego ko ce platiti onu razliku za povecanje premija, ZOI 84 iz dobiti ili nece ni oni moci namiriti tu razlki povecanja...ako ce namirit razliku ok, al da se preko premije ne budu druge razlike namirivale...koliko nocenja bude na Bjelasnici, koliko su prihodi...kolika je neto dobit..da vidimo to famozno cudo naseg turizma?
400 000 na TZ i 33 000 na USK su u poziciji da ce morati placati vecu premiju (valjda nece proci) ...objasni njima kako ce ih turizam izvuci?
znam da zoi kantonalna firma i da neme veze sa tuzlom...ali ostaje razlika u premiji koja itekako ima veze sa tuzlom.
Nego ko ce platiti onu razliku za povecanje premija, ZOI 84 iz dobiti ili nece ni oni moci namiriti tu razlki povecanja...ako ce namirit razliku ok, al da se preko premije ne budu druge razlike namirivale...koliko nocenja bude na Bjelasnici, koliko su prihodi...kolika je neto dobit..da vidimo to famozno cudo naseg turizma?
400 000 na TZ i 33 000 na USK su u poziciji da ce morati placati vecu premiju (valjda nece proci) ...objasni njima kako ce ih turizam izvuci?
znam da zoi kantonalna firma i da neme veze sa tuzlom...ali ostaje razlika u premiji koja itekako ima veze sa tuzlom.
-
sanaman
#6870 Re: SDP
Zato i nisu pobijedili na izborima i zato nemaju nikakvu odgovornost. Narod je izbarao druge jer je vjerovao drugima a ne pobrojanim.Optimus Prime wrote:Dzaba kad su NS-ovci bolji jedno hiljadu puta, a tek oni Fahrini ili oni iz SDU-a. Sve supermen do supermena. Tako su sposobni da bi drzavu reformirali za pet dana i od BiH napravili raj za ulaganje i omogucili stope rasta duplo vece od onih kineskih i to u vrijem3 recesije. A nakon izlaska regiona recesije stope rasta od 30% godisnje bi takodjer bile moguca. Za koju godinu bi nam i Svicarci zavidili na standardu.xDenisx wrote:HAVANA wrote:Izvinjavam se na ometanju.Dabogda crko ko god ima da ode na planinu,ko radi ,zaradjuje i ima.Supak jedan.![]()
Trebo je uzet invalidninu i penziju a ne otvarat firmu.![]()
![]()
Rekao sam da je Bjelasnica jedan banalan primjer, ali ipak primjer kako su SDP-ovci u mnogim domenima strucniji i sposobniji od SDA-ovaca. Daleko od toga da su savrseni; recimo u Sarajevu je kriminal jos goruci problem, nisu obnovili Ferhadiju ove godine kako su obecali i ima toga jos koliko hocete, ali da su bolji od SDA (kao da je to narocito tesko) jesu, i to stotinu puta.
![]()
![]()
![]()
- Optimus Prime
#6871 Re: SDP
Meni se cini da ti imas pogresnu sliku o tome kako ekonomija funkcionira.sanaman wrote:koliko nam je to prihod od bjelasnice koja radi 2-3 mjseca godisnje...pricas gore kako koju god stavku ubudzetu kresmo nece biti dovoljno, a sada ce nas blelasnica i turizma izvaditi![]()
Jedan dobar dio problema bi se sam rijesio, kada bi hipoteticki gledano imali jos jednu dodatnu milijardu KM deviznog priliva od turizma. Kroz povecanu kupovnu moc sinergija bi bila znatno veca, sto bi samo kroz PDV uvecalo nase budzete za stotine miliona maraka. A to je novac koji se moze izmedju ostalog iskoristiti i za zdravstvo na primjer.
A nasi potencijali su jos i veci samo ih trebamo iskoristiti. Bjelasnica je samo jedan mali dio te slagalice, ali je bitno da stvari idu u dobrom smjeru.
edit: Hrvatska za dva mjeseca ljetne sezone uzme svake godine preko 10 milijardi KM.
Last edited by Optimus Prime on 10/01/2012 16:59, edited 2 times in total.
- Alfons Kauders
#6872 Re: SDP
Kakav crni budzet? Ti haman mislis da meni drzava placa da idem na skijanje? Placam ja drzavi, kao i svi koji ostavljaju pare na Bjelasnici. Kamo srece da ima makar pola gostiju kao Jahorini.sanaman wrote:koliko nam je to prihod od bjelasnice koja radi 2-3 mjseca godisnje...pricas gore kako koju god stavku ubudzetu kresmo nece biti dovoljno, a sada ce nas blelasnica i turizma izvaditi![]()
I ispada ZOI kriv za vise premije koje ce placati radnici u Buzimu ili Zivinicama? Sta li si ti jutros uz kafu zapalio, pocasti raju jebo ga ti...
-
sanaman
#6873 Re: SDP
Problem nastaje onog momenta, kada me neko pokusava ubijediti da je napredak u drzavi to sto firma koja je na budzetu popravi ski stazu. I onda se na toj ski stazi moze bolje skijati nego prosle godine. Ako je to uspjeh i ako su to paramteri sa kojima cemo se mjeriti jel bolje skijamo prosle ili ove godine onda smo dno dna, fakat.Alfons Kauders wrote:Kakav crni budzet? Ti haman mislis da meni drzava placa da idem na skijanje? Placam ja drzavi, kao i svi koji ostavljaju pare na Bjelasnici. Kamo srece da ima makar pola gostiju kao Jahorini.sanaman wrote:koliko nam je to prihod od bjelasnice koja radi 2-3 mjseca godisnje...pricas gore kako koju god stavku ubudzetu kresmo nece biti dovoljno, a sada ce nas blelasnica i turizma izvaditi![]()
I ispada ZOI kriv za vise premije koje ce placati radnici u Buzimu ili Zivinicama? Sta li si ti jutros uz kafu zapalio, pocasti raju jebo ga ti...
naravno da svako ide skijati za svoje pare...samo ima i onih koji ne idu na skijanje pa bi se trebalo i o njima brinuti. Al su vazniji oni koji idu na skijanje.
- Alfons Kauders
#6874 Re: SDP
Pa jeste napredak, sta je drugo ako ne napredak? Napredak je i kad na Jahorini postave sesterosjede i kad na Vlasicu urade novu zicu na Markovcu. To su ulaganja koja donose pare. Sta ti mislis, da se to radi iz obijesti, da se raja kurci po snijegu? I da se na zimskom turizmu ne moze zaraditi? To je otprilike kao da odes u Dalmaciju i kazes kako je glupo ulagati u turizam, jer eto, Hrvatska je u ekonomskoj krizi, dakle infantilno.sanaman wrote:Problem nastaje onog momenta, kada me neko pokusava ubijediti da je napredak u drzavi to sto firma koja je na budzetu popravi ski stazu. I onda se na toj ski stazi moze bolje skijati nego prosle godine. Ako je to uspjeh i ako su to paramteri sa kojima cemo se mjeriti jel bolje skijamo prosle ili ove godine onda smo dno dna, fakat.Alfons Kauders wrote:Kakav crni budzet? Ti haman mislis da meni drzava placa da idem na skijanje? Placam ja drzavi, kao i svi koji ostavljaju pare na Bjelasnici. Kamo srece da ima makar pola gostiju kao Jahorini.sanaman wrote:koliko nam je to prihod od bjelasnice koja radi 2-3 mjseca godisnje...pricas gore kako koju god stavku ubudzetu kresmo nece biti dovoljno, a sada ce nas blelasnica i turizma izvaditi![]()
naravno da svako ide skijati za svoje pare...samo ima i onih koji ne idu na skijanje pa bi se trebalo i o njima brinuti. Al su vazniji oni koji idu na skijanje.
Ima i onih koji nemaju love za skijanje, ali ne vidim kako smo im mi skijasi krivi radi tog. A to da smo vazniji od njih je mozda tvoje misljenje, jer moje garant nije.
-
sanaman
#6875 Re: SDP
Ti kao skijas i gradjanin nisi kriv, nego onaj ko treba da se brine o gradjanima...prihodi od prodaje ski karata u 2010 668 000 KM, ca. 330 000 eura, jaki prihodi nema sta...razvojna grana turizam. Da, zasto da ne...samo taj turizam onda mora da ima jak udio u BDP. Imaju Grci more i turizam, i Spanija i Portugal i super vrijeme pa ih turizam ne izvlaci iz problema...al udaljvamo se od poente. Nismo istog misljenja i to je to.
Usput nikako da nadjemo nacina da pokrijemo razliku od one 4Km u TZ i 10 na USK..moze li nam turizam kao privredna grana to pokriti, tu razliku da odmah guramo tu granu...ne moze, znam i ja da ne moze.
Pricati o turizmu gdje muzeji u glavnom gradu zatvaraju i ne rade nedjeljom je smijesno.
Usput nikako da nadjemo nacina da pokrijemo razliku od one 4Km u TZ i 10 na USK..moze li nam turizam kao privredna grana to pokriti, tu razliku da odmah guramo tu granu...ne moze, znam i ja da ne moze.
Pricati o turizmu gdje muzeji u glavnom gradu zatvaraju i ne rade nedjeljom je smijesno.