dobar avatarzoom66 wrote:austrija zemlja teshka...
nema vishe imj-a
samo sto mu sakri bradu...jel da ne bude plaho ocito
dobar avatarzoom66 wrote:austrija zemlja teshka...
nema vishe imj-a
Odlicno!plain vanilla wrote:Ne znam sta je problem, Dodik je prigovorio u Mostaru sto se OHR ne oglasava.![]()
Pa, evo, oglasio se
Jednom zauvjek porezna uprava fbih kao ni uprava za indirdktno oporezivanje ne prikupljaju nikakve poreze. Veći dio poreza u budžet puni se preko državnog nivoa (pdv i carine...) i raspoređuje se u omjeru koji je definisan državnim zakonom. Svaki nivo vlasti bih, federacija, kantoni, opšine imaju svoje vlastite prihode što će reći da niko nikome ne određuje koliko će novaca dobiti u svom budžetu. E sad ono o čemu se ovdje priča to su transferi drugim nivoima vlast (posudbe, donacije, zajednički programi i sl.).madner wrote:Ne, to su stipendije iz federalnog budzeta za 3 kantona. Federalna poreska uprava prikuplja medjutim sve poreze (federalne, kantonalne i opcinske) tako da je malo tesko ignorisati federalnu vladuKomrad wrote:Naravno da se pune... jednim dijelom.. Ne znam koliko si pratio situaciju oko budzeta najkriticnija su tri kantonaGandalf wrote:Mene interesuje ovo : Ako je usvojen Federalni budžet, da li se tim sredstvima pune i kantonalni budžeti ?
Ako se pune a ona čovićeva tri kantona ne priznaju vlast, može li se istima onemogućiti prijem federalnog novca ?
bosansko podrinjski, livanjski i posavski ... trenutno nisu dobili novac... bosansko podrinjski ce dobiti sigurno...
zato su sav novac koji se treba podijeliti kantonima stavili na jedan ekonomski kod ...![]()
ako uz to dodamo i nekih 40ak miliona maraka dubuioze koliko ima ZHK ... njih ocekuje dosta tezak period
Sve smo mi inzkokamen spoticanja wrote:dobar avatarzoom66 wrote:austrija zemlja teshka...
nema vishe imj-a![]()
e nek si ukinuo dvoimenogzoom66 wrote:austrija zemlja teshka...
nema vishe imj-a
kupujmo austrijske proizviodeŽenski Dr.Med wrote:Sve smo mi inzkokamen spoticanja wrote:dobar avatarzoom66 wrote:austrija zemlja teshka...
nema vishe imj-a![]()
kamen spoticanja wrote: kupujmo austrijske proizviode

CicijoAlfons Kauders wrote:kamen spoticanja wrote: kupujmo austrijske proizviode
sutra u mercatoru, makar po dva komada svi...

ovo je danas neko vec stavio na forum, ali eto..Kako Vijesti.ba doznaju, iz istih izvora,odluka Ustavnog suda Federacije BiH već je poznata. Naime, kako nam je rekao naš izvor Ustavni sud glasaće omjerom 4:1 u korist stranaka potpisnica tzv. platforme, te će time i definitivno kao legalno biti potvrđeno konstituiranje Doma naroda FBiH i Predsjedništva FBiH na sjednici od 17. marta.
Visoki predstavnik Valentin Incko suspendovao je danas odluke Centralne izborne komisije BiH koje se odnose na formiranje vlasti u Federaciji. Ovom odlukom će se ukloniti pravne nejasnoće u pogledu statusa izabranih organa vlasti FBiH dok Ustavni sud FBiH ne odgovori na zahtjeve za preispitivanje koje su uputili Borjana Krišto i Vjekoslav Bevanda, poručeno je iz OHR-a.
Podsjetimo, portal Vijesti.ba prvi je sinoć objavio, pozivajući se na izvore iz SDP-a, da će OHR donijeti ovakvu odluku, a pod snažnim pritiskom “platformaša“ predvođenih liderom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom.
Konstatirajući da se odluke CIK-a tiču pitanja koja su stvar tumačenja Ustava Federacije Bosne i Hercegovine, navode dalje iz OHR-a, visoki predstavnik i ambasadori Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira su procijenili da bi Ustavni sud trebao imati priliku da se odredi u pogledu ovih pitanja.
A kako Vijesti.ba doznaju, iz istih izvora,odluka Ustavnog suda Federacije BiH već je poznata. Naime, kako nam je rekao naš izvor Ustavni sud glasaće omjerom 4:1 u korist stranaka potpisnica tzv. platforme, te će time i definitivno kao legalno biti potvrđeno konstituiranje Doma naroda FBiH i Predsjedništva FBiH na sjednici od 17. marta.
neka nellington...pa nije ukinuo manje entitetnellington wrote:
Cicijo
preslatke mi...nellington wrote: Cicijo
Šuti, vidiš da ti namičem mušterije u ordinaciju sa ovim slatkišimakamen spoticanja wrote:neka nellington...pa nije ukinuo manje entitet

kako ce biti 4:1 kada ima 7 sudija?plain vanilla wrote:ovo je danas neko vec stavio na forum, ali eto..Kako Vijesti.ba doznaju, iz istih izvora,odluka Ustavnog suda Federacije BiH već je poznata. Naime, kako nam je rekao naš izvor Ustavni sud glasaće omjerom 4:1 u korist stranaka potpisnica tzv. platforme, te će time i definitivno kao legalno biti potvrđeno konstituiranje Doma naroda FBiH i Predsjedništva FBiH na sjednici od 17. marta.
Visoki predstavnik Valentin Incko suspendovao je danas odluke Centralne izborne komisije BiH koje se odnose na formiranje vlasti u Federaciji. Ovom odlukom će se ukloniti pravne nejasnoće u pogledu statusa izabranih organa vlasti FBiH dok Ustavni sud FBiH ne odgovori na zahtjeve za preispitivanje koje su uputili Borjana Krišto i Vjekoslav Bevanda, poručeno je iz OHR-a.
Podsjetimo, portal Vijesti.ba prvi je sinoć objavio, pozivajući se na izvore iz SDP-a, da će OHR donijeti ovakvu odluku, a pod snažnim pritiskom “platformaša“ predvođenih liderom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom.
Konstatirajući da se odluke CIK-a tiču pitanja koja su stvar tumačenja Ustava Federacije Bosne i Hercegovine, navode dalje iz OHR-a, visoki predstavnik i ambasadori Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira su procijenili da bi Ustavni sud trebao imati priliku da se odredi u pogledu ovih pitanja.
A kako Vijesti.ba doznaju, iz istih izvora,odluka Ustavnog suda Federacije BiH već je poznata. Naime, kako nam je rekao naš izvor Ustavni sud glasaće omjerom 4:1 u korist stranaka potpisnica tzv. platforme, te će time i definitivno kao legalno biti potvrđeno konstituiranje Doma naroda FBiH i Predsjedništva FBiH na sjednici od 17. marta.
i nemojte se prerano radovati
suti otela mi drzava i zmiju za takse i komisije...al postao sam privatni poduzetnikplain vanilla wrote:zmija u dzepu, a cika zubo?
nellington wrote:Šuti, vidiš da ti namičem mušterije u ordinaciju sa ovim slatkišimakamen spoticanja wrote:neka nellington...pa nije ukinuo manje entitet
ne sekiram se ja za zubare, dusu ogulisekamen spoticanja wrote:suti otela mi drzava i zmiju za takse i komisije...al postao sam privatni poduzetnikplain vanilla wrote:zmija u dzepu, a cika zubo?
Ovdje piše da je 6Komrad wrote:kako ce biti 4:1 kada ima 7 sudija?
cekaj ba nemoj zakljucavat nista...2. aprila je zvanicno otkljucavanjeplain vanilla wrote:ne sekiram se ja za zubare, dusu ogulisekamen spoticanja wrote:suti otela mi drzava i zmiju za takse i komisije...al postao sam privatni poduzetnikplain vanilla wrote:zmija u dzepu, a cika zubo?![]()
a ako ne mozes kupiti mozart kugle, zakljucaj ti ordinaciju![]()
i necu vise oftopicarit, dvoimenog mi
Nass wrote:Bez obzira što nečasnu ulogu u tome ima i dio međunarodne zajednice, HDZ BiH, HDZ 1990, HSS, HKDU, UHSP, DC, HSP HB, HSP DR. ANTE STARČEVIĆ HB I HRVATSKI PRAVAŠKI BLOK takvu ulogu namijenjenu hrvatskom narodu ne prihvaćaju i borit će se protiv nje svim demokratskim sredstvima.
pa tu sam da majoriziram, a zubare s posebnim zadovoljstvomkamen spoticanja wrote: cekaj ba nemoj zakljucavat nista...2. aprila je zvanicno otkljucavanje![]()
a ti bi zakljucavala![]()
pravi boljsevik
on topic(posto je zoom prisutan): naprijed inzko
Dobro sam proshoplain vanilla wrote:pa tu sam da majoriziram, a zubare s posebnim zadovoljstvomkamen spoticanja wrote: cekaj ba nemoj zakljucavat nista...2. aprila je zvanicno otkljucavanje![]()
a ti bi zakljucavala![]()
pravi boljsevik
on topic(posto je zoom prisutan): naprijed inzko![]()
kad pocnete popravljati zube s totalnom anestezijom, onda cu vas postovati![]()
a ako je Zoom tu, ne znam sta da kazem on topic![]()