IRAN

Post Reply
mmaar

#6851 Re: IRAN

Post by mmaar »

celava_dlaka wrote:Zemlja gdje je skolovanje zenama zabranjeno
:-) :-) :lol: :lol: :lol:
Last edited by mmaar on 20/01/2013 13:52, edited 1 time in total.
mmaar

#6852 Re: IRAN

Post by mmaar »

harell wrote:
celava_dlaka wrote:
Fuj

Ne pogledah, rijec je o rasno motivisanim egzekucijama u SAD-u?
harell

#6853 Re: IRAN

Post by harell »

mmaar wrote:
harell wrote:
celava_dlaka wrote:
Fuj

:roll:
mmaar

#6854 Re: IRAN

Post by mmaar »

harell wrote:
:roll:
S obzirom na sveprisutno licemjerje i cinjenicu da je SAD prva zemlja na svijetu po egzekucijama i to jako cesto iskljucivo rasno motiviranim (da ne spominjemo Abu Graib, Gvantanamo i druga blistava dostignuca slobode i demokratije), a uz nju su sigurno i njeni odani bastioni demokratije i slobode poput Saudijske Arabije, Bahreina, Katara, Kuvajta i da se SAD i njeni saveznici velikodusno nude kao "osloboditelj" iranskog naroda, samo pitam, a selektivno postiranje ovakvih klipova i fotografija je odavno otrcana praksa zapadnih mainstream medija o cemu postoje i objavljene ozbiljne studije i to americkih i drugih zapadnih autora, a cak su prevodjene i kod nas i uopste nije relevantno iz njih izvoditi bilo kakve uosptene zakljucke o nekoj zemlji, jer ovi i drugi cinovi nasilja nisu posebnost ni jedne zemlje, vec su prisutni kako na Istoku, tako i na Zapadu.
harell

#6855 Re: IRAN

Post by harell »

Ja nigdje ne rekoh da branim ameriku po rasno motivisanim egzekucijama, niti arabiju ni bilo koga drugog, takodje nisam ni rekao nesto protiv irana, samo sam komentarisao odredjeni video klip, ciji naslov izgleda ne znas procitat pa ev da ti prevedem: vjesanje pedera u iranu. Ako je tebi to ok, aferim.

Takodje da je postavljeni klip iz neke druge drzave amerika, engleska, bosna, dzibuti, uzbekistan, s. koreja itd isto bi napisao "fuj" tako da ne vidim smisao tvog sarkazma na moj komentar, sve najbolje
mmaar

#6856 Re: IRAN

Post by mmaar »

harell wrote:Ja nigdje ne rekoh da branim ameriku po rasno motivisanim egzekucijama, niti arabiju ni bilo koga drugog, takodje nisam ni rekao nesto protiv irana, samo sam komentarisao odredjeni video klip, ciji naslov izgleda ne znas procitat pa ev da ti prevedem: vjesanje pedera u iranu. Ako je tebi to ok, aferim.

Takodje da je postavljeni klip iz neke druge drzave amerika, engleska, bosna, dzibuti, uzbekistan, s. koreja itd isto bi napisao "fuj" tako da ne vidim smisao tvog sarkazma na moj komentar, sve najbolje
Niti je moj prvi komentar bio upucen tebi niti sam se igdje izjasnio da mi je ok ili ne cin prikazan u video klipu. Komentar je bio upucen iskljucivo nekolicni licemjera koji vise na ovoj temi, a ni drugi komentar nije bio sarkazam niti je opet bio upucen tebi licno, sto znaci, opet nisam nigdje rekao da ti branis SAD i njene marionete, vec je bio samo dopuna prvog komentara.
harell

#6857 Re: IRAN

Post by harell »

mmaar wrote:
harell wrote:Ja nigdje ne rekoh da branim ameriku po rasno motivisanim egzekucijama, niti arabiju ni bilo koga drugog, takodje nisam ni rekao nesto protiv irana, samo sam komentarisao odredjeni video klip, ciji naslov izgleda ne znas procitat pa ev da ti prevedem: vjesanje pedera u iranu. Ako je tebi to ok, aferim.

Niti je moj prvi komentar bio upucen tebi niti sam se igdje izjasnio da mi je ok ili ne cin prikazan u video klipu. Komentar je bio upucen iskljucivo nekolicni licemjera koji vise na ovoj temi, a ni drugi komentar nije bio sarkazam niti je opet bio upucen tebi licno, sto znaci, opet nisam nigdje rekao da ti branis SAD i njene marionete, vec je bio samo dopuna prvog komentara.
E onda pardoniram :-D
Opetja033

#6858 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

mmaar wrote:S obzirom na sveprisutno licemjerje i cinjenicu da je SAD prva zemlja na svijetu po egzekucijama i to jako cesto iskljucivo rasno motiviranim (da ne spominjemo Abu Graib, Gvantanamo i druga blistava dostignuca slobode i demokratije), a uz nju su sigurno i njeni odani bastioni demokratije i slobode poput Saudijske Arabije, Bahreina, Katara, Kuvajta i da se SAD i njeni saveznici velikodusno nude kao "osloboditelj" iranskog naroda, samo pitam, a selektivno postiranje ovakvih klipova i fotografija je odavno otrcana praksa zapadnih mainstream medija o cemu postoje i objavljene ozbiljne studije i to americkih i drugih zapadnih autora, a cak su prevodjene i kod nas i uopste nije relevantno iz njih izvoditi bilo kakve uosptene zakljucke o nekoj zemlji, jer ovi i drugi cinovi nasilja nisu posebnost ni jedne zemlje, vec su prisutni kako na Istoku, tako i na Zapadu.
Na stranu sto pojedinci lupetaju gluposti o tome da zene u Iranu nemaju prava na skolovanje (broj studentica u Iranu je veci od svjetskog prosjeka) ali sta ti mozes izvaliti - ne ide izvan kategorije ovih navedenih. I jedno i drugo je vrlo lako provjeriti sa par klikova na google-u. :roll:

Dakle ne nije cinjenica kako su SAD prva zemlja po broju smaknuca, vec se radi o nevjerovatnoj lazi koja je dovoljna da te diskredituje kao normalnog sugovornika za sva vremena:
Broj smaknuca tokom 2011. godine (cifre za 2012. valjda nisu izasle):
1) Na prvom mjestu je tvoja volje NR Kina sa preko 2000 smaknuca.
2) Na drugom mjestu je tvoja volja IR Iran sa preko 250 smaknuca.
3) Na trecem mjestu nalazi se Saudijska Arabija sa preko 80 smaknuca.
4) Sjeverna Koreja sa preko 60
5) Irak sa 63.
6) i tek na sestom mjestu mozes naci SAD sa 43 smaknuca.
Izvor: http://www.amnesty.org/en/library/asset ... 2012en.pdf

O rasno motiviranim smaknucima u SAD 2011. i 2012. godine suvisno je i pricati.
matematicar_teski

#6859 Re: IRAN

Post by matematicar_teski »

harell wrote:
celava_dlaka wrote:
Fuj
nisu postovali zakon i dobili kaznu ko i svugdje u svijetu
harell

#6860 Re: IRAN

Post by harell »

matematicar_teski wrote:
harell wrote:
celava_dlaka wrote:
Fuj
nisu postovali zakon i dobili kaznu ko i svugdje u svijetu
Image
Nivri

#6861 Re: IRAN

Post by Nivri »

Kazna je primitivna.
Nivri

#6862 Re: IRAN

Post by Nivri »

Totalno bolestan sistem.
BHF_Manijak

#6863 Re: IRAN

Post by BHF_Manijak »

A ti si mi kao zdrav sa svojim milionitim nickom na forumu?! :oops:
Nivri

#6864 Re: IRAN

Post by Nivri »

Pih, pa ja sam teski ludjak. Samo ludjak moze razumijeti vas ludjake :oops: ;-)
Bosanski_kralj

#6866 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

Nivri wrote:Pih, pa ja sam teski ludjak. Samo ludjak moze razumijeti vas ludjake :oops: ;-)
Pošto ne razumiješ kazne u Iranu, onda je ono što oni čine sasvim normalno. :D
Samir_01

#6867 Re: IRAN

Post by Samir_01 »

"Posljedica iranskog nuklearnog programa bila bi ta da bi i druge zemlje u regiji također željele proizvesti nuklearno oružje, i kada nuklearno oružje postane skoro isto kao konvencionalno, u određenom momentu suočili bismo se s nuklearnim ratom koji bi predstavljao prekretnicu u ljudskoj historiji", izjavio je Kissinger.

A to sto je Izrael izgradio svoj nuklearni arsenal prije nekoliko decenija i konstantno ga modernizuje to ne ugrozava nikog...
BHF_Manijak

#6868 Re: IRAN

Post by BHF_Manijak »

Nivri wrote:Pih, pa ja sam teski ludjak. Samo ludjak moze razumijeti vas ludjake :oops: ;-)
Ma jesi ti opsjednut s Amerima ne moze to bit udure u vugla nikako! :mrgreen:
anonymous07

#6869 Re: IRAN

Post by anonymous07 »

Opetja033 wrote:
mmaar wrote:S obzirom na sveprisutno licemjerje i cinjenicu da je SAD prva zemlja na svijetu po egzekucijama i to jako cesto iskljucivo rasno motiviranim (da ne spominjemo Abu Graib, Gvantanamo i druga blistava dostignuca slobode i demokratije), a uz nju su sigurno i njeni odani bastioni demokratije i slobode poput Saudijske Arabije, Bahreina, Katara, Kuvajta i da se SAD i njeni saveznici velikodusno nude kao "osloboditelj" iranskog naroda, samo pitam, a selektivno postiranje ovakvih klipova i fotografija je odavno otrcana praksa zapadnih mainstream medija o cemu postoje i objavljene ozbiljne studije i to americkih i drugih zapadnih autora, a cak su prevodjene i kod nas i uopste nije relevantno iz njih izvoditi bilo kakve uosptene zakljucke o nekoj zemlji, jer ovi i drugi cinovi nasilja nisu posebnost ni jedne zemlje, vec su prisutni kako na Istoku, tako i na Zapadu.
Na stranu sto pojedinci lupetaju gluposti o tome da zene u Iranu nemaju prava na skolovanje (broj studentica u Iranu je veci od svjetskog prosjeka) ali sta ti mozes izvaliti - ne ide izvan kategorije ovih navedenih. I jedno i drugo je vrlo lako provjeriti sa par klikova na google-u. :roll:

Dakle ne nije cinjenica kako su SAD prva zemlja po broju smaknuca, vec se radi o nevjerovatnoj lazi koja je dovoljna da te diskredituje kao normalnog sugovornika za sva vremena:
Broj smaknuca tokom 2011. godine (cifre za 2012. valjda nisu izasle):
1) Na prvom mjestu je tvoja volje NR Kina sa preko 2000 smaknuca.
2) Na drugom mjestu je tvoja volja IR Iran sa preko 250 smaknuca.
3) Na trecem mjestu nalazi se Saudijska Arabija sa preko 80 smaknuca.
4) Sjeverna Koreja sa preko 60
5) Irak sa 63.
6) i tek na sestom mjestu mozes naci SAD sa 43 smaknuca.
Izvor: http://www.amnesty.org/en/library/asset ... 2012en.pdf

O rasno motiviranim smaknucima u SAD 2011. i 2012. godine suvisno je i pricati.

Izvor amnesty.org --- hahah ti si smjesan . To isto kao da si nam dao izvjestaj iz UN-a ili IAEA hahahha

Pa svaka budala zna da su ovi podatci lazirani -- kao i SVI ostali . Pogledaj sam UN i amnesty izvjestaj u vezi Bosne haha .
anonymous07

#6870 Re: IRAN

Post by anonymous07 »

Samir_01 wrote:
"Posljedica iranskog nuklearnog programa bila bi ta da bi i druge zemlje u regiji također željele proizvesti nuklearno oružje, i kada nuklearno oružje postane skoro isto kao konvencionalno, u određenom momentu suočili bismo se s nuklearnim ratom koji bi predstavljao prekretnicu u ljudskoj historiji", izjavio je Kissinger.

A to sto je Izrael izgradio svoj nuklearni arsenal prije nekoliko decenija i konstantno ga modernizuje to ne ugrozava nikog...
Upravu si , propaganda 100% . "Isreal" ne dozvoljava IAEA da im provjeri nuklearna postrojenja .I to ne ugrozava cijeli svijet. logika nema dalje ... a da ne govorimo o ostalim problemima sa israelom ..opce poznato .

ahmadinejad :thumbup:
celava_dlaka

#6871 Re: IRAN

Post by celava_dlaka »

Samir_01 wrote:

Izrael neprijeti da ce raznijeti Iran itd
pirpa

#6872 Re: IRAN

Post by pirpa »

ja mislim da iranci ne mogu da spavaju od sekiracije zbog izraela i amerike. :lol: :lol:
http://www.ausairpower.net/APA-Iran-SAM-Deployment.html
celava_dlaka

#6873 Re: IRAN

Post by celava_dlaka »

Image
pirpa

#6874 Re: IRAN

Post by pirpa »

[quote="celava_dlaka"] :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Post Reply