Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#6851 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

los merengues wrote:E sad ko je tu lud :-) :-) :-)
Susic definitivno lupa po divizij:
-posteda dzeke za 25 min u gradskom derbiju :x :x
-posteda ostalih koji su tu uvidjeli svoju priliku(Ibricic nespreman:sutradan u splitu na fotografisanju)
-sad se kola lome po Begovicu(momak jedini bio starter) za Stoke danas
http://www.stokecityfc.com/page/NewsDet ... 80,00.html
Al hajde da budemo iskreni: ova reprezentacija ne zasluzuje da se kvalifikuje sve dok ne bude reprezentovala normalnu drzavu a ne ovaj cirkus u kojem zivimo :x :x :x
kvalifikovanje na zavrsni turnir jednoj drzavi znaci priznaje za ulozeni rad i trud i vjetar u ledja za nastavak istih
kod nas bi se sve svelo na kradju novca od premije i slicnih idiotluka koji zive u nasem fudbalu
Zato safete strogocu glumi nekom drugom , reprezentaciji bojkot do daljneg :oops: :oops: :oops:
ah da medjuvremenu je hljeb poskupio
Pa bojkotuj, niko ti nije ni dosada branio
north

#6852 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

los merengues wrote:E sad ko je tu lud :-) :-) :-)
Susic definitivno lupa po divizij:
-posteda dzeke za 25 min u gradskom derbiju :x :x
-posteda ostalih koji su tu uvidjeli svoju priliku(Ibricic nespreman:sutradan u splitu na fotografisanju)
-sad se kola lome po Begovicu(momak jedini bio starter) za Stoke danas
http://www.stokecityfc.com/page/NewsDet ... 80,00.html
Al hajde da budemo iskreni: ova reprezentacija ne zasluzuje da se kvalifikuje sve dok ne bude reprezentovala normalnu drzavu a ne ovaj cirkus u kojem zivimo :x :x :x
kvalifikovanje na zavrsni turnir jednoj drzavi znaci priznaje za ulozeni rad i trud i vjetar u ledja za nastavak istih
kod nas bi se sve svelo na kradju novca od premije i slicnih idiotluka koji zive u nasem fudbalu
Zato safete strogocu glumi nekom drugom , reprezentaciji bojkot do daljneg :oops: :oops: :oops:
ah da medjuvremenu je hljeb poskupio
Koja pošteda ostalih, samo je Džeko pošteđen...iako ja još uvijek smatram da je trebalo insistirati da i on dođe.....ali kakav Ibričić :? ko je tog "trkača" poštedio....ne udara se samo po Begoviću nego i po Ibričiću, jer su jedina dvojica koja su odbila da dođu i zbog treba da snose sankcije....

Za ovo drugo :-) ma ja nismo odavno bojkovotali.....haj ti....mi ćemo malo kasnije.....
jutarnji

#6853 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

los merengues wrote:reprezentaciji bojkot do daljneg
Ove me gluposti prije nervirale, sad samo jedan veliki :zzzz:
jeza u ledja

#6854 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Nakon derbija u Manchesteru citam neki naslov u engleskim novinama tipa - nek Sir Alex posalje flasu dobrog vina Pizonu jer je postedio Vidica od reprezentacije prosle srijede (igrali su u Izraelu).
Edin H.

#6855 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:Nakon derbija u Manchesteru citam neki naslov u engleskim novinama tipa - nek Sir Alex posalje flasu dobrog vina Pizonu jer je postedio Vidica od reprezentacije prosle srijede (igrali su u Izraelu).
I pobijedili, za razliku od nas koji imamo igru bolju nego ikada do sada (navodno) :roll:

Kao i druge komsije Hrvati :cry:
ultima_palabra

#6856 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Igra se gradi na profilu igrača koje imaš... ne možeš igrati kao Mourinhov Inter ili Rehhagelova Grčka kad imaš jednog solidnog stopera, nesigurne bekove i jednog zadnjeg veznog koji je na kraju karijere. Logično je da baziraš igru na kratkim pasovima ako imaš dosta kreativnih veznjaka i dobre napadače koji mogu iskoristite njihove lopte.
nellington

#6857 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nellington »

Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:Nakon derbija u Manchesteru citam neki naslov u engleskim novinama tipa - nek Sir Alex posalje flasu dobrog vina Pizonu jer je postedio Vidica od reprezentacije prosle srijede (igrali su u Izraelu).
I pobijedili, za razliku od nas koji imamo igru bolju nego ikada do sada (navodno) :roll:

Kao i druge komsije Hrvati :cry:
Uh, Hrvati sad imali skandal sa Pamićem :)
jutarnji

#6858 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

Edin H. wrote:I pobijedili, za razliku od nas koji imamo igru bolju nego ikada do sada (navodno)

Kao i druge komsije Hrvati
A ovo je bitno, za sta?
Edin H.

#6859 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Edin H.

#6860 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

jutarnji wrote:
Edin H. wrote:I pobijedili, za razliku od nas koji imamo igru bolju nego ikada do sada (navodno)

Kao i druge komsije Hrvati
A ovo je bitno, za sta?
Pa ni za sta, osim da ekipe u regionu koje igraju slican fudbal imaju standardno dobre rezultate, a mi stalno dozivljavamo razocarenja i nadamo se necemu boljem :skoljka:
zecko_kupuz

#6861 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Begović i Ibričić su u centru pažnje, jer su KASNO javili da ne dolaze na okupljanje. I pustite više Džeku, momak nije rekao ni "a" od toga da neće doći, dobio je poštedu od Sušića, ne gurajte ga u isti koš s prethodnom dvojicom.

I na kraju, mislim da Sušiću inače ne leži Ibrin stil igre (predugo mezi loptu), pa mu ne pada teško da ga eventualno sankcioniše i izostavi. :D Ali svejedno je ružan osjećaj imati buntovnike u timu. :roll:
jutarnji

#6862 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

Edin H. wrote:Pa ni za sta, osim da ekipe u regionu koje igraju slican fudbal imaju standardno dobre rezultate, a mi stalno dozivljavamo razocarenja i nadamo se necemu boljem
Ma dobro, tebi je mozda bitno, meni nije. Tim prije sto spomenute ekipe u regionu nisu nikakvo mjerilo dobrih
rezultata i uspjesnosti. Mi se trebamo okrenuti sebi i ne razmisljati o njima, jer svako tarlahanje o njima moze odvesti
samo u neku bezveznu pricu.
Tema je Pape, selektor jedne od najboljih svjetskih reprezentacija.
extraordinary

#6863 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Ekipe iz regiona imaju prije svega bolje sastave, bar Hrvatska. Ne mogu toliko komentarisati Srbiju, jer nisam ih gledao kod Pižona, samo kod Antića. Ali nije mi se svidjelo ono što su pokazivali kod Antića, nije tu bilo neke jasno definisane strategije, mada su sjebali pravo lijepo Francuze. Igrali su čini mi se na horuk ko i mi sa Ćirom.

Hrvati imaju prije svega 4-5 igrača u Premiershipu, generalno bolji i uigraniji tim, i selektora koji spada u red najtalentovanijih trenera na svijetu.
Dead Man Walking

#6864 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Iako sam skeptik po pitanju Susica mora se priznati da igra u zadnje 2 utakmice nije bila losa, mada ni protivnici realno nisu Bog zna kakvi bili. Ipak, rezultat je izostao i to je na kraju krajeva jedino i bitno. Dzaba svi ti pasovi i dodavanja kad smo realno pozadi pretanki i uvijek primamo minimalno 1 go, a samo zahvaljujuci sreci ne i vise. Napad prilicno tup, i iako volim Vedu on nikako ne moze igrati sam naprijed jer mu je realizacija u zadnje vrijeme truba. Nadati se da ce Dzeks uci u formu do Rumuna, inace nam se lose pise.

Mene najvise zabrinjava to sto Susic nema autoritet i sto je ocito da igrace boli tuki za njegovo misljenje, pa se desavaju ovakva sranja oko (ne)odazivanja pojedinaca. Da je na pocetku mandata pokazao zube i zaveo disciplinu sad bi to puno bolje izgledalo. Ovako ni on sam ne zna sta bi i kako bi, i sudeci po izjavama oko ovih suspenzija ne zna kud goni.
internazionale

#6865 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by internazionale »

Dead Man Walking wrote:Iako sam skeptik po pitanju Susica mora se priznati da igra u zadnje 2 utakmice nije bila losa, mada ni protivnici realno nisu Bog zna kakvi bili. Ipak, rezultat je izostao i to je na kraju krajeva jedino i bitno. Dzaba svi ti pasovi i dodavanja kad smo realno pozadi pretanki i uvijek primamo minimalno 1 go, a samo zahvaljujuci sreci ne i vise. Napad prilicno tup, i iako volim Vedu on nikako ne moze igrati sam naprijed jer mu je realizacija u zadnje vrijeme truba. Nadati se da ce Dzeks uci u formu do Rumuna, inace nam se lose pise.

Mene najvise zabrinjava to sto Susic nema autoritet i sto je ocito da igrace boli tuki za njegovo misljenje, pa se desavaju ovakva sranja oko (ne)odazivanja pojedinaca. Da je na pocetku mandata pokazao zube i zaveo disciplinu sad bi to puno bolje izgledalo. Ovako ni on sam ne zna sta bi i kako bi, i sudeci po izjavama oko ovih suspenzija ne zna kud goni.
svaka čast
ovo je napisano manirom velikog novinara
i nadaleko čuvenog sportskog stručnjaka muhameda bikića
Mustang1

#6866 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

luckylaka wrote:
Bubalo1 wrote:Aha znaci Dzeki je prvi put bez obzira na to sto se i Begovic kod prvog puta doceko na noz...Uredu onda javit cu se kad bude i Dzeki drugi put pa cemo vidjet onda situaciju
Nemoj se ti brate javljati uopste na ovu temu kad se ne razumijes u fudbal.Da ti chiko objasni.Dzeko je ljudina i njemu se moze oprostiti ,Begovic je shupak od covjeka.Jes ukapiro.
Aha majstore dobro .. Dok god nam igraju ljudine a ne igraju supci moci cemo samo gledat susjede na velikim takmicenjima ili eventualno BiH ako igramo na playstationu
I dabogda izgubili sve utakmice na Bilinom i nikad ne zaigrali na Bilinom vise .. Nije Kosevo ukleto ... nego smo mi ukleti sa svojim odbijanjem igraca ko da smo Engleska
Svaki jebeni ciklus bude isto..prvih par utakmica se igra na Kosevu..pa se onda prebacuje u Zenici uz obavezne izjave da ce se tu uvijek igrati... i onda na kraju uvijek bude " Joj zamalo"
emigrazione

#6867 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by emigrazione »

Mene najvise zabrinjava to sto Susic nema autoritet i sto je ocito da igrace boli tuki za njegovo misljenje, pa se desavaju ovakva sranja oko (ne)odazivanja pojedinaca
Ne kontam majke mi, pa nije fizičko da luftas sa časa. A sta treba, praviti cirkus kao oko Papca-te hoce da kaki te nece da kaki :x Izjasni se hoces li da igras ili neces, ako neces vozdra i poselami, ha ja. Kakav Pape tu treba da ima autoritet, oni bi trebali da se otimaju za ovaj dres. Dzeko sad treba biti djon obraz pa opet zatraziti da pauzira( ako dobije poziv), taman da se radi o revijalnoj utakmici protiv novinara ili tako nesto, a ovi ostali ban dozivotni pa neka igraju po sibiru ili gdje vec, ko im jebe mater. Sa repkom nema zajebancije, to je OBAVEZA. Drzava te zove da se odazoves jer joj trebas, to prije svega treba da bude cast, da ti noge klecaju svaki put kad trebas da igras. Ja razumijem da oni nisu glupi i da kontaju stvari, sranje je u savezu drzava je takva kakva je, jebi joj mater ali je tvoja druge nemas
Cabadahija

#6868 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

Kad se Begović odazivao Reprezentaciji, Sušić nije znao ni sa kim igramo, a kamo li da je gledao Repku, jer nije im'o kablovsku koja prikazuje utakmice Reprezentacije.

Dobra stvar je da mu je Munib Munja dao kasete (jal ti CD-ove) sa snimcima naših utakmica... :x :dance:

Sušiću, učini jednu dobru stvar, ili daj ostavku, il se ponašaj ko insan. :bih:
Last edited by Cabadahija on 12/02/2011 23:45, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#6869 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

emigrazione wrote:
Mene najvise zabrinjava to sto Susic nema autoritet i sto je ocito da igrace boli tuki za njegovo misljenje, pa se desavaju ovakva sranja oko (ne)odazivanja pojedinaca
Ne kontam majke mi, pa nije fizičko da luftas sa časa. A sta treba, praviti cirkus kao oko Papca-te hoce da kaki te nece da kaki :x Izjasni se hoces li da igras ili neces, ako neces vozdra i poselami, ha ja. Kakav Pape tu treba da ima autoritet, oni bi trebali da se otimaju za ovaj dres. Dzeko sad treba biti djon obraz pa opet zatraziti da pauzira( ako dobije poziv), taman da se radi o revijalnoj utakmici protiv novinara ili tako nesto, a ovi ostali ban dozivotni pa neka igraju po sibiru ili gdje vec, ko im jebe mater. Sa repkom nema zajebancije, to je OBAVEZA. Drzava te zove da se odazoves jer joj trebas, to prije svega treba da bude cast, da ti noge klecaju svaki put kad trebas da igras. Ja razumijem da oni nisu glupi i da kontaju stvari, sranje je u savezu drzava je takva kakva je, jebi joj mater ali je tvoja druge nemas
Potpuno se slazem s tobom drug, prosto je nevjerovatno da igraci iz jedne zemlje koja je toliko propatila nemaju mrvu patriotizma i zelje da se bar na neki nacin oduze ovom narodu. Uostalom, sigurno je bar 80% nasih ljudi koji su bili u Atlanti prognanici i izbjeglice i ako nista mogli su barem zbog njih pokusati da dodju i nekako im udovolje. Ali ako to mazlumi od igraca nisu sami u stanju da skontaju selektor mora biti taj koji ce ih "ubjediti" i privoliti da dodju. Pa ovaj Begovic je kod Cire dolazio da sjedi na klupi a sad nece da bude prvi golman, igraci se odazivali da igraju s Rijekom a sad nece s Meksikom, i slicno. E tu mislim da Papetu fali autoritet jer je dopustio da je igracima normalno da ih se "postedi" i da im se progleda kroz prste i jos da dignu nos i prijete neodazivanjem ako im se ne udovolji, dok je kod Cire taj naboj igranja za reprezentaciju bio nenadyebiv i nikad se nije moglo desiti da mu neko otkaze.

p.s. ovog internacionalca nit kontam nit cu se truditi da skontam :-)
Cabadahija

#6870 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

Kad se Begović odazivao Reprezentaciji, Sušić nije znao ni sa kim igramo, a kamo li da je gledao Repku, jer nije im'o kablovsku koja prikazuje utakmice Reprezentacije.

Dobra stvar je da mu je Munib Munja dao kasete (jal ti CD-ove) sa snimcima naših utakmica... :x :dance:

Sušiću, učini jednu dobru stvar, ili daj ostavku, il se ponašaj ko insan. :bih:
emigrazione

#6871 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by emigrazione »

E tu mislim da Papetu fali autoritet jer je dopustio da je igracima normalno da ih se "postedi" i da im se progleda kroz prste
Pazi, on je ovlasten ispred FSBIH( maltene ispred drzave) da poziva koga hoce, da postedi koga hoce itd. ali sva odgovornos je na njemu, zato i jeste selektor. Ako je on postedio sve a nije, recimo Jahica, ovaj NEMA PRAVO da se pita zasto je to tako niti da zbog toga uslovljava svoj dolazak. Sta Ibricica boli kurac sto nije dosao Dzeko, ako je dobio poziv ima da se odazove, a ako se ne odazove ima da pusi zabranu igranja odredjeni broj utakmica i ban u repki, taman da je Maradona. Papeta ne treba kriviti, njemu i njegovoj generaciji je dres drzave uvijek bio ispred klupskog dresa, i zamisli sad njegove situacije kad se nadje jedna budala koja odbije poziv. Pa jebote selektor im je najbolji igrac koji je ikada lopte igrao na ovim prostorima kakav to jos hoce autoritet
Cabadahija

#6872 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

Begović skoro NIKAD ne dobija priliku, bila prijateljska jal neprijateljska tekma. Samo taj Hasagić, uz dužno poštovanje, ipak, mora se svima pružiti šansa, pogotovo Begoviću.

Momak se izborio za prvu postavu u jednom solidnom Premijerligašu, a to je zaradio samo vježbom i radom, dok se Hasagić ponaša, blago rečeno- šanerski.

100% .... MA, MILIJARDU % je kriv za pacerski gol od Albanjeza u Tirani.... jedna Slovenija dere Alaniju... SLOVENIJA kojoj je glavna "zvijezda" Zlatko Dedič (iz Bihaća), i član DRUGE POSTAVE, njemačkog drugoligaša Bohuma....

Tako to Slovenija radi, samo radom i zalaganjem do rezultata..... možda Pape i igrači jednom shvate... :roll:
jeza u ledja

#6873 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Sve i da je u pravu Begovic svakako ne treba igrati u prvih 11, barem dvije naredne utakmice. Jednostavno ne mozes i ne trebas, i ne bi bilo dobro da igras u prvom timu ako si fulio dvije zadnje prijateljske.
Frankyee

#6874 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Susic pravi gresku sto se pokusava praviti problem Begovicu. Dobro je sto je pustio da Dzeko ne igra jer je bitno da se Dzeko stabilizujuje , da igra , da nije na klupi. Isti taj princip vrijedi za Begovica i bilo kojeg drugog igraca, ko sjedi na klupi nikome nije potreban.

Prijaviti Begovica nije bio pametam potez, izgubili smo mozda talentovanog golmana koji je mogao braniti bar jos tri ciklusa. Ovako ostaje nam Hasagic koji je cestro povrijeden i ne bas kvalitetan golman.

Sa druge strane dobro je sto Pape daje sanse nekim mladim igracima i pokusava da skrpi odbranu.
zecko_kupuz

#6875 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Cabadahija wrote:Begović skoro NIKAD ne dobija priliku, bila prijateljska jal neprijateljska tekma. Samo taj Hasagić, uz dužno poštovanje, ipak, mora se svima pružiti šansa, pogotovo Begoviću.

Momak se izborio za prvu postavu u jednom solidnom Premijerligašu, a to je zaradio samo vježbom i radom, dok se Hasagić ponaša, blago rečeno- šanerski.

100% .... MA, MILIJARDU % je kriv za pacerski gol od Albanjeza u Tirani.... jedna Slovenija dere Alaniju... SLOVENIJA kojoj je glavna "zvijezda" Zlatko Dedič (iz Bihaća), i član DRUGE POSTAVE, njemačkog drugoligaša Bohuma....

Tako to Slovenija radi, samo radom i zalaganjem do rezultata..... možda Pape i igrači jednom shvate... :roll:
Ne razumijem. Šta znači "jedna Slovenija"??? Zar i mi nismo samo "jedna Bosna"? Koje to rezultate imamo iza sebe? I šta ovo znači za Hasagića, "šanerski", je li to izgradio karijeru i došao u reprezentaciju preko šema i relacija?

I da, pogledaj isječak s utakmice Stoke-Fulham (0-2), da vidiš kako "vrijedni" kopira "šanera". ;-)
Locked