Izrael je opet pocinio zlocin!
- amoninan
#6851 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
bomba je postavljena u blizini IDF štaba u Tel Avivu. Po izraelskim standardima to bi bilo "precizno bombardovanje s neželjenim posljedicama". IDF se krije među civilima. 
-
sumirprimus
#6852 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pa jesmo li mi imali moral "haj graund" da dovedemo 95-te stvari do kraja? jesmoThe 51st State wrote:
samo sam reagovao na moral i tu pricu...
jesmo li imali dovoljno dug carsaf? nismo
lako je kvazimoralisat palestincima i podrzavat,hamasov maksimalisticki zahtjev koji nece dobit ni za 1000 godina,nego pristat na kompromis,sto smo uostalom i mi sami uradili,a bili smo u milion puta boljoj poziciji,nego sto ce oni ikad bit...
jel sad jasnije...
-
The 51st State
#6853 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
meni je jos gore kritikovati, covjek se moze samo poklopiti usima.sumirprimus wrote:pa jesmo li mi imali moral "haj graund" da dovedemo 95-te stvari do kraja? jesmoThe 51st State wrote:
samo sam reagovao na moral i tu pricu...
jesmo li imali dovoljno dug carsaf? nismo
lako je kvazimoralisat palestincima i podrzavat,hamasov maksimalisticki zahtjev koji nece dobit ni za 1000 godina,nego pristat na kompromis,sto smo uostalom i mi sami uradili,a bili smo u milion puta boljoj poziciji,nego sto ce oni ikad bit...
jel sad jasnije...
-
sumirprimus
#6854 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
#Israel Dep Speaker Danny Danon: "It is time to declare war…the time for restraint is over." #Gaza
e pa drug moj,sta kad ovi sad stisnu gas,hocete li i dalje podrzavat ove sto bace pokoju 122-ku il dignu koji bus u zrak,a izgube na stotine ljudi???
lako je meni rec da se poklopim usima ,a ujedno i tudjim znas vec sta mlatit...ti dole ljudi u gazi ce nahebat,a ne ja ti,mi...
e pa drug moj,sta kad ovi sad stisnu gas,hocete li i dalje podrzavat ove sto bace pokoju 122-ku il dignu koji bus u zrak,a izgube na stotine ljudi???
lako je meni rec da se poklopim usima ,a ujedno i tudjim znas vec sta mlatit...ti dole ljudi u gazi ce nahebat,a ne ja ti,mi...
-
DesertWind
#6855 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
niko ne podrzava rat i ubijanje - al ono sto radi izrael nit je rat nit ubijanje nego sistematska agresija i organizovan drzavni masakr....sumirprimus wrote:#Israel Dep Speaker Danny Danon: "It is time to declare war…the time for restraint is over." #Gaza
- amoninan
#6856 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naivan si ako misliš da ovo već unaprijed nije isplanirano. Pozivi rezervistima dolaze već danima.... Vjerovatno je i u autobusu bio neko od sutrašnjih jurišnika na Gazu.sumirprimus wrote:#Israel Dep Speaker Danny Danon: "It is time to declare war…the time for restraint is over." #Gaza
-
sumirprimus
#6857 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
dakle osim uobicajenog,mambo djambo kmečanja i nepoduzimanja nikakvih konkretnih koraka,evo jednog konkretnog...Iran has send military aid to the Palestinian Islamist movement Hamas in Gaza that has been locked in a week-long war with Israel, parliament speaker Ali Larijani said.
"We are proud to defend the people of Palestine and Hamas ... and that our assistance to them has been both financial and military," he said without elaborating, in remarks reported by parliament's website, ICANA.ir.
bar su posteno priznali da pomazu...
-
sumirprimus
- amoninan
#6859 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iran - Sudan - Egipat jedna od ruta. A novac za oružje je stizalo i stizaće i iz "privatnih" džepova iz Zaljeva. Samo što se o tome ne govori u javnosti. Par puta su Ameri stidljivo optužili KSA, KAtar, Kuvajt i ekipu za fondiranje Hamasa i IDŽ preko off shore računa - ništa zvanično naravno. Sad kad je Egipat druga država, to će sve ići mnogo lakše.sumirprimus wrote:dakle osim uobicajenog,mambo djambo kmečanja i nepoduzimanja nikakvih konkretnih koraka,evo jednog konkretnog...Iran has send military aid to the Palestinian Islamist movement Hamas in Gaza that has been locked in a week-long war with Israel, parliament speaker Ali Larijani said.
"We are proud to defend the people of Palestine and Hamas ... and that our assistance to them has been both financial and military," he said without elaborating, in remarks reported by parliament's website, ICANA.ir.
bar su posteno priznali da pomazu...
-
DesertWind
#6860 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
dabogda da se oni mogu odbranit od sile i avijacije....
-
amazon
#6861 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svi znamo da je Izrael dobio drzavu na stetu Palestinaca, kao odstetu za pocinjene zlocine nad njima u 2wk. Pitanje, posto ovdje ima puno strucnjaka, zasto Palestinci, nisu do tada imali svoju drzavu ili ih je i prija neko ugnjetavao. Gdje su bili do tada, ili je sve njihovo zlo doslo sa Zidovima.
-
DesertWind
#6862 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
prvo se opismeni pa cemo da diskutujemoamazon wrote:Svi znamo da je Izrael dobio drzavu na stetu Palestinaca, kao odstetu za pocinjene zlocine nad njima u 2wk. Pitanje, posto ovdje ima puno strucnjaka, zasto Palestinci, nisu do tada imali svoju drzavu ili ih je i prija neko ugnjetavao. Gdje su bili do tada, ili je sve njihovo zlo doslo sa Zidovima.
- zambaklija
#6863 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
zbog opšteg jedinstva i slogeamazon wrote:Svi znamo da je Izrael dobio drzavu na stetu Palestinaca, kao odstetu za pocinjene zlocine nad njima u 2wk. Pitanje, posto ovdje ima puno strucnjaka, zasto Palestinci, nisu do tada imali svoju drzavu ili ih je i prija neko ugnjetavao. Gdje su bili do tada, ili je sve njihovo zlo doslo sa Zidovima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6864 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ono što sam pisao na prethodnim stranama
bogati su ti hamasovci... imaju oni para... lijepo žive a narod ko jebe
- amoninan
#6865 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Arab League Secretary-General Nabil el-Araby said the continued air strikes in Gaza "amounts to war crimes and crimes against humanity," Al Jazeera's Nadia Abou el-Magd reports.
He is demanding that the "crimes" be tried before the the international court.
"Gaza is an occupied territory and resistance of occupation is legitimate," el-Araby said. "The catastrophe in Gaza is beyond imagination."
An Arab League ministerial delegation is visiting Gaza, an unprecedented move that aims at breaking the siege and support Gaza residents against more Israeli air strikes.
He is demanding that the "crimes" be tried before the the international court.
"Gaza is an occupied territory and resistance of occupation is legitimate," el-Araby said. "The catastrophe in Gaza is beyond imagination."
An Arab League ministerial delegation is visiting Gaza, an unprecedented move that aims at breaking the siege and support Gaza residents against more Israeli air strikes.
-
amazon
#6866 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ne mogu ja znati sve, i kakve veze ima pismenost sa mojim pitanjem, a ti mras znati da je ovo forum, gdje ne mogu svi isto misliti. A pogledaj svoju pismenost, tj. gramatiku...DesertWind wrote:prvo se opismeni pa cemo da diskutujemoamazon wrote:Svi znamo da je Izrael dobio drzavu na stetu Palestinaca, kao odstetu za pocinjene zlocine nad njima u 2wk. Pitanje, posto ovdje ima puno strucnjaka, zasto Palestinci, nisu do tada imali svoju drzavu ili ih je i prija neko ugnjetavao. Gdje su bili do tada, ili je sve njihovo zlo doslo sa Zidovima.
-
boris_nsa
#6867 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tayyip wrote:FenerbahčeAsamoah Gyan wrote:Podrška Palestinskom narodu i na stadionima širom svijeta!
Lazio:
Roma:
Napoli:
(Fedayn je bila Palestinska oslobodilacka jedinica)
Panathinaikos:
Celtic:
Legia Varšava:
Sinoć su i Horde Zla podržale Palestince
Bešiktaš
PAOK Solun
-
DesertWind
- amoninan
#6869 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ima jbt. Predmet se zove historija.amazon wrote:Pa ne mogu ja znati sve, i kakve veze ima pismenost sa mojim pitanjem, a ti mras znati da je ovo forum, gdje ne mogu svi isto misliti. A pogledaj svoju pismenost, tj. gramatiku...DesertWind wrote:prvo se opismeni pa cemo da diskutujemoamazon wrote:Svi znamo da je Izrael dobio drzavu na stetu Palestinaca, kao odstetu za pocinjene zlocine nad njima u 2wk. Pitanje, posto ovdje ima puno strucnjaka, zasto Palestinci, nisu do tada imali svoju drzavu ili ih je i prija neko ugnjetavao. Gdje su bili do tada, ili je sve njihovo zlo doslo sa Zidovima.
-
DesertWind
#6870 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
i kakve veze sad ima jedna 6x6 kucica sa izraelskim naci-fasizmom? - ajd eto uzmimo u obzir da si ti vidio Kasa Grande na ovom videu od korumpiranog Muhameda EL-scobara....Black swan wrote:
-
amazon
#6871 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
prvo se opismeni pa cemo da diskutujemo[/quote]
Pa ne mogu ja znati sve, i kakve veze ima pismenost sa mojim pitanjem, a ti mras znati da je ovo forum, gdje ne mogu svi isto misliti. A pogledaj svoju pismenost, tj. gramatiku...[/quote]
Ima jbt. Predmet se zove historija.[/quote]
Ili povijest, pa neda mi se goglati, kai sto vi to radite, ko da ste vi to naucili u skoli. ne nasmijavaj me.
Pa ne mogu ja znati sve, i kakve veze ima pismenost sa mojim pitanjem, a ti mras znati da je ovo forum, gdje ne mogu svi isto misliti. A pogledaj svoju pismenost, tj. gramatiku...[/quote]
Ima jbt. Predmet se zove historija.[/quote]
Ili povijest, pa neda mi se goglati, kai sto vi to radite, ko da ste vi to naucili u skoli. ne nasmijavaj me.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6872 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
kako nema vezeDesertWind wrote:i kakve veze sad ima jedna 6x6 kucica sa izraelskim naci-fasizmom? - ajd eto uzmimo u obzir da si ti vidio Kasa Grande na ovom videu od korumpiranog Muhameda EL-scobara....Black swan wrote:
ljudi imaju para bogato žive uživaju
ponekad roknu kakvu raketu...
dok obični svijet koji ih je i izabrao na izborima nema šta jest
nekako mi poznata situacija širom svijeta je isto
-
DesertWind
#6873 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ja sam ovdje vidio mucki satelitski navodeci projektil - koji je kucu pretvorio u pepeo - ja ne znam o kojem ti rahatluku pricas....
koliko se sjecam prije par dana jedan komandir Hamasa takodjer navodjenim projektilom ubijen.
i sad ja treba tebi da vjerujem
koliko se sjecam prije par dana jedan komandir Hamasa takodjer navodjenim projektilom ubijen.
i sad ja treba tebi da vjerujem
-
Chuckie
- amoninan
#6875 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izraelska vojan doktrian u ovom ratu će biti ista kao ona koja je implementirana i prilikom "Ljevanog olova"
dva osnovna pincipa
„Bez vojničkih gubitaka“: Podrazumijeva izbjegavanje žrtava izraelske armije pod svaku cijenu, pa čak i ako to znači povećan rizik od civilnih žrtava na palestinskoj strani. Primjeri implementacije ovog principa su evidenti: upotreba ogromne količine vatrene moći, korištenje „bijelog fosfora“ u gusto naseljenim područjima, „snajperisanje“ po palestinskim ulicama ne praveći razliku između civila i boraca – čak i u prilikama u kojima bi izraelska armija naredila evakuaciju palestinskih naselja.
2. „Doktrina Dayiah“: Princip nazvan po naselju u Beirutu, u kojem je bilo smješteno glavno sjedište libanskog Hizbollaha. Naselje je pretrpilo masovna bombardovanja tokom Drugog libanskog rata. Taktika podrazumijeva teško bombardovanje civilne infrastrukture koje kao takvo za posljedicu ima totalno uništenje ciljanog područja i veliki broj civilnih žrtava, nadajući se da će to potaći lokalno stanovništvo na opoziciju izraelskim neprijateljima (u ovom slučaju, Hamasu)
Researched and Written by:
Graeme Goodman, Dr. Ishai Menuchin, Dr. Assaf Oron
kompletan sadržaj
http://www.stoptorture.org.il/files/no% ... NG_WEB.pdf
dva osnovna pincipa
„Bez vojničkih gubitaka“: Podrazumijeva izbjegavanje žrtava izraelske armije pod svaku cijenu, pa čak i ako to znači povećan rizik od civilnih žrtava na palestinskoj strani. Primjeri implementacije ovog principa su evidenti: upotreba ogromne količine vatrene moći, korištenje „bijelog fosfora“ u gusto naseljenim područjima, „snajperisanje“ po palestinskim ulicama ne praveći razliku između civila i boraca – čak i u prilikama u kojima bi izraelska armija naredila evakuaciju palestinskih naselja.
2. „Doktrina Dayiah“: Princip nazvan po naselju u Beirutu, u kojem je bilo smješteno glavno sjedište libanskog Hizbollaha. Naselje je pretrpilo masovna bombardovanja tokom Drugog libanskog rata. Taktika podrazumijeva teško bombardovanje civilne infrastrukture koje kao takvo za posljedicu ima totalno uništenje ciljanog područja i veliki broj civilnih žrtava, nadajući se da će to potaći lokalno stanovništvo na opoziciju izraelskim neprijateljima (u ovom slučaju, Hamasu)
Researched and Written by:
Graeme Goodman, Dr. Ishai Menuchin, Dr. Assaf Oron
kompletan sadržaj
http://www.stoptorture.org.il/files/no% ... NG_WEB.pdf