English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#6851 Re: English Premier League
Kad se sastaju City-United?
-
Teufik
#6852 Re: English Premier League
Mislim da je 30.aprilaBosanski_kralj wrote:Kad se sastaju City-United?
-
Edge
#6853 Re: English Premier League
Tottenham je imao juče veću kontrolu na sredini terena, ali realno nije stvorio aposlutno nikakvu veliku šansu osim onog opravdano poništenog gola i jedne odbrane De Gea nakon što je lopta zakačila nekog nakon šuta. Tako da ta "bolja igra" ne znači puno. Možda je to United čak i svjesno napravio da ih ispuše kao i Arsenal nakon 0:2.
Man City će imati velikih problema u jačin utakmicama tipa Chelsea i Arsenal, pa i u gostima protiv nezgodnih ekipa kao što su Swansea i Stoke, dok United u naredne 4 utakmice ima prilično lagan raspored (West Brom, Wolves, Fulham i Blackburn), mada ih je Blackburn opekao jednom, ali čisto sumnjam da može i dva puta. I ako United pređe City na tabeli samo jedno kolo, tu će i ostati budite sigurni.
Man City će imati velikih problema u jačin utakmicama tipa Chelsea i Arsenal, pa i u gostima protiv nezgodnih ekipa kao što su Swansea i Stoke, dok United u naredne 4 utakmice ima prilično lagan raspored (West Brom, Wolves, Fulham i Blackburn), mada ih je Blackburn opekao jednom, ali čisto sumnjam da može i dva puta. I ako United pređe City na tabeli samo jedno kolo, tu će i ostati budite sigurni.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#6854 Re: English Premier League
Defoe je igrač sa najviše postignutih golova nakon ulaska u igru kao zamjena (jest smotana rečenica ali nikako da je oblikujem bolje
) u povijesti Premier League-a
Iza njega su Solskjaer ((ko će drugi) ) i Kanu..
Mog'o bi mu Džeko skinuti taj rekord kako je krenuo
Iza njega su Solskjaer ((ko će drugi) ) i Kanu..
Mog'o bi mu Džeko skinuti taj rekord kako je krenuo
- ultima_palabra
#6855 Re: English Premier League
Da je Defoe igrao zadnje dvije tekme umjesto Sahe, mogli su Spursi uzeti 2-3 boda umjesto nule. Pogotovo Unitedu ne leže malo brži napadači.
-
Baudelaire
#6856 Re: English Premier League
Ma Harry nije vrhunski taktičar. Inače, ne znam koja tvrdnja nije ispravna, da je United nikad slabiji, ili da je engleska liga najjača na svijetu. Vjerovatno ova druga tvrdnja ne pije vode. Mislim, kad dva kluba sakupe ovako puno poena, vjerovatno je ostatak lige jako slab. Pošto je inače argument da su klubovi van evropskih pozicija ti koji prave razliku u korist snage Premiershipa u odnosu na ostale lige petice, a oni ove sezone protiv Sitija i Uniteda slabo šta igraju. Ili može biti da je sir Alex toliko zagospodario Premiershipom, da bukvalno može izvući iz ekipe onoliko koliko je potrebno da budu ispred glavnog konkurenta. Da li je to 80, 85 ili 90 bodova, nebitno.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#6857 Re: English Premier League
ova sezona je jako specifična, s ovolikim brojem bodova bi City lani haman osigurao titulu već.
-
todd_smith
#6858 Re: English Premier League
United je vise bodova prosuo protiv manjih ekipa nego velikih, tako i da dobiju City nista nije odluceno
- odesveuhonduras
#6859 Re: English Premier League
čitam da njemački mediji pišu da se Abramovich sastao sa Loew-om u Genevi jutros
-
Baudelaire
#6860 Re: English Premier League
Ako uspije idiot i Loewa sjebati, onda mu stvarno treba medalju dodijeliti. Definitivno najperspektivniji trener na svijetu, ponajviše zato što ako uspije usaditi onakav način igre kakav ima Njemačka, i Barcelona će mu teško išta moći.odesveuhonduras wrote:čitam da njemački mediji pišu da se Abramovich sastao sa Loew-om u Genevi jutros
- odesveuhonduras
#6861 Re: English Premier League
pa izgleda da mu je došlo malo u glavu.. kažu da je nakon otkaza AVB-u okupio igrače i rekao im da su oni jedini krivci za to što je AVB dobio otkaz, i da se pripreme za čistku na ljeto.
- BHF_Manijak
#6862 Re: English Premier League
Samo ne Loewa!!!
Ovo mi fakat djeluje ko velika patka, prvo jer i Loew se sad 100% usredocio na EURO koji ja za nesto vise od 3 mjeseca i sad kao da predje u Chelsea, gdje treba posvecenost 24/7? Ma nema sanse! Mislim da i ako se dogovore da ce to biti saradnja poslije EURO-a.
Iskreno, volio bih da Loew ostane u Elfu jos 10 godina, jer frajer je zapoceo strasan projekat iz kojeg tek treba da ubire plodove i to ne samo na ovom EURO-u vec i kasnije, ima strasno mlad tim i perspektivan.
Najbolja opcija bi bila Chelsea+repka.
Iskreno, volio bih da Loew ostane u Elfu jos 10 godina, jer frajer je zapoceo strasan projekat iz kojeg tek treba da ubire plodove i to ne samo na ovom EURO-u vec i kasnije, ima strasno mlad tim i perspektivan.
Najbolja opcija bi bila Chelsea+repka.
- odesveuhonduras
#6863 Re: English Premier League
ma ne bi prešao sad već poslije EURA
- Ridjobrki
#6864 Re: English Premier League
U svakom slučaju, Liverpool otpao, Chelski sad otpada/se raspada, Newcastle nema kvalitet - znači Arsenal može odahnuti na četvrtom i rahat ciljati treće mjesto. 
- cyprus
#6865 Re: English Premier League
Loew je po mom mišljenju precjenjen... I to prilično.... Vrijeme će pokazat da li griješim
-
Baudelaire
#6866 Re: English Premier League
Ovaj Euro će pokazati da li si upravu. Ako ponovo ne dobije Španiju, i ja mislim da nije vrhunski taktičar.cyprus wrote:Loew je po mom mišljenju precjenjen... I to prilično.... Vrijeme će pokazat da li griješim
- BHF_Manijak
#6867 Re: English Premier League
To isto da kazes ko ne dobije Barcu nije vrhunski strucnjak.
Mourinho ih godinama ne moze dobit pa opet je veliki trener. Uzme on ponekad ali nije to to. 
- cyprus
#6868 Re: English Premier League
Ma ne može to jedna utakmica, turnir ili sezona pokazat... Ni da jest ni da nije... Loew možda ostvaruje sa Njemačkom zapažene rezultate, a možda i osvoji neki trofej... ali to opet ne mora puno govoriti o njegovoj taktičkoj i trenerskoj veličini... Zato kažem da će vrijeme, odnosno predstojeće godina pokazat da li sam upravu ili ne...Baudelaire wrote:Ovaj Euro će pokazati da li si upravu. Ako ponovo ne dobije Španiju, i ja mislim da nije vrhunski taktičar.cyprus wrote:Loew je po mom mišljenju precjenjen... I to prilično.... Vrijeme će pokazat da li griješim
-
Baudelaire
#6869 Re: English Premier League
Neke stvari jednostavno idu zajedno, recimo on i Njemačka. Samo, on je uspio što niti jedan drugi selektor nije, da učini da mu reprezentacija izgleda kao klub. Vidjet ćemo kako će se snaći u klupskom menadžmentu. Ali tebi je i Ancelotti precijenjen 
- cyprus
#6870 Re: English Premier League
Apsolutno. Prosječan trener čak i za talijanske prilike, a kamoli evropske... Čovjek u čitavoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri osvojio dvije titule državnog prvakaBaudelaire wrote:...Ali tebi je i Ancelotti precijenjen![]()
Ja ne kažem da je on loš trener... ali je njegova objektivna sposobnost prilično ispod ugleda koji uživa. Zato ga smatram za jednog od najprecjenjenijih trenera u modernom fudbalu
-
Madrid
#6871 Re: English Premier League
Sta ti to znaci "reprezentacija izgleda kao klub" ?Baudelaire wrote:Neke stvari jednostavno idu zajedno, recimo on i Njemačka. Samo, on je uspio što niti jedan drugi selektor nije, da učini da mu reprezentacija izgleda kao klub. Vidjet ćemo kako će se snaći u klupskom menadžmentu. Ali tebi je i Ancelotti precijenjen
Ako Spanija koja hara vec godinama ne izgleda kao klub, onda stvarno ne znam ko izgleda, jos ako uzmemo u obzir da im pola tima dolazi iz 2 kluba koja jos pazi sad igraju i u istoj ligi
-
Baudelaire
#6872 Re: English Premier League
A to što je ostvario najbolju sezonu u historiji tvoje omiljene ekipe se ne pika, a ?
I nije druga titula na penale, samo prva je, a jednu je izgubio na penale. Tad sam zamrzio Gerrarda jer je simulirao penal 
Madrid: Kako je lagano igraču da uđe i uhoda se u ekipi Njemačke. To u Španiji nije tako. Milion je primjera gdje igrači bolje igraju za klub nego za državu. Zapravo 90 % igrača je takvo. U Njemačkoj igrači bolje igraju za reprezentaciju nego za svoje klubove.
Madrid: Kako je lagano igraču da uđe i uhoda se u ekipi Njemačke. To u Španiji nije tako. Milion je primjera gdje igrači bolje igraju za klub nego za državu. Zapravo 90 % igrača je takvo. U Njemačkoj igrači bolje igraju za reprezentaciju nego za svoje klubove.
-
Madrid
#6873 Re: English Premier League
Mislis li da bi Pedro i izbliza igrao i u jednom klubu kao sto je u Barceloni ?
Ipak Barcelona i Spanija imaju slicnu igru i mislim da recimo Silvi ili Mati nece biti problem da se uklope u Spansku igru...
Vidjet ce se na Euru da ce se ustvari svi takmiciti za drugo mjesto, jer je prvo vec rezervisano
Ipak Barcelona i Spanija imaju slicnu igru i mislim da recimo Silvi ili Mati nece biti problem da se uklope u Spansku igru...
Vidjet ce se na Euru da ce se ustvari svi takmiciti za drugo mjesto, jer je prvo vec rezervisano
-
Baudelaire
#6874 Re: English Premier League
Ja ti kažem, Pedro ne može maksimum dati u reprezentaciji Španije, kao što daje u Barceloni. S druge strane, imaš Mullera koji je realno onako u Bayernu prosječan, a u Njemačkoj hara. I još more takvih primjera.
-
Madrid
#6875 Re: English Premier League
Ok, slazem se da Njemacka izvlaci max iz igraca, ali recimo po meni je Villa svoje najbolje partije uvijek pruzao u reprezentaciji Spanije i vise ce njima hvaliti nego Barceloni (ako se ne oporavi do Eura)