Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#6851 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Oznaka Tablica wrote: 01/02/2023 15:33 Kud ranije nisu ovi u bojkot krenuli, mozda bi do sad i titulu obezbjedili....
Ne razumijem. Po tebi navijači krivi za loše rezultate? :?
armin071 wrote: 01/02/2023 16:33 Jest na papiru ali tariguzu. Svake ali bukvalno svake
godine ili nakon prelaznog roka mi imamo “ubjedljivo najjaču ekipu”. Fakat je da mi nemamo ekipe, mi imamo samo skup nabacanih “igrača” koji nisu mogli nigdje u Evropi da se prodaju pa su došli u BiH da klepe po ušima “amerikanca” koji se nafurao da je Abramović. Ako još uz to dodaš narkomana trenera i plejadu debila oko istog tipa kakanjsku prevaru i instagram direktorice ne da nemamo “najjaču ekipu” nego imamo izgledne šanse da nas kone obrukaju na derbiju pošto ionako nemamo šanse ni za Evropu a pogotovo ne za titulu…. Ko god se drugačije nada nek samo premota film malo unazad….
Čuj nisu mogli nigdje u Evropi da se prodaju. :-) Daj živi bili dokle više sa ovom pričom? Pa ko to prelazi u Borac, Zrinjski i u ostale klubove? Igrači slične ili još gore kvalitete. Pogledaj igračke kadrove drugih.

Šanse za Evropu imamo. Kroz tri, četiri kola se može potpuno promijeniti situacija. A film sam premotao. Gomila povrijeđenih fudbalera, gomila fudbalera koji ne igraju svoje pozicije, trener koji na silu tjera svoje nešto, trener koji izmišlja toplu vodu, itd. Totalno nezdrava atmosfera u klubu. Divlja atmosfera. Sa zdravom atmosferom, sa igračima koji igraju svoje pozicije, itd, može biti puno bolje.
rocco_siffredi wrote: 01/02/2023 16:44 Čuo sam da Ismir Mirvić hoće da proda prostore kluba u Titovoj i sve premjesti u Butmir.
Pa to mu je baš sjajna ideja. Baš onako divna, lijepa. :lol: :roll: Nije mu ovo New York ili šta ja znam da tek tako može nešto preseliti, a nema smisla da premješta bez ikakvog plana. U Butmiru niti je šta izgrađeno za prostorije kluba, niti se gradi, niti se smije još graditi. A sve i da ima, glupo je premještati prostorije van grada. Mora se uzeti u obzir kakva je cestovna infrastruktura, kakav je gradski prevoz.
Anquilla wrote: 01/02/2023 18:27 U dilemi sam, je li nam došao kao stoper ili kao zamjena za Andreja?
Opet nam fali još jedan igrač, samo je pitanje na kojoj poziciji.
Pa rekao bih da ide umjesto Đokanovića, glavna mu je pozicija. Bilo bi bolje da je stoper domaći igrač. Malo mi je glupo trošiti dva mjesta na strance na poziciji stopera.
armin071

#6852 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by armin071 »

@Logovan vječiti optimista. Ništa sačekajmo onda maj-juni pa ćemo da vidimo ko je u pravu. Dao bog da ti budeš u pravu a ja u krivu, ali nažalost čuda se jako rijetko događaju a ako tebi ovo dovođenje i gomilanje stranca (koji ne mogu igrati svi zajedno) na čelu sa trenerom narkomanom i prodajom našeg ubjedljivo najboljeg igrača u pola sezone miriše na dobro onda sam ja izgubio čulo mirisa potpuno…..
Logovan

#6853 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ma znam ja nekad pretjerati sa optimizmom :mrgreen: ali u ovom slučaju nema baš veze jesam li optimista ili ne. Gdje ću nas otpisivati na zimskoj pauzi, bezveze mi baš.

A ovakva transfer politika mi se ne sviđa. Prošle godine na ljeto puno novih igrača, sada opet kamion igrača.

Za strance možda i ne bude loše kao sada, iako je glupo što se dovodimo u ovakvu situaciju. Možda se proda npr. Musa, Ikić postane domaći igrač, a raskine se sa Čirjakom.
Dinostula

#6854 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 01/02/2023 21:45 Ma znam ja nekad pretjerati sa optimizmom :mrgreen: ali u ovom slučaju nema baš veze jesam li optimista ili ne. Gdje ću nas otpisivati na zimskoj pauzi, bezveze mi baš.

A ovakva transfer politika mi se ne sviđa. Prošle godine na ljeto puno novih igrača, sada opet kamion igrača.

Za strance možda i ne bude loše kao sada, iako je glupo što se dovodimo u ovakvu situaciju. Možda se proda npr. Musa, Ikić postane domaći igrač, a raskine se sa Čirjakom.
Nema sanse da mi ovo uigramo do pocetka prvenstva.Jedino da od ovih pojacanja 3-4 budu vanserijski igraci tipa Jajala i Benke ili Tatara, Rahmanovica i Fanima.pa da nesto uradimo na silu.Ovi igraci da svi ostanu 2-3 sezone tek bi onda dosli rezultati.
van Basten

#6855 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van Basten »

Jedino je Chelsea vise trgovao u zimskom prelaznom roku. Na hajr...
sencobih

#6856 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Imas opciju da imas investitora , dovodiš igrače, plaćaš pipreme i sve što se tiče sportskog segmenta, a imas opciju da kupiš Gigovića i njegovu ekipu i za puno manje para dođeš do cilja .
Iz dosadašnjih iskustava se bojim da ova prva opcija neće biti dovoljna
Dinostula

#6857 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Evo malo highlights od Renana Oliveire ko hoce da pogleda

Dva ili tri dobra gola ostalo sve u stilu Pipo Inzagija.Ova mi Litvanska liga djeluje dosta losije od nase.
Ima brzine u pitanju je lijeva noga isto ko Catakovic.Zna zabiti i asistirati glavom.
NE izgleda lose ali nisam sad nesto pretjerano ni odusevljen,vidjecemo kako ce se kod nas uklopiti.
rocco_siffredi

#6858 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Kako su skretničari uspjeli od "naše" opštine dobiti 50 000 :-)
Naravno, mi ćemo od "njihove" dobiti bimbu.
Anquilla

#6860 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

E meni je ovo pravo drag igrac, nadam se da ce doci :srce:
Logovan

#6861 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Anquilla wrote: 03/02/2023 10:23 E meni je ovo pravo drag igrac, nadam se da ce doci :srce:
Isto razmisljamo, ali ako je uopste ovo istina, ako jeste valja platiti obestecenje i za njega. :-)

Ode Andrej...
https://www.klix.ba/sport/nogomet/andre ... /230202079

Zasluzio je transfer i to bolji od ovog, ali hajde valjda dogura do jaceg kluba, do jace lige. Mladji pa i vrsnjaci neka se ugledaju na Djokanovica. :thumbup:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#6862 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Ma Andrej je sila momak. Takav odgoj, takva radna etika, moral, dijete rodjeno i odraslo uslovno receno na selu, a lično je Paris i Beč u jednom za svu nasu ostalu djecu.
Zato je i u uspio, i zato ce kao i Cimirot napraviti karijeru. Pokazao vise postovanja i respekta prema klubu, grbu i navijacima nego i jedan od ovih potomaka legendi ili ovih tzv. sarajlijica, carsijanera.

Sretno momcino!
Adobeg

#6863 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Peciju sretno u daljoj karijeri,momak je zasluzio da ide i zelim mu jos bolje klubove,suska se da nam se vraca Besim
Serbecic. :D
Maharadza

#6864 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Sretno Andreju, mnogo mi je drago što je se izbavio iz BH žabokrečine, i ne sumnjam da će napraviti dobru karijeru jer je istinski profesionalac (ala Merso, gdje svaku utakmicu isti pristup ima, 100% zalaganje) i dobar momak. :thumbup:
izbjeglica_iz_besmisla

#6866 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

F&N wrote: 03/02/2023 14:34 Ma Andrej je sila momak. Takav odgoj, takva radna etika, moral, dijete rodjeno i odraslo uslovno receno na selu, a lično je Paris i Beč u jednom za svu nasu ostalu djecu.
Zato je i u uspio, i zato ce kao i Cimirot napraviti karijeru. Pokazao vise postovanja i respekta prema klubu, grbu i navijacima nego i jedan od ovih potomaka legendi ili ovih tzv. sarajlijica, carsijanera.

Sretno momcino!
Potpis na svaku rijec.

Sretno Andrej i hvala ti na svemu.
velaxsa

#6867 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by velaxsa »

Andrej je ljudina iz domacinske kuce koji je uvijek davao svoj maksimum i pokzivao uvijek kako se treba odnositi prema dresu, Klubu i navijacima. Potpisujem ovo iznad sve i zelim mu od srca da napravi karijeru kakvu zasluzuje. Hvala Andrej za sve lijepe trenutke, vidimo se aBd oprt nekad u bordo dresu...
svi u napad

#6868 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Andrej je ljudina i sportista od glave do pete. Uvijek se trudio i zalagao te bio jedan od najboljih. Licno mislim da je trebao malo sacekati da se javi neki jaci klub jer je to zasluzio a imao bi i vise sanse da napreduje u jacem klubu. Hrvati imaju dobru repku zbog mamica koji ih je prodavao po ligama petice a onda mladi igraci treniraju uz najbolje igrace i trenere te i oni postaju super igraci.
Zelim mu sve najbolje od sveg srca i nadam se da ce za koju godinu otici u veci klub jer je on to zasluzio. Sretno Andrej.
Logovan

#6869 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Zvanicno za IBJB :D
GandalfSivi

#6870 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Logovan wrote: 05/02/2023 16:00 Zvanicno za IBJB :D
Ima li lik barem kakvu tetku iz Livna da ganja nase drzavljanstvo?
emigrazione

#6871 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Sve su to qurtoni koji tek treba da dokažu da znaju lopte
Adobeg

#6872 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

emigrazione wrote: 05/02/2023 18:41 Sve su to qurtoni koji tek treba da dokažu da znaju lopte
Nepisano pravilo i treba da bude zauvjek,ne igraju imena nego kolektiv. :thumbup:
Adobeg

#6873 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Eto Besim se prikljucio ekipi,a Ikic poslan na posudbu u drugu tursku ligu ,pise dupli sport nemam komentar. :-)
Logovan

#6874 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ivan Ikić, fudbaler Sarajeva, odlazi na posudbu u Tursku, saznaje Sport1.ba.

Ikić bi trebao već danas da se pridruži svom novom timu. Kako smo uspjeli saznati, radi se o ekipi Genclerbirligija, koja se takmiči u drugoj ligi ove države. Konačan epilog ovog dogovora očekuje se da bude riješen tokom dana, nakon ljekarskih pregleda i dogovora klubova.

Krilni napadač je tokom ljeta stigao na Koševo iz ekipe Širokog Brijega. Za Sarajevo je nastupio u 17 susreta, a postigao je pet pogodaka i upisao dvije asistencije.

U slučaju da obje strane budu zadovoljne, Ikićev ugovor bi mogao biti otkupljen u potpunosti.
:-) :-)
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#6875 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Logovan wrote: 06/02/2023 12:03
Ivan Ikić, fudbaler Sarajeva, odlazi na posudbu u Tursku, saznaje Sport1.ba.

Ikić bi trebao već danas da se pridruži svom novom timu. Kako smo uspjeli saznati, radi se o ekipi Genclerbirligija, koja se takmiči u drugoj ligi ove države. Konačan epilog ovog dogovora očekuje se da bude riješen tokom dana, nakon ljekarskih pregleda i dogovora klubova.

Krilni napadač je tokom ljeta stigao na Koševo iz ekipe Širokog Brijega. Za Sarajevo je nastupio u 17 susreta, a postigao je pet pogodaka i upisao dvije asistencije.

U slučaju da obje strane budu zadovoljne, Ikićev ugovor bi mogao biti otkupljen u potpunosti.
:-) :-)
Najboljeg igraca iz prosle polusezone saljes na posudbu. Valjda zalizani sinu otvara mjesto.
Post Reply