Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- vaučer
#6851 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Briga me hoće li uzeti vakcinu ili ne, to je njihov izbor. Briga me samo da imaju izbor i da imaju privilegiran pristup vakcini ako to žele - jer su u ugroženoj kategoriji. A to ‘ionako su blizu smrti’ je po meni grozna generalizacija i tretiranje tih ljudi kao manje vrijednih. Niti znaš koliko će svaki od tih 80-godišnjaka doživjeti, niti kakav će utjecaj imati na nečije živote u tom vremenu.
- spinel_
#6852 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Donekle se i slazem. Jer danas nema pravila. Ti stariji 80+ sigurno ne bi dosli u te godine da nisu bili zdravi tokom zivota i da nisu vodili zdrav zivot. Vecina barem.vaučer wrote: ↑14/02/2021 21:19 Briga me hoće li uzeti vakcinu ili ne, to je njihov izbor. Briga me samo da imaju izbor i da imaju privilegiran pristup vakcini ako to žele - jer su u ugroženoj kategoriji. A to ‘ionako su blizu smrti’ je po meni grozna generalizacija i tretiranje tih ljudi kao manje vrijednih. Niti znaš koliko će svaki od tih 80-godišnjaka doživjeti, niti kakav će utjecaj imati na nečije živote u tom vremenu.
Jer, gledajuci danasnje vrijeme kod nas je puna kapa ako dozivis i 70.
- Lao Ce
#6853 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jedan vrli forumaš se tako isto odnio prema starijima, zaključujući da tih 143 ljudi koji su umrli od vakcine u UK su bili stari ljudi. Stare ljude haman nitko neće, niti broji; haman dođu teret ovom životu, da Bog sačuva. Kao, umrli su stari ljudi i on bi kao sad potpisao 'nešto' samo da ovo prođe, samo što nikada ne bi potpisao da on bude među tih 143 u UK ili 1100 i nešto u USA, koji su do sada umrli od vakcine. Znači, nikome ništa što su ljudi umrli od vakcina, jer se za ime Boga može umrijeti i ako popiješ aspirin. Ono, sam si kriv. Ali su zato cjepiva 100% sigurna, što svi trubevaučer wrote: ↑14/02/2021 21:19 Briga me hoće li uzeti vakcinu ili ne, to je njihov izbor. Briga me samo da imaju izbor i da imaju privilegiran pristup vakcini ako to žele - jer su u ugroženoj kategoriji. A to ‘ionako su blizu smrti’ je po meni grozna generalizacija i tretiranje tih ljudi kao manje vrijednih. Niti znaš koliko će svaki od tih 80-godišnjaka doživjeti, niti kakav će utjecaj imati na nečije živote u tom vremenu.
Ali su ovdje ljudi umrli, nije mogućnost nego se nešto desilo. Ali ti ljudi nisu bitni. Bitni su ovi od korone, who cares. Ionakao nitko i ne izvještava o njima.
-
adsubzero
#6854 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nije tacno da niko ne izvjestava, a ti samo pokazujes koliko ti je nazadno i razmisljanje a logika otprilike na nivou petogodisnjaka. Zar nije licemjerno sad na taj nacin pricas o posljedicama vakcinacije, a prvi si u redu bio protiv mjera, trubio kako je pandemija lazna i virus bezopasan iako su milioni umrli od njega?Lao Ce wrote: ↑14/02/2021 21:28Jedan vrli forumaš se tako isto odnio prema starijima, zaključujući da tih 143 ljudi koji su umrli od vakcine u UK su bili stari ljudi. Stare ljude haman nitko neće, niti broji; haman dođu teret ovom životu, da Bog sačuva. Kao, umrli su stari ljudi i on bi kao sad potpisao 'nešto' samo da ovo prođe, samo što nikada ne bi potpisao da on bude među tih 143 u UK ili 1100 i nešto u USA, koji su do sada umrli od vakcine. Znači, nikome ništa što su ljudi umrli od vakcina, jer se za ime Boga može umrijeti i ako popiješ aspirin. Ono, sam si kriv. Ali su zato cjepiva 100% sigurna, što svi trubevaučer wrote: ↑14/02/2021 21:19 Briga me hoće li uzeti vakcinu ili ne, to je njihov izbor. Briga me samo da imaju izbor i da imaju privilegiran pristup vakcini ako to žele - jer su u ugroženoj kategoriji. A to ‘ionako su blizu smrti’ je po meni grozna generalizacija i tretiranje tih ljudi kao manje vrijednih. Niti znaš koliko će svaki od tih 80-godišnjaka doživjeti, niti kakav će utjecaj imati na nečije živote u tom vremenu.![]()
Ali su ovdje ljudi umrli, nije mogućnost nego se nešto desilo. Ali ti ljudi nisu bitni. Bitni su ovi od korone, who cares. Ionakao nitko i ne izvještava o njima.
- drag_gost
#6855 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Lao Ce je odavno za bana.
Jos do 2024 dolazi 5G u BiH, ima da se vrati u pecinu.
Jos do 2024 dolazi 5G u BiH, ima da se vrati u pecinu.
- Point.
- saint_mirad
#6857 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ostavili su samo provaksersku propagandu.
Facebook has banned all anti-vaccine propaganda on their social-media platform after years of inaction. The social-media giant will now also ban unfounded health claims, and other misinformation.
The restrictions will apply to advertisers and private individuals and also apply to the Instagram platform.
For many years, but in particular since the start of the pandemic, conspiracy theories regarding vaccinations and other unscientific medical analysis have been allowed to proliferate on Facebook, with pages and groups distributing such information gathering millions of followers. These unfounded conspiracies range from the idea that vaccines are dangerous, to wilder conspiracies that state the pandemic is a hoax or that it was created intentionally by powerful secret organisations.
- Lao Ce
#6858 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Napisao sam na drugoj temi:
Šta to znači?. Znači da se večina ili svi ljudi slože i slažu oko onoga što je istina, za razliku od covida gdje postoji velika suprostavljenost među ljidima. Zašto? Zato jer je laž, mutljavina, projekat, manipulacija.Kako se na ovoj temi večina ili svi forumaši slažu i prepoznaju 'pravu' stranu i kako prepoznaju laž i mutljavinu druge strane. Zašto? Zato što je ubistvo istina i sve u vezi toga što iznosi Muriz i Ifet. Jasno ko dan.
- Lao Ce
#6859 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kaže Plenković 'Vakcine su 100% sigurne'. Ovo izjavljuju i govore svi koji promovišu vakcinaciju - vakcine su sigurne. Sigurne od čega?
Kad kažeš sigurne, pretpostavlja se da ti se neće ništa desiti, po nekoj zdravoj logici, jel tako, međede?
Ali ako se desi da je mnoštvo svijeta umrlo od iste, da je mnoštvo svijeta doživjelo nepovratne zdravstvene posljedice, onda to nikako nisu sigurne vakcine, osim ako se ne broji da netko može umrijeti ili da mu se može paralizovati strana lica. Za šta su onda sigurne? Za život poslije života?
Kad kažeš sigurne, pretpostavlja se da ti se neće ništa desiti, po nekoj zdravoj logici, jel tako, međede?
Ali ako se desi da je mnoštvo svijeta umrlo od iste, da je mnoštvo svijeta doživjelo nepovratne zdravstvene posljedice, onda to nikako nisu sigurne vakcine, osim ako se ne broji da netko može umrijeti ili da mu se može paralizovati strana lica. Za šta su onda sigurne? Za život poslije života?
- Point.
#6860 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Udahni malo, ne histeriši.
- spinel_
-
belfy
#6862 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
po njegovoj logici ni auto nije sigurno sredstvo transporta...
- zagortenej
- DEMONIKA
- DEMONIKA
- Lao Ce
#6866 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
i pored svega....SHOW MUST GO ON
Uvode nove protokole za brzo testiranje: Čak 90 posto testova bilo je lažno pozitivno!
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona/39 ... 6OwO_5G634
- Lao Ce
#6867 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kažu da je ponavljanje majka znanja, pa stoga još koji put za šišmiš raju. Možda se nekom upali koja svijeća, ne lampica. Nemaju dometa za tako nešto. Ipak se radi o umovima kamenog doba....

I sa po dvije maske na ulicu, što je sigurno, sigurno jeKoronski horor-scenarij po narudžbi
Njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova je u ožujku prošle godine zatražilo ekspertizu uglenih instituta i sveučilišta o epidemiji. Cilj je bio "šokirati" građane horor-scenarijom kako bi prihvatili „represivne mjere“.
https://www.dw.com/hr/koronski-horor-sc ... wTKrWe2_Eg
- Point.
- spinel_
#6869 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Smijat ces se i 2025 kad budes brnjicu nosao.
-
BiBi911
#6870 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Lao Ce wrote: ↑16/02/2021 00:01 Kažu da je ponavljanje majka znanja, pa stoga još koji put za šišmiš raju. Možda se nekom upali koja svijeća, ne lampica. Nemaju dometa za tako nešto. Ipak se radi o umovima kamenog doba....
I sa po dvije maske na ulicu, što je sigurno, sigurno jeKoronski horor-scenarij po narudžbi
Njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova je u ožujku prošle godine zatražilo ekspertizu uglenih instituta i sveučilišta o epidemiji. Cilj je bio "šokirati" građane horor-scenarijom kako bi prihvatili „represivne mjere“.
https://www.dw.com/hr/koronski-horor-sc ... wTKrWe2_Eg![]()
Jel kontas da u Njemackoj postoji scenariji za 3 sv. Rat. Sta gdje koga kako. Jel to znaci da se oni pripremaju opet na rat?
Prije dvije godine kada su bile poplave, prije no sto se rajna izlila znali su gdje sta I kolilo ce stete napravit? Sta mislis zasto
Jel se spremaju na neku apokalipsu znaju nesto vise ako su zastekali tone hrane, benzina?
Po tvojoj logici ovi 500tenkova sto su zastekali ako turci krenu preko poljske su poziv na turkey u rat.
Jel kontas da u normalnom drustvu moras imat plan za sve, da postoje organozacije ciji je posao da skontaju/izmisle sta se najgore moze desit pa ako se desi da su Iole spreni na to.
Jest da su su kontali da ce do marta zavrsit vakcinaciju al nisu jos ni 10miliona al jbga
- spinel_
#6871 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Objasnio o PCR-u i sta je njegov izumitelj rekao
https://youtu.be/5qyI4DLEJ9Y?t=1007
https://youtu.be/5qyI4DLEJ9Y?t=4592
https://youtu.be/5qyI4DLEJ9Y?t=1007
https://youtu.be/5qyI4DLEJ9Y?t=4592
- spinel_
#6872 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
https://youtu.be/5qyI4DLEJ9Y?t=1205
Evo rece covjek da se ljudi od 80+ godina nijednom vakcinom ne vakcinisu nego su to sad kako je Covid promijenili.
A mene ovdje napadoste kako ja generalisem i tretiram te osobe kao manje vrijedne.
Vidimo ko ih tretira tako. Svijet, elita, WHO pa i vi donekle.
Evo rece covjek da se ljudi od 80+ godina nijednom vakcinom ne vakcinisu nego su to sad kako je Covid promijenili.
A mene ovdje napadoste kako ja generalisem i tretiram te osobe kao manje vrijedne.
Vidimo ko ih tretira tako. Svijet, elita, WHO pa i vi donekle.
- Lao Ce
#6873 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- Lao Ce
#6874 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ovo nisu ni mrvice od tehnologije što izlaze u javnost.
-
adsubzero
#6875 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Covjek je fasciniran 3D filmovima i hologramima.
Mislim fino, samo ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom
Mislim fino, samo ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom