Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sadie_forever

#6851 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sadie_forever »

90minut wrote:Ti k'o oni levati od predsjednika država kad se desi neka tragedija, a oni svi u glas viču " KRIVE SU VIDEOIGRICE ".

Nema ti tu adolescencije kao što ti voliš gledati tv subotom nakon rata kojeg si bio ucesnik tako smo mi volili otici gledati fudbal pratiti ga u svakom dijelicu države nositi s sobom ljiljane imali milijardu sukoba s četnicima i ustašama maskiranim u policijsku odjecu i na kraju volimo umjereno nasilje protiv drugih navijaca.

Imali smo mi prilike 100 puta ostaviti nekoga invalidom na putu izvan Sarajeva, al' uvijek stanemo na vrijeme i ne cipelarimo ih što je totalna suprotnost od tvog druga i tvoje velikim dijelom korumpirane policije.

Eh kad sam to sve rekao da ponovim da nemam ništa protiv gejeva nek traže svoja para jer to u konačnici i rade nije ovo samo bezvezno šetanje vec hoce ljudi zakonom da mogu stupati u brakove i ostalo..

A isto tako ukljucio sam se u ovu priču samo da kazem da nema od navijača ništa jer prvo nece biti udruženih grupa iz federacije, a drugo bice previše policije za bilo šta da se pokuša.

A trece u nekom paralelnom univerzumu kad bi se manijaci i horde okupili što nece biti slučaj opet valja to kvalitetno organizovati u vidu gas maski palica i štitova što je prakticno nemoguca misija.

Tako da u konačnici zaključak je da se plaše samo žene i muškarci koji imaju tanak mentalitet u glavi i ne znaju bolje.

A možda cemo imati nekog s kratkim tolama mada ne vjerujem nisu više ni ti u kratkim što su bili da jesu bilo bi teroristickih napada jedno 10 u zadnjih 10 godina tako da mrka kapa je to sve.
Hahaha ovo i ja mislim,nema nista od toga,bosnje su to,to se ne smije organizovat ni kad ceca dodje

Ne znam ni sto dizu hajku,neka se odrzi i to je to,doduse problem su mediiji koji namjerno zakuhavaju inace znam da atmosfere slicne onoj u beogradu zagebu ili bilo kojem gradu svijeta nakon prve gej parade---toga nebi bilo kod nas,jer nas je premalo da bi imali taj kapacitet,
90minut

#6852 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 90minut »

sadie_forever wrote:
90minut wrote:Ti k'o oni levati od predsjednika država kad se desi neka tragedija, a oni svi u glas viču " KRIVE SU VIDEOIGRICE ".

Nema ti tu adolescencije kao što ti voliš gledati tv subotom nakon rata kojeg si bio ucesnik tako smo mi volili otici gledati fudbal pratiti ga u svakom dijelicu države nositi s sobom ljiljane imali milijardu sukoba s četnicima i ustašama maskiranim u policijsku odjecu i na kraju volimo umjereno nasilje protiv drugih navijaca.

Imali smo mi prilike 100 puta ostaviti nekoga invalidom na putu izvan Sarajeva, al' uvijek stanemo na vrijeme i ne cipelarimo ih što je totalna suprotnost od tvog druga i tvoje velikim dijelom korumpirane policije.

Eh kad sam to sve rekao da ponovim da nemam ništa protiv gejeva nek traže svoja para jer to u konačnici i rade nije ovo samo bezvezno šetanje vec hoce ljudi zakonom da mogu stupati u brakove i ostalo..

A isto tako ukljucio sam se u ovu priču samo da kazem da nema od navijača ništa jer prvo nece biti udruženih grupa iz federacije, a drugo bice previše policije za bilo šta da se pokuša.

A trece u nekom paralelnom univerzumu kad bi se manijaci i horde okupili što nece biti slučaj opet valja to kvalitetno organizovati u vidu gas maski palica i štitova što je prakticno nemoguca misija.

Tako da u konačnici zaključak je da se plaše samo žene i muškarci koji imaju tanak mentalitet u glavi i ne znaju bolje.

A možda cemo imati nekog s kratkim tolama mada ne vjerujem nisu više ni ti u kratkim što su bili da jesu bilo bi teroristickih napada jedno 10 u zadnjih 10 godina tako da mrka kapa je to sve.
Hahaha ovo i ja mislim,nema nista od toga,bosnje su to,to se ne smije organizovat ni kad ceca dodje

Ne znam ni sto dizu hajku,neka se odrzi i to je to,doduse problem su mediiji koji namjerno zakuhavaju inace znam da atmosfere slicne onoj u beogradu zagebu ili bilo kojem gradu svijeta nakon prve gej parade---toga nebi bilo kod nas,jer nas je premalo da bi imali taj kapacitet,
Tad je u Beogradu i Zagrebu bilo stvarno neorganizovano nisu očekivali da se pojavi toliko ljudi u mnogo uličica i nisu imali dovoljno policije da pokrivaju to sve.Kasnije kad se to sve prebacilo na veci nivo u BG i ZG prolazi evo godinama i godinama bez problema.

A mediji k'o mediji zakuhavaju mada realno kad skontaš da smo imali vehabiju koji je kalašom ordinisao pola sata prije nego je spušten na zemlju gdje pripada onda i nije šala.

A realnost je da cijeli zapadni svijet civilizirani nas smatra teroristima i da imamo čelije spremne na napade, a još veca realnost je da u Sarajevu osim tog s kalašom apsolutno niti jedan napad nismo imali dakle jedan jedini.A i taj što je ordinisao s kalašom je mogao da ubije 50 ljudi da je htio to isto pokazuje na koliko niskom niovu su naše vehabije s akcijama unutar BH.

Tako da opustite se proci ce sve bez bilo kakvih trzavica osim ako ponavljam ne bude neki poput Mevluda da izleti s kalašom i pokosi par ljudi što stvarno ne možeš prognozirati da nece.

Da u pravu si što se Cece tiče i slicnih stvari i tu igraju isto jedinu i glavu ulogu navijači svaki veci protest protiv države poput onih 2014 poput onih 2009 ili 10 ispred vlade Federacije u prvih 5 redova su bili navijaci.
Ramzess Veliki

#6853 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

90minut wrote:

Da u pravu si što se Cece tiče i slicnih stvari i tu igraju isto jedinu i glavu ulogu navijači svaki veci protest protiv države poput onih 2014 poput onih 2009 ili 10 ispred vlade Federacije u prvih 5 redova su bili navijaci.
Pa i u ostalim redovima su navijaci, 95% nas navija za neki klub, a ostalih 5% nedaju zene. :D

Ne vidim razloga za toliku agresivnost, toliki ljudi navijaju bez incidenata, i napiju se, i nosaju zastave, svadjaju se i raspravljaju sa navijacima drugih klubova, a onda gledas sakupi se desetak zgoljavaca i nakon utakmice pijani razbijaju auta u svom komsiluku ... :roll:

Evo i ovaj sa tom majicom, kao opasan je jer je navukao majicu koju je platio 10 maraka, onda ga za uho izvedu i on nema muda da ispostuje to sto mu pise na majici. :lol:
Euridika
Globalna šefica

#6854 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Euridika »

Joj da hoće više što prije proći ovaj vikend i ove dvije najavljene povorke, samo da ljudi prestanu više pisati po svakom mogućem online mediju na ovu temu. Ne znam više ko me je gore smorio - simpatizeri ili protivnici LGBT povorke, u posljednjih 15 dana sam samo čitala razne vrste bljuvotina koje je nemoguće izbjeći, bukvalno su na svakom ćošku. :(
Zato ja nisam diskriminatorna ni po kojem pitanju - mrzim "i crnce i rasiste". :lol: :lol: Šala, ne mrzim nikoga, samo ne mogu više da čitam i slušam o ovoj temi. I došla sam ovdje da se izjadam. Jer ne mogu više ovo ovako. :(
salik79

#6855 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Ima i Bilal Bosnic&co, pa koga, bolan, boli klinac za to?!!

Znas li ti, uopce, ko je bio Dzelaludin Rumi, aka hazreti Mevlana?!! I tebi misljenje jednog Ljakica o njemu je mjerodavno za sta?!!

Cuj "paradu dervisa" :roll:
Cuj znam li, citao Rumija i Ibn Arebija dok si ti jos kjafir bio. :D

Salu na stranu, nisi shvatio poentu, kao i obicno...

Ovdje se zalazes za ogranicavanje prava LGBT populacije, zaboravljajuci da postoje mnogi pokreti i ljudi koji bi ogranicili prava dervisima. Sutra ti mozes biti zrtva progona radi vjerskog opredjeljenja.
Znaci nikada, posto kjafir nikada bisam bio.

Ti i tvoja poenta... Ono, bas nigdje veze. Dervisi su tu stoljecima i sada bi taj neko, ko se jucer pojavio, ogranicavao nesto!? Eventualno da su cetnici uspjeli u svom naumu....

Vuces paralele na pogresnim mjestima, sa pogresnim ljudima.
allem_77

#6856 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

славянин wrote:
Od mene ces slabo cuti citiranje vjerskih knjiga
Ne brini. Opalit' će ti neku kontru.
Vehabija nisi. :D
Pripazi na gramatiku.

Tvoji postovi se analiziraju, te ćeš prije ili kasnije...

:amazonka:
salik79

#6857 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
plain vanilla wrote:Jel Rumi bio str8? :?
Radi haljinica raznobojnih pitas? :D

Rumi je bio mangup koji je zadrte vjernike vrtio oko prsta, kao sto se danas vrte drvisi njemu u cast.

Rumi je bio suptilan vjernik, izrazito progresivnih shvatanja za vrijeme u kojem je zivio. Kazu da je volio malo popiti... :D Siguran sam da bi podrzao paradu da zivi u danasnjem vremenu. ;-)
Kakva gomila idiotskih gluposti, pomijesanih sa (tebi milim) vehabijskim "znanjem". Doslovno, pas s maslom.
salik79

#6858 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

plain vanilla wrote:
Kikibombona wrote:
plain vanilla wrote:Jel Rumi bio str8? :?
Radi haljinica raznobojnih pitas? :D

Rumi je bio mangup koji je zadrte vjernike vrtio oko prsta, kao sto se danas vrte drvisi njemu u cast.

Rumi je bio suptilan vjernik, izrazito progresivnih shvatanja za vrijeme u kojem je zivio. Kazu da je volio malo popiti... :D Siguran sam da bi podrzao paradu da zivi u danasnjem vremenu. ;-)
Ma kakve haljinice, ne pitam zato. U nekoj knjizi koju sam citala, nagadjalo se o njegovoj seksualnoj opredjeljenosti.
Mogu misliti knjige i srece :-) :lol:

Pretpostavljam da se pozivaju na "Sebi Arus"/"Nevjestinu noc". Isto kao i vehabije na "opijenost vinom ljubavi", kao dokaz da je volio popiti. :run: :skoljka:
SmokingMan

#6859 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Parade ponosa će biti,sviđalo se to nama ili ne!!!

Jedino što mi je najinteresatnije u čitavoj temi,a što nije rijetkost,je nasumičan izlazak iz teme na sa nekim sporednim,manje bitnim stvarima,gdje se više pažnje obraća na to koliko će neko,kao pojedinac,izaći kao pobjednik iz diskusije nego koliko će ona biti konstruktivna i objektivna za sve nas,ma koliko se mi god (ne)slagali oko parade.
allem_77

#6860 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

.
Last edited by allem_77 on 06/09/2019 08:59, edited 1 time in total.
allem_77

#6861 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

allem_77 wrote:
Euridika wrote:Joj da hoće više što prije proći ovaj vikend i ove dvije najavljene povorke, samo da ljudi prestanu više pisati po svakom mogućem online mediju na ovu temu. Ne znam više ko me je gore smorio - simpatizeri ili protivnici LGBT povorke, u posljednjih 15 dana sam samo čitala razne vrste bljuvotina koje je nemoguće izbjeći, bukvalno su na svakom ćošku. :(
Zato ja nisam diskriminatorna ni po kojem pitanju - mrzim "i crnce i rasiste". :lol: :lol: Šala, ne mrzim nikoga, samo ne mogu više da čitam i slušam o ovoj temi. I došla sam ovdje da se izjadam. Jer ne mogu više ovo ovako. :(
Nabaci katanac. Jedino ti možeš da :izet: sve učesnike.

:D
allem_77

#6862 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

.
Last edited by allem_77 on 06/09/2019 08:58, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6863 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by plain vanilla »

salik79 wrote:

Pretpostavljam da se pozivaju na "Sebi Arus"/"Nevjestinu noc". Isto kao i vehabije na "opijenost vinom ljubavi", kao dokaz da je volio popiti. :run: :skoljka:
Ne mogu se sjetiti, ali nije sigurno prepucavanje ovih vasih doktora, ja to ne citam :mrgreen:
i lijepo sam pitala jel bio gej, pa eto ti reci da nije, ko ti brani
bumerangss

#6864 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by bumerangss »

Bloo wrote:Naravno! Samo lobi i propaganda :D
:mrgreen:
Image
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
salik79

#6865 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

plain vanilla wrote:
salik79 wrote:

Ne mogu se sjetiti, ali nije sigurno prepucavanje ovih vasih doktora, ja to ne citam :mrgreen:
i lijepo sam pitala jel bio gej, pa eto ti reci da nije, ko ti brani
"Doktore" iskljucivo kiki fura. Oni su mu fetis. Sto veca brada i samija, to bolji.

Kao kada bi tebe neko pitao da li ti je dedo bio gej, jer je nekada, negdje, od nekoga, nesto cuo. Toliko smisleno je odgovarati na takve potvore.
salik79

#6866 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

bumerangss wrote:
Image
Pa, i nema ih nesto. Haman na prste jedne ruke. :D
plain vanilla

#6867 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by plain vanilla »

salik79 wrote:
"Doktore" iskljucivo kiki fura. Oni su mu fetis. Sto veca brada i samija, to bolji.

Kao kada bi tebe neko pitao da li ti je dedo bio gej, jer je nekada, negdje, od nekoga, nesto cuo. Toliko smisleno je odgovarati na takve potvore.
pa sta i da me to neko pita? rekla bih da ne znam, ali s obzirom koliko je jedan od njih imao djece, mozda je pokusao prikriti da je gej stancanjem djece :mrgreen:
salik79

#6868 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

plain vanilla wrote:
salik79 wrote:

pa sta i da me to neko pita? rekla bih da ne znam, ali s obzirom koliko je jedan od njih imao djece, mozda je pokusao prikriti da je gej stancanjem djece :mrgreen:
Meni se na takve gluposti jednostavno ne trosi vrijeme. Naveo sam jedan, jedini, razlog iz kojeg su zlonamjerno, ili potpuno idiotski, izvukli nesto iz konteksta i "posumnjali" u njegovu seksualnost. Izgooglaj o cemu je rijec, posto se Rumijevi dani obiljezavaju sirom svijeta, pa tako i u UN-u, UNESCO-u,... Nista skriveno nije.
mali_balon

#6869 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali_balon »

Dr. Kuca wrote:
mali_balon wrote:
90minut wrote:Što se tice konkretno tvoje priče da 50 kornjača može namlatiti nekoga to je apsolutna glupost i neistina kad bi se horde i manijaci udruzili kako treba bilo bi tu baš 300 kvalitetnih momaka koji su spremni na sve.

A na 300 spremnih ti treba bar 150 drotova s opremom.

Još kad bi tu doslo po 100 robijaša i ostalih grupa bilo bi tu havarije prave i selefija.

Al posto mi nemamo tu komunikaciju između grupa da se organizujemo kako treba i da se naoruzamo recimo štitovima i palicama i maskama za gas.

Zato ja kazem da ce to policija riješiti bez problema pogotovo policija koju oni zovu jer dolaze bukvalno najbolji specijalni iz cijele federacije dakle najspremniji mladi momci.
2 3 dimne 1 sok 3 suzavca malo peper spreja i 5 pendreka i tih navijaca ni u mudima ne bi bilo
Pa nine to bas tako. Kornjace su u prednosti bili jer su bili spremniji. Ti nakon 5 6 minuta izgubis snagu i moras bjezat, dok danas ovi momci i treniraju. Pa i protiv sirkog na kosevu kornjace nisu mogli nista kad smo izasli na parking i povukli se prema bolnici, stali i gledali. Valja se zaletiti na 500 ljudi. Nisu mi oni supermeni.
A sto bi se zaljetali kad ste se povukli i bili mirni.....
salik79

#6870 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

@plain vanilla

Nesto mi naumpade, kada krenu ovakve "teorije", mogli bi ti, koji dovode u pitanje Rumijevu (k.s.) seksualnost u pitanje, ici dalje, pa naseg velikog Mesnevi-hana hadzi hafiza Halida ef. Hadzimulica (k.s.), koji se nikada nije zenio, ubaciti u tu konbinaciju. :D :-) :skoljka:
insomnia78

#6871 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Euridika wrote:Joj da hoće više što prije proći ovaj vikend i ove dvije najavljene povorke, samo da ljudi prestanu više pisati po svakom mogućem online mediju na ovu temu. Ne znam više ko me je gore smorio - simpatizeri ili protivnici LGBT povorke, u posljednjih 15 dana sam samo čitala razne vrste bljuvotina koje je nemoguće izbjeći, bukvalno su na svakom ćošku. :(
Nemoj bgt da prolazi. Nije. I poceo
insomnia78

#6872 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
bumerangss wrote:
Image
Pa, i nema ih nesto. Haman na prste jedne ruke. :D
Nece ni ovih vise biti
kakavdanakneiskustvu

#6873 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

bumerangss wrote:
Image
:lol: :lol:
plain vanilla

#6874 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by plain vanilla »

salik79 wrote:@plain vanilla

Nesto mi naumpade, kada krenu ovakve "teorije", mogli bi ti, koji dovode u pitanje Rumijevu (k.s.) seksualnost u pitanje, ici dalje, pa naseg velikog Mesnevi-hana hadzi hafiza Halida ef. Hadzimulica (k.s.), koji se nikada nije zenio, ubaciti u tu konbinaciju. :D :-) :skoljka:
pa vjerujem da ovo s Rumijem nema veze s bracnim stanjem nego njegovom emocijom, stihovima..
samo sto ti i ja drugacije gledamo na homoseksualnost, meni ne bi bio smak svijeta ni da mi je djed bio gej, a kamoli efendija ili pjesnik :mrgreen: homoseksualnost vidim kao necije seks. opredjeljenje, nikako kao manu ili diskreditaciju
insomnia78

#6875 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

plain vanilla wrote:
salik79 wrote:@plain vanilla

pa vjerujem da ovo s Rumijem nema veze s bracnim stanjem nego njegovom emocijom, stihovima..
samo sto ti i ja drugacije gledamo na homoseksualnost, meni ne bi bio smak svijeta ni da mi je djed bio gej, a kamoli efendija ili pjesnik :mrgreen: homoseksualnost vidim kao necije seks. opredjeljenje, nikako kao manu ili diskreditaciju
Teoretski bi bas tebi bio smak svijeta u ovom slucaju :lol:
Locked