Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sadie_forever

#6851 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

espn wrote:
Edin H. wrote:Kako je kratka memorija ljudima - pa nasi iz provincije se se stalno marisali po prihvatnim centrima, recimo Dewsberyju, to su uglavnom bivsi logorasi.

Jedan otkinuo nogu sa stolice, pa ganjao Engleza menadzera da ga nabode, nikad se Englez vise nije vratio na posao.
Jesmo mi provaljivali u tuđe granice? Nešto se ne sjećam.
Jesmo logicno
sinuhe

#6852 Re: Migranti u BiH

Post by sinuhe »

Oni samo i traze da im se pomogne-ilegalno- prilikom prelaska granice. Jesenas je trudnicu spasavala i hrvatska gorska sluzba spasavanja iako barem trudnica moze naci smjestaj u BiH. Platice vam oni prevoz do Slovenije.
ST11

#6853 Re: Migranti u BiH

Post by ST11 »

U Sloveniji sve one, koje ne zaustave na CRO/SLO granici, hvataju pristojne sluzbe i u dubini zemlje, (nije bas tesko, jer se fizicki prilicno razlikuju od domacih Janeza), stavljaju u azilne centre i ko ne prodje (99% njih), vraca se u CRO, a oni ih salju natrag u BiH ili SRB.
Jednom sam vec napisao, da su sretni dani uspjesnog taksiranja ilegalnih migranata na susjedove granice zavrseni.
sinuhe

#6854 Re: Migranti u BiH

Post by sinuhe »

Sigurno da je tako, ali ne vidim kako im se moze pomoci u BiH a da ne ostanu zarobljeni u njoj :D
ST11

#6855 Re: Migranti u BiH

Post by ST11 »

Posve razumijem, da niko ne zeli imati posla s time, sta se danas dogadja u Bihacu i Kladusi ali se bojim, da ce se ova najezda migranata samo jos prosiriti na ostale kantone federacije. Nije mi samo jasno kako moze toliko ljudi u BiH jednaciti izbjeglice iz devedesetih s ovim ekonomskim migrantima danas.
escobar__

#6856 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

ST11 wrote:Posve razumijem, da niko ne zeli imati posla s time, sta se danas dogadja u Bihacu i Kladusi ali se bojim, da ce se ova najezda migranata samo jos prosiriti na ostale kantone federacije. Nije mi samo jasno kako moze toliko ljudi u BiH jednaciti izbjeglice iz devedesetih s ovim ekonomskim migrantima danas.
Mogu idioti bez ikakvog srama. Bošnjaci su se u evropskim zemljama uglavnom uspješno integrisali i ne prave probleme dok ovi ne samo da se ne integrišu već čim ih se nakupi dovoljan broj (neka kritična masa) počnu sprovodit svoje plemenske zakone i običaje.

Krajnje je bezobrazno porediti bosanske izbjeglice iz 90tih (bježali od rata) s ovim koji bez dokumenata i sa podebelim dosjeima bježe iz ratom zahvaćenih Maroka, Alžira, Tunisa... :roll:
Blixen

#6857 Re: Migranti u BiH

Post by Blixen »

Edin H. wrote: koji su mahom u krajnjoj liniji pobjegli of vojne obaveze
moja mama, moja tetka, ja sa deset godina i moji mladji rodjaci
90minut

#6858 Re: Migranti u BiH

Post by 90minut »

asker wrote:
Fudo387 wrote:
Ma po noci, kroz sumu.
To se i desava, inace bi ih bilo mnogo vise. Al valjda sve teze to ide.
Stvarno zajebana situacija, taj nas narod tamo je paralizovan. Hajde ti posalji curicu u skolu, na rodjendan, kod prijateljice, da naleti na desetine isfrustriranih talibana.

Ima tu i zena i djece, kompletnih porodica. Putuju pola godine, u katastrofalnim uslovima. Tuga jebiga. I onda zamisli strpat ih sve skupa u neku zicu sa mrtvom strazom..................ove grupe bi se poklale unutra.

Samo vojska na granicu sa Srb i CG, a ovo sto je vec tu ce vremenom iscurit. Al neda ono govno iz Laktasa jebo mu Vucic zenu, najvise iz Srb dolazi.

Informacija iz prve ruke od žene koja je bliska vrlo vaznoj osobi kaže da je 7 silovanih žena u Bihacu od toga 1 maloljetna, ja koliko sam primjetio 2 osobe su bile u vijestima i na portalima.
Policija se boji kaosa i ne smiju reci istinu.

I nije pretjerivanje kad se napiše upravo ono što ti govoriš hajde ti posalji curicu samu u tom pravcu..

Inace svaka čast RS-u znali su oni od pocetka s cim imaju posla.
Oni to gledaju na ološ čisti koji dolazi, a naši da su muslimani.
90minut

#6859 Re: Migranti u BiH

Post by 90minut »

Blixen wrote:
Pun kurac ih je pobjeglo..
Blixen

#6860 Re: Migranti u BiH

Post by Blixen »

90minut wrote:
Blixen wrote:
Pun kurac ih je pobjeglo..
pa ko se onda borio? :D

da ne skrecemo sa teme
vidim da kod nas stizu mahom krimosi iz ratom zahvacenih Maroka, Alzira i Tunisa
Anno Domini

#6861 Re: Migranti u BiH

Post by Anno Domini »

Dodijalo više ljudima

Image
90minut

#6862 Re: Migranti u BiH

Post by 90minut »

Pa u zadnjoj neuspjeloj nasoj ofanzivi 95 u Sarajevu bilo je 30 hiljada u prvom korpusu što je loša brojka.

Doduše izjavio je da je pod oruzjem bilo 60 hiljada, al' eto i da smo htjeli više nismo imali oružja.

Poenta je da ih je pun kurac pobjeglo to što ti pricas moja mama moja tetka i djeca to je ok, al' to ne predstavlja nikakav dokaz da nije pobjeglo pun kurac.Uglavnom ne znaš'.
Horcrux

#6863 Re: Migranti u BiH

Post by Horcrux »

Treba ih u Sarajevo prebaciti.
90minut

#6864 Re: Migranti u BiH

Post by 90minut »

Horcrux wrote:Treba ih u Sarajevo prebaciti.
Treba ih svuda pomalo
insomnia78

#6865 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Za to ipak malo treba koristiti glavu
Novo ubistvo u Bg
http://www.blic.rs/vesti/hronika/migran ... ad/8zq03p9
howdy

#6866 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

escobar__ wrote:
ST11 wrote:Posve razumijem, da niko ne zeli imati posla s time, sta se danas dogadja u Bihacu i Kladusi ali se bojim, da ce se ova najezda migranata samo jos prosiriti na ostale kantone federacije. Nije mi samo jasno kako moze toliko ljudi u BiH jednaciti izbjeglice iz devedesetih s ovim ekonomskim migrantima danas.
Mogu idioti bez ikakvog srama. Bošnjaci su se u evropskim zemljama uglavnom uspješno integrisali i ne prave probleme dok ovi ne samo da se ne integrišu već čim ih se nakupi dovoljan broj (neka kritična masa) počnu sprovodit svoje plemenske zakone i običaje.

Krajnje je bezobrazno porediti bosanske izbjeglice iz 90tih (bježali od rata) s ovim koji bez dokumenata i sa podebelim dosjeima bježe iz ratom zahvaćenih Maroka, Alžira, Tunisa... :roll:

:thumbup:
freelancerusk

#6867 Re: Migranti u BiH

Post by freelancerusk »

Migranti su upravo imali novo takmičenje u "zabadanje noževa", ovaj put su svoje sportske aktivnosti organizirali u gradskom parku, pored dječijeg igrališta, uz samu ogradu gradskog vrtića.

Do kraja dana će se saznati sretni dobitnik.

Svi učesnici ovog sportskog događaja se zahvaljuju IOM-u, državnoj vlasti BiH, Srbiji i Hrvatskoj, a posebno gosp. Mektiću, na punoj podršci u organizaciji najnovijih sportskih aktivnosti u gradu na rijeci Uni.

Image
Image
Point.

#6868 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

Edin H. wrote:
espn wrote:
Edin H. wrote:Kako je kratka memorija ljudima - pa nasi iz provincije se se stalno marisali po prihvatnim centrima, recimo Dewsberyju, to su uglavnom bivsi logorasi.

Jedan otkinuo nogu sa stolice, pa ganjao Engleza menadzera da ga nabode, nikad se Englez vise nije vratio na posao.
Jesmo mi provaljivali u tuđe granice? Nešto se ne sjećam.
Ljudi su se snalazili na razne nacine, ali svako je imao neku svoju individualnu pricu.

Pojedinci su zaradili velike pare prebacujuci ljude ilegalno u Njemacku,na cijeni su bili hrvatski pasosi koje su ljudi bacali nakom dolaska aerodrome, prije imigracije i podnosenja zahtjeva za azil, recimo u Engleskoj. Razlog je sto nije krivicno djelo putovati bez dokumenta, ali sa laznim dokumentima jeste. Neki su dolazili u privremenim programima, pa se naravno nikada nisu vratili, neki su otisli u Ameriku zbog mijesanih brakova. Sto ljudi, sto sudbina, isto kao i kod ovih danasnjih izbjeglica. Svaki Bosanac se mogao vratiti u BiH nakon prestanka rata i amnestije, ali to naravno vecina nije ucinila. Sve je to u biti OK, ali ne mogu da shvatim da ljudi smatraju da je bilo u redu da su mnoge zapadne zemlje pomagale nasim ljudima, koji su mahom u krajnjoj liniji pobjegli of vojne obaveze, a ne treba pomoci ovim ljudima. Ili da se vidi kao nesto negativno sto ljudi bjeze iz ekonomskih razloga, jer zele bolji zivot za sebe i za clanove obitelji.
Misliš bježali da mahom ne završe u kakvom logoru širom manjeg entiteta ili na radnoj obavezi kao živi štit?

Krajnje je bezobrazno i bestidno porediti naše izbjeglice koji su bježali iz ratom obuhvaćene zemlje sa ekonomskim migrantima iz Tunisa, Alžira, Pakistana. Ja ne mogu da shvatim da ne možete prepoznati probleme koje ima Krajina sa ovim ljudima. A problem jesu.
Sanjarko

#6869 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Ovi su iz Pakistana, Afganistana, sa istoka i tu je rat fakticki, samo ne skroz skoro da je citave te drzave obuhvatio.

Iz Maroka, Alzira, Libije, Tunisa idu preko Mediterana, Spanije i Portugala a ne Bosne i Balkana.

I u tim drzava je rat fakticki kako sam naveo.

Ne kazem ima i ekonomskih, klimatskih ali ima i ovih poluratnih tako da se izrazim migranata.

U ovim svim drzavama je kao polurat nekakav fakticki.
vjesticanametli

#6870 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

freelancerusk wrote:Migranti su upravo imali novo takmičenje u "zabadanje noževa", ovaj put su svoje sportske aktivnosti organizirali u gradskom parku, pored dječijeg igrališta, uz samu ogradu gradskog vrtića.

Do kraja dana će se saznati sretni dobitnik.

Svi učesnici ovog sportskog događaja se zahvaljuju IOM-u, državnoj vlasti BiH, Srbiji i Hrvatskoj, a posebno gosp. Mektiću, na punoj podršci u organizaciji najnovijih sportskih aktivnosti u gradu na rijeci Uni.

Image
Image
:thumbup: :lol:
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#6871 Re: Migranti u BiH

Post by Impressum »

bitno je da su oni Muslimani braća naša
klixoris

#6872 Re: Migranti u BiH

Post by klixoris »

Vizionar 1985 wrote:Ovi su iz Pakistana, Afganistana, sa istoka i tu je rat fakticki, samo ne skroz skoro da je citave te drzave obuhvatio.

Iz Maroka, Alzira, Libije, Tunisa idu preko Mediterana, Spanije i Portugala a ne Bosne i Balkana.

Ne kazem ima i ekonomskih, klimatskih ali ima i ovih poluratnih tako da se izrazim migranata.

Pa i kod nas je polurat, sto ce reci da i mi imamo legitimno pravo da poderemo pasose i pridruzimo se migrantima na putu za Njemacku :mrgreen:
Sanjarko

#6873 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

klixoris wrote: Pa i kod nas je polurat, sto ce reci da i mi imamo legitimno pravo da poderemo pasose i pridruzimo se migrantima na putu za Njemacku :mrgreen:
Pa isli su i nasi prije 5-6 godina. Azile trazili pa ih mnoge vratili. Sa ovih prostora se ipak moze legalnije otici na Zapad. Iz ovih podrucja teze zbog sr*nja koje je tamo od terorizma pa nadalje.

Ovo za silovanja itd., uvesti smrtnu kaznu opet mozda. Ja imam neke razloge sto mislim da je treba opet uvesti, bolje to nego da se drze po 30-40 godina u zatvoru pa da se kao starci puste na slobodu i da budu socijalni slucaj.
howdy

#6874 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

klixoris wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ovi su iz Pakistana, Afganistana, sa istoka i tu je rat fakticki, samo ne skroz skoro da je citave te drzave obuhvatio.

Pa i kod nas je polurat, sto ce reci da i mi imamo legitimno pravo da poderemo pasose i pridruzimo se migrantima na putu za Njemacku :mrgreen:
Vizionar, ne lupetaj. Kakav bolan polurat? Jel mozes bit malo trudan?
Locked