REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
asker

#6851 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

Prpa.ba wrote: EDIT: primjera radi, premijer Federacije ode na noge u susjednu Republiku Srpsku ne bi li pao dogovor kako dobiti koji MMF-ov milioncic, u istu zgradu gdje je organizovan drzavni udar kroz ilegalni i antiustavni referendum prije samo koji mjesec. :lol:
Ovaj je premijer Federacije pa je nekako logicno da se sastaje sa premijerom RS-a.

Bilo je i gorih, recimo ministar VANJSKIH poslova drzave BiH je za prvu sluzbenu posjetu u svom mandatu, odabrao Banja Luku i Dodika :-)

Njegovo ime je Slucajni Prolaznik.
Haris.ba

#6852 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Haris.ba »

VjecitiStudent wrote:
Haris.ba wrote: ...
Čak i nakon pisma registrara iz 2016. koji je problematizirao punomoć Softića, da nije bilo pisama Ivanića i Crnatka, velika je mogućnost da bi Sud prihvatio aplikaciju.
Zašto bi registrar, bez novog ovlaštenja agentu, mijenjao svoje mišljenje?
Registrar ima velike ovlasti u Sudu. I nije samo pisarnica. Ali nije on Sud. Sud hoće ispoštivati svoga registrara, ali Sud donosi odluku. I sumnjam da bi donio ovakvu da nije bilo pisama Ivanića i Crnatka.
Ricken

#6853 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ricken »

The BEN10 wrote:
Ricken wrote:Ovo naravno neznači, da sada kada su mnoge činjenice izašle na vidjelo, Bakir Izetbegović nije diletantski odigrao cijelu igru. Samo je pitanje koliko je ovo sve bila farsa ili pozorišna predstava za javnost i koliko su namjere bile iskrene.

Da se u pripremu cijele stvari krenulo prije dvije godine sa glavnim ciljem pribavljanja dokaza u kontekstu naše društveno političke složenosti, da ista odražava namjeru države, siguran sam da bi se uz mnogo potresa mogao ishodovati konsenzus. Ali nije, već se odlučilo krenuti onako kako funkcionišu naši političari, igrama iza kulisa, a ne korištenjem svih pravnih i institucionalnih instrumenata, što nedvojbeno jeste izraz nepoštovanja prema državi i njenim građanima.
Dakle, zaključak je da se nije diletantski ponio, ali da je trebao godinu-dvije ranije trebao krenuti u pripreme!? :-)
Neznaš čitati!
tandmand

#6854 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by tandmand »

prog321 wrote:mržnja prema Bakiru vam unistava mogućnost logičnog rezonovanja.
ne radi si ovdje o njemu, ali dzaba vam ponavljat :-)
Taj problem objektivnog sagledavanje je nerješiv kada je Bakir u pitanju, jer koprena koja zamagljuje vid može se skinuti tek tada kada se više ne bude gledalo u njega. Bakir je konektovan na prošlost, na svog Baba, Islamsku deklaraciju, Čengića, Šaju, nerazjašnjena ubistva a sve te stvari uvjetuju njegovo ponašanje u sadašnjosti. Njegovo djelovanje je određeno krivim Drinama koje su nastale za perioda njegova Baba, te će on uvijek misliti kako da ih ispravi ili još više zavinta i produbi. Kada se k tomu još doda sveopća korupcija u SDA, politika popuštanja, ustupaka i vječita defanziva, bez jasne vizije za vremena koja dolaze, sasvim je jasno da nema opravdanja da troši sadašnjost i bućnost bošnjačkog naroda. No sve to nema veze sa problemom koji je nastao u vezi Revizije. Bakir je uradio ono što je morao i mogao, kroz iglene uši provlačio zahtjev za reviziju da bi se izbjeglo da o tome odlučuju Ivanić i Čović. Bez obzira ne sve te egzibicije, MSP je ipak pilatovski oprao ruke i odluku o reviziju prepustio Ivaniću i Čoviću, znajući da neće biti saglasnosti. Što se tiče Bakirove krivice u svemu ovome, ja bih citirao Pontija Pilata ""Nikakve krivice ne nalazim na ovom čovjeku!"
muha_sa

#6855 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote:
spreca wrote: muha sve ces ti to uraditi ako ti NEKO dozvoli da to radis.....i opet ponavljam..sve se svelo na sakiba....sta su radili predstavnici onih koji su pocinili zlocin...mislim na Ivanica i Crnadka...u cijem imenu su oni pisali pisma u Hag

ako imas argumente i zakonske propise na svojoj strani - ne treba ti neko da ti nesto dozvoli (i zeljo bi pobijedio kombinovani tim reala i barcelone da im r i b to dozvole :-) )

ako imas rupu velicine 10000 fudbalskih terena - ne treba bi ti neko da te unisti, sam si to uradio.

nije kriv onaj koje je rekao: car je go

ili ipak jeste :-) jer car je car

o srpskim zlocinima ne treba trositi rijeci, ali da bi se postigao cilj na medjunarodnom sudu treba uraditi nsto vise od sastanka na minderu - kako cemo - laHko cemo ...po svom ... bice nafake ...
neko mi da da mu zavarim karter i ja mu ga sjebem :-)

dao im je sud 10 godina fore za reviziju---sad što nisu ništa uradili za tih 10 godina i sjetili se da predaju zadnju heftu :-) krvit nekog Crnadka il Ivanica što su lani pisali sudu u Hagu :-)

koja sam ja budala :-) konto sam da su ko eto nešto radili u tajnosti i kvalitetno odradili tu aplikaciju :-) najmanje što sam ocekivo je da ce se obnovit postupak, nekom povoljnom ishodu se nisam nado. a ovaj fijasko ni u snu ocekivo nisam--diletanti :-)

bar priznam da sam levat :(
uglavnomja

#6856 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by uglavnomja »

Haris.ba wrote:
VjecitiStudent wrote:
Čak i nakon pisma registrara iz 2016. koji je problematizirao punomoć Softića, da nije bilo pisama Ivanića i Crnatka, velika je mogućnost da bi Sud prihvatio aplikaciju.
Registrar ima velike ovlasti u Sudu. I nije samo pisarnica. Ali nije on Sud. Sud hoće ispoštivati svoga registrara, ali Sud donosi odluku. I sumnjam da bi donio ovakvu da nije bilo pisama Ivanića i Crnatka.

:D

mislim :-)

stvarno

:skoljka:

nisu to instutucije peceje pa da se oni nesto pikaju i pitaju

zakon je zakon, rupa u zakonu i rupa u proceduri nosi pravne posljedice, ni kunto ni panto ni ivanic ni crnadak ... tu nisu mogli nista odigrati
Ricken

#6857 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ricken »

orinoco wrote:
Ricken wrote: Ovo naravno ne znači, da sada kada su mnoge činjenice izašle na vidjelo, Bakir Izetbegović nije diletantski odigrao cijelu igru. Samo je pitanje koliko je ovo sve bila farsa ili pozorišna predstava za javnost i koliko su namjere bile iskrene.
Moje je mišljenje da je Bakir Izetbegović glup k'o kurac i da je potpuno idiotski odigrao ulogu ovna predvodnika revizije

Ja u principu ne koristim takvu terminologiju, ali u konkretnoj rečenici piše da je ovo odigrao kao potpuni diletant, a nakon što su na vidjelo izašle neke stvari. Klasični populista bez imalo liderskih osobina. On nema viziju niti bilo kakvu strategiju. On ne vodi već pluta. Ali može i tako kako si napisao, samo nije moj riječnik.
JThomas

#6858 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JThomas »

u pravu je uvijek moguće drugo mišljenje. moguće je i ovdje, svakako. ali ovdje je tebi sud službeno i autentično, na tvoj konkretan upit, rekao kakvo će biti. nije ti rekao savjetnik, advokat, lobista koji i uz najveću stručnost i najbolju volju ne mora biti u pravu i ne može 100% unaprijed znati odluku organa...nego sam organ koji vodi postupak. a ti do prije bukvalno deset dana pričao potpuno drugu priču...
VjecitiStudent

#6859 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Haris.ba wrote:
VjecitiStudent wrote:
U dokumentima suda lijepo piše da je revizija novi proces i da za uz svaku prijavu procesa država mora ODMAH imenovati svog agenta.
Ako je već jednom registrar napisao da Softićeva stara punomoć više ne vrijedi, zaista nije jasno zašto bi je sad prihvatio?
muha_sa

#6860 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

VjecitiStudent wrote: U dokumentima suda lijepo piše da je revizija novi proces i da za uz svaku prijavu procesa država mora ODMAH imenovati svog agenta.
Ako je već jednom registrar napisao da Softićeva stara punomoć više ne vrijedi, zaista nije jasno zašto bi je sad prihvatio?
idemo probat pa ako upali upali
orinoco

#6861 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by orinoco »

VjecitiStudent wrote:
Haris.ba wrote: Registrar ima velike ovlasti u Sudu. I nije samo pisarnica. Ali nije on Sud. Sud hoće ispoštivati svoga registrara, ali Sud donosi odluku. I sumnjam da bi donio ovakvu da nije bilo pisama Ivanića i Crnatka.
U dokumentima suda lijepo piše da je revizija novi proces i da za uz svaku prijavu procesa država mora ODMAH imenovati svog agenta.
U Statutu, pravilima i praksi ICJ-a, tvrdi Scheffer, ne postoje odredbe koje reviziju presude definiraju kao novi proces i koji zahtijevaju novu institucionalnu odluku za taj postupak, te je Sud trebao dopustiti stranama u postupku da o tome rasprave pred Sudom. Scheffer dalje ističe da su dokazi za zločin genocida nad Muslimanima, korišteni kao najsnažnije oružje s ciljem etničkog čišćenja, predstavljeni tokom suđenja Ratku Mladiću.
smrdim/vijest/david-schef ... ila-239623
pirpa

#6862 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pirpa »

radostan dan wrote:
Bodkin wrote:
Jer samo srbima treba lova od mmfa :lol: federacija pliva u parama. Cak ih posudjuje drugima :lol:
Jedna od zescih legendi ovih prostora, ukljucujuci i ratne...
Gdje sam to ja napisao da Federacija pliva u parama... A da smo u boljem finansijskom stanju od genocidnog djela, jesmo. Dovoljno mi je vidjeti onu kolonu auta iz lukavice ili onih sto dolaze sa Pala u Sarajevo..
and

#6863 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

VjecitiStudent wrote:
zato što nije htio da je prihvati.
da su htjeli dali bi neko saopštenje zašto su prihvatili i to je to.
piše i da je genocid najteži zločin pa ne vidjeh kaznu :zzzz:
Last edited by and on 11/03/2017 12:20, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#6864 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

orinoco wrote:
VjecitiStudent wrote:
Haris.ba wrote: Registrar ima velike ovlasti u Sudu. I nije samo pisarnica. Ali nije on Sud. Sud hoće ispoštivati svoga registrara, ali Sud donosi odluku. I sumnjam da bi donio ovakvu da nije bilo pisama Ivanića i Crnatka.
U Statutu, pravilima i praksi ICJ-a, tvrdi Scheffer, ne postoje odredbe koje reviziju presude definiraju kao novi proces i koji zahtijevaju novu institucionalnu odluku za taj postupak, te je Sud trebao dopustiti stranama u postupku da o tome rasprave pred Sudom. Scheffer dalje ističe da su dokazi za zločin genocida nad Muslimanima, korišteni kao najsnažnije oružje s ciljem etničkog čišćenja, predstavljeni tokom suđenja Ratku Mladiću.
smrdim/vijest/david-schef ... ila-239623
Revizija je, po pravilima suda, potpuno NOVI proces, i bila je potrebna nova punomoć.
spreca

#6865 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Haris.ba wrote:
Postoji velika mogućnost da se ne bi uopće problematizirala punomoć da nije postojalo pismo iz predsjedništva i ministarstva vanjskih poslova koji to problematiziraju.

Jer osim predsjedništva (predsjednika) koji je suveren u većini zemalja (pa i u onima u kojima premijer ima glavnu političku moć), ministar vanjskih poslova isto je stranka koja može pristupati sudu. Npr. mislim da je Ministar vanjskih poslova Srbije (Svilanović mislim) obraćao se Sudu.

Normalno da će Sud smatrati problemom kad ti iz te dvije institucije dođe pismo koje govori nešta drugo od onoga što govori agent.

A "snaga" otprilike ide predsjednik, ministar vanjskih poslova, ambasador , agent.

Problem je što mi institucije gledamo personalno. Kod nas institucije se sužive sa ličnošću.

O tome cijelo vrijeme pricam, po cijem nalogu i u ime koga su se oni obracali Sudu.....jos krmoglavi kaze da je Bakir djelovo van institucija......ali kao sto vidis vazi ona ...pricaj kurcu a muda pukose
Ricken

#6866 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ricken »

prog321 wrote:ivanic i Crnadak su prije godinu dana obavijestili sud da Softic nije legitiman.
znači znali su prije podnosenja apelacije da ce biti poslata.
da se ranije krenulo sa pipremama samo bi ranije aktivirali srpske prestavnike u BiH da je miniraju.
nek mi neko objasni kako bi mogao pripremiti apelaciju mimo srpskih prestavnika?
Pa, osnovni problem je što se nisu koristili svi mehanizmi. Naime, mi smo zatočenici kolektiviteta, ali samo u skladu sa interpretacijama onih koji nas vode, jer to njima, svima, tako odgovara. Ali naš ustav, daje ipak puno veće ovlasti volji građani, na kraju svi glasamo, i po trenutnom zakonu možemo glasati suštinski i formalno za koga hoćemo, jer ustav ostavlja slobodu osjećanja pripadnosti nekom etnosu i ne ispituje formalnu pripadnost etnosu, Ja kao pojedinac mogu danas biti bošnjak, sutra hrvat prekosutra srbin, i formalno pravno mi to nemože niko osporiti.

Uglavnom referndum na nivou BiH oko ovog bi svakako pokazao šta građani BiH, FBiH i RS žele, pa se nikako ovo pitanje ne bi moglo završiti ignorisanjem većine, pa čak i bez formalnog konsenzusa unutar predsjedništva, to bi bio valjan i veliki dokaz koji sud ne bi mogao ignorisati.
Ricken

#6867 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ricken »

VjecitiStudent wrote:
Revizija je, po pravilima suda, potpuno NOVI proces, i bila je potrebna nova punomoć.
[/quote]

Ja to nisam našao u statutu niti prvilima suda, već mi ovo djeluje kao interpretacija, a ima i drugačijih po nekim drugim izvorima. Naime, to što pišeš je bila praksa do 1978 suda, koja je izmjenjena.
Bodkin

#6868 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Bodkin »

pirpa wrote:
radostan dan wrote:
Bodkin wrote:
Jer samo srbima treba lova od mmfa :lol: federacija pliva u parama. Cak ih posudjuje drugima :lol:
Jedna od zescih legendi ovih prostora, ukljucujuci i ratne...
Gdje sam to ja napisao da Federacija pliva u parama... A da smo u boljem finansijskom stanju od genocidnog djela, jesmo. Dovoljno mi je vidjeti onu kolonu auta iz lukavice ili onih sto dolaze sa Pala u Sarajevo..
Neoboriv argument da je sarajevo bogatije od pala i lukavice :thumbup:
spreca

#6869 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Ricken wrote:
prog321 wrote:ivanic i Crnadak su prije godinu dana obavijestili sud da Softic nije legitiman.
znači znali su prije podnosenja apelacije da ce biti poslata.
da se ranije krenulo sa pipremama samo bi ranije aktivirali srpske prestavnike u BiH da je miniraju.
nek mi neko objasni kako bi mogao pripremiti apelaciju mimo srpskih prestavnika?
Pa, osnovni problem je što se nisu koristili svi mehanizmi. Naime, mi smo zatočenici kolektiviteta, ali samo u skladu sa interpretacijama onih koji nas vode, jer to njima, svima, tako odgovara. Ali naš ustav, daje ipak puno veće ovlasti volji građani, na kraju svi glasamo, i po trenutnom zakonu možemo glasati suštinski i formalno za koga hoćemo, jer ustav ostavlja slobodu osjećanja pripadnosti nekom etnosu i ne ispituje formalnu pripadnost etnosu, Ja kao pojedinac mogu danas biti bošnjak, sutra hrvat prekosutra srbin, i formalno pravno mi to nemože niko osporiti.

Uglavnom referndum na nivou BiH oko ovog bi svakako pokazao šta građani BiH, FBiH i RS žele, pa se nikako ovo pitanje ne bi moglo završiti ignorisanjem većine, pa čak i bez formalnog konsenzusa unutar predsjedništva, to bi bio valjan i veliki dokaz koji sud ne bi mogao ignorisati.
a ko bi ga raspisao?
VjecitiStudent

#6870 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Ricken wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ja to nisam našao u statutu niti prvilima suda, već mi ovo djeluje kao interpretacija, a ima i drugačijih po nekim drugim izvorima. Naime, to što pišeš je bila praksa do 1978 suda, koja je izmjenjena.
Jah ..
The purpose of the present handbook is to provide, without excessive detail, the basis for a better practical understanding of the facts concerning the history, composition, jurisdiction, procedure and decisions of the International Court of Justice.
The information contained in this handbook was last updated on 31 December 2013.
http://legal.un.org/avl/pdf/rs/other_re ... uel_en.pdf
Ista verzija gornjeg dokumenta se nalazi i na zvaničnoj stranici suda
http://www.icj-cij.org/publications/en/manuel_en.pdf
Edin H.

#6871 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

Haris.ba wrote:A da ne bude da se raspravlja bez pročitanog:
title “Deputy-Agent of Bosnia and Herzegovina” and by Mr. David J. Scheffer, with the title “Deputy-Agent of Bosnia and Herzegovina”.
Previously, however, the Registry had received a letter from Mr. Softić, dated 25 May 2016, in which he enquired whether his appointment as the Agent of Bosnia and Herzegovina in the case concerning the Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Bosnia and Herzegovina v. Serbia) was valid for the initiation of proceedings for revision of the Judgment of 26 February 2007 in that case.

By letter dated 26 May 2016, the Registrar informed Mr. Softić that a new appointment would be required.

No document attesting to the appointment of Mr. Softić for the purposes of proceedings for the revision of the 2007 Judgment has been received by the Court.

The Court duly examined the various communications described above. The Court considered that their content demonstrates that no decision has been taken by the competent authorities, on behalf of Bosnia and Herzegovina as a State, to request the revision of the Judgment of 26 February 2007 in the case concerning the Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Bosnia and Herzegovina v. Serbia), and that it is therefore not properly seised of the matter. Accordingly, no action can be taken with regard to the document entitled “Application for revision of the Judgment of 26 February 2007 in the case concerning the Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Bosnia and Herzegovina v. Serbia)”.
A letter was sent by the Registrar to the Presidency of Bosnia and Herzegovina on 8 March 2017 informing the latter of the Court’s position.”

Po mom misljenju trebalo je reagovati na Pismo of 26. maja 2016 i objasniti specificnu situaciju kakva jeste sa troclanim predsjednistvom, te da se ne moze ocekivati of predstavnika dva naroda koji su uz pomoc susjednih drzava izvrsili agresiju i pocinili zlocine da podrze reviziju. S obzirom da je uglavnom stradao jedan narod traziti of suda da dozvoli da zbog specificne situacije napravi presedan, te da predstavnik tog naroda nominuje osobu koja ce zatraziti reviziju. Navedeno potkrijepiti dokazima koristenim u haskom tribjunalu.
U tom slucaju ne bi doslo do potpunog ignorisanja "savjeta" of 26-tog maja, a oni bi ipak morali da odgovore kako zadovoljiti pravdu u specificnim bosanskim okolnostima.
uglavnomja

#6872 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by uglavnomja »

kad se od drveta ne vidi suma :-)
KENJAC

#6873 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Nekad davno ja upitah ovo:
KENJAC wrote:Sad, kad je zavrseno kako je zavrseno red bi bio uraditi sljedece:
Kao prvo iznijet u javnost te neke nove dokaze zbog kojih bi ova revizija trebala da ima ocekivani epilog !
Drugo , izaci sa stenogramom famoznog sastanka mudraca iz vijecnice .
Trece, objaviti imena na ciju je adresu stiglo famozno pismo o legitimitetu SS !
I cetvrto , najvaznije, svaki ucesnik u ovoj diskusiji treba ponovo procitat temu od prve stranice . Kad to ucini , ako preostane jos zrno obraza onda nastavit daljnju diskusiju !
I ne javi se niko !?
...pa cak ni LBWIEW (ili nesto slicno) moj poznati folower koji jos nije propustio priliku da replicira pa cak i na temi " sta ste danas kuhali i jel zagorilo" ....
Ili ... Ili nije ni bilo nikakvih novih dokaza nego od pocetka ubleha epskih razmjera !!?
uglavnomja

#6874 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by uglavnomja »

KENJAC wrote:Nekad davno ja upitah ovo:
KENJAC wrote:Sad, kad je zavrseno kako je zavrseno red bi bio uraditi sljedece:
Kao prvo iznijet u javnost te neke nove dokaze zbog kojih bi ova revizija trebala da ima ocekivani epilog !
Drugo , izaci sa stenogramom famoznog sastanka mudraca iz vijecnice .
Trece, objaviti imena na ciju je adresu stiglo famozno pismo o legitimitetu SS !
I cetvrto , najvaznije, svaki ucesnik u ovoj diskusiji treba ponovo procitat temu od prve stranice . Kad to ucini , ako preostane jos zrno obraza onda nastavit daljnju diskusiju !
I ne javi se niko !?
...pa cak ni LBWIEW (ili nesto slicno) moj poznati folower koji jos nije propustio priliku da replicira pa cak i na temi " sta ste danas kuhali i jel zagorilo" ....
Ili ... Ili nije ni bilo nikakvih novih dokaza nego od pocetka ubleha epskih razmjera !!?

nas'o se krivac, i to 2 komada

da ona dvojica nisu pisali sudu, sud bi VJEORVATNO pustio ss da nastavi zastupati drzavu blablabla ... :lol: :lol: :-)

u stvari je tuzno, strahovito tuzno ... :(
ko vodi drzavu i koliko ljudi im i dalje slijepo vjeruje i koji 25 godina poslije rata zive gore nego 96. dok oni kradu :cry:
Haris.ba

#6875 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Haris.ba »

VjecitiStudent wrote:
Ne vidim gdje piše da je potrebna nova punomoć. Ni statut, ni pravila ne određuju to pitanje. Već se rješava od slučaja do slučaja.

Isto kao što nije bilo problema u: Application for Revision of the Judgment of 11 July 1996 in the Case concerning Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Bosnia and Herzegovina v. Yugoslavia), Preliminary Objections (Yugoslavia v. Bosnia and Herzegovina) iz 2002.
Last edited by Haris.ba on 11/03/2017 13:25, edited 1 time in total.
Post Reply