mogao si sam sebe kvotat s onom slikom konja, takav ti je smrle samo gleda svoj pravac i pravac bajke u koju je 100% ubjedjenL u c i f e r wrote:Primorao me da volim svoje dijete?
A kao slobodna volja.![]()
I jos je za njega kao sasvim ok da ne voli svoja stvorenja, da ih "testira", muci i ubija.
Ti si se zapetljao u te svoje teorije ko mis u kucine...
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- beni-bu-man
#6851 Re: Ateizam
-
L u c i f e r
#6852 Re: Ateizam
Nisam ja tu sliku dzaba okacio...beni-bu-man wrote:mogao si sam sebe kvotat s onom slikom konja, takav ti je smrle samo gleda svoj pravac i pravac bajke u koju je 100% ubjedjenL u c i f e r wrote:Primorao me da volim svoje dijete?
I jos je za njega kao sasvim ok da ne voli svoja stvorenja, da ih "testira", muci i ubija.
- beni-bu-man
#6853 Re: Ateizam
davno sam ja sliku postavio al je bio bijeli konj na njojL u c i f e r wrote:Nisam ja tu sliku dzaba okacio...beni-bu-man wrote:mogao si sam sebe kvotat s onom slikom konja, takav ti je smrle samo gleda svoj pravac i pravac bajke u koju je 100% ubjedjenL u c i f e r wrote:Primorao me da volim svoje dijete?
- Smrcak15
#6854 Re: Ateizam
Sta to znaci ubija iz njegove perspektive??L u c i f e r wrote:Primorao me da volim svoje dijete?
Prebaciti iz ovog svijeta covjeka u drugi, pozvati ga sebi...znaci prebacivanje iz jednog svijeta u drugi.
Dok iz nase perspektive izgledao kao potpuni nestanak.
On daje zivot on ima pravo ga i oduzeti ako hoce.
- Raigor Stonehoof
#6855 Re: Ateizam
Covjece vidis li ti naziv teme? Kakva je poenta TVOG pisanja ovdje? Ja nisam na islamskim temama nikad nista napisao...Smrcak15 wrote:
gledamo to ovako
ako nevjerujes u postojanje boga, kakva je poenta onda ovdje pisati, ja evo nevjerujem u postojanje Shive, Vishnu, Brahmana i ostalih hinduistickih bogova, isad da ja idem njih ubijedjivati u nesto sto nevjerujem, neshvatiljivo, a ti iako nevjerujes opet kao nesto oponiras.
Mozes sad izgraditi hiljade takvih imaginarnih scenarija. Sta ako ne postoji, a ti citav zivot umjesto da uzivas posvecivao robovanju imaginarnom bicu? Cinjenica je da ne postoji, tako da ŠBB KBB prica nema svrhu.Smrcak15 wrote:a sta da Bog postoji a ti tako prema njemu, kako ces se onda osjecati ako stanes pred njega sa takvim rijecima?
-
broj dva
#6856 Re: Ateizam
rec bogu " zvucalo je tako idiotski, vidis i sam da sve manje ljudi vjeruje u to sranje, pardon u vas"
- Smrcak15
#6858 Re: Ateizam
Raigor Stonehoof wrote:Covjece vidis li ti naziv teme? Kakva je poenta TVOG pisanja ovdje? Ja nisam na islamskim temama nikad nista napisao...Smrcak15 wrote:
gledamo to ovako
ako nevjerujes u postojanje boga, kakva je poenta onda ovdje pisati, ja evo nevjerujem u postojanje Shive, Vishnu, Brahmana i ostalih hinduistickih bogova, isad da ja idem njih ubijedjivati u nesto sto nevjerujem, neshvatiljivo, a ti iako nevjerujes opet kao nesto oponiras.
Mozes sad izgraditi hiljade takvih imaginarnih scenarija. Sta ako ne postoji, a ti citav zivot umjesto da uzivas posvecivao robovanju imaginarnom bicu? Cinjenica je da ne postoji, tako da ŠBB KBB prica nema svrhu.Smrcak15 wrote:a sta da Bog postoji a ti tako prema njemu, kako ces se onda osjecati ako stanes pred njega sa takvim rijecima?
nemozes, ili ima ili nemaMozes sad izgraditi hiljade takvih imaginarnih scenarija.
ako ima a nisi radio sta treba ili si radio sto nisi trebao, nadrljao si
ako nema, nikom nista, nula nula
pa ja evo vise uzivam u zivotu nego mozda mnogi ateisti, sta to pobogu si mene sprecava da uzivam u zivotu to sto robujem imaginarnom bicu?a ti citav zivot umjesto da uzivas posvecivao robovanju imaginarnom bicu
pa nisam se ja zatvorio u bogomolju i neizlazim nikako odatle, odrekao se cijelog svijeta
- Smrcak15
#6859 Re: Ateizam
zabludaRaigor Stonehoof wrote:alah in a nutshell
-
patriot_1
#6860 Re: Ateizam
HR je skraćenica za Hrvatsku!Dozer wrote:Ha-Ha!patriot_1 wrote: >Ha Ha,,,kao IR htjeo on,,pa piše se RI Republika Irska!Nije ti uspjelo!
Drugo,nitko normalan neće reći da tih pojava nije bilo u crkvi ovoj ili onoj i što time dokazuješ?Da crkva nevalja?pametan čovjek zna da najviše,daleko najviše pedofila dolazi iz kruga bliske rodbine.I to od roditelja našire!I?Što ćemo reći na to da su roditelji i rođaci zločinci?
Pedofile poslati u zatvor(ima ih i među profesotima i učiteljima više nego među svećenicima) a one koji su crkveni službenici kazniti najstrožije!
Onda se ne pise ni HR, nego RH - Republika Hrvatska![]()
Ne rise, ziv bio.
Dakle,iznio si laž pretpostavljam iz neznanja ,teže mi je vjerovati da je to bilo namjerno!
-
L u c i f e r
#6861 Re: Ateizam
Kako bolan zabluda kad je upravo to to?Smrcak15 wrote:zabludaRaigor Stonehoof wrote:alah in a nutshell
Bog kaže obožavaj me i budi poslušan ili ću te vječno cvariti na vatri.
-
L u c i f e r
#6862 Re: Ateizam
Ja u koji si ti ofsajd ošo...Smrcak15 wrote:Sta to znaci ubija iz njegove perspektive??L u c i f e r wrote:Primorao me da volim svoje dijete?
Prebaciti iz ovog svijeta covjeka u drugi, pozvati ga sebi...znaci prebacivanje iz jednog svijeta u drugi.
Sve se nadam da nas troluješ, za tvoje dobro.
Znači ubijanje nije loše.
Šta onda fali i da ljudi ubijaju jedni druge.
Osim toga, haj što bog ubija, on muči.
A i u kuranu piše da je zlostavljanje gore od ubijanja.
- Smrcak15
#6863 Re: Ateizam
prvo sama slika je zabluda jer Bog nimalo ne lici na nekog djuturuma, kako ga neki predstavljajuL u c i f e r wrote:Kako bolan zabluda kad je upravo to to?Smrcak15 wrote:zabludaRaigor Stonehoof wrote:alah in a nutshell
![]()
on uopste ne lici na covjeka, nije covjek, nego je unikatno bice kojem nema nista slicno.
samo nam je poznato iz hadisa da ljepota njegovog lica je ogromna i gledanje u njega je uzivanje samo za sebe, da ga vidis njegovo lice kad skloni svjetlosni veo sa sebe pa se moze vidjeti njegova ljepota u tim trdnutcima se zaboravlja i na sami Raj, Raj je nista naspram toga.
covjek je nagradjen koji dobije mogucnost da ga vidi u njegovom pravom bicu u Raju.
u islamu nije tako bas worship me pa da te spasavam,
nego Cini mi ibadet (bogo ugodne stvari) pa da zasluzis moju milost da te uvedem u Raj.
Sta je ibadet/bogougodne stvari:
izmedju ostalog, svojoj supruzi dati zalogaj u usta, nasmijanog lica pruziti ruku prijatelju, imati seks sa svojom suprugom, skloniti smece sa puta, nelagati, ne petljati, biti iskren, klonit se nevaljalstina, ne ogovarati druge, biti darezljiv, biti dobar prema roditeljima pa makar oni bili sejtani moras ih paziti itd itd to su sve stvari koje spadaju u Ibadet Bogu preko cega se zasluzuje njegova milost
ako mislis da je ibadet samo se zatvorit u bogomolju i moljakat mu se po cijeli dan i noc, onda si se prevario i nisi razumio sta je to ibadet.
cak je to i zaranjeno po islamu da se izolujes u bogomolju i samo se molis Bogu, to poslanik muhammed zabranjuje.
mora biti sredina malo ovoga malo onoganigdje u extremizam ici, jer ko ode u exremizam pojest ce ga.
nije ni to bas tako, nego ako nisi poslusan Bogu, ti ces da krsis pravila koja je on uspostavio, pa zbog neposlusnosti njemu ces krsiti pravila i preko toga zasluziti pakao. isto kao kad nisi poslusan drzavi koja napravi zakone u saobracaju, kad ti ne priznas tu drzavu i te njene zakone pa vozas kako ti je volja, kroz crveno zeleno, svejedno, parkiras na sred ulice, brzo vozis itd itd kazna ti slijedi sto nisi poslusan bio drzavi pa si krsio njene zakone uzduz i poprijeko.Bog kaže obožavaj me i budi poslušan ili ću te vječno cvariti na vatri
- Smrcak15
#6864 Re: Ateizam
L u c i f e r wrote:Ja u koji si ti ofsajd ošo...Smrcak15 wrote:Sta to znaci ubija iz njegove perspektive??L u c i f e r wrote:Primorao me da volim svoje dijete?
On daje zivot on ima pravo ga i oduzeti ako hoce.![]()
Sve se nadam da nas troluješ, za tvoje dobro.
Znači ubijanje nije loše.
Šta onda fali i da ljudi ubijaju jedni druge.
Osim toga, haj što bog ubija, on muči.
A i u kuranu piše da je zlostavljanje gore od ubijanja.
ja naopakog insana boze miliZnači ubijanje nije loše.
ubijanje iz bozije perpektive je prebacivanje iz jednog svijeta u drugi, on je taj koji je poslao na ovaj svijet i ona jetaj ko te vraca nazad, u cemu je problem
zato sto oni to nemaju pravoŠta onda fali i da ljudi ubijaju jedni druge.
oni ne daju zivot kao Bog niti sude kao Bog niti stvaraju kao Bog
uostalom, Bog nece nikome polagati racune za svoja djela, dok ljudi hoce polagati racune za svoja djela.
- BHCluster
#6866 Re: Ateizam
Kako znaju da ima lice?
- Dope_Man
#6867 Re: Ateizam
Tacno ova tema ima svoje periode kad prodise.. a ima i periode kad zacepi, onako kao WC skoljka kad se zacepi.. i onda to bude ne-bas-ugodno, jer smrdi smrdi, uzasno smrdi..
-
patriot_1
#6868 Re: Ateizam
Po mišljenju nekih religija!L u c i f e r wrote:Kako bolan zabluda kad je upravo to to?Smrcak15 wrote:zabludaRaigor Stonehoof wrote:alah in a nutshell
![]()
Po kršćanstvu nije tako,pita Isusa neki moralan,dobar mladić:"Što trebam činiti da se spasim!"
Isus mu odgovara :"Ljubi Boga i bližnjega svoga!"
- Smrcak15
#6869 Re: Ateizam
De nam reci kako ljubis Boga??patriot_1 wrote: Po mišljenju nekih religija!
Po kršćanstvu nije tako,pita Isusa neki moralan,dobar mladić:"Što trebam činiti da se spasim!"
- arzuhal
#6870 Re: Ateizam
Ljubiti = voljeti...Mislim, ako za to pitaš...A ako pitaš kako voli Boga, to je baška onda... 
- Bloo
- Globalna šefica
#6871 Re: Ateizam
Only a Sith deals in absolutes ......Smrcak15 wrote:Sta to znaci ubija iz njegove perspektive??L u c i f e r wrote:Primorao me da volim svoje dijete?
- mousstapha
#6872 Re: Ateizam
Ibadet je imati seks sa suprugom. 
-
patriot_1
#6873 Re: Ateizam
Čijom?mousstapha wrote:Ibadet je imati seks sa suprugom.
-
patriot_1
#6874 Re: Ateizam
Čitaj Novi Zavjet pa buš videl!Smrcak15 wrote:De nam reci kako ljubis Boga??patriot_1 wrote: Po mišljenju nekih religija!
Tko ne ljubi bližnjeg koga vidi,ne ljubi ni Boga kog ne vidi!A bližnji nam je svaki čovjek!Npr(kad je već prije netko spomenuo) neki idiot ubije 20 nedužnih ljudi jer su nevjernici,pa dobije u raju 72 djevice!Jel to ljubav prema Bogu?Njihov bog je vrag!
Ljubav je osjećaj,teško mjerljiv,ima ljudi koji sve dobro čine svojim suprugama ali,da one neznaju , tabanaju druge dvi!Djela znaju biti varljiva,neko se djelima sakrva , "Ovaj narod me štuje usnama a srce mu je daleko od mene!" piše u Bibliji!Ljubi se srcem,a onda nužno dolazi i poslušnost!
Ima ljudi koji toliko vole svoju ženu(i žena muževe) da ih nebi prevarili ni u snu!A i "dobrica" koji vole i dobro čine bračnom drugu ali "lahko" zavole i mračnog druga!
- raoul duke
#6875 Re: Ateizam

Zamisli koliko covjek moze biti tuzan kad natjera vlastito djete da vjeruje u ove drevne fantazije, pa da barem puste do 21. da sam odluci za sebe.. Jadnici