slušam bajagu i crvenu jabuku, skupljam salvete i sličice fudbalera i želim da se dopisujem sa mladima iz cijele jugoslavije...Banksy wrote:... a nakon što sam godinama glasao za ...?webby-x wrote:
Čovjek govori istinu. Mogu i osobno potvrditi.
Nakon divljanja "socijaldemokrata" i
ja razmišljam da prvi puta u životu glasam za HDZ.
Demokratska fronta Željko Komšić
- JThomas
#6851 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Control panel
#6852 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vasa politika se zorno pokazuje kroz hanku vajzovic u sarajevskom kantonu, a donedavno i ministrom marjanovicem koji je odradio sve sto je SDA trazio. ni SDA ne bi bolje.kox wrote: Ti govoriš o takvoj 'saradnji', ne ja niti bilo ko drugi iz DF-a koga sam imao prilike čuti. Većina nas koji podržavamo DF se nadamo drugačijoj, boljoj politici. Da li će naša očekivanja biti ispunjena ostaje da se vidi.
Koliko ono rekose da hanka inkasira svaki mjesec za finasniranje kao ''samostalni'' poslanik. samo mi reci koja je razlika izmedju nje i radeljasa.
-
kox
#6853 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O, evo i drugara iz centrale za čovjekaControl panel wrote:vasa politika se zorno pokazuje kroz hanku vajzovic u sarajevskom kantonu, a donedavno i ministrom marjanovicem koji je odradio sve sto je SDA trazio. ni SDA ne bi bolje.kox wrote: Ti govoriš o takvoj 'saradnji', ne ja niti bilo ko drugi iz DF-a koga sam imao prilike čuti. Većina nas koji podržavamo DF se nadamo drugačijoj, boljoj politici. Da li će naša očekivanja biti ispunjena ostaje da se vidi.
Koliko ono rekose da hanka inkasira svaki mjesec za finasniranje kao ''samostalni'' poslanik. samo mi reci koja je razlika izmedju nje i radeljasa.
http://www.klix.ba/forum/za-koga-ce-te- ... s150.html-
kilometarskim postovima sa obrazloženjima, linkovima itd.
Obzirom da ja forumam iz zadovoljstva i bez naknade, za pisanje istih stvari po n-ti put zaista nemam ni vremena ni želje.
- vivaldi
#6854 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a, jebote otkad ovo nisam procitao.....JThomas wrote:slušam bajagu i crvenu jabuku, skupljam salvete i sličice fudbalera i želim da se dopisujem sa mladima iz cijele jugoslavije...
- Control panel
#6855 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cim neko ima nesto protiv odmah se etiketira kao drug iz centrale. i ja forumam iza zadovoljstva i kad imam vremena. ali na nebuloze moram odgovoriti. i ja sam tebi odgovorio. marjanovic nista nije uradio osim jeftinog populiuzma. a njegov rad se idi i ovih dana oko izbora UO univerziteta.kox wrote:O, evo i drugara iz centrale za čovjekaControl panel wrote:vasa politika se zorno pokazuje kroz hanku vajzovic u sarajevskom kantonu, a donedavno i ministrom marjanovicem koji je odradio sve sto je SDA trazio. ni SDA ne bi bolje.kox wrote: Ti govoriš o takvoj 'saradnji', ne ja niti bilo ko drugi iz DF-a koga sam imao prilike čuti. Većina nas koji podržavamo DF se nadamo drugačijoj, boljoj politici. Da li će naša očekivanja biti ispunjena ostaje da se vidi.
Koliko ono rekose da hanka inkasira svaki mjesec za finasniranje kao ''samostalni'' poslanik. samo mi reci koja je razlika izmedju nje i radeljasa.Na sva ova pitanja i tvrdnje ti je odgovoreno mnogo puta ranije. Lično sam ti odgovorio na slično pitanje o Damiru Marjanoviću na ovoj temi:
http://www.klix.ba/forum/za-koga-ce-te- ... s150.html-
kilometarskim postovima sa obrazloženjima, linkovima itd.
Obzirom da ja forumam iz zadovoljstva i bez naknade, za pisanje istih stvari po n-ti put zaista nemam ni vremena ni želje.
ipak hanka je kraljica. njoj nema premca. ipak je ona potpredsjednica demokratske fronte. prva dama.
samo ti uzivaj u svom ubjedjenu necu ti vise kvariti ugodjaj.
- biske
#6856 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
šta se vidi? možda to da nije udovoljio onome što su mali zeleni htjeli pa se stavljanje njegovog prijedloga na dnevni red razvuklo u nedogled...Control panel wrote: marjanovic nista nije uradio osim jeftinog populiuzma. a njegov rad se idi i ovih dana oko izbora UO univerziteta.
- shiljak
#6857 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

https://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH
Irina Lovrić u Dnevniku 3
Gošća Dnevnika 3 bila je Irina Lovrić, uposlenica je u državnoj instituciji - u Fondu za povratak BiH. Nakon što je ukazala na korupciju i nenamjensko trošenje novca namijenjenog povratnicima život joj se promijenio.
- shiljak
#6858 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić govori što je stranka drugačija (novije, valjda).
-
homar
#6859 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naka mi Željko Komšić odgovori koji su rezultati njegove vladavine do sada kako je u vlasti punih 16 godina, pa će vam se sve samo kazati. Komšić je mogao, da je imao .uda, ostati da se bori u SDP-u i svrgnuti ovog despota Langundžiju, ali lakše je jeftinom demagogijom osnovati stranku i dalje šišati rundave zapuštene ovce kojih je sve više.
- vee-jay
#6860 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic nije napustio SDP radi Lagumdzije nego radi cinjenice da nece biti njegov nasljednik.homar wrote:Naka mi Željko Komšić odgovori koji su rezultati njegove vladavine do sada kako je u vlasti punih 16 godina, pa će vam se sve samo kazati. Komšić je mogao, da je imao .uda, ostati da se bori u SDP-u i svrgnuti ovog despota Langundžiju, ali lakše je jeftinom demagogijom osnovati stranku i dalje šišati rundave zapuštene ovce kojih je sve više.
- ultima_palabra
#6861 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je SDP-ovska šuplja.vee-jay wrote:Komsic nije napustio SDP radi Lagumdzije nego radi cinjenice da nece biti njegov nasljednik.homar wrote:Naka mi Željko Komšić odgovori koji su rezultati njegove vladavine do sada kako je u vlasti punih 16 godina, pa će vam se sve samo kazati. Komšić je mogao, da je imao .uda, ostati da se bori u SDP-u i svrgnuti ovog despota Langundžiju, ali lakše je jeftinom demagogijom osnovati stranku i dalje šišati rundave zapuštene ovce kojih je sve više.
- Corto Maltese
#6862 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić je, napustivši SDP, dao novo značenje izrazu: "Idem do kraja!"
- shiljak
#6863 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da je mogao ostati i svrgnuti lagundžiju. Samo je imao mali problem, 99% tih u stranci je podržavalo zlatka a ne komšića.homar wrote:Naka mi Željko Komšić odgovori koji su rezultati njegove vladavine do sada kako je u vlasti punih 16 godina, pa će vam se sve samo kazati. Komšić je mogao, da je imao .uda, ostati da se bori u SDP-u i svrgnuti ovog despota Langundžiju, ali lakše je jeftinom demagogijom osnovati stranku i dalje šišati rundave zapuštene ovce kojih je sve više.
Stani, pa zato je komšić i otišao. O čemu pričaš homar?
Ako misliš da je to trebao uraditi komšić, što sad ne može bilo koji član SDP-a da uradi? Ako ne može kakva je to stranka?
- Corto Maltese
#6864 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle, Lagumdžija ga je dobio sa 99:1? To je rezultat s kojim je krenuo u političku samostalnost?shiljak wrote:Naravno da je mogao ostati i svrgnuti lagundžiju. Samo je imao mali problem, 99% tih u stranci je podržavalo zlatka a ne komšića.homar wrote:Naka mi Željko Komšić odgovori koji su rezultati njegove vladavine do sada kako je u vlasti punih 16 godina, pa će vam se sve samo kazati. Komšić je mogao, da je imao .uda, ostati da se bori u SDP-u i svrgnuti ovog despota Langundžiju, ali lakše je jeftinom demagogijom osnovati stranku i dalje šišati rundave zapuštene ovce kojih je sve više.
Ako misliš da je to trebao uraditi komšić, što sad ne može bilo koji član SDP-a da uradi? Ako ne može kakva je to stranka?
Obećavajuće.
- Banksy
#6865 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ni sam ne vjeruješ u to što pišeš.vee-jay wrote:Komsic nije napustio SDP radi Lagumdzije nego radi cinjenice da nece biti njegov nasljednik.homar wrote:Naka mi Željko Komšić odgovori koji su rezultati njegove vladavine do sada kako je u vlasti punih 16 godina, pa će vam se sve samo kazati. Komšić je mogao, da je imao .uda, ostati da se bori u SDP-u i svrgnuti ovog despota Langundžiju, ali lakše je jeftinom demagogijom osnovati stranku i dalje šišati rundave zapuštene ovce kojih je sve više.
A ko će biti njegov nasljednik ...?
- shiljak
#6866 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da je SDP dobra stranka 99:1 bi bio loš rezultat za komšića, a ovako je odličanCorto Maltese wrote:Dakle, Lagumdžija ga je dobio sa 99:1? To je rezultat s kojim je krenuo u političku samostalnost?shiljak wrote:Naravno da je mogao ostati i svrgnuti lagundžiju. Samo je imao mali problem, 99% tih u stranci je podržavalo zlatka a ne komšića.homar wrote:Naka mi Željko Komšić odgovori koji su rezultati njegove vladavine do sada kako je u vlasti punih 16 godina, pa će vam se sve samo kazati. Komšić je mogao, da je imao .uda, ostati da se bori u SDP-u i svrgnuti ovog despota Langundžiju, ali lakše je jeftinom demagogijom osnovati stranku i dalje šišati rundave zapuštene ovce kojih je sve više.
Obećavajuće.
Komšić koji je skoro pa jedini govorio nemojte to raditi, tih 99% je reklo hoće i zahebalo sve.
Pravljenje DF-a je logičan korak.
-
bob_rock
#6867 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da svi to znamo 
Ja razumijem df-ovce da pokušavaju predstaviti stvari drugačije ali realnost govori da nisu ozbiljna partija.
Izborne prevare o kojima se ovdje već uveliko govori daju jasnu sliku ko su ljudi koji su se angažovali po plaštom Željke Komšića. Dobro sam upoznat sa situacijom u DF i mogu reći da je šteta velikog broja kvalitetnih ljudi koji sada gube vrijeme u unutarstranačkom ratu koji traje.
Prvi čovjek u Kantonu Sarajevo u najbitnijem periodu tokom ljeta, umjesto da vodi strankčku strukturu će voditi ekspedicije u Brazil.
Predsjedništvo čine ljudi različitih profesija ali bez političkog iskustva. Ja nisam vidio da su dali ikakvu izjavu vezano za dnevno političku sitaciju. Ima toga još , ali čekam ove df-ovce da napadnu
Ja razumijem df-ovce da pokušavaju predstaviti stvari drugačije ali realnost govori da nisu ozbiljna partija.
Izborne prevare o kojima se ovdje već uveliko govori daju jasnu sliku ko su ljudi koji su se angažovali po plaštom Željke Komšića. Dobro sam upoznat sa situacijom u DF i mogu reći da je šteta velikog broja kvalitetnih ljudi koji sada gube vrijeme u unutarstranačkom ratu koji traje.
Prvi čovjek u Kantonu Sarajevo u najbitnijem periodu tokom ljeta, umjesto da vodi strankčku strukturu će voditi ekspedicije u Brazil.
Predsjedništvo čine ljudi različitih profesija ali bez političkog iskustva. Ja nisam vidio da su dali ikakvu izjavu vezano za dnevno političku sitaciju. Ima toga još , ali čekam ove df-ovce da napadnu
-
mali_balon
#6868 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma Zlaja je klonirao smog sebe i taj klon ce ga nasljediti na sljedecem kongresu, znamo svi o kome se radi a taj klon je i jedan od glavnih razloga sto je Komsic napustio SDP
- Corto Maltese
#6869 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislio sam da je mit o Kosovu poslednje slavljenje poraza u Južnih Slavena, ali očito sam se prevario.shiljak wrote:Da je SDP dobra stranka 99:1 bi bio loš rezultat za komšića, a ovako je odličanCorto Maltese wrote:Dakle, Lagumdžija ga je dobio sa 99:1? To je rezultat s kojim je krenuo u političku samostalnost?shiljak wrote:Naravno da je mogao ostati i svrgnuti lagundžiju. Samo je imao mali problem, 99% tih u stranci je podržavalo zlatka a ne komšića.
Obećavajuće.Ne može mu niko reći da je nešto mogao pokušati u stranci da promjeni, kako to neki govore.[/b] A drugo, teško je biti pametniji od tih "99%".
Last edited by Corto Maltese on 06/12/2013 16:47, edited 1 time in total.
- vee-jay
#6870 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na zalost nece ni Pudaric ni PopovicBanksy wrote:Ni sam ne vjeruješ u to što pišeš.vee-jay wrote:Komsic nije napustio SDP radi Lagumdzije nego radi cinjenice da nece biti njegov nasljednik.homar wrote:Naka mi Željko Komšić odgovori koji su rezultati njegove vladavine do sada kako je u vlasti punih 16 godina, pa će vam se sve samo kazati. Komšić je mogao, da je imao .uda, ostati da se bori u SDP-u i svrgnuti ovog despota Langundžiju, ali lakše je jeftinom demagogijom osnovati stranku i dalje šišati rundave zapuštene ovce kojih je sve više.
A ko će biti njegov nasljednik ...?
Al' dobro recite i ti i @ultima, zasto je onda napustio SDP?
Po meni, SDP ga je svojim zadnjim potezima natjerala na taj potez. Jedina mogucnost da pokrene unutrasnje reforme u SDPu je da dobije veci autoritet. Nakon izbora 2014 ne da nebi dobio veci autoritet nego bi se i aktuelni smanjio sa predsjednistva na ministarstvo. Kad bolje razmislim, zar se to nije desilo i sa Durakovicem?
- Corto Maltese
#6871 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zbog čega je Željko Komšić napustio SDP?
Zbog toga što je osjetio da je nemoćan da napravi promjene.
Bio je u pravu.
Mislio je da mu je partija kriva za njegovu nemoć.
Bio je u krivu.
Zbog toga što je osjetio da je nemoćan da napravi promjene.
Bio je u pravu.
Mislio je da mu je partija kriva za njegovu nemoć.
Bio je u krivu.
Last edited by Corto Maltese on 06/12/2013 17:39, edited 1 time in total.
- shiljak
#6872 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima još čitava jedna godina da se transformiše i desi hiljadu stvari.. a već pola godine se priča da stranci nešto ne valja.. šta reći osim niđe vezebob_rock wrote:Mislim da svi to znamo
-
bob_rock
#6873 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na koji način će se popraviti?
Na način kako su organizovali prvu promociju u Sarajevu ?
Da te podsjetim, ispred katedrale u to isto vrijeme je bila promocija Pink emisije da su zbog toga iz stranke morali se zgurati u mali čošak do apoteke. Dali tako se radi organizovana promocija i to prva u glavnom gradu.
Da li ozbiljna partija preko svoje fb stranice poziva posjetioce da glasaju na klix-u za izbor najbolje stranke.
Znaš li ko je ovo organizovao i ko se tu predstavio ?
Cijenim Željka i dao sam mu glas na prošli izborima i smatrao sam ( bar su me tako ubjedjivali njegovi saradnici ) da je sazreo da napravi kvalitetnu potičiku partiju na zdravim temeljima.
Na žalost, pokazalo se da nisam bio u pravu.
Mislim da mu je bilo mnogo bolje riješenje da se priklonio nekoj od partija koja mu se nudila jer bi dobio tako i izgradjenu stranačku infrastrukturu sa koliko - toliko politički obrazovanim ljudima.
Šiljak, nemaš ti godinu dana. Do aprila mjeseca mora biti sve spremno i na klik da se pokrene kompletan sistem.
Jeli vidiš ljude oko sebe da su spremni završiti sve strategije i ciljeve, iskomunicirati ih sa članstvom, pripremiti kandidatske liste itd..
Ovako neka moli Boga dragog da završi u upoziciji sa lijepom slikom u glavama građana jer bi to bilo još jedno veliko razočarenje ili bolje rečeno osvještenje.
Na način kako su organizovali prvu promociju u Sarajevu ?
Da te podsjetim, ispred katedrale u to isto vrijeme je bila promocija Pink emisije da su zbog toga iz stranke morali se zgurati u mali čošak do apoteke. Dali tako se radi organizovana promocija i to prva u glavnom gradu.
Da li ozbiljna partija preko svoje fb stranice poziva posjetioce da glasaju na klix-u za izbor najbolje stranke.
Znaš li ko je ovo organizovao i ko se tu predstavio ?
Cijenim Željka i dao sam mu glas na prošli izborima i smatrao sam ( bar su me tako ubjedjivali njegovi saradnici ) da je sazreo da napravi kvalitetnu potičiku partiju na zdravim temeljima.
Na žalost, pokazalo se da nisam bio u pravu.
Mislim da mu je bilo mnogo bolje riješenje da se priklonio nekoj od partija koja mu se nudila jer bi dobio tako i izgradjenu stranačku infrastrukturu sa koliko - toliko politički obrazovanim ljudima.
Šiljak, nemaš ti godinu dana. Do aprila mjeseca mora biti sve spremno i na klik da se pokrene kompletan sistem.
Jeli vidiš ljude oko sebe da su spremni završiti sve strategije i ciljeve, iskomunicirati ih sa članstvom, pripremiti kandidatske liste itd..
Ovako neka moli Boga dragog da završi u upoziciji sa lijepom slikom u glavama građana jer bi to bilo još jedno veliko razočarenje ili bolje rečeno osvještenje.
- shiljak
#6874 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postavio sam video na prošloj strani gdje govori kako je završen prvi dio, i da će sada više se otvoriti ljudima, glasačima. Znači tek sad.
-
kox
#6875 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao neko ko je uključen u rad DF-a na nižim nivoima, mogu reći da sam samo na ovoj temi na forumu čuo za te izborne malverzacije i to u jednoj opštini - Novom gradu. Možda je tamo došlo do nekih zloupotreba, možda nije, zaista ne znam. Medjutim, sama činjenica da su održani unutarstranački izbori u svim opštinskim odborima na kojima su svi članovi imali pravo kandidovanja i glasanja bez ozbiljnijih zamjerki su za mene pokazatelj da se u stranci ozbiljno radi. Takodje, prvi put čujem za nekakav 'unutarstanački rat', i koliko mi je poznato to nema veze sa stvarnom situacijom. A činjenica da dobar dio ljudi u predsjedništvu nema mnogo političkog iskustva za mene uopšte nije loša, čak naprotiv.bob_rock wrote:Mislim da svi to znamo