Sirija

Locked
Em2r

#68426 Re: Sirija

Post by Em2r »

japin_mutapi wrote:Em2r sanćaklija
Cesto me zbog prezimena pitaju jesam nji'ov
Maystor

#68427 Re: Sirija

Post by Maystor »

Fakat će ih ova arogancija koštat glave ;-)

SAD: Rusija više nije velika sila, trenutno je negdje iza Španije

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sad-r ... /151030105
Em2r

#68428 Re: Sirija

Post by Em2r »

insomnia78 wrote:
Em2r wrote:CNN kaze da ce US specijalci biti poslani na teritoriju koju kontrolisu kurdi, te ce pomagati istima i Arapima (iako mislim da je ovo reda radi napisano) u borbi protiv ovih cije ime se ne izgovara.

Kiki casti komplet nicuze
Ma djeluju oni vec al eto, sad se ofiraju
U Iraku im je neki dan i pogino jedan u zajednickoj akciji sa Kurdima
Ma znas kako mi je vazno ali eto godra mi zbog Kikija.
Bice posla haman opet za Lukavcane.
Maystor

#68429 Re: Sirija

Post by Maystor »

Khan Tuman, još malo pa gotovo ...

Image
Kikibombona

#68430 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Inace meni se cini da ovo sve vuce na to da se priprema napad na Raqqu.
Jucer FSA cijeli grad Raqqu proglasi "ratnom zonom", danas Amerikanci eksplicitno kazu da ce poslati trupe koje ce se zajedno sa pobunjenicima boriti na sjeveru Sirije protiv ISIL-a.
Samim tim ovo je jedno veliko "good bye" za Rusiju, Iran i njihovu pudlicu Assada po pitanju kompletnog istoka Sirije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Izvini jarana, ali sam se posteno ismijao...

Koja ce FSA napadati Raku, koji crni pobunjenici? :lol:

200-300 (ako i toliko :lol: ) lavova iz jedinice Jaysh al Thuwar? :lol:

Raku moze napasti samo YPG uz pomoc par malih jedinica odanih Rojavi!

Kurdi likuju radi ove Obamine najave, tvrde da ce Amerikanci posluziti kao zivi stit za kurdsko napredovanje... jer je Erdo jasno porucio da ce raketirati YPG ako pokusaju bilo gdje napredovati...

I Erdo je svjestan da mu ga Ameri ponovo uvaljuju, pa je jucer izjavio da 'Turska ne mora nikoga konsultovati ako odluci djelovati', da 'Amerikanci dijele teroriste na lose i dobre', bla, bla, bla... :lol: :lol:

Po njegovim izjavama jasno je da ga pusi!

Predsjednik HDP je porucio Erdi da moze samo gledati kako YPG napreduje... :D :D
Kikibombona

#68431 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Em2r wrote:CNN kaze da ce US specijalci biti poslani na teritoriju koju kontrolisu kurdi, te ce pomagati istima i Arapima (iako mislim da je ovo reda radi napisano) u borbi protiv ovih cije ime se ne izgovara.

Kiki casti komplet nicuze

:lol: :lol: :thumbup:

Jos kada bi to skontao Opetja, bilo bi dobro...

Pa lider PKK je jasno rekao, posto oni nemaju nimalo politicke mudrosti, da je koaliciju Syrian Democratic Forces formirala Amerika. Razlog je vise nego ocigledan. Ameri zele Kurde prestaviti kao 'sirijske snage', kako bi imali izgovor da ih podrze u njihovom napredovanju u svim pravcima. To sto FSA u ovoj koalciji participira sa 2-3%, to nije vazno! :lol:

I zato je Erdogan bijesan na Ameriku, ponovo je poceo bljuvati vatru na njih...

A siroti Opetja konta da je u Rojavi FSA alfa i omega, da Amerikanci zaista podrzavaju tzv. FSA na sjeveru Sirije. :lol:

Nedavno kada su bacili oruzje iz zraka, rekli su da je oruzje isporuceno Arapima, kako bi malo trolali Turke... Kurde uopste nisu spomenuli. Onda je general Hemo izjavio da je posiljka koju je preuzeo YPG mala, ali da predstavlja veliki pocetak... Ovi iz tzv. FSA su izjavili da ne znaju nista o oruzju. :lol: :lol:

I sada Ameri salju svoje vojnike. Jasno je da ce posluziti kao adut protiv Turske, koja prijeti da ce raketirati YPG. Sada neka opletu po Amerikancima ako imaju muda... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kikibombona

#68432 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

zrakomlat wrote: Usput, ne sjećam se da su nekad greškom Kurde pogodili, ni s ove teme da je neko objavio a ni s ostalih vijesti. A ako nisu u Kobaneu, gdje su se vodile borbe za svaku zgradu, onda nisu nigdje vjerovatno.
Nemam podatak da su ih ikada pogodili, sto ne znaci da nisu... Mozda nisam upratio, a mozda se desilo pa jedni i drugi presutili...

Nebitno!

Nedavno sam gledao dokumentarac. Novinar je uhvatio borce YPG sa 'nekakvim' spravama. Pitali su o cemu se radi. Rekli su da su da kooridnisu sa 'koalicijom', da navode 'koalicione' avione... Rekli su da su prosli obuku u Rojavi. Novinar je pitao, 'ko je instruktor'. Rekli su da to ne mogu reci... Uz osmijeh su prokomentarisali da ti ljudi govore engleski jezik. :D

YPG pozdravlja dolazak Amerikanaca, koji su ocigledno pozurili da preteknu Ruse koji se u posljednje vrijeme motaju po Rojavi... Iz PYD su porucili da ce otvoriti 'ured' u Moskvi, pozdravili su napade Rusa na ISIL, Nusru i Islamski front, porucili da sa Rusima zele saradjivati itd... Amerikancima je jasno da se mogu lagano kupiti iz Sirije ako izgube YPG. Zbog toga su odmah nakon aktivacije Rusije poslali oruzje za YPG, a sada vidimo salju i specijalce... Malo ih Turska zulja u cipeli, ali sta se moze...

http://edition.cnn.com/2015/10/30/polit ... index.html
Co0l

#68433 Re: Sirija

Post by Co0l »

Dakle,djecoubice danas u samoodbrani opet bombardovali pijacu u Dumi iz koje su na njih pucali teroristi,pocinivsi pri tome ko zna koji po redu masakr.Aferim!Tako se bori protiv terorizma.
Challenger__

#68434 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- provincija Homs: SAA preuzela naselje Al-Duwayr

:arrow: LINK

- Alepo: čitav kvart nestao u raketnom udaru SAA: (18+)

cbrt

#68435 Re: Sirija

Post by cbrt »

Koje je držala i pre ove ruske ofanzive...pa koji su to samo lažovi...mapa od pre 8 dana

Image

A evo gde se nalazi (južno od Dar Ak Kabiraha) http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.76 ... 8&z=14&m=b
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#68436 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

taktički nuklearni udari na vas je red
10 9 8 7 ... tik tak tik tak
Co0l

#68437 Re: Sirija

Post by Co0l »

Sad ce ti analitiĆar rec' da si lazov jer on nije ni napisao kad su preuzeli to selo :D
von_admir

#68438 Re: Sirija

Post by von_admir »

Opetja033 wrote:Pobunjenici U POTPUNOSTI kontrolisu selo Kafr Dulbah juzno od grada Selme (Latakija).

Sve ostalo je samo jeftina propaganda ruskih agresora i njihovih pudlica sa terena. Poput one lazi safavidskog FARSA Newsa da su Assadovci zauzeli Jisr al Shogour i ubili najmanje 300 "terorista" ili RT-ove umobolne propagande da su Assadovci prekjuce konacno zauzeli Morek. Imbecilna propaganda namijenjena njihovim fanaticnim i slijepim fanovima te umnozaostalim jadnicima koji ce pusiti tu pricu.

Koji ?Umjereni koljaci ili radikalni? :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#68439 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

russki specijalci u akciji deblokade damaska 30.10.2015

Image
insomnia78

#68440 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Mojne quotace te kolega, ne bi mu bilo prvi put :D
Challenger__

#68441 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Bečki pregovori:

- u nekim stvarima se razilaze (budućnost Bašara el-Assada), ali u drugim su potpuno saglasni: jedinstvo, teritorijalni integritet Sirije i sekularni karakter vlasti kao temeljni princip.

Image

:arrow: LINK
insomnia78

#68442 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

A dje Kurdima drzava?
Challenger__

#68443 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jasno je kao dobar dan da ekstremisti gube. Jasno je to i njima: vrijeme više ne radi za njih. Mene samo zanima šta će njihovi tvorci, kumovi i sponzori (USA i regionalni sateliti) uraditi sa njima...
insomnia78

#68444 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Sad bez zajebancije, bice odlicno ako se uspiju drzati ovog na papiru
Kikibombona

#68445 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:A dje Kurdima drzava?
Nemoj se blamirati!

Kurdi nikada nisu trazili drzavu u Siriji! Nikada!

Zele autonomiju, nista vise ili manje!

Za to ima milion izjava! Ne postoji nijedna jedina na kojoj bilo koji relevantan Kurd zagovara nezavisnost u Siriji!

To je proces, ti definitivno ne razumijes politiku.

Inace, pregovori su propali... znalo se unaprijed...
von_admir

#68446 Re: Sirija

Post by von_admir »

budza wrote:
von_admir wrote:Ma sta kazes BRE.Auu breeeeeee.Imas li dokaze da je krimos i lopov :D To su teske optuzbe bre.Sjasi sa BH foruma i idi BRE tamo odakle si ispo

mulac, ovo nije bosanski portal, vec portal u privatnom vlasnistvu, otvoren za sve. sa jasnim pravilima igre. tebi ako se ne svidja moje prisustvo ovde, imas mogucnost da ga ne posecujes. i, smanji malo sa brekanjem, da ti ne udje nesto u usnu duplju.

A jeli BREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE nije bosanski da nije mozda srbski ili sandzacki?Ajde razligu MULAC BRE
insomnia78

#68447 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:A dje Kurdima drzava?
Nemoj se blamirati!

Kurdi nikada nisu trazili drzavu u Siriji! Nikada!

Zele autonomiju, nista vise ili manje!

Za to ima milion izjava! Ne postoji nijedna jedina na kojoj bilo koji relevantan Kurd zagovara nezavisnost u Siriji!

To je proces, ti definitivno ne razumijes politiku.

Inace, pregovori su propali... znalo se unaprijed...
insomnia78

#68448 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Zajebavam se, bolan
Zajebavam
Kikibombona

#68449 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Zajebavam se, bolan
Zajebavam
Pa eto, za one koji ne znaju...

Kurdi u Siriji nisu imali nijednu jedinu sepataristicku izjavu. Stavise, zagovaraju demokratsku, sekularnu Siriju, bas kao sto pise na ovom papiru... al od autonomije sigurno nece odustati! Svjesni su i oni da je nezavisnost potpuno nerealna u ovom trenutku i da bi prica o tome bila kontraproduktivna... mozda i pogubna... To je plan za buducnost, sada je nemoguce... jedino ako ne pukne drzava po sijja - suni liniji... onda bi i Kurdi dobili svoju drzavu na teritoriju Sirije.
insomnia78

#68450 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Pa onda bi Assad ost'o sa 17 vojnika
I Esma bi o'sla sunijama :D
Locked