Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#68426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Liska wrote:Primjetih jučer kako smo imali prijenos Đokovićevog meča u isto vrijeme na HRT2 i na RTRS-u. Može li netko iz Telemacha ovo objasniti? Čisto sumnjam da HRT nije tražio zamračenje prijenosa Wimbledona, jer nije kupio prava za emitiranje u BiH. I u isto vrijeme mečevi sa Wimbledona idu na Sportklubu, možda i Đokovićev. Samo onda ne znam zašto neki sportovi mogu ići nezatamnjeni a neki ne mogu, ako se već priča o principu prava za emitiranje u BiH.
@Liska,
'Grupacija Telemach redovno zatamnjuje medijske sadržaje za koje nisu regulisana prava na području BiH.
chakany

#68427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Benq wrote:
Telemach wrote:
dulekrele wrote:sta predstavlja strelica u gornjem desnom uglu na kanalima sport kluba?
@dulekrele,
Zamolit ćemo za print screen.
Ova strelica je na digitalnoj, desni gornji ugao na SK kanalima.
Strelica je prisutna na svim kanalima koji su u vlasništvu United Grupe (N1, Sport Klub, Sport Golf, TOP Kanal, Grand, ...). Šta ona znači, stvarno ne znam :?
dulekrele

#68428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dulekrele »

I logo SK je smaknut u lijevu stranu.
chakany

#68429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Može li neko uslikati i postaviti tu anketu, da vidimo o čemu je riječ? Ja je nisam dobio na e-mail, iako redovno šaljem prijedloge za uvođenje novih TV kanala na njihovu e-mail adresu.
otkrivenje

#68430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by otkrivenje »

rizibizi wrote:Malo je kanala u ovoj anketi navedeno za gasenje, pola programske seme treba ukinuti i zamjeniti da se dobije na kvaliteti. Mozda bi bolje bilo da ste pitali da li sam zadovoljan odnosom ponudjeno/cijena/kvalitet ili mozda da pitate da li bi bolje bilo da nas pustite da kombinujemo pakete. Gomila je unaprijedjenja koja mozete napraviti cak i sa postojecim stanjem i da svima bude dobro. Realno prvo sto mi padne na pamet u posljednje vrijeme kad neko spomene Telemach je nedavno poskupljenje, nista se drugo vrijedno spomena nije desilo.
100 ljudi, 100 čudi. Svatko ima određene afinitete.
Po meni, slobodno možete ukinuti 90% lokalnih kanala, tipa Posavina TV, Bugojno TV, Vogošća TV itd. (bar nama koji nismo iz tih područja).
Nadalje, kreirajte novu favorite grupu kanala pod nazivom: "Zamračeni kanali".
Navečer (tad uglavnom gledam tv) kad listam kanale, svaki drugi regionalni je zamračen, i to onaj dio programskog sadržaja što bi svi ukućani gledali.
Sve ovo podsjeća me na vremena kad sam preko satelitske pratio kanale: sve što valja zamračeno.

EON je dobra zamisao ali koja svrha kad kanali koji me zanimaju nisu dostupni na drugim mrežama (pa nema Telemacha na cijelom području BiH).
Uglavnom ga koristim za videoteku (fluidnije i brže korisničko iskustvo nego putem receivera).

Brzine interneta su možda najveće u državi, ali mjesečno bar 10 puta će zaštopati, brzina spadne 10 mbps, ping 800 (nema boga da se igra neki FPS) i sl.

Tehničari dođu, izmjere sve parametre, prekontroliraju instalacije, ali džabe im sve to kad će opet u večernjim satima početi problemi.

Tako da ima dosta mjesta za napredak usluge. Ne treba mi veći broj kanala (važnija je kvaliteta od kvantiteta), treba mi stabilnost usluge i da imam
osjećaj da sam zadovoljan omjerom plaćeno/dobiveno.
kudrilo

#68431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kudrilo »

Unaprijed se izvinjavam, nisam čitao prethodne stranice i ne znam da li je neko nešto slično postavio kao pitanje?

Upalio TV gdje imam digitalnu D3 karticu, nazivi programa stoje, ali nema ni zvuka ni slike...
U čemu može biti problem?
Telemach

#68432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kudrilo wrote:Unaprijed se izvinjavam, nisam čitao prethodne stranice i ne znam da li je neko nešto slično postavio kao pitanje?

Upalio TV gdje imam digitalnu D3 karticu, nazivi programa stoje, ali nema ni zvuka ni slike...
U čemu može biti problem?
@kudrilo,
Izvršite reset tako što ćete izvaditi karticu iz utora i ponovno je vratiti. Ukoliko i dalje budete imali poteškoće, dostavite nam u pp broj Ugovora i kontaklt telefon.
kudrilo

#68433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kudrilo »

Već uradio, probao i opet da učitam kanale, ali crno.

Sada zvao korisničku podršku, kaže da je došlo do grupnog prekida signala...
l33t

#68434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Benq wrote:
l33t wrote: koji trebaju biti parametri? cisto onako da znam, da naucim :D
Signal ti je ok, inace Power level ide od -7 do +7, tolerancija je -10 do +10 mada moze doci do gubitaka.

SNR 35dB do 55dB
Nauceno, hvala. znaci nije bilo do mene. :thumbup:
pepeljara

#68435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Telemach wrote:
@pepeljara,
Račun ćemo Vam poslati na e-mail. Hvala na provjeri.
doslo tnx ;)
crnivrag

#68436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

"Žigosani u reketu" od jeseni na TOP kanalu

Image

United Media sa velikim zadovoljstvom najavljuje početak snimanja još jedne visokobudžetne serije, ovog puta u saradnji sa Draganom Bjelogrlićem, koja će premijerno biti emitovana na TOP kanalu ove jeseni.

Ekipa serije Žigosani u reketu proslavila je u Beogradu početak snimanja. Priča govori o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i saigrača u slavnom košarkaškom klubu, koji je danas na rubu propasti, a koji će njih dvojicu spojiti u pokušaju da ga podignu iz pepela.

Ova savremena bajka zapravo je priča o drugoj šansi. Drugoj šansi za prijateljstvo, drugoj šansi za oca i sina, drugoj šansi za propali klub, drugoj šansi za neostvarene talente, drugoj šansi u potrazi za srećom, drugoj šansi za generaciju čije su najbolje godine pojeli skakavci.

Kreativni pogon produkcijske kuće TonFilm obradovat će ove jeseni gledaoce ovom novom igranom TV serijom i to kroz 45 epizoda, koje će se od jeseni premijerno emitovati na TOP Kanalu, pratit će nas sljedeći likovi: uspješni košarkaški menadžer koji je izgubio srce (Nebojša Dugalić), vrhunski košarkaški trener koji je izgubio porodicu (Filip Šovagović), vlasnica galerije koja je izgubila ljubav (Dubravka Mijatović), urednik novina koji je izgubio etiku (Svetozar Cvetković), profesorica književnosti koja je izgubila brak (Milica Zarić), talentovani košarkaš koji je izgubio samopouzdanje (Aleksandar Radojičić), mlada čelistkinja koja je izgubila životni kompas (Iva Ilinčić), mlada Njujorčanka koja se obrela u Beogradu (Miona Marković), proslavljeni slikar koji je izgubio inspiraciju (Žarko Laušević), ostarjeli pukovnik koji ne razgovara sa sinom (Marko Nikolić), penzionisani građevinac koji sanja Nesvrstane (Bogdan Diklić), stari advokat koji sanja monarhiju (Predrag Ejdus), muzički producent (Žika Todorović), profesor matematike (Dragan Mićanović), vlasnica kafane (Vesna Trivalić), doživotni ekonom kluba (Boda Ninković), PR barakuda (Borka Tomović), smotani predsjednik kluba (Nenad Heraković), kontroverzni biznismen (Petar Benčina), građevinski tajkun (Draško Zidar), sportska novinarka (Iskra Jirsak), očajna domaćica (Lucija Šerbedžija) i heroji serije - mladi košarkaši (Miša Dragičević, Jovan Jovanović, Vučić Perović, Pavle Vrkljan, Milorad Kapor).

Ekipu serije čine: autor i producent Dragan Bjelogrlić, koproducent Tomica Paliković, kreator serije Marko Savić, izvršni producenti Goran Bjelogrlić i Tatjana Žeželj, direktor serije Nataša Višić, pisci: Vladimir Kecmanović, Saša Podgorelec, Antonio Gabelić, Dušan Bulić, Marko Manojlović, Kosta Peševski i pisac saradnik Ranko Božić, režija: Srđan Spasić i Danilo Bećković.

Originalna muzika: Saša Lošić, LP Duo i Anja Đorđević. Novim projektom nastavljaju se planovi da gledaocima TOP kanala kontinuirano budu dostupni ekskluzivni i visoko kvalitetni sadržaji, zbog čega je ovaj kanal za kratko vrijeme i zadobio veliko povjerenje i simpatije publike. TOP kanal emituje se u BiH, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, na Telemachu, SBB-u, Total TV-u, D3i, kao i preko EON platforme.
https://telemach.ba/a33381/podrska/vije ... analu.html
crnivrag

#68437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
Image
Image
chakany

#68438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Od ova tri kanala, mislim da je K3 najmanje zlo, jer ne prikazuje teferiče i ostale emisije iz dijaspore.
zateznistub

#68439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Koliko bih ovih kanala posamarao iz ponude ...
duffy_duck

#68440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Image

Skroz mi losa ova wifi brzina.

A signali po mom misljenju uredni evo i print screen
Image
Benq

#68441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

duffy_duck wrote: Skroz mi losa ova wifi brzina.
Kakva je na racunaru ?
avaks

#68442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ne poznaje se dugo s ruterom dok ga ne zna uštelovat' :D
Da se s njim zna kao s računarom to bi letilo :thumbup:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#68443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Telemach wrote:
suad-sarajevo wrote:Telemach. Moze li racun na mail [email protected]. Platio bih ali ne dolazi mail sa racunom. Ostale moje korisnicke podatke imate u prethodnim PP.

Hvala.
@suad-sarajevo,
Račun će uskoro biti dostavljen na mail.
Ne jedan već dva su stigla. Jedan za drugim. Isti naravno. Hvala u svakom slučaju. :D

Lp
duffy_duck

#68444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Benq wrote:
Kakva je na racunaru ?
Na racunaru 43 a treba biti 150 deklarisana paketom.
Radar71

#68445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

ne znaš ti to izmjeriti
Telemach

#68446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck wrote:
Benq wrote:
Kakva je na racunaru ?
Na racunaru 43 a treba biti 150 deklarisana paketom.
@duffy_duck,
Zamolit ćemo da dostavite print screen u pp.
rizibizi

#68447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Ugovor mi istice za 3 mjeseca, TGE. Nisam nezadovoljan dosadasnjom uslugom, daleko od toga, ali kad vidim trenutnu ponudu nista spektakularno, jedina je prednost sto je konkurencija isto mrtav konj.
j66o

#68448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

zateznistub wrote:Koliko bih ovih kanala posamarao iz ponude ...
Upravu si drug,pa ima tu kanala na koje niko nikad ne prebaci ali eto,zamisli anketa u vezi kanala Otv ili Izvorna tv,pa da su stavili anketu da se ubaci Jugoton npr a izbaci pola ovog dreša od muzicki kanala onda OK,ali brate ovo je smijesno.
crnivrag

#68449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach nagradio 100.000-tog korisnika telefonije

Image

Kompanija Telemach, vodeći domaći provajder usluga u BiH, te najveći alternativni pružatelj usluge fiksne telefonije na području Bosne i Hercegovine, odlučila je nagraditi 100.000-og korisnika fiksne telefonije za ukazano povjerenje i vjernost.

Sretni dobitnik nagrade, Dražen Lasić iz Mostara, koji je ujedno i zadovoljni korisnik Trio Grande Family paketa, nagrađen je s dvogodišnjom pretplatom na pozive prema svim mobilnim mrežama u BiH u trajanju od 30 minuta mjesečno, kao i s HBO Premium paketom na 12 mjeseci.

"Ovo je veliko iznenađenje za mene i ovim putem se želim zahvaliti Telemachu što su baš mene izabrali. Ja jesam novi korisnik fiksne telefonije Telemacha, ali vaše usluge televizije i interneta koristim od prvog dana i nisam imao niti jednu primjedbu do sada, a uvijek sam vas rado preporučivao komšijama i obitelji" rekao je Lasić iz Mostara, ne krijući oduševljenje.

"Čast mi je uručiti ovu vrijednu nagradu. Razvoj komunikacijskog sistema i generalno spektra usluga koje mi pružamo, realizuje se u korak s razvijenim evropskim državama, a našim vjernim korisnicima omogućili smo da besplatno prenesu broj u našu mrežu i potpuno besplatno razgovaraju s više od 500.000 brojeva u regionu, kao i da koriste svoj fiksni telefon na mobilnom telefonu, bilo kada i bilo gdje, te da koriste veliki broj dodatnih funkcionalnosti dostupnih u našoj ponudi.

Pored usluga fiksne telefonije, korisnicima Telemach usluga omogućeno je korištenje naprednih servisa, kao što je veliki broj kanala na više televizora u HD i SD rezoluciji, EON, Video Klub, TV Unazad, Pickbox, najbrži internet u Bosni i Hercegovini, kao i dvadesetčetvorosatna tehnička podrška korisnicima.

Kao dio regionalne United Grupe, te kao vodeći kablovski operater u Bosni i Hercegovini, Telemach svoju reputaciju gradi na zadovoljstvu korisnika, a stalne inovacije odlika su našeg načina poslovanja", rekao je Kenan Đonko, CMO u kompaniji Telemach.
https://www.klix.ba/biznis/telemach-nag ... /180713021
Telemach

#68450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rizibizi wrote:Ugovor mi istice za 3 mjeseca, TGE. Nisam nezadovoljan dosadasnjom uslugom, daleko od toga, ali kad vidim trenutnu ponudu nista spektakularno, jedina je prednost sto je konkurencija isto mrtav konj.
@rizibizi,
Potrudit ćemo se da budete zadovoljni :) Kontaktirat ćemo vas ubrzo.
Locked