Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#68376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vkmiro wrote:
Telemach wrote:
vkmiro wrote:Ljudi moji, nema još uvjek E-racuna ni na portalu ni na mailu??
Pisao u PP,jer tako su mi rekli,evo danima nema odgovora.
Ovaj poviš mog posta je pisao o konkurenciji, i kod mene u najvecoj zgradi u Zenici su vec stavili optiku u sve ulaze. Imam još par mjeseci do isteka ugovora, znaci još vremena da ozbiljno razmislim o promjeni poslužitelja, jer ova stalna poskupljenja i ulaganja u reklamiranja sa Đekom mi se ne dopadaju.KO ima daj mu još, ali sa naših leđa.
@vkmiro,
Po našoj evidenciji e-račun Vam je poslan jučer u jutarnjem terminu. Možete li provjeriti junk/spam foldere i javiti se sa povratnom informacijom u pp.
Iskreno se nadamo uspješnom nastavku saradnje.
Napisao sam u PP da ništa nije došlo, sve provjereno. Jel treba i tu uslugu odkazati izgleda.
Tako jaka firma a 3 mjeseca ne uspjevate srediti portal. Ne radi ni u Srbiji, ista stvar. Pa nije moguce da na ovim prostorima nema strucnih programera da to srede.
Sve je jasno i stim da pružate usluge interneta,hostinga a da nemate svoj forum nego koristite tuđi. Kakav Vam je to uposleni kadar, dolazi mi na vrata bivši varioc kao serviser i pita koliko mi internet ima megapiksela??
@vkmiro,
Hvala. Odgovorili smo na pp.
avaks

#68377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

NediM17 wrote:
avaks wrote:Mora da si jedan od one trojice što imaju tehničke mogućnosti za HD na MojaTV :lol:
Je li to nesto meni upuceno?
Ma jok drug :-)
Dosta ti tvoje muke još i ja da te peglam. Nego onom padobrancu tipkam što im je promotivno pušten BHT HD sa 4 godine zakašnjenja pa se našli na ovoj temi iživljavati :lol: A garant ne može u isto vrijeme gledati HD kanal i tipkat jer ne može parica da ispoštuje oboje :D :thumbup:
NediM17

#68378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@avaks
:thumbup:

@Telemach
Bio je tehnicar. Nesto je mijenjao na stubu i pojacalu. Nadam se da vise nece biti smetnji.
pepeljara

#68379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

@Telemach

kad ce racuni
j66o

#68380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Drug mi hoce prikljuciti Total pa ga intresuje da li zatamnjuju kanali Pink i Happy na kojima ide Reality program i ako se zatamni da li se moze gledat na neki nacin??
Telemach

#68381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pepeljara wrote:@Telemach

kad ce racuni
@pepeljara,
Ljubazno Vas molimo da provjerite i junk/spam foldere Vaše e-pošte. Ukoliko je nastao propust, izvršit ćemo detaljne provjere.
Last edited by Telemach on 11/07/2018 16:20, edited 1 time in total.
Telemach

#68382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:Drug mi hoce prikljuciti Total pa ga intresuje da li zatamnjuju kanali Pink i Happy na kojima ide Reality program i ako se zatamni da li se moze gledat na neki nacin??
@j66o,
U slučaju da dospije zahtjev za zatamnjenje od emitera, emisije se zatamnjuju, a u svim drugim slučajevima se mogu otključati Pin Kodom.
fusion_ba

#68383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

j66o wrote:Drug mi hoce prikljuciti Total pa ga intresuje da li zatamnjuju kanali Pink i Happy na kojima ide Reality program i ako se zatamni da li se moze gledat na neki nacin??
Samo je zaštićeno PIN kodom. Ukuca 0000 i gleda bez problema.
PhilCou

#68384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

Jel ti to drug Sloba?
NediM17

#68385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

crnivrag wrote: Neke nove informacije povodom ovog problema?
Vraze, meni se s vremena na vrijeme desi slicna stvar. Koristim Cisco EPC3925, udjem u postavke Wirelessa, zatim Hotspot (tj. UniFi) i uradim enable, pa disable MAC Address Filter Liste. Nakon toga se odredjeni period opet spajam bez problema na UniFi. Naravno, ne samo na svoj vlastiti UniFi, nego bilo gdje, a problem je zapravo na mom vlastitom modemu/ruteru.

Probaj pa javi jesi li uspio.

Image
crnivrag

#68386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

NediM17 wrote:
Vraze, meni se s vremena na vrijeme desi slicna stvar. Koristim Cisco EPC3925, udjem u postavke Wirelessa, zatim Hotspot (tj. UniFi) i uradim enable, pa disable MAC Address Filter Liste. Nakon toga se odredjeni period opet spajam bez problema na UniFi. Naravno, ne samo na svoj vlastiti UniFi, nego bilo gdje, a problem je zapravo na mom vlastitom modemu/ruteru.

Probaj pa javi jesi li uspio.
Problem je zapravo nastao na području grada Sarajeva prije 2 dana, i zapravo je odjednom od 16 sati tog dana UniFi zaštopao na "Connecting", ne samo meni, već svim korisnicima na poručju grada, koji se spajaju na UniFi mrežu putem korisničkih modema (zaštopalo je i na Cisco i na Ubee modemima).

Nekoliko korisnika je probalo i potvrdilo da se problem javio i njima u isto vrijeme, te da više ne mogu nigdje da se spoje na UniFi mrežu, a i ja sam testirao spajanje na više lokacija, i postoji taj problem.
ČičineBrčine

#68387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ČičineBrčine »

Razocarao sam se u podrsku telemacha... od nedelje tv je nemoguce gledati kakav kvalitet signala dobijem.
Polufinalne utakmice svjetskog moram gledati na yebenom streamu. :skoljka: :run:
Telemach

#68388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ČičineBrčine wrote:Razocarao sam se u podrsku telemacha... od nedelje tv je nemoguce gledati kakav kvalitet signala dobijem.
Polufinalne utakmice svjetskog moram gledati na yebenom streamu. :skoljka: :run:
@ČičineBrčine,
Molimo Vas da dostavite broj Ugovora u pp.
intro

#68389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by intro »

Pozdrav

Je li još neko ima problem sa internet konekcijom zadnja 2 dana na području Lukavca ili je do mene?
EOn jedva radi a speedtest ili pukne ili pokaže jako loš download a dobar upload.

Image
Benq

#68390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

intro wrote:Pozdrav

Je li još neko ima problem sa internet konekcijom zadnja 2 dana na području Lukavca ili je do mene?
EOn jedva radi a speedtest ili pukne ili pokaže jako loš download a dobar upload.
Ne bi trebao imati problem sa internetom s obzirom da ti je signal ok.
Telemach

#68391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

intro wrote:Pozdrav

Image
@intro,
Nemamo zabilježene poteškoće. Dostavite nam podatke u pp i provjerit ćemo.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#68392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Telemach. Moze li racun na mail [email protected]. Platio bih ali ne dolazi mail sa racunom. Ostale moje korisnicke podatke imate u prethodnim PP.

Hvala.
Leopard_SA

#68393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leopard_SA »

Pozdrav
Imam problem sa UniFi. Preko mog racunaje bilo spojeno 5 uredjaja na UniFi. Maloprije sam preko racunara se ulogovao na mojtelemach.ba(unio sam email i password koji unosim i za UniFi. Otkako sam izbrisao prethodnih 5 uredjaja sa UniFo, ne mogu vise da spojim niti jedan uredjaj na UniFi jer mi izbacuje poruku da sam unio netacnu sifru. Nije moguce da sifra nije tacna jer sam se prije 10 minuta ulogovao preko PC.
Kako da rijesim ovaj problem?
duffy_duck

#68394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Telemach imam problem sa unifijem nece nigdje da se spoji samo pise spajam i izbaci i opet sam pokusava ali opet ga izbaci, kao da mu nesto neda da se loguje.
Leopard_SA

#68395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leopard_SA »

duffy_duck wrote:Telemach imam problem sa unifijem nece nigdje da se spoji samo pise spajam i izbaci i opet sam pokusava ali opet ga izbaci, kao da mu nesto neda da se loguje.
To se i meni desava zadnjih nekoliko dana.
Benq

#68396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Leopard_SA wrote:
duffy_duck wrote:Telemach imam problem sa unifijem nece nigdje da se spoji samo pise spajam i izbaci i opet sam pokusava ali opet ga izbaci, kao da mu nesto neda da se loguje.
To se i meni desava zadnjih nekoliko dana.
telemach-all-about-4-t103412s68400.html#p14790094
Mehemed
Vozim: automobil

#68397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Ja se ne sjećam kada sam se posljednji put pokušao konektovati na UniFi jer mi više nije radilo nego što je radilo pa sam odustao od toga.
Telemach

#68398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

suad-sarajevo wrote:Telemach. Moze li racun na mail [email protected]. Platio bih ali ne dolazi mail sa racunom. Ostale moje korisnicke podatke imate u prethodnim PP.

Hvala.
@suad-sarajevo,
Račun će uskoro biti dostavljen na mail.
Telemach

#68399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@duffy_duck,
Kolege su upoznate. Radimo na otklanjanju poteškoća.
vkmiro

#68400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Telemach wrote:
@duffy_duck,
Kolege su upoznate. Radimo na otklanjanju poteškoća.
Ovo postaje katastrofa, od portala,računa,unifija,još malo pa nece ni ni tv i net raditi. A cijena stalno raste.
Locked