Ako ne znas sta su kumiri, izguglaj.relativno84 wrote: ↑16/12/2022 17:56A malo je rano da vec peres ruke od lidera ti partije, prvo da podrze jos neki zakon o kojem nece razmisljati.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#68351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- BHCluster
- BHCluster
- Chmoljo
#68354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za razliku od nocnih vukova, ima li tebe negdje u blizini? Ili nam samo otvaras oci?Str0nz wrote: ↑16/12/2022 18:40 Sjecali se neko ovih scena prosle godine po BiH, isti nocni vukovi su u pitanju. Eto sta se desava kada Kurti nece da relaksira odnose. SDA + DF su naravno krivi za ono sto je licilo na predratno stanje prosle godine, zato sada nece biti potrebe za ovakve stvari jer ce osmorka sada relaksirati odnose![]()
- Grean
#68355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je vec malo zabrinjavajuce, sta god mi pricali.
Znaci sad mora HDZ Hrvat tamo i gdje ne mora, gdje ti to ustav ne diriguje.
Sta su onda tacno promjene gospodo. SDA-ov lopovluk zamjenjen Osmorkinim, prije svega SDP-ovim pichkalukom. Ma jebite se...
Last edited by Grean on 16/12/2022 18:52, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#68357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Potvrda onoga sto je napisano.
Idu HE i aerodrom, koga briga za drzavnu imovinu i sve ostalo.
Last edited by PreWiBa on 16/12/2022 18:53, edited 1 time in total.
-
laik1981
#68358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kate Adil Osmanovic: "nadam se da ce Smit postovati ustav, zakon i ono sto je nametnuo" 
Jao kad ustavni sud uvazi apelaciju Komsica
Jao kad ustavni sud uvazi apelaciju Komsica
Last edited by laik1981 on 16/12/2022 18:53, edited 1 time in total.
- PreWiBa
#68359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prva tri punkta.
Ne moras biti samo protiv jedne stavke.
- Idemedosumom
#68360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Protiv smo da Kake i kompanija moraju s opozicione klupe ostale gledati, poput siročadi koja gleda izloge trgovina. 
- Styling
#68361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To da pored Krišto neće biti nijedna žena, osim ako HDZ opet ne imenuje ženu iz svoje kvote, je najporaznija činjenica za mene kao ženu.Pandakonda wrote: ↑16/12/2022 17:55 Sabina sada na N1 potvrdila da ne samo da su ovi rs i hdz partneri bili protiv, nego i unutar osmorke je bilo povucenosti prema tome da ona bude ministrica vanjskih poslova. Do te mjere da su cak to povukli kao crvenu liniju. Indirektno je spomenula da ako oni mogu potezati crveni karton onda i druga strana moze. Vjerovatno aludirajuci na Nesica za ministra sigurnosti.
Nije negirala opciju da Forto bude drzavni ministar saobraćaja. Iz perspektive NS-a to cak nije ni losa opcija, dobit ce na drzavnom nivou ministra, i obzirom da vrijednost premijerske pozicije mogu traziti jos dodatna dva ministarstva na kantonu radi toga. Znaci 4 ministarstva u kantonu ako se ovo ovako poslozi. Ostaje jos samo da se dogovore oko tog ministarstva izbjeglica koji bi mozda mogao otici mijatovicu. Također mimo kriste izgleda nece biti niti jedna zena.
Premijerka - Kristo (HDZ)
Finansije - Tegeltija (SNSD)
Vanjski poslovi - Konakovic ? (NiP)
Vanjska trgovina - Košarac (SNSD)
Odbrana - Helez (SDP)
Saobraćaj - Forto ? (NS)
Sigurnost - Nesic ? (DNS)
Civilni poslovi - ? (HDZ)
Pravda - ? (HDZ)
Ljudska prava - ? (Osmorka/SNSD)
- PreWiBa
#68362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A na izlogu buducnost drzave u kojoj zivis, koju ovi sad cak i brze rasprodaju no bivsi.Idemedosumom wrote: ↑16/12/2022 18:53 Protiv smo da Kake i kompanija moraju s opozicione klupe ostale gledati, poput siročadi koji gledaju uzloge trgovina.![]()
- BHCluster
#68363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Elektricna energija je nacionalni interes zar ne? Koriste se resursi Bosne i Hercegovine a korist ce imati jedan od bosanskohercegovackih entiteta i Srbija, koja je korist drugih koji zive u ovoj drzavi kad uzmemo u obzir da Srbija ne placa i one resurse sto sada koristi. Gdje je tu interes gradjana ove drzave, sta drzava dobiva ovim dogovorom?
- PreWiBa
#68364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tebe samo interesuje kako da u bilo koju pricu uvalis SDA i DF, ko vegetu.sajber87 wrote: ↑16/12/2022 07:40Mene samo zanima odgovor na pitanje, kako sda i df u ovo stanje sa zastavama nije smetalo dok su godinama bili u koaliciji sa hdz om. Da li bi ponovo zeljeli da budu u koaliciji sa bilo kojom hrvatskom strankom u bosni koja bi iste zastave ostavilasehohari wrote: ↑16/12/2022 03:07
Čitao sam ovo i ne vjerujem kako se lik provaljuje.
Bh. zastava ne stoji tu iz ljubavi, kao što je npr. vidiš u nekim mjestima srednje Bosne, već kao rezultat političkog uticaja Bošnjaka u tim mjestima. Jebiga, ne možeš 24/7 imati zastave HB ako misliš da će ti u jednom trenutku trebati Mehina ruka u gradskom vijeću.
Dok u nekom mjestu Hrvati čine isključivi narod, varta leti u kantu.
Ne samo to, već Hrvati npr. u Mostaru čak ni grb ujedinjene opštine ne koriste, na javnim manifestacijama se potencira ratni grb, isto kao što je na onom spomeniku gore slučaj.
Priznajem da ipak ta mržnja prema BiH kod Hrvata nije izražena kao kod Srba, kao i da postoje znatne razlike između Posavine i Hercegovaca.
Ali nemoj pucati priče kako eto svi Hrvati BiH iz duše vole, samo im zla SDA to brani. Uradila su oni tu to dosta grešaka, ali ovo što ti prosipaš graniči sa vrijeđanjem inteligencije.
Tema ove diskusije nisu te dvije stranke, vec hrvatski separatizam.
- tandmand
#68365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zukan Helez,
onaj što je kao ministar branitelja u Vladi Federacije, momku Lane Prlić poklonio ne znam koliko 100 tisuća KM.
Taj će biti ministar odbrane?
onaj što je kao ministar branitelja u Vladi Federacije, momku Lane Prlić poklonio ne znam koliko 100 tisuća KM.
Taj će biti ministar odbrane?
-
Hakiz
- Chmoljo
#68367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prvo i trece je sasvim nornalno problematizovati. Drugo mi je samo ispoljavanje nekih kompleksa. Drina jeste medjunarodna granica, nasa koliko i njihova. Na neki nacin upetljati federaciju kao investitora i samim tim uzimati dio proizvedenog mi je itekako pozitivno.
Kao da je to jedina investicija srbije, pa da sad politizujemo.
Ali ne smije se dozvoliti da se radi mimo drzave.
- PreWiBa
#68368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Receno je da od toga nema nista.Chmoljo wrote: ↑16/12/2022 19:20Prvo i trece je sasvim nornalno problematizovati. Drugo mi je samo ispoljavanje nekih kompleksa. Drina jeste medjunarodna granica, nasa koliko i njihova. Na neki nacin upetljati federaciju kao investitora i samim tim uzimati dio proizvedenog mi je itekako pozitivno.
I nije problem Srbija kao investitor, vec drzavna imovina.
- Chmoljo
#68369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vec sam odgovorio.BHCluster wrote: ↑16/12/2022 19:01Elektricna energija je nacionalni interes zar ne? Koriste se resursi Bosne i Hercegovine a korist ce imati jedan od bosanskohercegovackih entiteta i Srbija, koja je korist drugih koji zive u ovoj drzavi kad uzmemo u obzir da Srbija ne placa i one resurse sto sada koristi. Gdje je tu interes gradjana ove drzave, sta drzava dobiva ovim dogovorom?
Medjutim, ostaje dojam da je u stvari najveci problem Srbija kao investitor.
Koliko god bili takvi kakvi su, Drina je granica i njima ko i nama.
- Chmoljo
#68370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Od cega nema nista?sehohari wrote: ↑16/12/2022 19:22Receno je da od toga nema nista.Chmoljo wrote: ↑16/12/2022 19:20
Prvo i trece je sasvim nornalno problematizovati. Drugo mi je samo ispoljavanje nekih kompleksa. Drina jeste medjunarodna granica, nasa koliko i njihova. Na neki nacin upetljati federaciju kao investitora i samim tim uzimati dio proizvedenog mi je itekako pozitivno.
I nije problem Srbija kao investitor, vec drzavna imovina.
- Cvancika
#68371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne pravi se ovo gdje je Drina granica sa Srbijom. Nije energetski sektor isto sto i ostali, bitniji je mnogo. Jedino prihvatljivo je da EPBIH ucestvuje u projektu, bez toga nema nikome da kupi kajmak od BH resursa.Chmoljo wrote: ↑16/12/2022 19:20Prvo i trece je sasvim nornalno problematizovati. Drugo mi je samo ispoljavanje nekih kompleksa. Drina jeste medjunarodna granica, nasa koliko i njihova. Na neki nacin upetljati federaciju kao investitora i samim tim uzimati dio proizvedenog mi je itekako pozitivno.
Kako ide ovo, ko tacno treba dati dozvolu da se to gradi?
-
PM72
- Chmoljo
#68373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ok.Cvancika wrote: ↑16/12/2022 19:25Ne pravi se ovo gdje je Drina granica sa Srbijom. Nije energetski sektor isto sto i ostali, bitniji je mnogo. Jedino prihvatljivo je da EPBIH ucestvuje u projektu, bez toga nema nikome da kupi kajmak od BH resursa.Chmoljo wrote: ↑16/12/2022 19:20
Slazem se da drzava treba to rijesiti. Ima samo jos jedna stvar. Drzava bi trebala rijesiti onda i Blok 7. I naravno da druge EP kupe kajmak.
Ili?
-
sajber87
#68374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa zato sto su prvi preko 20 godina u zagrljaju sa hdz om a drugi 8 godina, a najglasniji su trenutno o separatizmu hdz a, sto se poklapa sa cinjenicom da ih je trenutno hdz pomnozio sa nulom sto se tice uspostave vlasti. Imam osjecaj da im hdz namigne da bi im odmah dotrcali u narucje, malo mi je to podanicki prema hdz u
- PreWiBa
#68375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mogu je napraviti, zidove i to, ali da bi usla u energetski sistem (tako nekako) mora ici dozvola od drzave. Gradnja je svakako vec proglasena neustavnom.Cvancika wrote: ↑16/12/2022 19:25Ne pravi se ovo gdje je Drina granica sa Srbijom. Nije energetski sektor isto sto i ostali, bitniji je mnogo. Jedino prihvatljivo je da EPBIH ucestvuje u projektu, bez toga nema nikome da kupi kajmak od BH resursa.Chmoljo wrote: ↑16/12/2022 19:20