Sirija

Locked
Opetja033

#68351 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Edit: na portugalskoj stranici tvrde isto - suniti, ali glasine tvrde da je bila alevit:
A'alia Ghanem (1934) é a mãe de Osama bin Laden. Ela veio de uma família sunita siria, embora existam rumores que sua família era alauíta. Casou-se com Muhammed bin Laden em Latakia em 1956 e se mudou para Arabia Saudita, de quem era a décima esposa.
:arrow: LINK
Boga mi ja sam citao iz vise jakih izvora, zapadnih antiassadovskih, da je majka Usame bin Ladena bila alevitkinja. Time su objasnjavali njegovu dogmatsku fleksibilnost. Cinjenica je da je po pitanju unutarmuslimanskih grupacija bio najliberalniji od svih pristalica selefijskog dzihadizma.
Saradjivao je sa Iranom, sa Talibanima, sa sufijama. I ti autori su tu njegovu fleksibilnost i, uslovno receno, sirinu objasnjavali cinjenicom da mu je majka Alevit.

Probacu naci pa postaviti ovdje.

Inace ima dosta zena na saudijskom dvoru i u kraljevskoj porodici koje su alevitkinje iz Sirije.
Last edited by Opetja033 on 30/10/2015 12:19, edited 2 times in total.
Ironmen

#68352 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Lider najveće turske opozicijske stranke, Republikanske stranke (CHP), Kemal Kilicdaroglu, rekao je kako želi suradnju Turske i Rusije u borbi protiv ISIL-a. Nadalje, rekao je kako sirijski pobunjenici znaju prelaziti u redove ISIL-ovih terorista nakon što prođu američku obuku u kampovima.
walter kurtz

#68353 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Sad zamisli kakvi su ovi kad je bin laden umjeren :mrgreen:
sumirprimus

#68354 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

walter kurtz wrote:Sad zamisli kakvi su ovi kad je bin laden umjeren :mrgreen:
hard core...sado mazo...
Opetja033

#68355 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Raskol izmedju Al Qaide i Al Qaide u Iraku (koja je poslije prerasla u ISIS) je upravo izazvan Zarkavijevim masakrima nad siitima u Iraku i samoubilackim napadima na njihove dzamije.
Bin Laden je ostro kritikovao ove metode, cak su postojali razgovori izmedju njega, Zawahirija i siitskog klerika Muqtade as Sadra da zajedno koordiniraju napade na Amerikance i Britance u Iraku.
Ne opravdavam ga naravno, radilo se o teroristi. Ali ukazujem na razlike izmedju njega i najveceg dijela drugih selefijskih-dzihadista. Imao je izvjesnu sirinu u pogledima na muslimanski svijet i medjumuslimanske sukobe koju vecina drugih dzihadista nema. A takav stav bi se mogao u potpunosti objasniti time da mu je majka alevitkinja iz Sirije. :)
Em2r

#68356 Re: Sirija

Post by Em2r »

Opetja033 wrote:
Raskol izmedju Al Qaide i Al Qaide u Iraku (koja je poslije prerasla u ISIS) je upravo izazvan Zarkavijevim masakrima nad siitima u Iraku i samoubilackim napadima na njihove dzamije.
Bin Laden je ostro kritikovao ove metode, cak su postojali razgovori izmedju njega, Zawahirija i siitskog klerika Muqtade as Sadra da zajedno koordiniraju napade na Amerikance i Britance u Iraku.
Ne opravdavam ga naravno, radilo se o teroristi. Ali ukazujem na razlike izmedju njega i najveceg dijela drugih selefijskih-dzihadista. Imao je izvjesnu sirinu u pogledima na muslimanski svijet i medjumuslimanske sukobe koju vecina drugih dzihadista nema. A takav stav bi se mogao u potpunosti objasniti time da mu je majka alevitkinja iz Sirije. :)
jos jedan pokazatelj koliko odredjene elite manipulisu vjerskim fanatizmom medju arapima. jedni ih (alevite) zene, drugi finansiraju i indoktriniraju njihovo unistenje pod izgovorom da nisu vjernici da su obozavatelji vatre i ko zna sta vec ne. drugim rijecima ne zna se ko pije ko placa.
Opetja033

#68357 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Em2r wrote:
Opetja033 wrote:
jos jedan pokazatelj koliko odredjene elite manipulisu vjerskim fanatizmom medju arapima. jedni ih (alevite) zene, drugi finansiraju i indoktriniraju njihovo unistenje pod izgovorom da nisu vjernici da su obozavatelji vatre i ko zna sta vec ne. drugim rijecima ne zna se ko pije ko placa.
Ako izbacimo par nespretnih formulacija, mogu se najvecim dijelom sloziti sa tobom. Za divno cudo.
Em2r

#68358 Re: Sirija

Post by Em2r »

Opetja033 wrote:
Em2r wrote:
Ako izbacimo par nespretnih formulacija, mogu se najvecim dijelom sloziti sa tobom. Za divno cudo.
otvori fan blog i velicaj me tamo :)
Opetja033

#68359 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Em2r wrote:
Opetja033 wrote:
Em2r wrote:
Jedino obratno. Realno, za tebe sam Zlatko Dizdarevic :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Em2r

#68360 Re: Sirija

Post by Em2r »

Opetja033 wrote:
Em2r wrote:
Opetja033 wrote:
Jedino obratno. Realno, za tebe sam Zlatko Dizdarevic :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Cini ti se, ja sam za tebe cheli :)
Kikibombona

#68361 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ironmen wrote:Lider najveće turske opozicijske stranke, Republikanske stranke (CHP), Kemal Kilicdaroglu, rekao je kako želi suradnju Turske i Rusije u borbi protiv ISIL-a. Nadalje, rekao je kako sirijski pobunjenici znaju prelaziti u redove ISIL-ovih terorista nakon što prođu američku obuku u kampovima.
Za PYD/YPG je najbolje da 'plisani sultan' dobije izbore. Lik je izgubio kompas, ne zna sta radi. Jucer je ponovo optuzio Amerikance rekavsi da teroriste dijele 'na dobre i lose', tj. oni koji jebu Ameriku su losi, dok su oni koji jebu Tursku dobri. :lol: Sljedeca optuzba je upucena na racun Obame. Sultan je rekao da Amerika pruza podrsku HDP, da im vode kampanju... :lol: :lol:

HDP leader tweets jokingly Obama a 'tyrant'

http://rudaw.net/english/middleeast/turkey/291020151

:D :D

Ovaj CHP je opasniji za Kurde. Slizali bi se oni sa Rusima i Asadom, a tada bi Kurdi u Siriji bili donji...
sumirprimus

#68362 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

nek si vala kiki uletio klizeci. :D
Challenger__

#68363 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Rusija: "Spremni smo surađivati s FSA, sastajemo se s njima svaki dan, ali još ne znamo tko su - svi tvrde da predstavljaju FSA"

:pisnuo:
Rusko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je kako održava redovne i intenzivne telefonske razgovore i sastanke s širokim spektrom sirijske opozicije kao i s kurdskim borcima u Siriji.

"U kontaktu smo s njima svakog dana, telefonski i uživo - u Moskvi, Parizu i Istanbulu. Razgovaramo s gotovo svim frakcijama opozicije", istaknuo je zamjenik ruskog MVP-a, Mihail Bogdanov.

"Sastao sam se s brojnim ljudima koji tvrde da predstavljaju FSA. Sastajao sam se s njima u Kairu i Moskvi. Svi su mi govorili da predstavljaju Slobodnu Sirijsku Vojsku, no, priznaju kako nemaju ni jedinstveno zapovjedništvo ni jednog zapovjednika, a nemaju ni osoblje"

:lol: :lol: :lol:
Challenger__

#68364 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

I tako, dok Bogdanov sa njima razgovara, RuAF ih tuče, za svaki slučaj.

:lol: :lol:
sumirprimus

#68365 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

vala bas je za smjehotresa...ginu ljudi..hebo to.
Challenger__

#68366 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Pa kada konačno saznaju ko su, oprostiće im što su ih tukli.

:pisnuo:
Kikibombona

#68367 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
Rusko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je kako održava redovne i intenzivne telefonske razgovore i sastanke s širokim spektrom sirijske opozicije kao i s kurdskim borcima u Siriji.

"U kontaktu smo s njima svakog dana, telefonski i uživo - u Moskvi, Parizu i Istanbulu. Razgovaramo s gotovo svim frakcijama opozicije", istaknuo je zamjenik ruskog MVP-a, Mihail Bogdanov.

"Sastao sam se s brojnim ljudima koji tvrde da predstavljaju FSA. Sastajao sam se s njima u Kairu i Moskvi. Svi su mi govorili da predstavljaju Slobodnu Sirijsku Vojsku, no, priznaju kako nemaju ni jedinstveno zapovjedništvo ni jednog zapovjednika, a nemaju ni osoblje"

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#68368 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

jel to onaj manaf kako vec?sin asadovog sefa obavejstajne?
prava opozicija...
Challenger__

#68369 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Romanu "Uvrjeđeni i poniženi" treba dodati i UZ*EBANI, pa tako kompletirati profil ovih lažnih humanista, "zabrinutih" zbog ruske intervencije:

"Uzjebani, uvrijeđeni i poniženi", by F. M. Dostojevski.

:lol:
Kikibombona

#68370 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

El Cooooooomaaaaaaaaaaaaaaaadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kazu, ne moze ga Nusra uhvatiti, nema teorije... koliko je sposoban general...
RepublikanskaGarda

#68371 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Jedno od dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Allepa uspostavlja svoju šerijatsku policiju :-

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... PimzH1W5Ec
Maystor

#68372 Re: Sirija

Post by Maystor »

Vidim veselo na temi, pravo.
Nego šta ono bi u Dumi? Kažu SAAF izazvao masakr? Da nisu rusi? Meni ovo liči na taktiku kad god izginu civili- reci da je Asad pucao, njemu je svakako rejting sjeban.
Po prvi put od početka rata izvršen helikopterski desant! Asadovi, Hasini i Kasini specijalci udarili isilu s leđa na potezu Sefira-Kanasir. Ne kažu čiji su helikopteri.
Herr Flick

#68373 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Fakat :-) :-)

Challenger__

#68374 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

.
Last edited by Challenger__ on 30/10/2015 13:57, edited 2 times in total.
sumirprimus

#68375 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

koju fsa?onu fantomsku sto ne postoji sto ih bombarduju?e bas ce napravit mir tim putem za koju godinu...vjerovatno..
Locked