Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hipija

#68351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Telemach, samo da vas obavijestim da je novopridošla konkurencija (mislim da znate o kome se radi) na području Zenice žestoko krenula u kampanju preuzimanja vaših korisnika. Neki forumaši iz Zenice su to već spominjali, pa mogu samo da potvrdim te navode
Ima nekih 20-ak dana kako ih pa skoro svaki dan, vidim u blizini svoje zgrade.

Prije dvije sedmice, u susjednom ulazu preuzeli su vam dva korisnika. Još tada sam htio napisati ovo što pišem sada, ali vodio sam se onim, hajde da ne talasam, i da ne pišem o konkurenciji na ovom topicu. Međutim jutros pred svojim vratima čujem da je neko uključio bušilicu. Otvorim vrata, da vidim šta se to radi sa bušilicom sabahilde, kad jedan od momaka a bilo ih je ukupno trojica reče da izvode vertikalu u ulazu i priključuju odmah jednog bivšeg Telemach korisnika. Zadržaše se nekih sat i po i usput će izgleda pridobiti i mog prvog komšiju(iako ne mora značiti :-D ), takođe Telemach korisnika, jer su dugo razgovarali a uzeo je i njihov promotivni materijal sa kontakt telefonom.
Ako ste zainteresovani mogu Vam sutra uslikati kako su odradili ulaz od prvog do zadnjeg sprata.

Znači nije mi bila namjera da se ide u OT, pa hajmo reći da bi ovaj moj upis mogli više vezati za poslovanje kompanije o kojoj se piše u ovom dijelu foruma. Uglavnom poenta je da vizionar ili više njih koji svako malo vremena dižu cijene, će valjda nekada shvatiti da nešto što se dobije na mostu, vrlo lahko izgubi na ćupriji.
PhilCou

#68352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

Koja je poenta ovog tvog posta?
hipija

#68353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

PhilCou wrote:Koja je poenta ovog tvog posta?
Zadnja rečenica, druže. :)
MTV

#68354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Dosli, probusili i osli. :mrgreen:

Nego hipija najbolje te slike ako ces postaviti, postavi u adekvatnoj temi a ona se nalazi ovdje

txtv-kablovska-tuzla-tk-t112091.html
Tako da to nece biti OFF. :)
hipija

#68355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ma neće trebati nikakve slike a i mrsko mi slikati
Uglavnom znaš ko su izvođači radova :-D
I mene su pozvali u svoju ekipu, ali sam rekao neka me još ovdje. Bio bi to preveliki udarac za nadležni sektor. :D
MTV

#68356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

hipija wrote:Ma neće trebati nikakve slike a i mrsko mi slikati
Uglavnom znaš ko su izvođači radova :-D
I mene su pozvali u svoju ekipu, ali sam rekao neka me još ovdje. Bio bi to preveliki udarac za nadležni sektor. :D
Zna MTV svasta, samo pratim teme :lol: :mrgreen:
NediM17

#68357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

avaks wrote:Mora da si jedan od one trojice što imaju tehničke mogućnosti za HD na MojaTV :lol:
Je li to nesto meni upuceno?
Benq

#68358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

NediM17 wrote:
avaks wrote:Mora da si jedan od one trojice što imaju tehničke mogućnosti za HD na MojaTV :lol:
Je li to nesto meni upuceno?
Ne, nego onom ispod tebe :D
NediM17

#68359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

:thumbup:
zateznistub

#68360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Bolest ne bira... :-)
MTV

#68361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

I nije bolest sve sto boli
zateznistub

#68362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

MTV wrote:I nije bolest sve sto boli
Apsolutno...
dembele

#68363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

ortodont wrote:Postoji li ikakav način, bilo kroz peticije ili drugačije, uticati da Happy TV izbacite iz ponude?
Veća bi se frka digla da izbace reality programe nego Sport Klub kanale.
Kada se sjetim da su išla ako se ne varam jos dva dodatna kanala onog reality smeća, Parovi 1 i 2, mimo Happy Tv ovo je sad i dobro.
Sva sreća pa su i Happy i pink reality zakodirani, pa ko hoće da se intelektualno nadogradi, moraće ukucavati i pass.

Edit:Šta nam je sa Adrom, je li se zaposlio? :D
PhilCou

#68364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

Upravu je @Dembele, sve je tačno rekao.
I više od polovine naroda priča kako ne gleda ta sraanja, kako ovo, kako ono, a svi oni gledaju. Ja lično smatram mentalnim bolesnikom i mentalnim invalidom ko god gleda te bolesne stvari, koje su namještene i iscenirane i u kojima učestvuju isto tako mentalni invalidi i defekti. Ko to gleda ništa nije bolji od onog frljavog Slobe, raspale Kije i sličnih, svaki dan mi pun news feed od njih.
Ali, neka i puštaju te pizdarije, sve dok je ovakvog naroda i zaostalosti, samo neka truju. Da narod nije stado, ništa ovako u državi ne bi bilo.
Ebo li im Marić familiju usta..
hipija

#68365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ne moze covjek biti pametan pa da iznese realnu procjenu da li je veca koncentracija idiota u "Cirilici" ili "Parovima"?
Kako su oba sadrzaja na istom kanalu (Happy Tv),
fanove ove televizije treba psihijatrijski vjestaciti na mjesecnom nivou,
jer predstavljaju opasnost kako za sebe tako i za svoju okolinu.
rolltroll

#68366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolltroll »

vještačiti na dnevnoj bazi... :)
Rugafet

#68367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Joj price :-) Ne znam cemu potenciranje da se nesto ne gleda? Ne zanima te sadrzaj, ne prebacujes na taj kanal i dovidjenja. Ne, nego moram to i napisat da se zna, veci sam frajer ili sta se vec zeli dokazat.
drug_profi

#68368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Nekad je televizija imala edukativnu ulogu, a onda je dosla demokratija i sloboda govora...
Telemach

#68369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hipija wrote:Telemach, samo da vas obavijestim da je novopridošla konkurencija (mislim da znate o kome se radi) na području Zenice žestoko krenula u kampanju preuzimanja vaših korisnika. Neki forumaši iz Zenice su to već spominjali, pa mogu samo da potvrdim te navode
Ima nekih 20-ak dana kako ih pa skoro svaki dan, vidim u blizini svoje zgrade.

Prije dvije sedmice, u susjednom ulazu preuzeli su vam dva korisnika. Još tada sam htio napisati ovo što pišem sada, ali vodio sam se onim, hajde da ne talasam, i da ne pišem o konkurenciji na ovom topicu. Međutim jutros pred svojim vratima čujem da je neko uključio bušilicu. Otvorim vrata, da vidim šta se to radi sa bušilicom sabahilde, kad jedan od momaka a bilo ih je ukupno trojica reče da izvode vertikalu u ulazu i priključuju odmah jednog bivšeg Telemach korisnika. Zadržaše se nekih sat i po i usput će izgleda pridobiti i mog prvog komšiju(iako ne mora značiti :-D ), takođe Telemach korisnika, jer su dugo razgovarali a uzeo je i njihov promotivni materijal sa kontakt telefonom.
Ako ste zainteresovani mogu Vam sutra uslikati kako su odradili ulaz od prvog do zadnjeg sprata.

Znači nije mi bila namjera da se ide u OT, pa hajmo reći da bi ovaj moj upis mogli više vezati za poslovanje kompanije o kojoj se piše u ovom dijelu foruma. Uglavnom poenta je da vizionar ili više njih koji svako malo vremena dižu cijene, će valjda nekada shvatiti da nešto što se dobije na mostu, vrlo lahko izgubi na ćupriji.
@hipija
Zahvaljujemo se na dostavljenim informacijama. Trudimo se zadovoljiti naše korisnike i samim tim uskladiti raznovrsnost i kvalitet ponude i cijena usluga.
vkmiro

#68370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Ljudi moji, nema još uvjek E-racuna ni na portalu ni na mailu??
Pisao u PP,jer tako su mi rekli,evo danima nema odgovora.
Ovaj poviš mog posta je pisao o konkurenciji, i kod mene u najvecoj zgradi u Zenici su vec stavili optiku u sve ulaze. Imam još par mjeseci do isteka ugovora, znaci još vremena da ozbiljno razmislim o promjeni poslužitelja, jer ova stalna poskupljenja i ulaganja u reklamiranja sa Đekom mi se ne dopadaju.KO ima daj mu još, ali sa naših leđa.
crnivrag

#68371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
@crnivrag,
Molimo za informaciju da li je UniFi usluga sada uredna? Kada je u pitanju usluga Top Play, jeste dio Vašeg paketa, ali trenutno nije dostupna i radimo na otklanjanju poteškoća za istu.
Nažalost još uvijek nije, i problem je globalne prirode odnosno usluga je prestala raditi od jučer oko 16 sati, i od tada uređaji vraćaju poruku "Connecting/Povezivanje", ali bezuspješno, i na kraju se ništa ne desi, odnosno ne pređe nikada na drugi korak preuzimanja IP adrese, niti vrati bilo kakvu poruku sa greškom.

Dakle problem je globalni, jer sam kontaktirao različite korisnike u različitim dijelovima grada Sarajeva, koji su korisnici različitih "pripojenih" kompanija, i nažalost svima se javlja isti problem od jučer, i na UniFi mrežu se ne mogu spojiti putem svojih korisničkih modema, kao što se ni drugi korisnici sa svojim accountom ne mogu spojiti na "tuđe" UniFi mreže.

Do 16 sati jučer je usluga uredno radila, i moglo se povezati na UniFi mrežu bez ikakvih problema.
Neke nove informacije povodom ovog problema?
Telemach

#68372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vkmiro wrote:Ljudi moji, nema još uvjek E-racuna ni na portalu ni na mailu??
Ovaj poviš mog posta je pisao o konkurenciji, i kod mene u najvecoj zgradi u Zenici su vec stavili optiku u sve ulaze. Imam još par mjeseci do isteka ugovora, znaci još vremena da ozbiljno razmislim o promjeni poslužitelja, jer ova stalna poskupljenja i ulaganja u reklamiranja sa Đekom mi se ne dopadaju.KO ima daj mu još, ali sa naših leđa.
@vkmiro,
Po našoj evidenciji e-račun Vam je poslan jučer u jutarnjem terminu. Možete li provjeriti junk/spam foldere i javiti se sa povratnom informacijom u pp.
Iskreno se nadamo uspješnom nastavku saradnje.
Haris033

#68373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 »

PhilCou wrote:Upravu je @Dembele, sve je tačno rekao.
I više od polovine naroda priča kako ne gleda ta sraanja, kako ovo, kako ono, a svi oni gledaju. Ja lično smatram mentalnim bolesnikom i mentalnim invalidom ko god gleda te bolesne stvari, koje su namještene i iscenirane i u kojima učestvuju isto tako mentalni invalidi i defekti. Ko to gleda ništa nije bolji od onog frljavog Slobe, raspale Kije i sličnih, svaki dan mi pun news feed od njih.
Ali, neka i puštaju te pizdarije, sve dok je ovakvog naroda i zaostalosti, samo neka truju. Da narod nije stado, ništa ovako u državi ne bi bilo.
Ebo li im Marić familiju usta..
:thumbup:
Telemach

#68374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
crnivrag wrote:
Telemach wrote:
@crnivrag,
Molimo za informaciju da li je UniFi usluga sada uredna? Kada je u pitanju usluga Top Play, jeste dio Vašeg paketa, ali trenutno nije dostupna i radimo na otklanjanju poteškoća za istu.
Nažalost još uvijek nije, i problem je globalne prirode odnosno usluga je prestala raditi od jučer oko 16 sati, i od tada uređaji vraćaju poruku "Connecting/Povezivanje", ali bezuspješno, i na kraju se ništa ne desi, odnosno ne pređe nikada na drugi korak preuzimanja IP adrese, niti vrati bilo kakvu poruku sa greškom.

Dakle problem je globalni, jer sam kontaktirao različite korisnike u različitim dijelovima grada Sarajeva, koji su korisnici različitih "pripojenih" kompanija, i nažalost svima se javlja isti problem od jučer, i na UniFi mrežu se ne mogu spojiti putem svojih korisničkih modema, kao što se ni drugi korisnici sa svojim accountom ne mogu spojiti na "tuđe" UniFi mreže.

Do 16 sati jučer je usluga uredno radila, i moglo se povezati na UniFi mrežu bez ikakvih problema.
Neke nove informacije povodom ovog problema?
@crnivrag,
Kolege i dalje vrše provjere. Zamolit ćemo za još malo strpljenja.
vkmiro

#68375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Telemach wrote:
vkmiro wrote:Ljudi moji, nema još uvjek E-racuna ni na portalu ni na mailu??
@vkmiro,
Po našoj evidenciji e-račun Vam je poslan jučer u jutarnjem terminu. Možete li provjeriti junk/spam foldere i javiti se sa povratnom informacijom u pp.
Iskreno se nadamo uspješnom nastavku saradnje.
Napisao sam u PP da ništa nije došlo, sve provjereno. Jel treba i tu uslugu odkazati izgleda.
Tako jaka firma a 3 mjeseca ne uspjevate srediti portal. Ne radi ni u Srbiji, ista stvar. Pa nije moguce da na ovim prostorima nema strucnih programera da to srede.
Sve je jasno i stim da pružate usluge interneta,hostinga a da nemate svoj forum nego koristite tuđi. Kakav Vam je to uposleni kadar, dolazi mi na vrata bivši varioc kao serviser i pita koliko mi internet ima megapiksela??
Locked