Sirija
-
sarajevoxxxx
#68326 Re: Sirija
Senator Graham američkom ministru odbrane:Vi se borite protiv Isila a ne protiv Asada koji je usmrtio 250 000 Sirijaca.A nakon toga želite da Siriju predate Iranu i Rusiji
- insomnia78
#68327 Re: Sirija
Ima, onaj ko ga brani vec godinamaRampage wrote:Ne trebaju se oni sekirati za Izrael, ima Izrael ko braniti:)arman1 wrote:Vidim da ste osjetljivi na izrael, Za insomniu mi je jasno, čovjek jede francusku pogaču, a poznat je položaj francuza spram izraela.
"Israeli Rabbi: “God has sent ISIS against nations that want to destroy Israel.”"
IDF
A evo
Ovaj ti je relevantan tamam ko i taj rabin
http://saff.ba/da-li-ce-doci-do-sukoba- ... jM_jLerSM8
Politički analitičar dr Abdullah el-Nefisi
Da li će doći do sukoba između Arapa i saveza kojeg će činiti Iran i Izrael?
Poznati arapski mislilac i politički analitičar dr. Abdullah el-Nefisi na svom Twitter profilu prokomentirao je trenutačnu situaciju i odnos snaga na Bliskom istoku, rekavši:
”Poznato je povijesno neslaganje između Arapa i Izraela, kao i između Arapa i Irana. Hoće li to dovesti do povijesnog saveza između Izraela i Irana?”
Zatim je dodao: ”Izrael ne pokazuje nikakvu nelagodu zbog sve veće iranske vojne prisutnosti u Siriji, iako se ta vojska nalazi u blizini izraelske granice. Šta li bi moga biti razlog takvog odnosa?”
- Rampage
#68328 Re: Sirija
Znamo ko dovi da se Bibiju ruke pozlate:)insomnia78 wrote:Joj sve bolje od boljeg
Eno Saff kaze da ce u buducnosti Iran i Izrael osnovati savez protiv arapa

- insomnia78
#68329 Re: Sirija
Ne znam ti ja to
Ne uzdam se u dove
A slicica je mrak, Otaj rad

Ne uzdam se u dove

- Rampage
#68330 Re: Sirija
Nisam ni rekao da se TI uzdaš:) Ipak dobro znaš koja strana se uzda u Bibijeve zlatne ruke:)
Evo još jedna, ti voliš ove dubokoumne s tekstom - moćne, duboke, opisne

Evo još jedna, ti voliš ove dubokoumne s tekstom - moćne, duboke, opisne

-
sumirprimus
#68331 Re: Sirija
ovo gore od onih sifri,malo veliko slovo,broj ...insomnia78 wrote:Ne znam ti ja to
Ne uzdam se u dove
- insomnia78
#68332 Re: Sirija
Skoro pa sve ove stavke mozes primjeniti i na SAA, Amere, Rusiju...
- Em2r
#68333 Re: Sirija
pusti ti njihA, covjek ti je napiso velikim slovima sta sad palamudisinsomnia78 wrote:Skoro pa sve ove stavke mozes primjeniti i na SAA, Amere, Rusiju...
-
sumirprimus
#68335 Re: Sirija
mora da je tacno dok su veLka...slova mislim...Em2r wrote:pusti ti njihA, covjek ti je napiso velikim slovima sta sad palamudisinsomnia78 wrote:Skoro pa sve ove stavke mozes primjeniti i na SAA, Amere, Rusiju...
joj ja kad vidim velka,ja se namah pripaDnem...
- Herr Flick
#68336 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Senator Graham američkom ministru odbrane:Vi se borite protiv Isila a ne protiv Asada koji je usmrtio 250 000 Sirijaca.A nakon toga želite da Siriju predate Iranu i Rusiji
A sta trebaju da je predaju ISILU ili pak fake demokratama
Last edited by Herr Flick on 30/10/2015 11:21, edited 1 time in total.
- nixon69
#68337 Re: Sirija
Uzasno.sarajevoxxxx wrote:45 poginulih i oko 100 ranjenih nakon sto je projektil zemlja-zemlja pao na pijacu u Doumi.
Uvijek jadni civili nagrabuse.
http://www.liveleak.com/view?i=672_1446193656
- Rampage
#68338 Re: Sirija
Eto hajd sad probaj biti objektivan pa glasno ovdje otipkati čije dugoročne ciljeve je ispunio ISIL:)insomnia78 wrote:Skoro pa sve ove stavke mozes primjeniti i na SAA, Amere, Rusiju...
Zašto je toliko teško priznati a su odigrali utakmicu za Cioniste - onemogućili svaku, i najmanju moguću vojnu prijetnju za Izael u narednih 100 godina, Arape vratili u kameno doba a islam kao vjeru demonizirali.
Cionisti ni u svojim najmokrijim snovima nisu mogli sanjati da će im ovako ispuniti postavljene zadatke.
- Ironmen
#68339 Re: Sirija
atg51 wrote:Pitanje za ove sto ovako vatreno podrzavaju pobunjenike: da li vi imate neke rodbine dole ili sta? Da li zivite ili ste zivjeli u Siriji? Koja je vasa veza sa tom zemljom?
Evo citam vase komentare, stav vam je od prvog dana: "Asad je kriv za sve zlocine i za sve mrtve u Siriji". I tako konstantno, evo vec 4 godine. Hajde eto, neka je kriv. Ali zasto VI PODRZAVATE POBUNJENIKE OVAKO VATRENO? Vecina nas (bar ja tako mislim) koje pobunjenike gledamo kao olos koji je spletom prilika isplivao na povrsinu NE GOTIVIMO NITI PODRZAVAMO ASADA, niti mislimo da je on neka figura koja je spas za Siriju, cisto da bude jasno. Kada covjek pogleda kako se pobunjenici ponasaju, kakve su im furke i sta rade, vlada u Damasku je puno bolji izbor. Ne Asad, nego CIJELA VLADA! Zbog toga smo protiv takozvanih pobunjenika i njihove "Islam je pravi put" furke. Mislim, pogledaj 100 videa na kojima se nalaze vojnici SAA i vidjeti ces da na 95 i oni govore "Allahuekber" isto kao i pobunjenici. A pogotovo ne kontam da vojnike SAA kolektivno trpate u kos "assadisti", kao neki uvredljiv termin. Pa ne podrzavaju svi koju su pripadnici SAA Asada, vec se bore da ih ovi pobunjenicki monstrumi ne zakolju.
Evo, da se danas svi predaju, cijela SAA se preda i pobunjenici zauzmu cijelu Siriju - sta vi ocekujete da se desi? Iz do sada prezentiranih stvari i iskustva ove 4 godine, ja ocekujem da bi pobunjenici napravili pokolj bez premca. Zamislite da pobunjenici imaju cijelu armiju da ih kolju kako im je volja? Pa sve bi zivo zaklali + civile katolike i pravoslavce (ako ih je ista ostalo) + Alavite + Shiite + Sunite koji su imali ikakve veze sa vladom + homoseksualce, muzicare, proizvodjace alkohola - sve sto nije u skladu sa njima, sve bi ih zaklali.
Evo ja sam vam objasnio zasto ja ne podrzavam pobunjenike.
Eto, sada vi meni recite zasto ih vi podrzavate.
Poubijali bii sve krscane i alewite i takodjer bi pobili sve koji su bili na strani SAA za to imas more klipova na netu kako pucaju iz RPG-a na zarobljenog vojnika koji se predao kako dijete od 2 godine okruzuje i uperuju mu puske u glavu nazivajuci ga asadovim malim kerom itd itd.
Samo bolesni umovi mogu podrzavate teroristicke pobunjenike i ISIL.
Takodjer i Assad je zlo koje mora otici posle ovog sukoba i predati vlast ali realno gledajuci Assad je 100 puta manje zlo od navedenih za to imamo dokaze kako je Sirija zivjela prije sukoba pametnom dosta,
- Em2r
#68340 Re: Sirija
Ima pajdo dobar doktor u Tz, Kasim Brigic, ja mislim da bi ti pomogao.sumirprimus wrote:mora da je tacno dok su veLka...slova mislim...Em2r wrote:pusti ti njihA, covjek ti je napiso velikim slovima sta sad palamudisinsomnia78 wrote:Skoro pa sve ove stavke mozes primjeniti i na SAA, Amere, Rusiju...
joj ja kad vidim velka,ja se namah pripaDnem...
- Ironmen
#68341 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Američki senator Graham
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Svaka mu čast za ovaj zadnji govor u kongresu.
fujjjjjjjjjjjj
- insomnia78
#68342 Re: Sirija
Nije bas da im muslimanski svijet nije u tome pomogaoRampage wrote:Eto hajd sad probaj biti objektivan pa glasno ovdje otipkati čije dugoročne ciljeve je ispunio ISIL:)insomnia78 wrote:Skoro pa sve ove stavke mozes primjeniti i na SAA, Amere, Rusiju...
Zašto je toliko teško priznati a su odigrali utakmicu za Cioniste - onemogućili svaku, i najmanju moguću vojnu prijetnju za Izael u narednih 100 godina, Arape vratili u kameno doba a islam kao vjeru demonizirali.
Cionisti ni u svojim najmokrijim snovima nisu mogli sanjati da će im ovako ispuniti postavljene zadatke.
Mada, Liban i Hezbolah su jos uvijek tu, Hamas je jos uvijek tu
SAA ovakva nesposobna nikad i nije bila neka prijetnja
Da li Izraelu odgovara ovakva situacija, naravno
Da li rade na tome da je i dalje podgrijavaju, vjerovatno
-
sumirprimus
#68343 Re: Sirija
zar nije u penziji?Em2r wrote: Ima pajdo dobar doktor u Tz, Kasim Brigic, ja mislim da bi ti pomogao.
- Em2r
#68344 Re: Sirija
sredit cemo da te pregleda privatno ne brinisumirprimus wrote:zar nije u penziji?Em2r wrote: Ima pajdo dobar doktor u Tz, Kasim Brigic, ja mislim da bi ti pomogao.
-
sumirprimus
#68345 Re: Sirija
nisu nikad ni bili ozibljna prijetnja,vis e su sluzli za pokaznih vjezbi i ispitivanje novih oruzja...Rampage wrote:Eto hajd sad probaj biti objektivan pa glasno ovdje otipkati čije dugoročne ciljeve je ispunio ISIL:)insomnia78 wrote:Skoro pa sve ove stavke mozes primjeniti i na SAA, Amere, Rusiju...
a demonizacija im ide od ruke sho jes jes...
perspektiva,ha s obzirom na klimatske promjene,mozda budu ponovo adamov raj,mada mrka kapa... ja bi se kladio na saharu...
- insomnia78
#68347 Re: Sirija
Kaze sto se tice Kasima, jedino Sulejmanija priznajeEm2r wrote:sredit cemo da te pregleda privatno ne brinisumirprimus wrote:zar nije u penziji?Em2r wrote: Ima pajdo dobar doktor u Tz, Kasim Brigic, ja mislim da bi ti pomogao.
- Rampage
#68348 Re: Sirija
insomnia78 wrote:Nije bas da im muslimanski svijet nije u tome pomogaoRampage wrote:Eto hajd sad probaj biti objektivan pa glasno ovdje otipkati čije dugoročne ciljeve je ispunio ISIL:)insomnia78 wrote:Skoro pa sve ove stavke mozes primjeniti i na SAA, Amere, Rusiju...
Mada, Liban i Hezbolah su jos uvijek tu, Hamas je jos uvijek tu
SAA ovakva nesposobna nikad i nije bila neka prijetnja
Da li Izraelu odgovara ovakva situacija, naravno
Da li rade na tome da je i dalje podgrijavaju, vjerovatno
Naravno da im je muslimanski svijet pomogao, nisam ni rekao da nije. Pa muslimani su ti koji povlače obarač, kolju i ubijaju na terenu, a sve u ime islama.
Ovdje sam postavio link na ovu emisiju na kojoj je gost Prof. Duraković, TV1 od sinoć, pogledaj dio u kojem priča o muslimanima. Lijepo je čovjek objasnio da i jeste problem upravo u samim muslimanima, odnosno onim ljudima kojih ih vode (mislim na vjerske autoritete).
Ima tu i priče koja ti se neće svidjeti (Cionisti i USA) ali ne moraš to gledati:)
Bez obzira koliko SAA bila nesposobna, Izrael je ipak morao u svakom momentu biti na oprezu zbog njih. A sada su napravili turističku atrakciju (bukvalno) od rata na tim prostorima.
-
sumirprimus
#68349 Re: Sirija
sekunda da mi izmamis osmijeh...Em2r wrote:
sredit cemo da te pregleda privatno ne brini
-
sumirprimus
#68350 Re: Sirija
vidi se nepoznavanje osnovnih cinjenica a sredjivalo bi nekom nesto...insomnia78 wrote: Kaze sto se tice Kasima, jedino Sulejmanija priznaje