Liderisanje
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
-
meridiyan
#68302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj ASDA (NES) je nadmasio po kriminalnim radnjama i samu SDA! Sta mislis zasto su se "utopili" u Osmorku?
I koalicioni partner BH Inicijativa Kasumović Fuad ima samo "rijeci pohvale" za njih.
Vratimo se mjesec-dva unazad dok nije jos uspostavljena Osmorka.
Fudo:
Osvrnut ću se i na spinovanja da smo im poslali inspekciju. Nezire Piviću, nije ti ovo Starina da možeš upregnuti konja gdje god hoćeš. Ne vladate više Zenicom i morate poštovati pravila, baš kao što smo ih i mi večeras ispoštovali.
Dobro zapamtite, kriminalna organizacija A-SDA odnosno NES i sinoć njihov lider Ramo Isak pominje mene. Poručujem mu kako sva moja braća zaslužuju "Zlatnog ljiljana" jer su tebe spasili ovdje. O njemu ne želim trošiti previše riječi, Zenica najbolje zna ko je Ramo Isak. Završeno.
- tramvajtrojka
#68303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dr Arsla wrote: ↑16/12/2022 15:36
Njega Sebija urinira još od mladih dana tako da nije da nije navikao na pissBaltazar_khan wrote: ↑16/12/2022 15:33 SNSD: Izetbegović je sa Dodikom dogovorio prekidanje NATO puta
http://www.klix.ba/clanak/221216079
Pisa se Dodik po Bakiru ovih dana![]()

a gledaj kako ga brane ono zna sta je Dodik bakiru rekao i da mu se vjeruje na rijec
-
Spit_fire
#68304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Joj fudomeridiyan wrote: ↑16/12/2022 16:00Ovaj ASDA (NES) je nadmasio po kriminalnim radnjama i samu SDA! Sta mislis zasto su se "utopili" u Osmorku?
I koalicioni partner BH Inicijativa Kasumović Fuad ima samo "rijeci pohvale" za njih.
Vratimo se mjesec-dva unazad dok nije jos uspostavljena Osmorka.
Fudo:Osvrnut ću se i na spinovanja da smo im poslali inspekciju. Nezire Piviću, nije ti ovo Starina da možeš upregnuti konja gdje god hoćeš. Ne vladate više Zenicom i morate poštovati pravila, baš kao što smo ih i mi večeras ispoštovali.
Dobro zapamtite, kriminalna organizacija A-SDA odnosno NES i sinoć njihov lider Ramo Isak pominje mene. Poručujem mu kako sva moja braća zaslužuju "Zlatnog ljiljana" jer su tebe spasili ovdje. O njemu ne želim trošiti previše riječi, Zenica najbolje zna ko je Ramo Isak. Završeno.
A o PDA necu ni trosit riejci..ljudi koji su bilo previse korputivni cak i za SDA
-
laik1981
-
Spit_fire
#68306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja mislim da ni sda clanovi ne prate ovog levata kolilo ga vi pratite...tramvajtrojka wrote: ↑16/12/2022 16:02
a gledaj kako ga brane ono zna sta je Dodik bakiru rekao i da mu se vjeruje na rijec![]()
![]()
![]()
Bolan vas ofiraju vasi zvanicnici
- Baltazar_khan
#68307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U ovom slucaju bake se najvise ofira.
- Point.
-
RtrnOfSalisbury
#68309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a sto se osmorka nije udruzila sa esdeja i time postala devetorka
to bi stvarno bilo interesantno, ovak nekak nepoptpuno izgledaju
istorija i povijest u susjeda i komsija pokazuje da te frnkestajn koalicije iza sebe ostave pustos, golu zemlju, nis, nic ... medzutim, kandidatski status
za kandidata od kandidata ce valjda donijet i neki kes
a morebit i mnogo kesa pa treba vidjet i bit oprezan 
istorija i povijest u susjeda i komsija pokazuje da te frnkestajn koalicije iza sebe ostave pustos, golu zemlju, nis, nic ... medzutim, kandidatski status
za kandidata od kandidata ce valjda donijet i neki kes
- Point.
#68310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U jednoj rečenici kažeš da mi ne vjeruješ a u drugoj da je 95% tako. Odluči se, how do you want it.dr_Evil wrote: ↑16/12/2022 12:20Ne vjerujem ti uopste sto se tice ovoga i tu se prica zavrsava.
Mislim da ko god proseta dresom BiH Banja Lukom da ce u 95% slucajeva dobro proci, jer Banja luka je ipak pored svega sta se moze reci veliki grad. Ali 95% ljudi nikad nisu problem, sta god mislili o nekome malo se ko odlucuje na nasilje. Problem je onih 5%, pa moze se reci i manje sta se odlucuje na nasilje. Ovih 95% kada nasilje vide samo se izmaknu jer nije njihova stvar.
Procenat nasilnih ce se povecati ako odes u manje vukojebine tipa Vlasenice i slicno.
Setanje dresom BiH po manjem entitetu nazalost posmatra se kao provokacija. Ovo sta radi kolega forumas split fire nosi zastavu kad su godisnjice to je potreba i to se mora. Nosio sam je i ja u Prijedoru i Kozarcu.
Ja ti kažem šta sam ja lično doživio, vjerovao ili ne nije moj problem, valjda ti iz Mostara znaš bolje kako je u BL.
- Point.
#68311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gudra slaba, nikakva, vidim.dr_Evil wrote: ↑16/12/2022 13:50Pustili smo mi vas 30 godina, unistili ste potpuno ekonomiju i pokrali drustvena preduzeca u drzavi i inostranstvu, 100.000 mrtvih, 50.000 silovanih, milion raseljenih u miru, milion raseljenih u ratu. Nato put unisten, mehanizam koordinacije gdje entitet odlucuje drzavi, potpisano medjunarodno priznanje RS-a u Daytonu, medjunarodno priznanje HB u Washingtonu, unistena tuzba protiv Srbije 2 puta, genocid samo ogranicen na Srebrenicu, MOstar podijeljen grad u miru...
Nastavit niz je vrlo lako. Rezulatati govore za tebe esade plavi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#68312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
On iz Luksemburga svjedocitramvajtrojka wrote: ↑16/12/2022 16:02
a gledaj kako ga brane ono zna sta je Dodik bakiru rekao i da mu se vjeruje na rijec![]()
![]()
![]()
- tataćusak
#68313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sumirprimus wrote: ↑16/12/2022 10:34pa jeste, ili zelite i bosnjaci da ozvanice podjelu bih i da se ograde u ovoi27%?
Prijatelju , vidi ovako, nije BiH više podijeljena ili manje ili više država taman bošnjaci uzeli svojih 30 % ili prepustili svih 30% ostalima npr. Bosna je tu ali Bošnjaci gube svoj dio vlasti koji mogu da uzmu.
Sabina ćudić može tek sad biti reprezentacija BiH sa doDickom i čovićem, prije toga je bila bošnjačka reprezentacija.
- tataćusak
#68314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hapšenja se dešavaju zbog doma naroda, vrši se pritisak na ljude da ne stanu na strani sda. Pa ljudi dragi doDick drži sipu, i vama drago
-
Spit_fire
#68315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Klix je u analizi do sad nevidjenog sporazuma najvise upotrijebio
puta temrin "Nije obrazlozeno" i "Nije poznato"...
Izbor članova Predsjedništva je veliki kamen spoticanja. Ako je suditi po dosadašnjim stavovima, dogovor po ovom pitanju ne postoji ni među tri najveće stranke Osmorke, a kamoli među svim strankama vladajuće koalicije na državnom nivou.
U SDP-u i NS-u su mišljenja da se navedene presude Evropskog suda za ljudska prava moraju potpuno provesti, što znači provedbu građanskog principa, dok su u NiP-u mišljenja da je moguća ravnoteža između onoga što traže zagovornici građanskog principa i onoga što zagovornici etničkog principa, među kojima je HDZ - da konstitutivni narodi biraju svoje predstavnike. To prije svega znači da isključivo Hrvati biraju člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. U SNSD-u su pri stavu da se izbor članova Predsjedništva ne tiče RS-a i da se u ovom entitetu ništa neće mijenjati po ovom pitanju.
Kao sto sam vec i pisao ....izbroni zakon se moze promijeniti samo da Covic dobije svoje..a kad on dobije to..ostalo vise nije ni bitno...sta ga briga za nakvog sejdica
A ovo oko reforme pravosudja je poseban hit...
puta temrin "Nije obrazlozeno" i "Nije poznato"...
Izbor članova Predsjedništva je veliki kamen spoticanja. Ako je suditi po dosadašnjim stavovima, dogovor po ovom pitanju ne postoji ni među tri najveće stranke Osmorke, a kamoli među svim strankama vladajuće koalicije na državnom nivou.
U SDP-u i NS-u su mišljenja da se navedene presude Evropskog suda za ljudska prava moraju potpuno provesti, što znači provedbu građanskog principa, dok su u NiP-u mišljenja da je moguća ravnoteža između onoga što traže zagovornici građanskog principa i onoga što zagovornici etničkog principa, među kojima je HDZ - da konstitutivni narodi biraju svoje predstavnike. To prije svega znači da isključivo Hrvati biraju člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. U SNSD-u su pri stavu da se izbor članova Predsjedništva ne tiče RS-a i da se u ovom entitetu ništa neće mijenjati po ovom pitanju.
Kao sto sam vec i pisao ....izbroni zakon se moze promijeniti samo da Covic dobije svoje..a kad on dobije to..ostalo vise nije ni bitno...sta ga briga za nakvog sejdica
A ovo oko reforme pravosudja je poseban hit...
- tramvajtrojka
#68316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a nista gradjanska BiH i ostala SDA i DF naklapanjatataćusak wrote: ↑16/12/2022 16:40sumirprimus wrote: ↑16/12/2022 10:34
pa jeste, ili zelite i bosnjaci da ozvanice podjelu bih i da se ograde u ovoi27%?
Prijatelju , vidi ovako, nije BiH više podijeljena ili manje ili više država taman bošnjaci uzeli svojih 30 % ili prepustili svih 30% ostalima npr. Bosna je tu ali Bošnjaci gube svoj dio vlasti koji mogu da uzmu.
Sabina ćudić može tek sad biti reprezentacija BiH sa doDickom i čovićem, prije toga je bila bošnjačka reprezentacija.
stas valja se navici i na majorizaciju bosnjaka sad imate vremena u opozicionim klupama pa možete upitati HDZ kako se boriti sa majorizacijom
i vama puna usta Bosne i svih građana u njoj a zelite nacionalni dio kao Dodik i Čović
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#68317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Interesantno, kruzile su neke teorije. Kada vidis koji su akteri u igri ovo zvuci najvjerovatnije.
Ne treba se ni zaboraviti na lazi Osmorke da imaju potrebnu vecinu u klubu Srba u DN FBIH, to je laz.
Imaju 8 i bez SNSDa i HDZa ne mogu predlagati svog pot/-predsjednika, znaci da su izvan vlasti bez Covica i Dodika.
To je ta svestrana ljubavi koja se izrazava kada si dio osovine HDZ-SNSD-Osmorka, kada si izabran da budes muslimanski junior partnera.
-
Spit_fire
#68318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne spinuj...ti gradjani popunjavaju iskljucivo bosnjacku kvotutramvajtrojka wrote: ↑16/12/2022 16:57a nista gradjanska BiH i ostala SDA i DF naklapanjatataćusak wrote: ↑16/12/2022 16:40
Sabina ćudić može tek sad biti reprezentacija BiH sa doDickom i čovićem, prije toga je bila bošnjačka reprezentacija., kad dodju gradjani i bosanci i hercegovci na pozicije ispade da su bosnjaci majorizirani
![]()
![]()
![]()
stas valja se navici i na majorizaciju bosnjaka sad imate vremena u opozicionim klupama pa možete upitati HDZ kako se boriti sa majorizacijom![]()
![]()
i vama puna usta Bosne i svih građana u njoj a zelite nacionalni dio kao Dodik i Čović![]()
![]()
Cak i to ne bi bio problem da se ti gradjani ne zalazu za etnicko glasanje "svako svoje"
-
PM72
#68319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ništa,vrati se odakle si otišao pa kreni od savjeta MZ , općinsko vijeće pa do vijeća naroda jal potpredsjednik RS,ovaj sadašnji vozari iz Srebrenice
- tataćusak
#68320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakva crna majorizacija ko je to pominjao.tramvajtrojka wrote: ↑16/12/2022 16:57a nista gradjanska BiH i ostala SDA i DF naklapanjatataćusak wrote: ↑16/12/2022 16:40
Sabina ćudić može tek sad biti reprezentacija BiH sa doDickom i čovićem, prije toga je bila bošnjačka reprezentacija., kad dodju gradjani i bosanci i hercegovci na pozicije ispade da su bosnjaci majorizirani
![]()
![]()
![]()
stas valja se navici i na majorizaciju bosnjaka sad imate vremena u opozicionim klupama pa možete upitati HDZ kako se boriti sa majorizacijom![]()
![]()
i vama puna usta Bosne i svih građana u njoj a zelite nacionalni dio kao Dodik i Čović![]()
![]()
Bošnjaci su trećina tako piše ugrubo eh sad što su bošnjaci izabrali kojovića, to je neki drugi problem. Nisu nama hrvati a ni srbi izabrali bošnjake u federaciji (ne mislim na denisa štulića iz manjeg entiteta)
Znači ovdje je bošnjaci vs bošnjaci
-
plavi_E
#68321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Spit_fire
Pa ta izmjena IZ je najveca enigma. Kako se to planira zavrsiti za 6 mjeseci? A neki plan sigurno imaju. Ne pravi se ovaj cirkus bas onako na "hajd da vidimo".
Pa ta izmjena IZ je najveca enigma. Kako se to planira zavrsiti za 6 mjeseci? A neki plan sigurno imaju. Ne pravi se ovaj cirkus bas onako na "hajd da vidimo".
-
laik1981
#68322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kojovic nije legitimni predstavnik Bosnjaka..
-
plavi_E
#68323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kako stvari stoje u Vatikanu se cuje ezan ili sto bi Dodik reko 'odza arlauce. Drugog objasnjenja nema.palermo wrote: ↑16/12/2022 15:28 https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-bih ... /221216088
šta ono bi sa papom, nešto će k'o on....zaboravio sam, al znam da se spominjalo, pa čisto da vidim kad će
- tataćusak
#68324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Još jedan dokaz da je sdp uzeo samo bošnjački dio vlasti, ili im je možda nestalo hrvata 

- GandalfSivi
#68325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo kmecanje se ne moze nicim platiti…