Sirija

Locked
insomnia78

#68301 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

von_admir wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote: Naravno da niko normalan ne bi uzvratio.Pitanje ti je jadno i govori mnogo o tebi.
Ne bi al u kurcu!

Ja bih prvi uzvratio! Odakle na mene dolazi metak, tamo bih opalio, pa da se na tom mjestu nalazi ne znam ko...

Da vojnik puca iz moga dvorista, da od moje kuce, mene i moje porodice pravi metu, razgulio bih momentalno! U tom slucaju prestajem biti civil za protivnickog vojnika. Otkud on zna zasto se iz moje kuce puca na njega i kakva je moja uloga u svemu tome? Sta treba, trpiti vatru svakodnevno i ne uzvracati... Aha, malo morgen...

Pa to isto su i nasi radili u ratu..Cim su gadjali neke gradove po TK,nasi su odmah rokali po njihovim sa onim cie su imali i koliko su mogli po par komada.Sta pricate i pisete ovde svasta.Milion situacija padaju agresorske granate po nasim gradovima.Nasi nisu imali kao oni da uzvrate istom mjerom al su pucali po par granata na naseljena mjesta isto.Uvijek.I odmah bi prestalo granatiranje sa njihove strane automatski.
Pa ja, lijepo ljudi vec godinama govore da je to isto
Joj Klinktone
Em2r

#68302 Re: Sirija

Post by Em2r »

von_admir wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote: Naravno da niko normalan ne bi uzvratio.Pitanje ti je jadno i govori mnogo o tebi.
Ne bi al u kurcu!

Ja bih prvi uzvratio! Odakle na mene dolazi metak, tamo bih opalio, pa da se na tom mjestu nalazi ne znam ko...

Da vojnik puca iz moga dvorista, da od moje kuce, mene i moje porodice pravi metu, razgulio bih momentalno! U tom slucaju prestajem biti civil za protivnickog vojnika. Otkud on zna zasto se iz moje kuce puca na njega i kakva je moja uloga u svemu tome? Sta treba, trpiti vatru svakodnevno i ne uzvracati... Aha, malo morgen...

Pa to isto su i nasi radili u ratu..Cim su gadjali neke gradove po TK,nasi su odmah rokali po njihovim sa onim cie su imali i koliko su mogli po par komada.Sta pricate i pisete ovde svasta.Milion situacija padaju agresorske granate po nasim gradovima.Nasi nisu imali kao oni da uzvrate istom mjerom al su pucali po par granata na naseljena mjesta isto.Uvijek.I odmah bi prestalo granatiranje sa njihove strane automatski.
Saxxx je gadjao cetnike hurmama sto su mu saudi poslali. Gdje bi on uzvratio vatru, dokazani pacifista i mirotvorac.
insomnia78

#68303 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Samo sto to obicno zavrsi ovako
BEIRUT (Reuters) - At least 40 people were killed and about 100 wounded after Syrian government forces fired missiles into a market place in a town near Damascus, a conflict monitor and a local rescue group said on Friday.

The Syrian Observatory for Human Rights said government forces fired 12 missiles at Douma, 10 miles (15 km) northeast of Damascus.
Zajebane su ove pijace, sa njih prijeti najveca opasnost
atg51

#68304 Re: Sirija

Post by atg51 »

Pitanje za ove sto ovako vatreno podrzavaju pobunjenike: da li vi imate neke rodbine dole ili sta? Da li zivite ili ste zivjeli u Siriji? Koja je vasa veza sa tom zemljom?

Evo citam vase komentare, stav vam je od prvog dana: "Asad je kriv za sve zlocine i za sve mrtve u Siriji". I tako konstantno, evo vec 4 godine. Hajde eto, neka je kriv. Ali zasto VI PODRZAVATE POBUNJENIKE OVAKO VATRENO? Vecina nas (bar ja tako mislim) koje pobunjenike gledamo kao olos koji je spletom prilika isplivao na povrsinu NE GOTIVIMO NITI PODRZAVAMO ASADA, niti mislimo da je on neka figura koja je spas za Siriju, cisto da bude jasno. Kada covjek pogleda kako se pobunjenici ponasaju, kakve su im furke i sta rade, vlada u Damasku je puno bolji izbor. Ne Asad, nego CIJELA VLADA! Zbog toga smo protiv takozvanih pobunjenika i njihove "Islam je pravi put" furke. Mislim, pogledaj 100 videa na kojima se nalaze vojnici SAA i vidjeti ces da na 95 i oni govore "Allahuekber" isto kao i pobunjenici. A pogotovo ne kontam da vojnike SAA kolektivno trpate u kos "assadisti", kao neki uvredljiv termin. Pa ne podrzavaju svi koju su pripadnici SAA Asada, vec se bore da ih ovi pobunjenicki monstrumi ne zakolju.

Evo, da se danas svi predaju, cijela SAA se preda i pobunjenici zauzmu cijelu Siriju - sta vi ocekujete da se desi? Iz do sada prezentiranih stvari i iskustva ove 4 godine, ja ocekujem da bi pobunjenici napravili pokolj bez premca. Zamislite da pobunjenici imaju cijelu armiju da ih kolju kako im je volja? Pa sve bi zivo zaklali + civile katolike i pravoslavce (ako ih je ista ostalo) + Alavite + Shiite + Sunite koji su imali ikakve veze sa vladom + homoseksualce, muzicare, proizvodjace alkohola - sve sto nije u skladu sa njima, sve bi ih zaklali.

Evo ja sam vam objasnio zasto ja ne podrzavam pobunjenike.
Eto, sada vi meni recite zasto ih vi podrzavate.
Em2r

#68305 Re: Sirija

Post by Em2r »

Nece ti reci da ih podrzavaju, to od njih niko ne smije priznati, svi nesto okolo okolo, ali ce ti reci da si sija rafidija rusofil i ko zna sta vec ne.
Uvrijede se ko curice cim im kazes oni "vasi".
insomnia78

#68306 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kme, kme
Rampage

#68307 Re: Sirija

Post by Rampage »

asurbanipal wrote:
PROF. DR. ESAD DURAKOVIĆ TVRDI : MUSLIMANSKI SVIJET POSTAO STRATIŠTE, A ISLAM GLAVNA IDEOLOŠKA META !

Muslimanski svijet je danas u krizi koja se čini sudbinskom. Nakon pada komunizma Zapad je usmjerio svoju ideološku oštricu, ali i svoje ratničke potencijale, protiv islama i muslimanskog svijeta kao glavnog i globalnog neprijatelja. U tome je postigao ekstremno negativne rezultate: muslimanski svijet je postao stratište, a islam glavna ideološka meta, navodi prof. dr. Esad Duraković u uvodu svoje knjige koja je prije nekoliko dana izašla iz štampe pod naslovom „Međumuslimanski ratovi danas: krivo shvaćanje islama“, u izdanju sarajevske Tugre.

Autor knjige govori o neuralgičnim tačkama u muslimanskom krivotvorenju islama, a koje je dovelo do međumuslimanskog rata...

Emisija na TV1 od sinoć, gost Prof. dr. Duraković Esad

Tema TV1 - Muslimanski svijet u sudbinskoj krizi - 29.10.2015.

http://www.tv1.ba/produkcija/formati/te ... -2015.html
von_admir

#68308 Re: Sirija

Post by von_admir »

insomnia78 wrote:Samo sto to obicno zavrsi ovako
BEIRUT (Reuters) - At least 40 people were killed and about 100 wounded after Syrian government forces fired missiles into a market place in a town near Damascus, a conflict monitor and a local rescue group said on Friday.

The Syrian Observatory for Human Rights said government forces fired 12 missiles at Douma, 10 miles (15 km) northeast of Damascus.
Zajebane su ove pijace, sa njih prijeti najveca opasnost

Njima su pijace kao neki fetish Boze sacuvaj!

USA's best friend #SaudiArabia in the news today for drugs, $ to terrorists, & crucifixion. With friends like this..
Last edited by von_admir on 30/10/2015 10:34, edited 1 time in total.
sumirprimus

#68309 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

itekako bacaju barel bombe,improvizirane vazdusne eksplozivne naprave,sta imaju bacaju,kad j ponestalo krmaca,poceli su punit ekplozivom sve sto se moze napunit...cak i onim bocama plina i kisika(prepravljenim u te svrhe naravno-bitan je kontejner) sto ste se smijali saxxu.
a covjek je bio u pravu.
von_admir

#68310 Re: Sirija

Post by von_admir »

sumirprimus wrote:itekako bacaju barel bombe,improvizirane vazdusne eksplozivne naprave,sta imaju bacaju,kad j ponestalo krmaca,poceli su punit ekplozivom sve sto se moze napunit...cak i onim bocama plina i kisika(prepravljenim u te svrhe naravno-bitan je kontejner) sto ste se smijali saxxu.
a covjek je bio u pravu.

Pa te iste boce od plina umjereni i ovi radikalni su prvi poceli koristiti jos na samom pocetku rata.Milion snimaka kako rokaju naseljena mjesta sa tim bocama i improvizovanim bacacima istih :skoljka:
sumirprimus

#68311 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

von_admir wrote:
sumirprimus wrote:itekako bacaju barel bombe,improvizirane vazdusne eksplozivne naprave,sta imaju bacaju,kad j ponestalo krmaca,poceli su punit ekplozivom sve sto se moze napunit...cak i onim bocama plina i kisika(prepravljenim u te svrhe naravno-bitan je kontejner) sto ste se smijali saxxu.
a covjek je bio u pravu.

Pa te iste boce od plina umjereni i ovi radikalni su prvi poceli koristiti jos na samom pocetku rata.Milion snimaka kako rokaju naseljena mjesta sa tim bocama i improvizovanim bacacima istih :skoljka:
ovako?

dječak sa šibicama

#68312 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

asker wrote:
exliberal-ex wrote:
DuckZz wrote:Pad dvije barel bombe neposredno pored reportera u gradu Daraji, Damask.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.45 ... 4&z=14&m=b

ovo su avionske bombe nikakve barel...
I ja gledam............vidi se rotacija i kad stabilizator usmjeri putanju..............a ljudi ovdje eseje napisase o nekim bacvama.
A ovaj sto tekbira je "reporter".

I naoruzani ljudi oko njega su civili, djeca, nejac.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#68313 Re: Sirija

Post by arman1 »

Sa druge teme
Image
Image
sumirprimus

#68314 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

taj klip avio bomba-09.ta sekunda,kad je otkaci...
insomnia78

#68315 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Arapi u svakoj prilici tekbiraju
Gdje vidis koga, pogotovu naoruzanog?
sumirprimus

#68316 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:Sa druge teme
Image
Image
jes jes...
uz prigodnu pjesmu zajdi zajdi, jasno sonce,zajdi pomraci seeee....i ti jasna le mesecino begaj ...mojta mladost goro le sestro nema da se vrati....
insomnia78

#68317 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Joj slicica :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#68318 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

po uzoru na mrski zapad i jos mrzi holivud...prodaksn... :D
sarajevoxxxx

#68319 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Američki senator Graham
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Svaka mu čast za ovaj zadnji govor u kongresu.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#68320 Re: Sirija

Post by arman1 »

Vidim da ste osjetljivi na izrael, Za insomniu mi je jasno, čovjek jede francusku pogaču, a poznat je položaj francuza spram izraela.
sumirprimus

#68321 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:Američki senator Graham
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Svaka mu čast za ovaj zadnji govor u kongresu.
joj izvini ja tebe prijavi.. al slucajno...
titami nije namjerno,kontam nesto sto ne vidim,da otvorim post,klik jes. i jebiga...
eto moderatori da znate.izvinjavam se lsucajno...kakva prijava...greska! :)
insomnia78

#68322 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

De, uozbilji se
Kakav Iran vs Izrael
sumirprimus

#68323 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:Vidim da ste osjetljivi na izrael, Za insomniu mi je jasno, čovjek jede francusku pogaču, a poznat je položaj francuza spram izraela.
kakav je poloizaj francuza spram izraela?
Rampage

#68324 Re: Sirija

Post by Rampage »

arman1 wrote:Vidim da ste osjetljivi na izrael, Za insomniu mi je jasno, čovjek jede francusku pogaču, a poznat je položaj francuza spram izraela.
Ne trebaju se oni sekirati za Izrael, ima Izrael ko braniti:)

"Israeli Rabbi: “God has sent ISIS against nations that want to destroy Israel.”"
insomnia78

#68325 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Joj sve bolje od boljeg
Eno Saff kaze da ce u buducnosti Iran i Izrael osnovati savez protiv arapa :lol:
Locked