Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#68301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:
Telemach wrote:
aditon wrote:telemach možete li mi reći da li u sklopu moga paketa se ne plaća ili plaća ovaj TOP fol de gol u okviru VoD-a kao i HBO OD. Neki sam dan pokrenuo na HBO OD jednu epizodu teorije velikog praska, nije mi tražilo posebnu pretplatu na isti. Ovo pitam zato što je spominjano da se nova opcija u okviru VoD-a a to je ovaj TOP plaća osim ako nije premium paket u pitanju. Također, seriju ubice mog oca je moguće pokrenuti bez da moram nešto platiti...dakle, da li ja s svojim paketom moram nešto dodatno platiti za ova dva servisa ili je to uključeno već u moj paket..duo net ekstra ili kako se već zove, 66 KM :)

Zdravo aditon,
Top play se ne plaća i dostupan je svim korisnicima Duo i Trio paketa.
Uvidom u sistem Vi imate Duo Net Grande Extra paket u okviru kojeg su dostupni HBO kanali.
HBO OD je omogućen korisnicima HBO Premium paketa.
To mi i nije jasno, ja sam pokrenuo teoriju velikog praska koja se nalazi u sklopu HBO OD. dakle normalno sam sadržaj pokrenuo i nije mi upozorilo da se isti plaća i sl. Uostalom radi mi cijeli VoD tako, osim onih filmova gdje se odmah vidi da se treba prvo platiti da bi se film iznajmio. Ostali servisi u sklopu Vod-a rade normalno, pa i HBO OD. Sad postoje dvije opcije, da ste mi slučajno sve to otključali ili da ćete mi pokretanje ove serije posebno naplatiti..
@aditon,
Provjerit ćemo i javiti se s povratnim informacijama.
Benq

#68302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: 1. UniFi sa kućnih modema je danas prestao da radi svim korisnicima na području kantona Sarajevo oko 16 sati, a pokušajem povezivanja na UniFi mrežu dobija se poruka "Povezivanje/Connecting", te dalje se ništa ne dešava (problem je potvrđen kod više korisnika, dakle nije lokalne prirode).
Potvrdjujem napisano, UniFi ne radi ni na drugim lokacijama.
otkrivenje

#68303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by otkrivenje »

Vidim Crnivrag piše o problemu s Unifi.

I ja imam problem s Unifi, ali malo drugačije prirode. Od početka ovog mjeseca na portalu mojtelemach piše da sam potrošio sav unifi promet (5 GB), a što je nemoguće. Stoga, ako se negdje i uspijem povezati na Unifi nema pristupa internetu.

Ili je neki problem do Unifi, ili sam prošli mjesec (mada sumnjam) "ispucao" kvotu, a za ovaj mjesec nisu odobrili novu.

Ne znam je li ima još netko sličan problem.
zateznistub

#68304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Benq wrote:
crnivrag wrote: 1. UniFi sa kućnih modema je danas prestao da radi svim korisnicima na području kantona Sarajevo oko 16 sati, a pokušajem povezivanja na UniFi mrežu dobija se poruka "Povezivanje/Connecting", te dalje se ništa ne dešava (problem je potvrđen kod više korisnika, dakle nije lokalne prirode).
Potvrdjujem napisano, UniFi ne radi ni na drugim lokacijama.
+1 još kontam da nisam šifru zaboravio :-)
Telemach

#68305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
@crnivrag,
Molimo za informaciju da li je UniFi usluga sada uredna? Kada je u pitanju usluga Top Play, jeste dio Vašeg paketa, ali trenutno nije dostupna i radimo na otklanjanju poteškoća za istu.
Nažalost još uvijek nije, i problem je globalne prirode odnosno usluga je prestala raditi od jučer oko 16 sati, i od tada uređaji vraćaju poruku "Connecting/Povezivanje", ali bezuspješno, i na kraju se ništa ne desi, odnosno ne pređe nikada na drugi korak preuzimanja IP adrese, niti vrati bilo kakvu poruku sa greškom.

Dakle problem je globalni, jer sam kontaktirao različite korisnike u različitim dijelovima grada Sarajeva, koji su korisnici različitih "pripojenih" kompanija, i nažalost svima se javlja isti problem od jučer, i na UniFi mrežu se ne mogu spojiti putem svojih korisničkih modema, kao što se ni drugi korisnici sa svojim accountom ne mogu spojiti na njihovu UniFi mrežu.

Do 16 sati jučer je usluga uredno radila, i moglo se povezati na UniFi mrežu bez ikakvih problema.
@crni vrag,
Hvala. Detaljno ćemo izvršiti provjere navoda.
zdruzdjo

#68306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:......

Upit
Od 28.05. do 21.06 sam imao konstantne probleme sa internetom o cemu sam ovdje na forumu nadugo i nasiroko pisao. Brzine interneta na wifi su bile "sarene" u razlicito vrijeme dana.
Svaki put sam dobio odgovor od vas i ekipa je izlazila 3-4 puta kod mene na adresu. Mjenjane su spojnice, razdjelnici, stelovane postavke na ruteru, mjenjani wifi kanali.....zadnji put promjenjen kabl od bandere do kuce. Nakon toga opet lose da bi jos jednom dosao vas monter i rekao da mi je neki signal "prejak" pa je stavio jedan razdjelnik prije rutera da ugusi signal.
Moram priznati da je net stabilniji mada brzina tu i tamo i dalje sarena ali izgleda da je to nesto sa cim cu morati zivjeti.
Nakon toga sam se vama ovdje obratio i rekai da hocu umanjenje racuna obzirom da nisam imao kompletnu uslugu koju uredno placam.
Rekli ste mi da je "zabiljezeno" i da ce mi se neko javiti. Nakon toga odem da platim racun u poslovnicu i sa kolegicom provjerim sta se desavalo. Vidim da nema pojma o reklamaciji pa ona napravi istu.
Jutros nazovem 1360 i vas operater mi kaze da je zabiljezena samo jedna !!!!! reklamacija u svom tom periodu i da ne moze ici finansijska reklamacija te proslijedi nekome upit.
Eh izvolite pa......nesto vidite i vi jer ne zelim da placam nesto sto nemam.
Telemach

#68307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:

Upit
Od 28.05. do 21.06 sam imao konstantne probleme sa internetom o cemu sam ovdje na forumu nadugo i nasiroko pisao. Brzine interneta na wifi su bile "sarene" u razlicito vrijeme dana.
Svaki put sam dobio odgovor od vas i ekipa je izlazila 3-4 puta kod mene na adresu. Mjenjane su spojnice, razdjelnici, stelovane postavke na ruteru, mjenjani wifi kanali.....zadnji put promjenjen kabl od bandere do kuce. Nakon toga opet lose da bi jos jednom dosao vas monter i rekao da mi je neki signal "prejak" pa je stavio jedan razdjelnik prije rutera da ugusi signal.
Moram priznati da je net stabilniji mada brzina tu i tamo i dalje sarena ali izgleda da je to nesto sa cim cu morati zivjeti.
Nakon toga sam se vama ovdje obratio i rekai da hocu umanjenje racuna obzirom da nisam imao kompletnu uslugu koju uredno placam.
Rekli ste mi da je "zabiljezeno" i da ce mi se neko javiti. Nakon toga odem da platim racun u poslovnicu i sa kolegicom provjerim sta se desavalo. Vidim da nema pojma o reklamaciji pa ona napravi istu.
Jutros nazovem 1360 i vas operater mi kaze da je zabiljezena samo jedna !!!!! reklamacija u svom tom periodu i da ne moze ici finansijska reklamacija te proslijedi nekome upit.
@zdruzdjo,
Evidentirana finansijska reklamacija je u radu. Zamolit ćemo za malo strpljenja. O ishodu se možete informisati do kraja sedmice u pp ili pozivom Kontakt centra.
Telemach

#68308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:

Upit
@zdruzdjo,
Evidentirana finansijska reklamacija je u radu. Zamolit ćemo za malo strpljenja. O ishodu se možete informisati do kraja sedmice u pp ili pozivom Kontakt centra.
crnivrag

#68309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Telemaše, Telemaše, kad me srce sad nije izdalo :shock:

Došao mi PDF račun na e-mail za prošli mjesec sa uračunatim duplim stavkama, morao sam popiti šećera i vode, prije nego sam nazvao call centar da se informišem.

Ispalo je na kraju, da su stavke pogrešno duplo fakturisane na računu, a da je račun zapravo upola manji, odnosno onoliki koliki i treba biti :zoka:

Image

Image
male_okice

#68310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by male_okice »

zasto sad stalno kasne racuni na emailu? prije uvijek do 04 u mjesecu dodju sad jos nista?!
NediM17

#68311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@Telemach

Image

Mozete li mi odgovoriti na pitanje zasto signal vise od pola godine oscilira?

P.S. Ovoga puta sam se nakacio i na dvije komsijske Wi-Fi mreze, i kod njih je ista situacija. Imam screenshotove, gdje se jasno vide jos te dvije drugacije MAC adrese i ocajni signali.

Tako da ovog puta vise nema izvlaka, da samo ja prijavljujem problem i da je samo kod mene neki kvar. :-D
Last edited by NediM17 on 10/07/2018 12:46, edited 2 times in total.
Telemach

#68312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

male_okice wrote:zasto sad stalno kasne racuni na emailu? prije uvijek do 04 u mjesecu dodju sad jos nista?!
@male_okice,
Dostavite nam broj Ugovora u pp kako bismo provjerili. Računi su za ovaj mjesec danas poslani.
Telemach

#68313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NediM17 wrote:@Telemach

Image

Mozete li mi odgovoriti na pitanje zasto signal vise od pola godine oscilira?

P.S. Ovoga puta sam se nakacio i na dvije komsijske Wi-Fi mreze, i kod njih je ista situacija. Imam screenshotove, gdje se jasno vide jos te dvije drugacije MAC adrese i ocajni signali.

Tako da ovog puta vise nema izvlaka, da samo ja prijavljujem problem i da je samo kod mene neki kvar. :-D
@NediM17,
Kolege će Vas kontaktirati i provjeriti navedeno.
NediM17

#68314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

OK. Sada je toliko lose da i modem ispada, a i kada je online, konekcija je katastrofa. Trebam li reci da se digitalna ne moze gledati?

Image
male_okice

#68315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by male_okice »

Telemach wrote:
male_okice wrote:zasto sad stalno kasne racuni na emailu? prije uvijek do 04 u mjesecu dodju sad jos nista?!
@male_okice,
Dostavite nam broj Ugovora u pp kako bismo provjerili. Računi su za ovaj mjesec danas poslani.
Dostavila
Telemach

#68316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NediM17 wrote:OK. Sada je toliko lose da i modem ispada, a i kada je online, konekcija je katastrofa. Trebam li reci da se digitalna ne moze gledati?

Image
@NediM17,
Ok. Dostavili smo i tu informaciju kolegama.
Telemach

#68317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

male_okice wrote:
Telemach wrote:
@male_okice,
Dostavila
@male_okice,
Pp nije stigao.
Telemach

#68318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

male_okice wrote:
Telemach wrote:
@male_okice,
Dostavila
@male_okice,
:thumbup:
Silvester071

#68319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Silvester071 »

Ocajan signal neta vec danima, N. Sarajevo u pitanju, A. Lipa, kaastrofa...ispada stalno, kad ga ima podsjeca na dial up :) itd...itd...nemam obicaj kritikovati jer sam stvarno zadovoljan uslugama Telemacha ali ovih dana...0 bodova
Ericha100

#68320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ericha100 »

28.6. je upućen zahtjev vašoj Telemach poslovnici u Visokom za preseljenje usluge digitalne TV i interneta iz Sarajeva na novu adresu u Visokom. Kada smo podnijeli zahtjev rečeno nam je da bi u toku narednog dana, a okvirno za 2-3 dana to trebalo biti završeno. Na zahtjevu piše do deset radnih dana. Od tog datuma (dakle 28.6.) do danas nikada nas niko nije kontaktirao, niti smo uspjeli dobiti priključenje na novoj adresi. Do sada smo dva puta išli da vidimo u čemu je problem i prvi put je zaključak bio da se nalog "izgubio" pa je podnešen novi nalog i rečeno nam je da će nas neko kontaktirati. Danas kad smo ponovo otišli, zaključak je da se nalog ponovo "izgubio" i da će nas kontaktirati. Ovaj začarani krug neodgovornih zaposlenika poslovnice u Visokom i onemogućenosti korištenja usluge dovodi do toga da mi sad moramo kupovati već 10 dana stalne dopune za internet preko bonova, jer meni je za posao potreban stalni pristup internetu.
Kome se možemo obratiti za reklamaciju na račun, s obzirom da nemamo uslugu koju bismo trebali platiti i nadalje kome se obratiti da konačno dobijemo priključenje na novoj adresi?

Hvala.
Benq

#68321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ericha100 wrote: Kome se možemo obratiti za reklamaciju na račun, s obzirom da nemamo uslugu koju bismo trebali platiti i nadalje kome se obratiti da konačno dobijemo priključenje na novoj adresi?

Hvala.
Posalji PP Telemachu sa svojim podacima.
Telemach

#68322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Silvester071 wrote:Ocajan signal neta vec danima, N. Sarajevo u pitanju, A. Lipa, kaastrofa...ispada stalno, kad ga ima podsjeca na dial up :) itd...itd...nemam obicaj kritikovati jer sam stvarno zadovoljan uslugama Telemacha ali ovih dana...0 bodova
@Silvester071,
Primjedba je proslijeđena kolegama. Ubrzo ćete biti kontaktirani.
Telemach

#68323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ericha100 wrote:28.6. je upućen zahtjev vašoj Telemach poslovnici u Visokom za preseljenje usluge digitalne TV i interneta iz Sarajeva na novu adresu u Visokom. Kada smo podnijeli zahtjev rečeno nam je da bi u toku narednog dana, a okvirno za 2-3 dana to trebalo biti završeno. Na zahtjevu piše do deset radnih dana. Od tog datuma (dakle 28.6.) do danas nikada nas niko nije kontaktirao, niti smo uspjeli dobiti priključenje na novoj adresi. Do sada smo dva puta išli da vidimo u čemu je problem i prvi put je zaključak bio da se nalog "izgubio" pa je podnešen novi nalog i rečeno nam je da će nas neko kontaktirati. Danas kad smo ponovo otišli, zaključak je da se nalog ponovo "izgubio" i da će nas kontaktirati. Ovaj začarani krug neodgovornih zaposlenika poslovnice u Visokom i onemogućenosti korištenja usluge dovodi do toga da mi sad moramo kupovati već 10 dana stalne dopune za internet preko bonova, jer meni je za posao potreban stalni pristup internetu.
Kome se možemo obratiti za reklamaciju na račun, s obzirom da nemamo uslugu koju bismo trebali platiti i nadalje kome se obratiti da konačno dobijemo priključenje na novoj adresi?

Hvala.
@Ericha100,
Zamolit ćemo da dostavite podatke u pp kako bismo izvršili provjeru.
damdam6

#68324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by damdam6 »

Ima li jos neko problema sa konektovanjem na Unifi..ili jedva ili nikako, zakuca na Connecting..:/
Benq

#68325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

damdam6 wrote:Ima li jos neko problema sa konektovanjem na Unifi..ili jedva ili nikako, zakuca na Connecting..:/
telemach-all-about-4-t103412s68325.html#p14787364
Locked