Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
avaks

#68276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

crnivrag wrote:
avaks wrote:
btw jesu li poslali račune na mail?!
Nisu još, ali stanje možeš vidjeti na linku: https://mojtelemach.ba/racuni/pregled-racuna, pa uplatiti u nekoj od poslovnica, pošti, banci, online bankarstvom... ako ti se baš žuri :)
Pa ne bi bilo loše uplatiti dok se još ima kinte :lol:
aditon

#68277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

telemach možete li mi reći da li u sklopu moga paketa se ne plaća ili plaća ovaj TOP fol de gol u okviru VoD-a kao i HBO OD. Neki sam dan pokrenuo na HBO OD jednu epizodu teorije velikog praska, nije mi tražilo posebnu pretplatu na isti. Ovo pitam zato što je spominjano da se nova opcija u okviru VoD-a a to je ovaj TOP plaća osim ako nije premium paket u pitanju. Također, seriju ubice mog oca je moguće pokrenuti bez da moram nešto platiti...dakle, da li ja s svojim paketom moram nešto dodatno platiti za ova dva servisa ili je to uključeno već u moj paket..duo net ekstra ili kako se već zove, 66 KM :)
reboot

#68278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot »

Hvala Telemaše, sve popravljeno :D
Telemach

#68279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Berba22 wrote:Hvala Telemaše, sve popravljeno :D
:thumbup:
Telemach

#68280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:telemach možete li mi reći da li u sklopu moga paketa se ne plaća ili plaća ovaj TOP fol de gol u okviru VoD-a kao i HBO OD. Neki sam dan pokrenuo na HBO OD jednu epizodu teorije velikog praska, nije mi tražilo posebnu pretplatu na isti. Ovo pitam zato što je spominjano da se nova opcija u okviru VoD-a a to je ovaj TOP plaća osim ako nije premium paket u pitanju. Također, seriju ubice mog oca je moguće pokrenuti bez da moram nešto platiti...dakle, da li ja s svojim paketom moram nešto dodatno platiti za ova dva servisa ili je to uključeno već u moj paket..duo net ekstra ili kako se već zove, 66 KM :)

Zdravo aditon,
Top play se ne plaća i dostupan je svim korisnicima Duo i Trio paketa.
Uvidom u sistem Vi imate Duo Net Grande Extra paket u okviru kojeg su dostupni HBO kanali.
HBO OD je omogućen korisnicima HBO Premium paketa.
crnivrag

#68281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
1. UniFi sa kućnih modema je danas prestao da radi svim korisnicima na području kantona Sarajevo oko 16 sati, a pokušajem povezivanja na UniFi mrežu dobija se poruka "Povezivanje/Connecting", te dalje se ništa ne dešava (problem je potvrđen kod više korisnika, dakle nije lokalne prirode).

2. TOP Play mi i dalje ne radi putem resivera (D3 v2.0 i 2xPDS3), kao ni putem EON aplikacije, iako ste potvrdili da je navedeni katalog/SVOD usluga dio mog paket "Trio Grande Premium".
chakany

#68282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Telemach wrote:
aditon wrote:telemach možete li mi reći da li u sklopu moga paketa se ne plaća ili plaća ovaj TOP fol de gol u okviru VoD-a kao i HBO OD. Neki sam dan pokrenuo na HBO OD jednu epizodu teorije velikog praska, nije mi tražilo posebnu pretplatu na isti. Ovo pitam zato što je spominjano da se nova opcija u okviru VoD-a a to je ovaj TOP plaća osim ako nije premium paket u pitanju. Također, seriju ubice mog oca je moguće pokrenuti bez da moram nešto platiti...dakle, da li ja s svojim paketom moram nešto dodatno platiti za ova dva servisa ili je to uključeno već u moj paket..duo net ekstra ili kako se već zove, 66 KM :)

Zdravo aditon,
Uvidom u sistem Vi imate Duo Net Grande Extra paket u okviru kojeg su dostupni HBO kanali.
Je li korisnicima Duo Net Grande paketa ipak dostupan TOP Play, ili nije?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#68283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Može li pojašnjenje oko tog Top Play-a. Korisnik sa TGF paketa.
crnivrag

#68284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Može li pojašnjenje oko tog Top Play-a. Korisnik sa TGF paketa.
Top Play je katalog u okviru VOD (Video on Demand) usluge putem resivera i putem EON aplikacije, koji trenutno u ponudi ima sve epizode serije "Ubice mog oca 2", i sve do sad emitovane epizode serije "Konak kod Hilmije", kao i jednu epizodu serije "Atomski zdesna".
suad-sarajevo

#68285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Mogu li to koristiti preko EON-a na PC-u?
crnivrag

#68286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Mogu li to koristiti preko EON-a na PC-u?
Naravno, i moglo se koristiti do prošle sedmice, ali su onda svim korisnicima deaktivirali tu uslugu i putem resivera i putem EON-a, zato ih ovdje "progonimo" danima da je ponovo aktiviraju.

Sad bi ti vjerovatno pisalo "Pretplatite se" kad bi ušao u taj katalog u okviru EON aplikacije putem PC-a.
suad-sarajevo

#68287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Ovako to izgleda kod mene.

1. Ulaz u video klub https://prnt.sc/k4e35k

2. Ulaz u Top play https://prnt.sc/k4e3oe
crnivrag

#68288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Ovako to izgleda kod mene.

1. Ulaz u video klub https://prnt.sc/k4e35k

2. Ulaz u Top play https://prnt.sc/k4e3oe
Eto ti si pretplaćen, a ja nisam, do sam bio do prošle sedmice, znači možeš gledati te dvije serije, jer imaš taj zeleni krugić, koji ukazuje da si pretplaćen na taj katalog.
suad-sarajevo

#68289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Vjerovatno bude u skorije vrijeme još nekog "free" sadržaja. Hvala crni.
Benq

#68290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote:Vjerovatno bude u skorije vrijeme još nekog "free" sadržaja.
TOP Play servis je dostupan vec neko vrijeme. Nije nesto "novo", samo sto vecina to nije ni primijetila.
reboot

#68291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot »

Jel dostupan top play u trio grande paketu ?
Telemach

#68292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Berba22 wrote:Jel dostupan top play u trio grande paketu ?
Zdravo Berba,
Top play je dostupan u navedenom paketu.
suad-sarajevo

#68293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Benq wrote:
suad-sarajevo wrote:Vjerovatno bude u skorije vrijeme još nekog "free" sadržaja.
TOP Play servis je dostupan vec neko vrijeme. Nije nesto "novo", samo sto vecina to nije ni primijetila.
Mislio sam na sadržaje tj. filmove, serije itd unutar top play-a.
PhilCou

#68294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

Jedno pitanjce.. Je li EON funkcioniše samo na teritoriji BiH?
crnivrag

#68295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

PhilCou wrote:Jedno pitanjce.. Je li EON funkcioniše samo na teritoriji BiH?
Većina kanala funkcioniše i na drugim operaterima u BiH, još više kanala je dostupno pristupom EON-u putem interneta operatera koji posluju u okviru Untied Grupe, međutim samo nekoliko kanala funkcioniše u stranim državama.
PhilCou

#68296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

crnivrag wrote:
PhilCou wrote:Jedno pitanjce.. Je li EON funkcioniše samo na teritoriji BiH?
Većina kanala funkcioniše i na drugim operaterima u BiH, još više kanala je dostupno pristupom EON-u putem interneta operatera koji posluju u okviru Untied Grupe, međutim samo nekoliko kanala funkcioniše u stranim državama.
Aha, tako sam i mislio. Uglavnom, hvala druže.
crnivrag

#68297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
@Telemach

Molim da se provjere sljedeći problemi, te da me se obavijesti o mogućoj ispravci istih:

1. UniFi sa kućnih modema je danas prestao da radi svim korisnicima na području kantona Sarajevo oko 16 sati, a pokušajem povezivanja na UniFi mrežu dobija se poruka "Povezivanje/Connecting", te dalje se ništa ne dešava (problem je potvrđen kod više korisnika, dakle nije lokalne prirode).

2. TOP Play mi i dalje ne radi putem resivera (D3 v2.0 i 2xPDS3), kao ni putem EON aplikacije, iako ste potvrdili da je navedeni katalog/SVOD usluga dio mog paket "Trio Grande Premium".
aditon

#68298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Telemach wrote:

Zdravo aditon,
To mi i nije jasno, ja sam pokrenuo teoriju velikog praska koja se nalazi u sklopu HBO OD. dakle normalno sam sadržaj pokrenuo i nije mi upozorilo da se isti plaća i sl. Uostalom radi mi cijeli VoD tako, osim onih filmova gdje se odmah vidi da se treba prvo platiti da bi se film iznajmio. Ostali servisi u sklopu Vod-a rade normalno, pa i HBO OD. Sad postoje dvije opcije, da ste mi slučajno sve to otključali ili da ćete mi pokretanje ove serije posebno naplatiti..
Telemach

#68299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
@Telemach

Molim da se provjere sljedeći problemi, te da me se obavijesti o mogućoj ispravci istih:

@crnivrag,
Molimo za informaciju da li je UniFi usluga sada uredna? Kada je u pitanju usluga Top Play, jeste dio Vašeg paketa, ali trenutno nije dostupna i radimo na otklanjanju poteškoća za istu.
crnivrag

#68300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
@crnivrag,
Molimo za informaciju da li je UniFi usluga sada uredna? Kada je u pitanju usluga Top Play, jeste dio Vašeg paketa, ali trenutno nije dostupna i radimo na otklanjanju poteškoća za istu.
Nažalost još uvijek nije, i problem je globalne prirode odnosno usluga je prestala raditi od jučer oko 16 sati, i od tada uređaji vraćaju poruku "Connecting/Povezivanje", ali bezuspješno, i na kraju se ništa ne desi, odnosno ne pređe nikada na drugi korak preuzimanja IP adrese, niti vrati bilo kakvu poruku sa greškom.

Dakle problem je globalni, jer sam kontaktirao različite korisnike u različitim dijelovima grada Sarajeva, koji su korisnici različitih "pripojenih" kompanija, i nažalost svima se javlja isti problem od jučer, i na UniFi mrežu se ne mogu spojiti putem svojih korisničkih modema, kao što se ni drugi korisnici sa svojim accountom ne mogu spojiti na "tuđe" UniFi mreže.

Do 16 sati jučer je usluga uredno radila, i moglo se povezati na UniFi mrežu bez ikakvih problema.
Last edited by crnivrag on 10/07/2018 10:37, edited 1 time in total.
Locked