Sirija

Locked
mirsek

#68251 Re: Sirija

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Eki to :lol:
Telerepomache et krawapassetrawou.
insomnia78

#68252 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

:lol:
fosna2014

#68253 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

mirsek wrote:
insomnia78 wrote:Eki to :lol:
Telerepomache et krawapassetrawou.
Joharidepozidu
DuckZz

#68254 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pad dvije barel bombe neposredno pored reportera u gradu Daraji, Damask.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.45 ... 4&z=14&m=b
Kikibombona

#68255 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

PYD se igra sa vatrom! Previse koketiraju sa Rusima. Danas su Rusi izjavili da imaju kontakte sa PYD i da razmisljaju kako im mogu pomoci... Moguce da PYD ovako vrsi pritisak na Amere, ali to im nije bas pametno... :-)
Kareem Abdul

#68256 Re: Sirija

Post by Kareem Abdul »

DuckZz wrote:Pad dvije barel bombe neposredno pored reportera u gradu Daraji, Damask.
Što je sa ovim poptuno poravnatim naseljima blizu Daraye? Vidio sam nešto slično i u Hami. Jeli to učinjeno za vrijeme rata ili prije?

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.46 ... 3&z=17&m=b

Evo i u Hami. Veliko naselje potpuno sravnjeno sa zemljom.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.15 ... 2&z=17&m=b
Last edited by Kareem Abdul on 29/10/2015 23:29, edited 1 time in total.
Kikibombona

#68257 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Pad dvije barel bombe neposredno pored reportera u gradu Daraji, Damask.
Frajer il je lud ili ima muda do poda... a navjerovatnije da je oguglao i da mu je skoro svejedno...

Ova Darija je nevjerovatna, groblje za SAA!

Od kako je poceo rat SAA oslobadja Dariju. To je mislim prvi grad za koji sam cuo, ako izuzmem odavno poznate Damask, Alep i Homs.
mirsek

#68258 Re: Sirija

Post by mirsek »

Velika tragedija i katastrofa pod plastom demokratkih spontanih promjena.
Meni se potesko smijati i trolati na ovakvim temama. :roll:
Vise bi podjebavao logiku nekih kao sto radi Walter ili bi pisao neku svoju analizu ili misljenje ali sigurno ne bi pucao smjeske kao sto npr. radi japin sa svojim pihihih, to legendo, naj si jaci, hahaha razjebao si ih itd. mada sam primijetio i to da dosta ekavice ima kod stovatelja "revolucionara".
Znam da su Sandzaklije poznate po svojim rodbinsko-poslovnim vezama i snalazljivosti kad se rodbina i zemljaci zaposljavaju pa ne mogu da dokucim sta i gdje je zapelo kod ovih nasih forumskih sandzackih revolucionara pa se nicim izazvani moraju gubiti u lazima po forumskim bespucima.
Kareem Abdul

#68259 Re: Sirija

Post by Kareem Abdul »

Kikibombona wrote:
Frajer il je lud ili ima muda do poda... a navjerovatnije da je oguglao i da mu je skoro svejedno...

Ova Darija je nevjerovatna, groblje za SAA!

Od kako je poceo rat SAA oslobadja Dariju. To je mislim prvi grad za koji sam cuo, ako izuzmem odavno poznate Damask, Alep i Homs.
Mislim da nije ni jedno ni drugo, nego nema gdje bježat a bačva padne gdje padne. Vidiš da leti nekako ukoso. :lol:

Čudi me da je itko ostao živjeti u Dariji.
Challenger__

#68260 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Momci trebaju pristupiti SAA u formi neke nezavisne jedinice. Jer, i jednima (SAA) i drugima (Darija) prijete angloconistički monstrumi Nusra/ISIL i uopšte ta zapadna politika, grobar Bliskog istoka.
Last edited by Challenger__ on 29/10/2015 23:35, edited 1 time in total.
ioannes

#68261 Re: Sirija

Post by ioannes »

Chelli ,sta velis na ovaj klip...lik hladno izjavi

https://www.youtube.com/watch?v=wMewKq6RVpk
Challenger__

#68262 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

ioannes wrote:Chelli ,sta velis na ovaj klip...lik hladno izjavi

https://www.youtube.com/watch?v=wMewKq6RVpk

:pisnuo:

Hoće jezik pravo, hahaha...

Ama, sve je jasno svima osim budalama za žaljenje.
insomnia78

#68263 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

A cekaj, ovo Nusra nabavila 'elikoptere?
Kikibombona

#68264 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kareem Abdul wrote:
Mislim da nije ni jedno ni drugo, nego nema gdje bježat a bačva padne gdje padne. Vidiš da leti nekako ukoso. :lol:

Ma daj bolan, idu bombuske a on snima... :lol:

Umjesto da zalegne i zazmiri... :D

I kada je otresla, on nastavlja snimati. Vjerovatno oguglao.

Ova Darija je cudo. Fakat bi mi bilo zao da SAA zauzme kvart. Sjecam se sa samog pocetka rata, u prva dva-tri mjeseca... Tenkovi i druga oklopna vozila snjiraju kroz Dariju, a ovi pucaju po tenkovima iz lakog naoruzanja... Tada valjda nisu imali protuoklopno oruzje. Al nigdje SAA vojnika, samo tenkovi tumaraju kroz kvart. :mrgreen:

Ljudi su prezivjeli jedno 1 000 ofanziva. Slicno vazi i za Mamadija el Sham, grad juzno od Darije, koji SAA nikako nije mogla zauzeti. Sada je tamo primirje. Tek poslije je dosao Dzobar. :D
insomnia78

#68265 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

A Zabadani?
Jel jos mocni Hezbolah cisti kucu po kucu, cuvaju ljude i to?
insomnia78

#68266 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

E, al' Liban na pregovorima
Liban? :lol: :lol:
Pregovaraju svi osim onih kojih se direktno tice
Eno Kerry i kolega mu iz Irana se zavukli u sobicak i ćućore
Kikibombona

#68267 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:A Zabadani?
Ti si kao dijete postao, samo neke prepirke trazis...

Kao da si se sa Sumirom poceo druziti, sve neki zajedljivi komentari...

Fakat ne kontam. :roll:
Kareem Abdul

#68268 Re: Sirija

Post by Kareem Abdul »

Kikibombona wrote:
Kareem Abdul wrote:

Ma daj bolan, idu bombuske a on snima... :lol:

Umjesto da zalegne i zazmiri... :D

I kada je otresla, on nastavlja snimati. Vjerovatno oguglao.

Ova Darija je cudo. Fakat bi mi bilo zao da SAA zauzme kvart. Sjecam se sa samog pocetka rata, u prva dva-tri mjeseca... Tenkovi i druga oklopna vozila snjiraju kroz Dariju, a ovi pucaju po tenkovima iz lakog naoruzanja... Tada valjda nisu imali protuoklopno oruzje. Al nigdje SAA vojnika, samo tenkovi tumaraju kroz kvart. :mrgreen:

Ljudi su prezivjeli jedno 1 000 ofanziva. Slicno vazi i za Mamadija el Sham, grad juzno od Darije, koji SAA nikako nije mogla zauzeti. Sada je tamo primirje. Tek poslije je dosao Dzobar. :D
Nema tamo više mnogo normalnog naroda. Mislim da ga nije puno ni bilo. Ako onaj luđak Hadi onako trčkara po prvoj liniji mogu misliti koliko je snažna mentalna barijera nekog stanovnika Daraje na koju je režim potrošio dobar dio godišnje proizvodnje bačvi, baruta i čavala.

Kvart neće zauzeti jer je narod u Dariji u potpunosti protiv režima. U Siriji se pokazalo uz neke iznimke da je potpora naroda nekoj od zaraćenih strana presudna i u samim borbama.

Tamo gdje je narod (lokalci) spreman na borbu protivnička strana teško može osvojiti to područje koliko god braniocima bila loša situacija.

Idlib oslobođen u nekoliko dana a Fuah i Kafraya se još uvijek drže.

Isto i u Damasku. Prije će pasti Tartus i Latakia nego Darija i istočna Guta. Džobar je posebna priča. Ne znam što osim vjerskog fanatizma motivira branioce da i dalje pružaju otpor. Mislim da tamo civila više nema osim u Al-Qabounu koji je pod kontrolom režima.
Last edited by Kareem Abdul on 29/10/2015 23:55, edited 1 time in total.
DuckZz

#68269 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Zašto si zapeo za grad Daraju, postoji 50 ovakvih lokacija gdje su pobunjenici okruženi a drže grad/selo pod svojom kontrolom još od početka sukoba....
insomnia78

#68270 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:A Zabadani?
Ti si kao dijete postao, samo neke prepirke trazis...

Kao da si se sa Sumirom poceo druziti, sve neki zajedljivi komentari...

Fakat ne kontam. :roll:
Zasto to kazes
PS kolko su danas tinejdzerki prisilno regrutovali u Kurdistanu?

PSS: dosadno ba, a vidi sta ljudi pisu
Kako ostati ozbiljan
Kikibombona

#68271 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Zašto si zapeo za grad Daraju, postoji 50 ovakvih lokacija gdje su pobunjenici okruženi a drže grad/selo pod svojom kontrolom još od početka sukoba....
Ne postoji grad u kojem duze traju borbe!
Pa samo ovdje je objavljeno barem 100 puta da je SAA krenula u odlucujucu bitku za grad/predgradje! :D

Karim

U pravu si!

Daraja je predgradje Damaska, sirotinjski kvart. Ranije sam citao analizu u kojoj stoji da su siromasni sunitski gradovi dominantno protiv Asada. Periferija je protiv Asada, dok su centar i nesto bogatiji (ili srednja klasa) kvartovi na njegovoj strani.

Inace...

Jedan prilicno pouzdan lik najavljuje veliku YPG ofanzivu uskoro. Gdje i kako, nije obznanio...
Challenger__

#68272 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

YPG je ontopic, ali kurdske bitke su periferija ovog velkog rata. Bitno je ono što se dešava na potezu Dara-Idlib, dakle u neposrednom zaleđu Mediterana, sve do Eufrata, te ove velike migracije koje jesu posljedice ratova ali i sredstvo pritiska, odnosno oblik rata. Pa onda odnosi između velikih a povodom Sirije, itd, itd.
Kikibombona

#68273 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:YPG je ontopic, ali kurdske bitke su periferija ovog velkog rata. Bitno je ono što se dešava na potezu Dara-Idlib, dakle u neposrednom zaleđu Mediterana, sve do Eufrata, te ove velike migracije koje jesu posljedice ratova ali i sredstvo pritiska, odnosno oblik rata. Pa onda odnosi između velikih a povodom Sirije, itd, itd.
Hmm... jeste, ali...

Kurdsko pitanje je ozbiljna prica koja moze cijeli BI odvesti u haos. Vidis da je Erdo dobio bjesnilo radi Kurda u Siriji. :lol: Vise Asada ne spominje, oko Rojave se lome koplja...

Ovi najavljuju veliku ofanzivu. Glasnogovornik YPG kaze da je spajanje sa Efrinom ultimativni cilj, dok za Raku kaze da 'nije toliko vazna'... Erdo kaze da je slucaju prelaska YPG na drugu stranu Eufrata spreman na sve, pa mozda i na invaziju... Lider HDP porucje da ce biti nemocan, da moze samo gledati YPG kako napreduje prema Efrinu. :D

Jucer prvi covjek Pesmergi u Briselu hladno izjavi da su na pocetku rata najvecu podrsku imali od Irana. :D

Na Shingalu se sprema 'dernek'. Rivalstvo Pesmergi i PKK je ocigledno. Bice ovdje svega do kraja...

Sejh Maksud, vecinski kurdski kvart u Alepu... koji jad, bijeda, siromastvo...

Ovako ce zivjeti Kurdi sve dok o njihovoj sudbini odlucuju drugi!
Challenger__

#68274 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dobro, dobro... U Alepu je svima teško.

Gdje Antonio, nije se valjda naljutio?
insomnia78

#68275 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

No, vidjecemo sta ce biti dogovoreno na roditeljskom
Locked