Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- CherryLips
#6826 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moja veoma bliska rodica ima bas lose iskustvo sa ocnom klinikom,djetetu joj uopste nisu skontali da jedno oko ne raste kako treba,dali dioptriju i cao...sreca pa je potrazila i drugo misljenje
- okanomalo
#6827 Re: Bebe - ALL ABOUT!
kod koga su ljekara isli.moze i na PM.CherryLips wrote:Moja veoma bliska rodica ima bas lose iskustvo sa ocnom klinikom,djetetu joj uopste nisu skontali da jedno oko ne raste kako treba,dali dioptriju i cao...sreca pa je potrazila i drugo misljenje
- BarbaDue
#6828 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Imam dva pitanja.
1. Imate li iskustva sa kengur (nosiljka za bebe)? Kada je početi koristiti i da li je ikako koristiti?
2. Frutek i slične hapice i sokovi, jeste li ih davali svojoj djeci? Jesu li to zdravi proizvodi?
1. Imate li iskustva sa kengur (nosiljka za bebe)? Kada je početi koristiti i da li je ikako koristiti?
2. Frutek i slične hapice i sokovi, jeste li ih davali svojoj djeci? Jesu li to zdravi proizvodi?
- putujucidzindas
#6829 Re: Bebe - ALL ABOUT!
BarbaDue wrote:Imam dva pitanja.
evo ti jedan ekstreman odgovor, hihihihi
1. kengur nismo nosili, ne sjecam se kad je preporuka po pedijatrima, zbog kukova i nogica. koristili smo onu ogromnu dugacku maramu, koja se tesko smota prvi put, a kasnije za sekund. zavisi koliko je dijete koje planirate nositi, ima gomila varijanti tih nekih marama-nosiljki.
2. hapice, sokove i ostalu hranu samo iz kucne radinosti - blender, sokovnik. Em je jeftinije, a ako mozes doci do domaceg voca i povrca, sigurno i zdravije. doduse, ovaj moj sin nikad nije ni htio te teglice pogledati, i kad sam ga preklinjala
- BarbaDue
#6830 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- Dečku je prije par dana bilo 5mj.
- Deda mu je donio par onih teglica i probali smo mu dati i objeručke ih je orihvatio. Imam osjećaj da bi od jednom pojeo onu teglicu.
- Deda mu je donio par onih teglica i probali smo mu dati i objeručke ih je orihvatio. Imam osjećaj da bi od jednom pojeo onu teglicu.
- Cholina_Lokica
#6831 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi se isto nosamo u wrap marami, jako je bitno da je nosiljka ispravna, na fb mozes naci grupu nosenje beba babywearing i imas kamaru informacija o ispravnim nosiljkama.
Mi te teglice ne koristimo, pravimo kasice a pijemo vodu samo
Mi te teglice ne koristimo, pravimo kasice a pijemo vodu samo
- Mis mekinjas
#6832 Re: Bebe - ALL ABOUT!
1. Kengur probali jednom i na tome ostalo.BarbaDue wrote:Imam dva pitanja.
2. Kasice davala. Kad smo vani a lijepo vrijeme za brzinski obrok su bile odlicne. Samo kasicicu nosili stalno sa sobom. Neces non stop ga hraniti tim, ali olaksati sebi i te kako hoces.
- BarbaDue
#6833 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ovo za kengura je čisto informativno jer za 5-6 dana mu je kontrola kukova i od toga nam puno zavisi...valjda će nas i doktor malo uputiti oko toga.
Za hapice, majka ga još uvijek doji i vjerovatno može bez njih. A i mislio sam da je domaće najbolje i da se isključivo domaće forsira. Međutim neko nam reče da djete treba navikavati na druge okuse.
S kojim povrćem, voćem ili nečim drugim ste vi počinjali?
Za hapice, majka ga još uvijek doji i vjerovatno može bez njih. A i mislio sam da je domaće najbolje i da se isključivo domaće forsira. Međutim neko nam reče da djete treba navikavati na druge okuse.
- Magarece_godine
#6834 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma nek samo roka...moj sa sest mjeseci cevape gricko...a te frutek i hip hapice sa četiri..BarbaDue wrote:- Dečku je prije par dana bilo 5mj.![]()
-
suza81
#6835 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Dobro razmisljasBarbaDue wrote:Ovo za kengura je čisto informativno jer za 5-6 dana mu je kontrola kukova i od toga nam puno zavisi...valjda će nas i doktor malo uputiti oko toga.
- CherryLips
#6836 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ima li neko mozda mei tai nosiljku,do koliko bebinih kilograma je koliko-toliko ugodno nosenje?
-
artuditu
#6837 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kengur nismo koristili, samo ogromnu maramu koja ja imala milion načina upotrebe - od nošenja i dojenja pa do pokrivanja i čuvanja roditeljskih leđaBarbaDue wrote:Imam dva pitanja.
Hapice i sokove smo uglavnom pravili, ali i kupovali kad smo vani. Uglavnom Hipp. Probali smo prvo palentu, proso i rižine pahuljice sa jabukom i kruškom, pa tikvice s maslinovim. Sljedeća je bila mrkva, banana sa zobenim pahuljicama, a ubrzo smo prešli na brokulu koju i danas obožava
- Cholina_Lokica
#6838 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi imamo flexi tai, ali ne znam do koliko kg je ugodno jer je nama 9kg, mada kazu da ga dosta dugo koriste ljudi...CherryLips wrote:Ima li neko mozda mei tai nosiljku,do koliko bebinih kilograma je koliko-toliko ugodno nosenje?
- CherryLips
#6839 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja se jos dvoumim oko te nosiljke,jer mi malac vec odvaljuje ruke sa preko 7 kila,ne znam koliko bih ga uopste mogla nositi u tome...
- Cholina_Lokica
#6840 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa oni obicno idu od 4-6 mjeseca, ne prije, pa do 15-18kg, znaci dok bebac pofino naraste.CherryLips wrote:Ja se jos dvoumim oko te nosiljke,jer mi malac vec odvaljuje ruke sa preko 7 kila,ne znam koliko bih ga uopste mogla nositi u tome...
- CherryLips
#6841 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Citam da one nosiljke iz Babysaurusa,konkretno mei tai ide od 4,5 mjeseca pa do kad ti ledja izdrze. ..
- Cholina_Lokica
#6842 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi smo se prije nosili u njihovoj marami, sad presli na flexi tai, udobniji mi od babysaurus mai tai, ljepsi mi dezen. On je isto do kad mozes izdrzati, ali kao udobno ke vecini do 20kgCherryLips wrote:Citam da one nosiljke iz Babysaurusa,konkretno mei tai ide od 4,5 mjeseca pa do kad ti ledja izdrze. ..
- CherryLips
#6843 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala,pogledacu i to
- Cholina_Lokica
#6844 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Imas na fb page, dolisa made with love pa pogledaj
- BarbaDue
#6845 Re: Bebe - ALL ABOUT!
1. nabavio sam klincu kengura, sinoć prva proba. 10 minuta je izdržao bez problema. neću ga koristiti stalno, možda kad budemo išli u šetnu, namirivanje i sl.artuditu wrote:Kengur nismo koristili, samo ogromnu maramu koja ja imala milion načina upotrebe - od nošenja i dojenja pa do pokrivanja i čuvanja roditeljskih leđaBarbaDue wrote:Imam dva pitanja.
Hapice i sokove smo uglavnom pravili, ali i kupovali kad smo vani. Uglavnom Hipp. Probali smo prvo palentu, proso i rižine pahuljice sa jabukom i kruškom, pa tikvice s maslinovim. Sljedeća je bila mrkva, banana sa zobenim pahuljicama, a ubrzo smo prešli na brokulu koju i danas obožava
2. daje mu supruga većinom domaće pripravke ali smo probali i frutek, prolazi sve mašala.
-
artuditu
#6846 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Meni je marama više odgovarala jer sam mogla bolje raspoređivati težinu. Kasnije, kad je bio malo veći, išao je na leđa krkačeBarbaDue wrote: 1. nabavio sam klincu kengura, sinoć prva proba. 10 minuta je izdržao bez problema. neću ga koristiti stalno, možda kad budemo išli u šetnu, namirivanje i sl.
2. daje mu supruga većinom domaće pripravke ali smo probali i frutek, prolazi sve mašala.
Ako je tako slatkohran, onda nećete imati nikakvih problema sa prihvatanjem novih okusa, a vjerovatno će i brzo odustati od dojenja. Važno je da mu pravovremeno počnete davati i komadiće npr mrkve ili jabuke (tvrde da budu) da gricka pomalo da se ne navikne na kašastu hranu, nego na različite teksture. Naravno, ovo sve uz neprestani nadzor da komadić neki ne bi završio gdje ne treba
- BarbaDue
#6847 Re: Bebe - ALL ABOUT!
prije neki dan sam mu dao krišku jabuke neka je reko gloca, nisam se bojao da djelić ne završi tamo gdje ne treba jer zubića još nema a i jabuka je bila tvrda. međutim ne lezi vraže, moj sin poslije kratkog vremena odgrize komadić jabuke a ja kao pravi babo odmah pozva mamu u pomoć da traži djelić jabuke u ustima.
Da ste me vidjeli...Minka, Minka evo dijete odgrize jabuku!!!
joj kasnije sam se sebi smijao 
Da ste me vidjeli...Minka, Minka evo dijete odgrize jabuku!!!
-
artuditu
#6848 Re: Bebe - ALL ABOUT!
BarbaDue wrote:prije neki dan sam mu dao krišku jabuke neka je reko gloca, nisam se bojao da djelić ne završi tamo gdje ne treba jer zubića još nema a i jabuka je bila tvrda. međutim ne lezi vraže, moj sin poslije kratkog vremena odgrize komadić jabuke a ja kao pravi babo odmah pozva mamu u pomoć da traži djelić jabuke u ustima.![]()
![]()
Da ste me vidjeli...Minka, Minka evo dijete odgrize jabuku!!!joj kasnije sam se sebi smijao
- JanuaryJones
#6849 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Gdje si kupila maramu? Babysaurus ili negdje drugo?artuditu wrote:Meni je marama više odgovarala jer sam mogla bolje raspoređivati težinu. Kasnije, kad je bio malo veći, išao je na leđa krkačeBarbaDue wrote: 1. nabavio sam klincu kengura, sinoć prva proba. 10 minuta je izdržao bez problema. neću ga koristiti stalno, možda kad budemo išli u šetnu, namirivanje i sl.
2. daje mu supruga većinom domaće pripravke ali smo probali i frutek, prolazi sve mašala.S maramom sam mogla diskretno da hranim, kad zatreba da pokrijem, a kad je hladno da nogice zamotam u krajeve marame. Kengur nisam ni probala, tako da ne mogu ništa reći. Znam da sam u to vrijeme dosta čitala i skonatala da mi se marama više isplati.
Ako je tako slatkohran, onda nećete imati nikakvih problema sa prihvatanjem novih okusa, a vjerovatno će i brzo odustati od dojenja. Važno je da mu pravovremeno počnete davati i komadiće npr mrkve ili jabuke (tvrde da budu) da gricka pomalo da se ne navikne na kašastu hranu, nego na različite teksture. Naravno, ovo sve uz neprestani nadzor da komadić neki ne bi završio gdje ne treba
-
artuditu
#6850 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Bilo je to prije relativno dosta godinaJanuaryJones wrote:Gdje si kupila maramu? Babysaurus ili negdje drugo?artuditu wrote:Meni je marama više odgovarala jer sam mogla bolje raspoređivati težinu. Kasnije, kad je bio malo veći, išao je na leđa krkačeBarbaDue wrote: 1. nabavio sam klincu kengura, sinoć prva proba. 10 minuta je izdržao bez problema. neću ga koristiti stalno, možda kad budemo išli u šetnu, namirivanje i sl.
2. daje mu supruga većinom domaće pripravke ali smo probali i frutek, prolazi sve mašala.S maramom sam mogla diskretno da hranim, kad zatreba da pokrijem, a kad je hladno da nogice zamotam u krajeve marame. Kengur nisam ni probala, tako da ne mogu ništa reći. Znam da sam u to vrijeme dosta čitala i skonatala da mi se marama više isplati.
Maramu sam dobila na poklon iz Holandije, napravila mi prijateljica, skrojila.
Važno je da platno ima malo elastina.
Bilo je u to vrijeme i nekih šnajderica u Sarajevu koje su krojile marame, ali sam ispala sad iz fazona pa nemam kontakte.