Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Intelinside

#6826 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Intelinside »

Opet nema B92 !!!!!!!!!
semirsar

#6827 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Intelinside wrote:Opet nema B92 !!!!!!!!!
za razliku od proslog puta, sad nema ni kod mene :skoljka:
Intelinside

#6828 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Intelinside »

semirsar wrote:
Nije mi jasno u cemu je problem? imam B92 INFO, a nema B92
MTV

#6829 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Intelinside wrote:
semirsar wrote:
Nije mi jasno u cemu je problem? imam B92 INFO, a nema B92
Standardno, ocito da i jedan i drugi primaju na razliciti nacin. Kad je nevrijeme b92 se kocka dok b92 info normalno radi. Valjda jedan satelitom drugi optikom ili drugom sat antenom. Takodjer kad je prekid pink paketa, stalno rade PINK BH i PINK MUSIC zato sto smo njih dobili davno prije pocetka emitovanja pinkove ruzicaste galaksije.

Nema ni MTV Adrie ni VH1 Adrie.
Intelinside

#6830 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Intelinside »

Ja sam bijesna !!!
semirsar

#6831 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Intelinside wrote:Ja sam bijesna !!!
Ma jok bona, cini ti se!!! :skoljka:
MTV

#6832 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

BHT (HD to SD)
b92 radi ali nije neka kvaliteta slike i nema teleteksta
Qler

#6833 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Meni je jucer citav dan stopala slika, generalno, samo zaledi, i poslije par minuta proradi... danas nisam gledao TV tako da ne znam, ali je vala bas nerviralo...
thesting

#6834 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by thesting »

Ja sam se nadao da ce do nase utakmice rijesiti ovaj ton ali evo cetvrti dan da ide zvanicno BHT HD i prducka li prducka. Mislio sam da su u LOL-u sposobniji, ako je do njih.
MTV

#6835 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

@Grof proradila je mogucnost teleteksta preko MENU - TV - TELETEXT (AirTies HD)
karanana

#6836 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

Nesto mi nije u redu sa slikom. Kao koci malo. Kakva je kod ostalih?
animus

#6837 Re: Odg: Logosoft ALL ABOUT

Post by animus »

karanana wrote:Nesto mi nije u redu sa slikom. Kao koci malo. Kakva je kod ostalih?
mene je isto zezalo ali mi je pomoglo kad sam pogasio sve ostalo sto ima veze sa internetom.
Qler

#6838 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

A jebo ga kralj, meni ledi i stopa katastrofa... dva puta sam palio i gasio sve... kao da nije optika i podzemni vodovi!! 'ebla ih ova politika!
Sakazulu

#6839 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pa zar ste očekivali da će prekonoći HD raditi?

U RH kad su uvodili hd signal, to je trajalloooooooo i opet su imali teškoća, a naši su mislili to je kao da ubaciš bateriju u lampu i upališ i to je to. Vjerujem da su od prve priče, prije x mjeseci, od hd signalu imali konkretne korake i pripreme za puštanje signala. Ali, ovako iznenada pustiti u vijeme bitnog dešavanja za našu zemlju... Rezultat je vidljiv!
MTV

#6840 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Takodjer je zanimljivo ovo stekanje zvuka problem na Logosoftu, HS, elta, txtv, dok na bh telecomu i telemachu sve ok sa zvukom. A sto se tice HRT 2 HD uveden je 1.7 na dvb-t nema ga preko kabla koliko sam ja skontao. Mi nemamo dvb-t a uveli dan pred HD kanal koji nije full hd kao hrt i to samo preko kablovskih.
Qler

#6841 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ma mene je airties zajebavao zadnjih dana. Sinoc po tekme stade. Nista nema. Zvao ih, reko napravite, ako jos jednom stane, pocupat cu sve, i eto me odmah da se odjavim i da kod vas gledam utakmicu! Nesto je cacn'o i radilo je dok je trajala tekma, par minuta poslije kraja sve opet stade. Ugasio sam i legao da spavam. Evo danas od kako sam dosao sa posla nema problema, nigdje...
karanana

#6842 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

evo sad kad god kakvu "tezu" stranicu otvaram stvara mi mozaik na bht hd.
Dzontra_Volta

#6843 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Meni BHT HD do juče bio dobar (osim sjeckanja tona), a danas kriza - sve pikselizirano. Ni restart nije pomogao.

Sent from my Ajfon sedam using Tapatalk.
EmiRem

#6844 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by EmiRem »

Dzontra_Volta wrote:Meni BHT HD do juče bio dobar (osim sjeckanja tona), a danas kriza - sve pikselizirano. Ni restart nije pomogao.

Sent from my Ajfon sedam using Tapatalk.
Ista situacija. Ostali HD kanali rade. BHT hd nenormalno steka tj ne može se gledati

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
afannedim

#6845 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Dolazi li kod vas do prekida zvuka na BHT HD? Zvao sam ove iz HS-a, kažu da nije do njih već do linka koji primaju od BHT-a, a nisam primjetio ovdje da se neko žali. Ako neko može samo da odgovori ima li problema sa zvukom ili je sve u redu.

I kod mene dolazi do prekida zvuka. Ima li kakvog rjesenja? Slika je odlicna, ali ide na zivce ovo konstantno prekidanje, tako da sam sinoc nase gledao u SD-u. :) I da, zvuk nije sinhronizovan sa slikom, slika kasni.

Evo i na HS-u isti problemi sa tonom na BHT HD.
didgeridoo

#6846 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by didgeridoo »

nije tacno da je do linka koji primaju od BHT-a.
vec sam jednom pisao pa cu opet reci, kod mene je sve u redu i sa slikom i sa tonom (mojatv).
koliko ja mogu skontati to je to hd opreme provajdera a ne do linkova
thesting

#6847 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by thesting »

afannedim wrote:Dolazi li kod vas do prekida zvuka na BHT HD? Zvao sam ove iz HS-a, kažu da nije do njih već do linka koji primaju od BHT-a, a nisam primjetio ovdje da se neko žali. Ako neko može samo da odgovori ima li problema sa zvukom ili je sve u redu.

I kod mene dolazi do prekida zvuka. Ima li kakvog rjesenja? Slika je odlicna, ali ide na zivce ovo konstantno prekidanje, tako da sam sinoc nase gledao u SD-u. :) I da, zvuk nije sinhronizovan sa slikom, slika kasni.

To sa sinhronizacijom je do BHT-a, nekad ustimaju u ranoj fazi utakmice, nekad ne ustimaju ni do kraja.

Jel ima neko informaciju od lol-a u cemu je problem sa ovim prekidima tona? Jel barem pokusavaju rijesiti. Mogli su staviti neko obavjestenje na stranicu, ovako ispade da je sve u redu a da smo mi ludi sto nam smeta.
Maharadza

#6848 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

didgeridoo wrote:nije tacno da je do linka koji primaju od BHT-a.
vec sam jednom pisao pa cu opet reci, kod mene je sve u redu i sa slikom i sa tonom (mojatv).
koliko ja mogu skontati to je to hd opreme provajdera a ne do linkova
+1, ni kod mene nikakvih problema, jučer gledao sve tekme, zvuk savršen (mada i dalje van sync-a), telemach u pitanju.

PS. Evo nađoh i ja ovaj BHT HD preko kablovske DVB-C (snimak sinoćnje tekme Gana SAD) i moram reći da je još bolja slika nego preko resivera (ti TM je pustio kako na digitalnoj na resiverima tako i na ovoj 'sirovoj' digitali preko DVB-C) , mada mi se možda samo čini i sve je možda i subjektivno ali slika dosta 'bogatija' kada su boje u pitanju.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ado-šampion

#6849 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Evo i ja prekjucer otkazah MojaTV i uvedoh Logosoft Trio, kao što sam i najavio na ovoj i temi o BH Telecomu. :)

Zasad nemam problema sa slikom, ton ponekad prekine na BHT HD ali nista strasno, gotovo se ni ne primijeti.

Nisam zadovoljan HD kanalima, ne vidim neku razliku izmedju HD i SD da budem iskren. Do TVa nije jer je primjetno bolja slika na nekim 720p ripovima koje imam, nego na ovim HD kanalima, koji bi trebali biti minimum 720i. Na TVu mi daje info da od STBa dobiva 576i signal. Na MojaTV je dobivao 1080p. Postoji li neki način da ovo promijenim? Sinoc sam pokusao naci na STBu i nisam uspio. Ne znam koliko sam smijem dirati, jer su me jucer napali sto sam dirao postavke rutera (covjek ga stavio u bridge mod :? ).
Drvosjeca iz Dejcica

#6850 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

afannedim wrote:Dolazi li kod vas do prekida zvuka na BHT HD? Zvao sam ove iz HS-a, kažu da nije do njih već do linka koji primaju od BHT-a, a nisam primjetio ovdje da se neko žali. Ako neko može samo da odgovori ima li problema sa zvukom ili je sve u redu.

Ja sam na HS-u i nemam problema sa tonom i slikom. Prvi dan je bilo problema sa sinhronizacijom tone i slike ali od tada je OK.
Post Reply