SDA-All about

Post Reply
ultima_palabra

#6826 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Eno Trenerko tvrdi da sve je laž i obmana :mrgreen:
seln

#6827 Re: SDA-All about

Post by seln »

ultima_palabra wrote:Eno Trenerko tvrdi da sve je laž i obmana :mrgreen:
Jel "brata mi moga"? :D
Co0l

#6828 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Chmoljo wrote:
Co0l wrote:
Chmoljo wrote:a ko ih je to poredio i dovodio u istu ravan te dvije situacije?
Kolega forumas @kamen spoticanja direktno,ostali koji su na spomen Koke odgovarali spominjanjem Kaplana indirektno.
ja nisam.

ni indirektno.

dosta se ljudi kači za njega, ali mi je on poprilično nebitan u globalu. to što spomenuh SDA, bilo je fingiranje na međustranačku solidarnost kada nema potresa na političkoj sceni.
Nebitni su i meni i jedan i drugi,samo mi bilo zanimljivo kako si iskoristio nemili dogadjaj da upres prstom na stranku koja veze nema sa tim dogadjajem.;)
Co0l

#6829 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Chmoljo wrote: je l' ti spominjanje Kurteša na ovoj temi povrijedilo osjećaje?
Jasta je,ev jos sebi ne mogu doc :D
VjecitiStudent

#6830 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Eno Trenerko tvrdi da sve je laž i obmana :mrgreen:
Ili ukratko, u sudu imamo stelu, ili barem necijeg brata, na policiji nemamo.
Koja je to sve bagra :(
Co0l

#6831 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Ja Koki vjerujem kad kaze da nije ucestvovao u nesreci.I mene i dan-danas ubjedjuje raja da sam uradio neke stvari kojih se ne sjecam jer sam bio mrtav-pj'an al vise vjerujem sebi i p'janom nego drugim trijeznim...ili video-nadzoru :D
Doktor29

#6832 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Co0l wrote:Ja Koki vjerujem kad kaze da nije ucestvovao u nesreci.I mene i dan-danas ubjedjuje raja da sam uradio neke stvari kojih se ne sjecam jer sam bio mrtav-pj'an al vise vjerujem sebi i p'janom nego drugim trijeznim...ili video-nadzoru :D
Postoji snimka???
seln

#6833 Re: SDA-All about

Post by seln »

zoom66 wrote:
Co0l wrote:Ja Koki vjerujem kad kaze da nije ucestvovao u nesreci.I mene i dan-danas ubjedjuje raja da sam uradio neke stvari kojih se ne sjecam jer sam bio mrtav-pj'an al vise vjerujem sebi i p'janom nego drugim trijeznim...ili video-nadzoru :D
haustorom usred mrakaaa hej sija zvezda petokrakaaa :D :D :D
..sija flasha od konjakaaaa
Paranoid

#6834 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Poznato je da SDP članstvo voli čitat sabrana djela Marijana Badela, s tim da oni koji se predoziraju čitajući završe u SDU..

PS: samo mi nije jasno kakve to veze ima sa matičnim ćelijama SDA..
seln

#6835 Re: SDA-All about

Post by seln »

Paranoid wrote:Poznato je da SDP članstvo voli čitat sabrana djela Marijana Badela, s tim da oni koji se predoziraju čitajući završe u SDU..
A oni koji skroz pretjeraju, postaju ministri unutarnjih dela KS
I jedni i drugi su bivsi komunisti.
Co0l

#6836 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Doktor29 wrote:
Postoji snimka???
Ha,jebaji ga,ako jedni kazu da je bio on a drugi da nije a policija je zakljucila da jeste,namece se zakljucak da su jedino po snimcima mogli skontat da je on :-D mada ne sumnjam da ce bit jos verzija istog dogadjaja,jos je rano.
Hadžić je prijavljena jer nije prilagodila brzinu uslovima na cesti, a Kurteš zbog napuštanja mjesta nesreće. Spominje se kako je policija pregledala snimke sa kamera iz centra grada, a navodi se i da se Kurteš nakon nesreće sakrio u obližnji haustor.

Nakon nesreće se spekulisalo da je službenim autom upravljao službenik MUP-a Adnan Zubović, a ne Kurteš, no to je negirao Fuad Hadžić, koji je sa kćerkom Aminom bio u automobilu Polo. On je tvrdio da se u Golfu nalazio ministar Kurteš, što je u konačnici i potvrđeno policijskom istragom.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130206021
P.S. Zoom,stvarno si trebo prebacit ovo na temu o SDP-u :)
Paranoid

#6837 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

seln wrote:
Paranoid wrote:Poznato je da SDP članstvo voli čitat sabrana djela Marijana Badela, s tim da oni koji se predoziraju čitajući završe u SDU..
A oni koji skroz pretjeraju, postaju ministri unutarnjih dela KS
I jedni i drugi su bivsi komunisti.
:lol: :lol: gori si od Ramiza Dž.
Co0l

#6838 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

zoom66 wrote:
a shto bih, samo iskopirash vijest i puknesh gdje mislish da treba :D evo na primjer pohto se ustanovilo da postoji i video snimka s video nadzora, mozhesh je puknuti i na temu o dokumentarcima na pdf-u film i tv :D
Jes,prije ce Avaz doc u posjed kucnog uratka Kaplana i Rosuljaske neg sto ce ovi dozvolit da procuri u javnost snimak Kokine nocne avanture :D
T-Rexx

#6839 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

Ja samo znam da ce SDA pomesti SDP-SBB na sledecim izborima.

Odsijecite mi uvo ako ne bude tako.
megaman4

#6840 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

T-Rexx wrote:Ja samo znam da ce SDA pomesti SDP-SBB na sledecim izborima.

veliko je pitanje hoće li biti do tada države, naroda i političkih stranaka, kako je krenulo......
Co0l

#6841 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

zoom66 wrote:
Co0l wrote:
zoom66 wrote:
a shto bih, samo iskopirash vijest i puknesh gdje mislish da treba :D evo na primjer pohto se ustanovilo da postoji i video snimka s video nadzora, mozhesh je puknuti i na temu o dokumentarcima na pdf-u film i tv :D
Jes,prije ce Avaz doc u posjed kucnog uratka Kaplana i Rosuljaske neg sto ce ovi dozvolit da procuri u javnost snimak Kokine nocne avanture :D
zar nije avaz vec doshao u posjed kaplanovog snimka? :? eh, dobra stara vremena kad je fahro vodio avaz :( odkako ga je prodao svojoj zheni, avaz nikako da krene naprijed :( grdna azro vracaj fahri avaz! :x
Dobro si,sadasnji Avaz jedva do snimka auta dobaci,nekadasnji Avaz bi do sad vec znao i jel Dajana depilirana ili je ala Seve :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6842 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

seln wrote:
Doktor29 wrote:
Banksy wrote:Državni ministar,
vozio pijan,
učestvovao u saobraćajnom udesu,
pobjegao s lica mjesta,
lagao medijima
istražnim organima,

i to je isto kao pogrešno parkiranje drugog ministra ...

Neprocjenjivo ... :mrgreen:
:thumbup:
Banksy, vidis sta si dozivjela, da ti aplaudira tvrdo jezgro SDA.
Mozda se trebas aktivirati u NS.
Vec je bliska SDU, tako da joj aktivacija u NS nije potrebna...ista stvar, manje-vise :D

To je ona logika: " Neprijatelj moga neprijatelja = moj prijatelj" ;-)
FOČANSKI PROPISI

#6843 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

T-Rexx wrote:Ja samo znam da ce SDA pomesti SDP-SBB na sledecim izborima.

Mora da je država u krizi!
Shahab

#6844 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Danas je na Zapadu energetska efikasnost hit pojam. Pogledajte unazad na ovome topicu i analizirajte koliko su energije stranački jugendi potrošili u međusobnoj beskorisnoj svađi na temu koje veća hulja i ološ...Koka ili Kaplan (KLEPMAN)...? Kakva intelektualna mizerija i bijeda. Ja razumijem da su ljudi iz društvenih nauka egzistencijalno uvjetovani da budu sluge stranačkih koruptokracija. Jedan dobar ljekar ili inžinjer ili sposoban poduzetnik sa kapitalom, može uvijek osigurati egzistenciju, bilop gdje na Zapadu ili Istoku, ali šta da radi jedan diplomant društvenih nauka (istoričar, žurnalista, sociolog...). Njemu hljeba može dati samo državni aparat koji kontroliše stranačka koruptokracija, ili korumpirani nevladin sektor. On je egzistencijalno primoran da ignoriše istinu i bude sluga sistema. Takvi tipovi svoju budućnost vide samo u izgrađenim kanalima korupcije i nepotizma u aktuelnim strankama. Promjene mogu donijeti isključivo hrabri i nezavisni ljudi koji cijene slobodu i individualna politička i ekonomska prava. Izbor između SDA i SDP-a jeste lažni izbor. Oni ne nude ništa pojedincima koji su izvan njihovih struktura korupcije i nepotizma, A TAKVIH JE 98% stanovništva....
FOČANSKI PROPISI

#6845 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

Shahab wrote:Danas je na Zapadu energetska efikasnost hit pojam. Pogledajte unazad na ovome topicu i analizirajte koliko su energije stranački jugendi potrošili u međusobnoj beskorisnoj svađi na temu koje veća hulja i ološ...Koka ili Kaplan (KLEPMAN)...? Kakva intelektualna mizerija i bijeda. Ja razumijem da su ljudi iz društvenih nauka egzistencijalno uvjetovani da budu sluge stranačkih koruptokracija. Jedan dobar ljekar ili inžinjer ili sposoban poduzetnik sa kapitalom, može uvijek osigurati egzistenciju, bilop gdje na Zapadu ili Istoku, ali šta da radi jedan diplomant društvenih nauka (istoričar, žurnalista, sociolog...). Njemu hljeba može dati samo državni aparat koji kontroliše stranačka koruptokracija, ili korumpirani nevladin sektor. On je egzistencijalno primoran da ignoriše istinu i bude sluga sistema. Takvi tipovi svoju budućnost vide samo u izgrađenim kanalima korupcije i nepotizma u aktuelnim strankama. Promjene mogu donijeti isključivo hrabri i nezavisni ljudi koji cijene slobodu i individualna politička i ekonomska prava. Izbor između SDA i SDP-a jeste lažni izbor. Oni ne nude ništa pojedincima koji su izvan njihovih struktura korupcije i nepotizma, A TAKVIH JE 98% stanovništva....
:thumbup: :thumbup:
Banksy

#6846 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Shahab wrote:Danas je na Zapadu energetska efikasnost hit pojam. Pogledajte unazad na ovome topicu i analizirajte koliko su energije stranački jugendi potrošili u međusobnoj beskorisnoj svađi na temu koje veća hulja i ološ...Koka ili Kaplan (KLEPMAN)...? Kakva intelektualna mizerija i bijeda. Ja razumijem da su ljudi iz društvenih nauka egzistencijalno uvjetovani da budu sluge stranačkih koruptokracija. Jedan dobar ljekar ili inžinjer ili sposoban poduzetnik sa kapitalom, može uvijek osigurati egzistenciju, bilop gdje na Zapadu ili Istoku, ali šta da radi jedan diplomant društvenih nauka (istoričar, žurnalista, sociolog...). Njemu hljeba može dati samo državni aparat koji kontroliše stranačka koruptokracija, ili korumpirani nevladin sektor.
On je egzistencijalno primoran da ignoriše istinu i bude sluga sistema.
Takvi tipovi svoju budućnost vide samo u izgrađenim kanalima korupcije i nepotizma u aktuelnim strankama. Promjene mogu donijeti isključivo hrabri i nezavisni ljudi koji cijene slobodu i individualna politička i ekonomska prava. Izbor između SDA i SDP-a jeste lažni izbor. Oni ne nude ništa pojedincima koji su izvan njihovih struktura korupcije i nepotizma, A TAKVIH JE 98% stanovništva....
Tačno. Banda sluganska ...
A da ih skineš s budžeta i pošalješ na ulicu, u realni sektor, na tržište, za 15 dana krepali bi od gladi.
Shahab

#6847 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Efektan prikaz standardizovanog mentalnog sklopa pripadnika SDA oligarhije...Bivši komunistički aparatčik na putu tranzicije u SDA kadrovika koji "brani" bošnjačke interese..
Ovog ljeta navršiće se 50 godina od našeg dječačkog upoznavanja u sarajevskom naselju Grbavica II. To je za mene veliki jubilej, jer si ti već u to vrijeme, kao srednjoškolac, učestvovao u društveno-političkim aktivnostima. Sjećam se da si bio predložen, zajedno s pokojnim Avdom Pekmezom, od naše omladinske organizacije za odborničkog kandidata u opštini Novo Sarajevo, još u jesen 1968. godine.

Sjećam se tvoje strogosti kao stručno-političkog radnika u Radnoj zajednici OK SKBiH Novo Sarajevo kod izricanja mjera idejno-političke odgovornosti, naročito isključena iz članstva u SKJ, nekih članova u sukobu s «glavnom linijom» ili posrnulih glede moralno-političke podobnosti.

U ovom izvodu iz opširnijeg pisma, koje ti pišem od januara 1994. godine, kad si u moj stan, koji nije ni proglašen napuštenim po sramotnom zakonu za kompletnu pravnu struku, doveo jednu osobu na „privremeno“ udomaćivanje (uzgred, ona nije prihvatila to rješenje jer joj je namještaj bio previše skroman), nema mjesta za opširnije elaboriranje tvojih stajališta.

Moram istaći da si uložio značajne napore na kreiranju i provođenju nove stranačke politike koja je vodila akciju urušavanja bivšeg pravnog poretka i uvela zemlju u «demokratsku tranziciju» s vidljivim rezultatima na svakom polju društvenog života.

Među tvojim ličnim elementima doprinosa četvrtvjekovnoj tranziciji bh prirodnih, tradicionalnih, kulturnih i humanih bogatstava, svakako treba istaći:

-finansijsku podršku koju si odobrio kao direktor JKP «Rad» na ime cijene ostanka na tom radnom mjestu i ulaznicu u nešto što se zove centrala;

-logističku potporu istog SOUR-a ( ili RO) antiagresorskoj borbi;

-odavanju potpore agitaciono-propagandnom birou koja je rezultirala besprimjernim barbarskim načinom promjena naziva ulica i trgova;

-zalaganjem za usvajanje «seta Zakona» kojim bi se spriječili «mito i korupcija, te organizirani kriminal», kao da prethodni, uostalom i aktuelni, pravni poredak to nije bio temeljito regulirao.

Mjesto toga trebao si se založiti za pozivanje na odgovornost rukovodilaca institucija koje su bile nadležne za primjenu pravnih normi, ali to tebe kao jednog od stubova kadrovske politike nije moglo motivirati.

Sada, ti shvataš šta znači poluvjekovna politička površnost i stalno pridržavanje linije manjeg otpora i linije nezamjeranja hijerahijski višim, a što stručnjaci nazivaju konformizmom i oportunizmom.

Prije kraja, kao nadaleko poznati dopredsjednik Federacije, ma šta da bilo u opisu poslova i radnih zadataka takvog funkcionera/čimbenika, možeš nešto učiniti: odrediti se prema glavnom problemu i adresi političke volje koja nas je tako lansirala u tranziciju, koju ne mogu kvalifikovati demokratskom, jer se termin i u svjetskim okvirima profanisao.

Ako si u nedoumici, pođi od moje negativne uloge u onemogućavanju CSB Sarajevo da u periodu od dvije godine obavlja svoje zakonske funkcije.

Zlatko Bećkanović. Lyon/Sarajevo, drugarski.

(Autor pisma je dugogodišnji radnik sarajevske policije koji je krajem rata napustio u BiH i odselio u Francusku)
Doktor29

#6848 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Konacno je stiglo i objasnjenje ili pocetak novih zalopoljki feministickih pokreta :D :D :D

Aktivno učešće žena u politici, i političko organiziranje na spolnoj (muškoj ili ženskoj) osnovi su dvije sasvim različite stvari.

Na naslovnoj strani jučerašnjeg avaza piše „Efendić mora otići jer vrijeđa i mrzi žene!“. Zaista ne znam kakvim metodama indukcije, dedukcije, analogije, ili koje već njihove logike su se morali koristiti pa da dođu do ovakvog zaključka.

Da ne bude zabune, na vijest da je formiran ženski klub (parlamentarki) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ja sam napisao komentar na facebooku: Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“.

Politika je javni posao i poželjno je da u njoj aktivno učestvuje što više građana, kako muškaraca, tako i žena. Ne sporim ja kolegicama parlamentarkama pravo da se udružuju i djeluju na spolnoj osnovi kroz ženski klub, ali imam svoj stav o tome i pravo da ga javno iznesem, što sam i uradio. Mislim da nema potrebe za takvim izdvajanjem (autosegregacijom) u posebne klubove obzirom da su parlamentarke potpuno ravnopravne članice Parlamenta prema važećim zakonima ove države. Isto bih reagovao i da je formiran klub muških članova Parlamenta. Nemam povjerenje u to da će ovakav klub jednako brinuti o pravima svih građana što je zakonska obaveza svakog člana i članice Parlamenta, ali vjerujem da će parlamentarke kroz aktivnosti ovog kluba, razne radionice, seminare, edukacije i slično, izgubiti puno dragocjenog vremena, koje bi trebalo biti potrošeno na rješavanje nagomilanih problema koje svi zajedno imamo.

Salva optužbi, uvreda, povika i drugih komentara koji su uslijedili nakon moje izjave zapravo daju odgovor na to šta sam rekao u drugom dijelu svog komentara. A radi se o pojavi da većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećevaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečijiu ličnu situaciju.

Uostalom, ja lično nemam nikakvih problema sa ženama s kojima godinama sarađujem, a sarađivat ću i u budućnosti na poslovima koji donose korist ovoj zemlji i svim njenim stanovnicima. O tome mogu više govoriti žene i djevojke koje me poznaju kroz politički angažman i koje su mi dale veliku podršku ne proteklim izborima. Ja svoje vrijeme neću trošiti da se borim samo za muška prava, nego ću, naravno, raditi jednako u korist svih građana bez obzira na spolnu ili neku drugu pripadnost.

I na kraju, u Novom Gradu smo naslijedili jako puno problema od dosadašnje vlasti, kao što su 20.000 nezaposlenih i epitet ‘reketaške općine’. Krenuli smo u njihovo rješavanje i to, sasvim je jasno, nekome smeta. Projekti obnove i razvoja ove, po našem mišljenju, najznačajnije općine u državi, su pokrenuti. Napadi i uvrede, samo su dodatni motiv da istrajemo u provedbi našeg plana.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6849 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Doktor29 wrote:Konacno je stiglo i objasnjenje ili pocetak novih zalopoljki feministickih pokreta :D :D :D

Aktivno učešće žena u politici, i političko organiziranje na spolnoj (muškoj ili ženskoj) osnovi su dvije sasvim različite stvari.

Na naslovnoj strani jučerašnjeg avaza piše „Efendić mora otići jer vrijeđa i mrzi žene!“. Zaista ne znam kakvim metodama indukcije, dedukcije, analogije, ili koje već njihove logike su se morali koristiti pa da dođu do ovakvog zaključka.

Da ne bude zabune, na vijest da je formiran ženski klub (parlamentarki) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ja sam napisao komentar na facebooku: Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“.

Politika je javni posao i poželjno je da u njoj aktivno učestvuje što više građana, kako muškaraca, tako i žena. Ne sporim ja kolegicama parlamentarkama pravo da se udružuju i djeluju na spolnoj osnovi kroz ženski klub, ali imam svoj stav o tome i pravo da ga javno iznesem, što sam i uradio. Mislim da nema potrebe za takvim izdvajanjem (autosegregacijom) u posebne klubove obzirom da su parlamentarke potpuno ravnopravne članice Parlamenta prema važećim zakonima ove države. Isto bih reagovao i da je formiran klub muških članova Parlamenta. Nemam povjerenje u to da će ovakav klub jednako brinuti o pravima svih građana što je zakonska obaveza svakog člana i članice Parlamenta, ali vjerujem da će parlamentarke kroz aktivnosti ovog kluba, razne radionice, seminare, edukacije i slično, izgubiti puno dragocjenog vremena, koje bi trebalo biti potrošeno na rješavanje nagomilanih problema koje svi zajedno imamo.

Salva optužbi, uvreda, povika i drugih komentara koji su uslijedili nakon moje izjave zapravo daju odgovor na to šta sam rekao u drugom dijelu svog komentara. A radi se o pojavi da većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećevaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečijiu ličnu situaciju.

Uostalom, ja lično nemam nikakvih problema sa ženama s kojima godinama sarađujem, a sarađivat ću i u budućnosti na poslovima koji donose korist ovoj zemlji i svim njenim stanovnicima. O tome mogu više govoriti žene i djevojke koje me poznaju kroz politički angažman i koje su mi dale veliku podršku ne proteklim izborima. Ja svoje vrijeme neću trošiti da se borim samo za muška prava, nego ću, naravno, raditi jednako u korist svih građana bez obzira na spolnu ili neku drugu pripadnost.

I na kraju, u Novom Gradu smo naslijedili jako puno problema od dosadašnje vlasti, kao što su 20.000 nezaposlenih i epitet ‘reketaške općine’. Krenuli smo u njihovo rješavanje i to, sasvim je jasno, nekome smeta. Projekti obnove i razvoja ove, po našem mišljenju, najznačajnije općine u državi, su pokrenuti. Napadi i uvrede, samo su dodatni motiv da istrajemo u provedbi našeg plana.
Dirljivo. Čekam trenutak kada će se mačo-muškarci Efendićevog tipa početi udruživati u parlamentu na osnovu spolne pripadnosti samo da bi ostavarili ustavom zagarantovana prava o ravnopravnosti a onda da mu recimo Segmedina Srna kaže da ga u potpunosti razumije ali da su on i njegova raja zapravo "frustrirani" da se "autosegragiraju" , da nisu "socijalizovani" i da su zapravo "atrofirali u mozgu" (ovo potonje nije daleko od istine).
Čiča - miča Efendić "jesveosebirek'o" gotova priča.
:roll:
Fakat "talenat" !
Doktor29

#6850 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

tvsabina wrote:
Doktor29 wrote:Konacno je stiglo i objasnjenje ili pocetak novih zalopoljki feministickih pokreta :D :D :D

Dirljivo. Čekam trenutak kada će se mačo-muškarci Efendićevog tipa početi udruživati u parlamentu na osnovu spolne pripadnosti samo da bi ostavarili ustavom zagarantovana prava o ravnopravnosti a onda da mu recimo Segmedina Srna kaže da ga u potpunosti razumije ali da su on i njegova raja zapravo "frustrirani" da se "autosegragiraju" , da nisu "socijalizovani" i da su zapravo "atrofirali u mozgu" (ovo potonje nije daleko od istine).
Čiča - miča Efendić "jesveosebirek'o" gotova priča.
Fakat "talenat" !
Od kud ti znas da je on "Maco" tip, cemu teoretisanje i pretpostavljanje.

Neke zene misle drugacije :mrgreen:
Ja kad počnem pisati ne znam stati, ali kaže mi kolegica :“ Neka , izbaci sve iz sebe“ J

Pa evo da i ja nešto kažem !

Ponukana polemikom koja se vodi između inih udruženja za ravnopravnost spolova, zaštitu žena, elektronskih i štampanih medija , a sve zbog izjave Načelnika Općine Novi Grad .

Rijetko imam potrebu pisati komentare na razne nebuloze , obično to uradim sa prijateljicama na „ženskim kafama“ no ovaj put to ne mogu.

Ne mogu, jer je riječ o ČOVJEKU, kojem sam dala svoj glas i potrudila se da dobije makar još desetak, jer je Načelnik „moje“ Opštine ili je možda razlog što sam ŽENA.

Žena kojoj se diže kosa na glavi od raznih braniteljica za „ženska prava“ .

Jedna sasvim obična žena, majka, kćerka, unuka ...obrazovana, radno sposobna, elem ostvarena na mnogim životnim poljima.

E kao takva molim sve kolegice da se više ne bore za mene , samo zato što sam žena !

Brinite se Vi kako da svoja Udruženja stavite na listu inih budžetskih korisnika, kako bi realizirale razne projekte od Tajlanda do Azerbejdžana.

Kada bi svaka od nas ponaosob porazgovarala sama sa sobom, shvatila sebe , svoje potrebe i želje , smisao svog postojanja na ovom Svijetu svima bi nam bilo bolje.

Ravnopravnost historijski gledano sa pravom glasa, pravom na rad ... etc,etc DA, ali ovo što nam danas poručuju razne PREDSTAVNICE ženskog roda meni lično se ne dopada i ne želim da me takve žene zastupaju isto kao što ne želim i znam da to ne čine ove gore parlamentarke !

Ravnopravnost se na kraju manifestuje kao neravnopravnost. Eto, mene ovakvu retrogradnu ostavite na miru i ne borite se za moj položaj žene , majke, političarke i radnice. Izboriću se ja sama za ono što želim...a u konačnici kada legnemo u svoj krevet neke od nas žele samo da su žene, krhka i nježna bića, voljene i zaštićene, zaštićene od svojih muškaraca , postojećih ili nepostojećih.

Želim da sam dobra majka jer je ona osnov porodice, a naše porodice su danas ugrožene i tu vidim izvor svih problema koji se odražavaju na cjelokupno društvo.

I u tom konteksu vidim smisao i slažem se kao žena (gradska , a analizirajući korijene, ako hoćete i seoska) sa izjavom gospodina Semira Efendića, jer isključivo spolna pripadnost jeste potpuno pogrešna osnova za političko djelovanje i da , može donijeti štetu, meni je donijela, jer uz tu silnu ravnopravnost imam gomilu problema jer ne mogu biti idealna, a na svim poljima se ne mogu davati stopostotno, svaka čast onim ženama koje to mogu u šta iskreno sumnjam......to se opet nadovezuje na ispiranje mozga ...... i činjenično stanje je nenormalna socijalizacija. Još bih ja mogla kazati svašta, ali suština je bitna.

Završiću sa citatom Vedrane Rudan :

„Bojim se tih žena. Tresem se kad ih vidim. Ne postoji ništa strašnije od mužjaka u ženskoj koži „

„ Pišajmo ravnopravno „

Lejla Sokolović
Post Reply