Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Nermin_BH
#6826 Re: eBay - Vaša iskustva
Ima li ista od ovih narudzbi iz kine ?
-
Elaol
#6827 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni je prošle sedmice stiglo pet, valjda će i ostale stići. Više ne znam ko je refundirao, ko nije, kome sam vratio pare, kome nisam.Nermin_BH wrote:Ima li ista od ovih narudzbi iz kine ?
- ja nisam ja
#6828 Re: eBay - Vaša iskustva
Jel ikom dolaze sa tn posiljke
-
Elaol
#6829 Re: eBay - Vaša iskustva
Zar postoji razlika u stizanju pošiljaka sa i bez tracking number-a? Meni su trebale stići dvije sa tn, nisu došle, za jednu sam tražio refund, drugu čekam još pet dana.ja nisam ja wrote:Jel ikom dolaze sa tn posiljke
- ODB
#6830 Re: eBay - Vaša iskustva
ja sam sve slučajeve pootvarao i pare vratio
početkom novembra naručene stvari i ne miče ništa ,ljudi uredno pare vratili bez priče s' tim ako šta slučajno dođe platiću im
početkom novembra naručene stvari i ne miče ništa ,ljudi uredno pare vratili bez priče s' tim ako šta slučajno dođe platiću im
- ja nisam ja
#6831 Re: eBay - Vaša iskustva
Postoji razlika.Ja dobijam bez broja sa brojem nikome ne micu iz Kine
-
Elaol
#6832 Re: eBay - Vaša iskustva
To mi je baš čudno. Moram provjeriti koje od mojih pošiljaka imaju tracking number.ja nisam ja wrote:Postoji razlika.Ja dobijam bez broja sa brojem nikome ne micu iz Kine
- ja nisam ja
#6833 Re: eBay - Vaša iskustva
Hajde provjeri.Nikome se odavno ne micu one sa brojem
-
Elaol
#6834 Re: eBay - Vaša iskustva
Evo, pogledao sam, imam još dva artikla sa brojem, trebali su stići, ali ne stižu. Vidjećemo, nadam se da stižu uskoro.ja nisam ja wrote:Hajde provjeri.Nikome se odavno ne micu one sa brojem
- ja nisam ja
#6835 Re: eBay - Vaša iskustva
Jel ti dosao ijedan sa brojem
- Stjui
#6836 Re: eBay - Vaša iskustva
jel ovaj belaj samo sa tn iz kine? ja naručio 8.12 jedan casio iz amerike i seler je dao kao krajnji rok isporuke 23.12.ja mu 1.1. pošaljem poruku da mi nije došlo,a on odgovara da artikal nije napustio nju jork do 27.12. zbog tih prazničnih gužvi.uz izvinjenje mi je dao i tn na kom se ništa nije promijenilo odkad sam ga dobio prije 17 dana.jel meni vrijeme da otvaram "case" jer će brzo 45 dana kako sam naručio artikal?
- Zeljoooo
#6837 Re: eBay - Vaša iskustva
Kod mene 4 posiljke sa TN ne micu iz Njemacke vise od mjesec dana a pocele mi stizati posiljke bez TN-a.
-
Elaol
#6838 Re: eBay - Vaša iskustva
Došla je jedna ogrlica za koju je prodavac stavio TN, ali je to bilo nešto fake, nigdje nije bio registrovan, pa to ne računam, nije mi ništa stiglo sa TNja nisam ja wrote:Jel ti dosao ijedan sa brojem
- ja nisam ja
#6839 Re: eBay - Vaša iskustva
Ni meni.Toliko paketa sa brojem nista ne stize
- Queen_of_hearts
#6840 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucila sam lece iz Njemacke,placeno 15,do sada nije poslano......jel vrijeme da kontaktiram prodavca,jer obicno salju dan po placanju ?
-
Elaol
#6841 Re: eBay - Vaša iskustva
Mozda zato sto ne radi subotu i nedelju? Sacekaj jos sutra pa vidiQueen_of_hearts wrote:Narucila sam lece iz Njemacke,placeno 15,do sada nije poslano......jel vrijeme da kontaktiram prodavca,jer obicno salju dan po placanju ?
- Queen_of_hearts
#6842 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala,vidjet cu sutra ima li promjene,pa ga kontaktirati 
- ja nisam ja
#6843 Re: eBay - Vaša iskustva
Mene cak jedan uvjeravao da je stiglo kod nas i da je u nasoj posti a po tn se vidi da ne mrda iz Kine
-
Elaol
#6844 Re: eBay - Vaša iskustva
Realno, meni je stizalo artikala sa TN iz Kine (prije zastoja) a u nasoj posti nisu registrovani, jos pise da su u Kini -.-''ja nisam ja wrote:Mene cak jedan uvjeravao da je stiglo kod nas i da je u nasoj posti a po tn se vidi da ne mrda iz Kine
- _Reds_
#6845 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne vjerujem da je dobila. Neka uslika ako je dobila, sve drugo je suplja. China post ima neki problem jednostavno. Nasa sva posta ide u Njemacku, i oni je ne salju tamo uopce.mrvicak wrote:Neki dan sam negdje procitala da je cura dobila paket sa TN a na 17track pise da je jos u Kini pa mi nekako lakse... Svi kazu cekaj, pristali da refundiraju 50% novca jer ce sigurno stici... Sto je previse, previse je. Jel i vama pise ono Export custom scan zadnje?
Mozda nasi i ne registruju, ali Njemci da.
-
Elaol
#6846 Re: eBay - Vaša iskustva
Zasto posta bez TN dolazi, a ona sa TN ne? To mi nije jasno. Znaci mi možemo naručivati preko Ebaya, ali tražiti bez TN?_Reds_ wrote:Ne vjerujem da je dobila. Neka uslika ako je dobila, sve drugo je suplja. China post ima neki problem jednostavno. Nasa sva posta ide u Njemacku, i oni je ne salju tamo uopce.mrvicak wrote:Neki dan sam negdje procitala da je cura dobila paket sa TN a na 17track pise da je jos u Kini pa mi nekako lakse... Svi kazu cekaj, pristali da refundiraju 50% novca jer ce sigurno stici... Sto je previse, previse je. Jel i vama pise ono Export custom scan zadnje?
I idem malo offtopic, nadam se da se ne ljutite: gdje onda da kupujem a da mi ne oderu kozu ko Amazon?
-
Elaol
#6847 Re: eBay - Vaša iskustva
Aj dobro je. Onaj artikal koji sam zadnji naručio, a on mi je najvažniji trenutno je iz Hong Konga. Dobro jeKvaziExpert wrote:za početak, možeš tražiti artikle koji ne idu preko China Post, jer sve ostale (hong kong, singapore, i bukvalno sve zemlje na svijetu...) stižu regularno
- _Reds_
#6848 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa to ti kazem. Moze da se de3si da napis fule a upisu paket, ali Njemci ne. Tako da na vjerujem bas eto samo njoj doslo. Ako dođe, doći će avion, a ne jedan paket.mrvicak wrote:Bila je slika paketa i broj, negdje je na nekom forumu bio post, ali ne mogu da se sjetim. Kad sam u panici otvorila milion stranica da nadjem u cemu je problem... Moji brojevi preko trackitonline.ru pokazuju da je paket par puta stizao u Njemacku i bio vracan u Peking. Na stranici njemacke poste dobijem za taj broj da je prosao kroz njihovu postu.. Prelistala sam milion foruma i nigdje nema ni nagadjanja sta.bi moglo biti._Reds_ wrote:Ne vjerujem da je dobila. Neka uslika ako je dobila, sve drugo je suplja. China post ima neki problem jednostavno. Nasa sva posta ide u Njemacku, i oni je ne salju tamo uopce.mrvicak wrote:Neki dan sam negdje procitala da je cura dobila paket sa TN a na 17track pise da je jos u Kini pa mi nekako lakse... Svi kazu cekaj, pristali da refundiraju 50% novca jer ce sigurno stici... Sto je previse, previse je. Jel i vama pise ono Export custom scan zadnje?
- _Reds_
#6849 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa to ti kazem. Moze da se de3si da napis fule a upisu paket, ali Njemci ne. Tako da na vjerujem bas eto samo njoj doslo. Ako dođe, doći će avion, a ne jedan paket.mrvicak wrote: Bila je slika paketa i broj, negdje je na nekom forumu bio post, ali ne mogu da se sjetim. Kad sam u panici otvorila milion stranica da nadjem u cemu je problem... Moji brojevi preko trackitonline.ru pokazuju da je paket par puta stizao u Njemacku i bio vracan u Peking. Na stranici njemacke poste dobijem za taj broj da je prosao kroz njihovu postu.. Prelistala sam milion foruma i nigdje nema ni nagadjanja sta.bi moglo biti.
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#6850 Re: eBay - Vaša iskustva
http://prntscr.com/5uc0yd
sve stoji kako stoji.
Hajd za neke novije nije problem, ali ih ima koje stoje u kini već više od mjesec dana
sve stoji kako stoji.
Hajd za neke novije nije problem, ali ih ima koje stoje u kini već više od mjesec dana