hladan.preminger wrote:Warashii wrote: Ovaj aditiv je za benzinske motore.
Vidi se svijećica
U principu svaki LM aditiv sa plavim poklopcem je za benzin, crveni za dizel, crni za ulje, bijeli za vodu, kada su pakovanja u bocama u pitanju.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
hladan.preminger wrote:Warashii wrote: Ovaj aditiv je za benzinske motore.
Vidi se svijećica
Ako ces od Liqui Moly-a, trazi LM Super Diesel AditivKataklinger wrote:Spominju se sad ovdje i LM i Wynss i jos neki proizvodi. Sta je najkvalitetnije a da je dostupno kod nas? Konkretno, treba mi neki dobar aditiv za dizel, za ove hladnije dane da malo procistim fijaker...i neki aditiv za dizne.
Ili da ne nabrajam, koje biste sve aditive preporucili ako uopste imaju efekta?
Ima li neko iskustva sa doticnim?????amar1994 wrote:ako cete za dizne, nemojte nista sto ide u rezervoar![]()
http://www.olx.ba/artikal/2495701/ultra ... e-dizni-i/
evo ovi imaju taj wynss tretman![]()
[emoji106]
jbgWarashii wrote:hladan.preminger wrote:Warashii wrote: Ovaj aditiv je za benzinske motore.
Vidi se svijećica
U principu svaki LM aditiv sa plavim poklopcem je za benzin, crveni za dizel, crni za ulje, bijeli za vodu, kada su pakovanja u bocama u pitanju.
Nix. Na nove diskove nove plocice. Na stare diskove stare plocice, nove plocice.negredo wrote:novi diskovi, i polovne plocicie (5.000 km vozene)? Jel prolazna varijanta?
Bila je ova varijanta pa mi na autoputu treslo do bola, kaze lik diskove mijenjaj, a nije nista govorio kad sam plocice nove stavljo na stare diskovedirestraits0078 wrote:Nix. Na nove diskove nove plocice. Na stare diskove stare plocice, nove plocice.negredo wrote:novi diskovi, i polovne plocicie (5.000 km vozene)? Jel prolazna varijanta?
Objasnjeno je vec ovdje negdje.negredo wrote:Bila je ova varijanta pa mi na autoputu treslo do bola, kaze lik diskove mijenjaj, a nije nista govorio kad sam plocice nove stavljo na stare diskovedirestraits0078 wrote:Nix. Na nove diskove nove plocice. Na stare diskove stare plocice, nove plocice.negredo wrote:novi diskovi, i polovne plocicie (5.000 km vozene)? Jel prolazna varijanta?![]()
Meni kao laiku nije jasno sto se ne moze to neovisno kombinovati ako su deklarativno oba materijala potrosna?

To ja s ove udaljenosti ne mogu ocijeniti. Ali ti mogu preporuciti da posjetis mehanicara, ako vec sam nisi vican tom zanatu.negredo wrote:hvala na info, znaci posto su mi trenutno nove plocicice na starom disku. trebam samo da ih izbrusim da ne bi tresle?

Koliki je najbolji onda razmak ostaviti od 1 do 3 mm ? Da ostavim 1mm ili 2 mm ? Hvaladirestraits0078 wrote:Onda smrzne rucna zimi, recimo.
Pa, ne znam, uzmi listice za stelovanje ventila pa namjesti.Nermin_BH wrote:Koliki je najbolji onda razmak ostaviti od 1 do 3 mm ? Da ostavim 1mm ili 2 mm ? Hvaladirestraits0078 wrote:Onda smrzne rucna zimi, recimo.
Nekoliko puta se mijenjaju plocice dok jednom disk.negredo wrote:hvala na info, znaci posto su mi trenutno nove plocicice na starom disku. trebam samo da ih izbrusim da ne bi tresle?
Uhvati sa bravu vrata pa probaj otvoriti, izadji iz auta a prije toga spusti staklo na vratima, zakljucaj auto pa probaj sa vanjske strane uhvatiti za volan...ako cujes alarm, dobro je ali mislim da su te lampice osnovni paket zastite.autoskolee wrote:Kako provjeriti ima li auto fabricki alarm? Imaju one lampice na vratima i kod sofersajbe sto blinkaju crveno kad se zakljuca.
Kod momka je radilo dok mu akumulator nije popustio , sad mu je punjenje malo lošije i od tada mu prestalo radit. To je njegova izjava a ima garanciju na akumulator tako da cu to sredit u ponedjeljak , al' me zanima jer sam nestrpljivdirestraits0078 wrote:Nisu ti dobro namjestili konektore kad su vracali kilometrazu.
to je pod uslovom da ima senzore pokreta u autu, moze imati fabricki alarm bez tih senzora (kod mene su recimo ti senzori bili dodatna oprema alarma)Danguba wrote:Uhvati sa bravu vrata pa probaj otvoriti, izadji iz auta a prije toga spusti staklo na vratima, zakljucaj auto pa probaj sa vanjske strane uhvatiti za volan...ako cujes alarm, dobro je ali mislim da su te lampice osnovni paket zastite.autoskolee wrote:Kako provjeriti ima li auto fabricki alarm? Imaju one lampice na vratima i kod sofersajbe sto blinkaju crveno kad se zakljuca.
Imas desetine tih senzora(unutarnje pomjeranje, voda, pozar, dodir...) i sve to ide u dodatnu opremu i razlicitu klasifikaciju zastite.quarterback wrote:to je pod uslovom da ima senzore pokreta u autu, moze imati fabricki alarm bez tih senzora (kod mene su recimo ti senzori bili dodatna oprema alarma)Danguba wrote:Uhvati sa bravu vrata pa probaj otvoriti, izadji iz auta a prije toga spusti staklo na vratima, zakljucaj auto pa probaj sa vanjske strane uhvatiti za volan...ako cujes alarm, dobro je ali mislim da su te lampice osnovni paket zastite.autoskolee wrote:Kako provjeriti ima li auto fabricki alarm? Imaju one lampice na vratima i kod sofersajbe sto blinkaju crveno kad se zakljuca.