i preporuka za obradu (šljivare i lilliput), vrijedi truda
https://www.coolinarika.com/recept/tiho ... -oreganom/
Moderator: anex

ih nema odustajanja...tek kada je kisa i kada ga krene ubijati,tada i postaje zanimljivo,tada je borbaMOSALJOZE wrote:"Ljubomoran" saaaamzippoo87 wrote:kod mene paradajz jos ne posustaje
prekucer sam nabrao nekih 20 kg,6-7 kg prvoklasnog,bez ostecenja a ostali sa pjegama od kise i sunca
ima ga jos dosta na grani,sav jos uvijek zrije ,jos uvijek ga i prodajem,kada se nakupi 6-7 kg
uglavnom ,najbitnije mi je da imam ja zasalatu a prodaja manje vise sada
poceli su mi i krastavci ,druga runda u sezoni
Svaka čast,ja ako šta volim to je ubrati paradajz iz bašte,samo malo posoliti i pojesti.Prošle godine sadili,i fino počeo jedna kiša i nigdje ga.Baš sam bio uzdurisao sve,i to me nekako demoralisalo.
Iduće godine ponovno probati.Tebi još jednom svakačast.![]()
Ps:nije tema bašta ali kakav sam sok od jabuke napravio uff![]()
to je oksimoronzippoo87 wrote:
kasnije preventivno mogu prirodna sredstva...rastvor koprive,mlijeko,modra galica,soda bikarbona i ostali
hm na papiru da ali u praksi,nekada se mora posegnuti za hemijomBanksy wrote:to je oksimoronzippoo87 wrote:
kasnije preventivno mogu prirodna sredstva...rastvor koprive,mlijeko,modra galica,soda bikarbona i ostalipreventivno prirodnim, pa ti nikad neće zatrebati hemija...
hadzi lojo,hoces da izginemo usljed nevremena u basciHadzi Lojo wrote:Ako ces hemiju koristiti onda bolje kupi na pijaci.
Nego da vam ja kazem stari oprobani recept, ja tako svajke godine radim.
Tanku bakrenu zicu duzine 10 cm (onu telefonsku, samo skines izolaciju) zabodes u dno stabljike paradajza skoro do nivoa sa zemljom. Ne raditi nakon samog presadjivanje nego pricekati dok biljka malo poraste i udeblja se. Nikada vis enecete imati sa plamenjacom isl. Za lozu se koristi ona deblja zastruju 2,5/ mm2 a najbolje je bakreni ekser ako mozete naci, ako ne onda tankim borerom izbusite odma iznad zemlje i nabijete zicu.
de napisite te prirodne preparateBanksy wrote:to je oksimoronzippoo87 wrote:
kasnije preventivno mogu prirodna sredstva...rastvor koprive,mlijeko,modra galica,soda bikarbona i ostalipreventivno prirodnim, pa ti nikad neće zatrebati hemija...
imas 1-2 stranice unazad,banksy je pisala o prirodnim sredstvima,ona to vise i koristi od menekafanski_covjek wrote:de napisite te prirodne preparateBanksy wrote:to je oksimoronzippoo87 wrote:
sta ces je saditi,ima je na svakom coskuToto wrote:Treba sadit koprivu.
Za izvoza. Hrvatska uvozi žaru šleperima.zippoo87 wrote:sta ces je saditi,ima je na svakom coskuToto wrote:Treba sadit koprivu.
p.s. da nisi pomijesao sa izrazom konoplja
Svježu ili sušenu?Toto wrote: Za izvoza. Hrvatska uvozi žaru šleperima.
Ma svakakvu. Uvoze i korjenje.orinoco wrote:Svježu ili sušenu?Toto wrote: Za izvoza. Hrvatska uvozi žaru šleperima.

zippoo87 wrote:djesi spartan druze
pravi,pravi itekako
samo sto se mati zadala,ja slabije pomazem,jer sam poceo raditi,pa dodjem iza podne kuci
za vikend se bere grozdje i pravi sok...to je najbolji sok na planeti,pravi eliksir
a vec je naprevljeno nekih 30l soka od dunje i jabuke a praviti ce se jos
ajvar je gotov
salata od cvekle ,dvije ture su gotove a biti ce jos jedna barem
sto se tice basce,bamiju jos uvijek beremo,paradajza ima dosta isto,ali je losijeg kvaliteta,paprika isto ima
tabasco chilija ima ko u prici,cekam da jos malo uzrije pa da pocupam iz korijena i oberem sve i pokiselim...biti ce 20 tegli na kraju haha
uglavnom jos se bere svega pomalo a polahko se i sredjuje sve,vadim crijeva za navodnjavanje ,cistim i tako to...pretezno vikendom,kada imam vise vremena
zippoo87 wrote:
za vikend se bere grozdje i pravi sok...to je najbolji sok na planeti,pravi eliksir![]()
ide sa minimalno secera...bude nemal 100 % prirodniToto wrote:zippoo87 wrote:
za vikend se bere grozdje i pravi sok...to je najbolji sok na planeti,pravi eliksir![]()
![]()
![]()
Hoće li biti hardalija il' ćeš je "ušećeriti"?