Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BaileyS

#6826 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

splend wrote:ovo sad postaje nevjerovatno. i samo je jos jedan dokaz koliko smo MI realno glup narod :dance:
sta god da se u novinama ili portalima napise, MI naravno vjerujemo. a to sto imamo oci, to nikog ne zanima. jer lakse je vjerovat portalima, novinama, dnevniku, nego sam sebi. ne mislim na VAS gore, sto sada hvalite safeta, nego opcenito. kada smo "KIKSALI" u albaniji, svi su bili i protiv papeta i protiv svega, jer pobogu, mi smo sila a samo 1:1 dole. ili kad smo izgubili od nikad losijih francuza :mrgreen: ( tad su se odmah ostavke trazile), jer pobogu, pa francuzi nikad losiji a nas pobjedise. a niko nije uzimao realne cinjenice, da su francuzi jednostavno bolji(evo i brazila(nikad losijeg :mrgreen: ) pobjedise). al ' ne, tad je pape bio seljak, idiot koji veze nema s taktikom(jer pobogu, ovdje ima "selektora" koji to sve 100 puta bolje znaju.
a kad novinari napisu da mi trenutno igramo najljepsi fudbal od kad postojimo, onda se svi zapitamo, i svi konstatujemo da i jeste tako.

da nebude da ja pripadam ovim drugima(koji ne vole safeta), slobodno procitajte moje postove koje sam ostavio dva-tri dana ranije. ja vjerujem u ovo sada sto imamo, prvi put realno vjerujem da imamo neke sanse za plasman, jer imamo OZBILJNOG covjeka na klupi i ako se nastavi ovakvim igrama, mislim da je vrijeme da i MI konacno gledamo repku na evropskom :bih:
Zaboravio si pomenuti da ti novinari cesto citaju i kopiraju forume 8-) Pa i njihovo misljenje kreira okolina, sve se bojim da se radi o nekakvim ekspertima koji su preko noci prepoznali Susicev rad na duge staze

Puno prije njihovih natpisa ja sam govorio o promjenama u igri i pomacima koji su iz utakmice u utakmicu sve ocigledniji. To se moglo prepoznati vec protiv Svedske i Njemacke, mada je bilo neuspjesno ali vidjelo se vec tada da tezimo drugacijem fudbalu.

Utakmice sa Albanijom, Slovackom i Meksikom su pokazale da je prestao sa lutanjima (a bilo ih je, sjetimo se Omana i formacije 433) i da je nasao sastav i koncepciju koju je i prizeljkivao. I like it ali ostaje da se vidi kako ce izgurati sa drugim izazovima, pogotovo u ovim vaznijim utakmicama.

@jeza u ledja, euforija je jer nas je sve vise i vise koji prepoznaju kvalitet u radu na duze staze, kojima je svejedno za trenutni rezultat, kojima se zelje oko reprezentacije ne svode na puki odlazak na "veliko takmicenje" na kojem bi odigrali sporednu ulogu poput Slovaka, Slovenaca, Litvanaca i inih koje niko na tim prvenstvima nije ni primijetio jer se radi o ekipama sa igrom ni za qurac.
Meni licno takvo ucesce na prvenstvu ne predstavlja nista, sem mozda dobro popunjene kase. Da bi ostavio traga moras imati stila i za takav cilj vrijedno je imati strpljenja. Prizeljkujem dobru i prepoznatljivu igru pa tek onda rezultate.
Bosanski_kralj

#6827 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Zašto je Sušić kritikovan zbog poraza od Francuske, a ne i zbog poraza od Meksika? Nije u pitanju važnost utakmice, već način na koji smo utakmice odigrali.
north

#6828 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Bosanski_kralj wrote:Zašto je Sušić kritikovan zbog poraza od Francuske, a ne i zbog poraza od Meksika? Nije u pitanju važnost utakmice, već način na koji smo utakmice odigrali.
:roll: Pa valjda zato što je to protiv Mexica puno bolje izgledalo nego protiv Francuske protiv koje nismo pošteno opucali po golu.....iako stoji da čovjek ne može biti zadovoljan sa porazom ma kako da se dobro igralo.......
Baron_Samedi

#6829 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baron_Samedi »

hz__semir wrote:Zanimljiva analiza avazovog Sporta utakmice u Meksiku. Analizirali su svakog igrača ponaosob, te selektora, a evo i šta kažu za našeg najvećeg igrača svih vremena:

Šta kazati za našeg selektora, osim da smo ponosni na njega i njegove saradnike. Pobjeđivali smo sa Muzurovićem, Mušovićem, Hadžibegićem, pa i Blaževićem, ali naše je mišljenje da najljepše igramo sa Sušićem na kormilu. Pape mnogo ne priča, ali je za godinu stvorio respektabilan tim, afirmirao dosta mladih igrača i na najboljem je putu da bude prvi selektor koji je odveo BiH na veliko takmičenje. Svi se nadamo da će to i ostvariti.

:thumbup: :thumbup:
Otkad su duduci iz havazovog sporta relevantni za bilo sta? To su poluidoiti koje gazda posalje u Juznu Afriku, da bi mu oni donjeli statistiku iz utakmice kojoj su svjedocili. Djeca od 12 g. se bolje razumiju u fudbal od tih parazita i savezlija.

Imamo igru od noge do noge i brzi protok lopte, iz prostog razloga sto u prvih 11 igraju tri playa. (Misimovic, Pjanic, Medunjanin). Takva ofanzivna postava moze proci protiv fudbaslkih analfabeta, ali se pokazala kao samoubilacka protiv iole ozbiljnijih ekipa, tipa Francuske. (tu je igrao Ibricic/play umjesto Medunjanina)

Da, Ibro i Medunjanin se playevi. To su igrali kroz cijelu karijeru u svojim klubovima. Ibricic nece postati brzi, time sto je stavljen da igra krilo; niti ce Medunjanin preko noci postati Redondo.

6 bodova protiv Rumuna je imperativ. Tek tada cemo moci ocjenjivat Susica.
Bosanski_kralj

#6830 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

north wrote:
Bosanski_kralj wrote:Zašto je Sušić kritikovan zbog poraza od Francuske, a ne i zbog poraza od Meksika? Nije u pitanju važnost utakmice, već način na koji smo utakmice odigrali.
:roll: Pa valjda zato što je to protiv Mexica puno bolje izgledalo nego protiv Francuske protiv koje nismo pošteno opucali po golu.....iako stoji da čovjek ne može biti zadovoljan sa porazom ma kako da se dobro igralo.......
Nisam se dobro izrazio u predhodnom postu, a želio sam reći da je kritika na račun Sušića zbog poraza od Francuske bila zbog katastrofalne igre koju smo prikazali, a ne zbog poraza. Dokaz tome je i ova utakmica protiv Meksika gdje smo poraženi, ali (skoro) niko ne zamjera nešto posebno Sušiću.
Mustang1

#6831 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Ajd sad nek mi neko objasni sto je "kao" Mancini trazio da Dzeko ne igra protiv Mexica jer mu treba za ovu utakmicu a Dzeko sjedi na klupi..i zasto prema tome treba kazniti Begovica koji ce braniti a Dzeku koji je na klupi ne treba kazniti..
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6832 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

Bubalo1 wrote:Ajd sad nek mi neko objasni sto je "kao" Mancini trazio da Dzeko ne igra protiv Mexica jer mu treba za ovu utakmicu a Dzeko sjedi na klupi..i zasto prema tome treba kazniti Begovica koji ce braniti a Dzeku koji je na klupi ne treba kazniti..
Zato što je Džeko (ili Mancini) tražio poštedu, pa makar ne zaigrao ni sekunde danas. Asmir nije, a i da jeste nakon fule prošli put niko ga ne bi ni poštedio :wink: . Je li ti se objasnilo?
Fozgen

#6833 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Fozgen »

Bubalo1 wrote:Ajd sad nek mi neko objasni sto je "kao" Mancini trazio da Dzeko ne igra protiv Mexica jer mu treba za ovu utakmicu a Dzeko sjedi na klupi..i zasto prema tome treba kazniti Begovica koji ce braniti a Dzeku koji je na klupi ne treba kazniti..
Zato sto je Dzeki prvi put a Asmiru drugi.
zecko_kupuz

#6834 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Euforija (ako se stvori) od sada će u glavu udarati samo navijačima koji je sami stvore, igračima više ne. Vjerujem da je Pape do sad zaveo disciplinu takvu da se igrači koncentrišu isključivo na loptu i zbivanja na terenu. ;-)

Komentari tipa "davno sam ja rekao..." su suvišni, ko se razumije, uočiće napredak, drugima nema pomoći, uvijek će pljuvati po igračima i selektoru bez obzira na sve.

Begović je posebna priča, dva puta je zahebao Saju i nema mu opravdanja, leti na tribine ako treba. Zna se ko je učitelj a ko učenik. Mene iskreno iznenađuje cijela ova pompa oko Bege, jer nekako djeluje kao pošten i uzoran momak. :roll:

Ibričić i ostali će dobiti posljednju opomenu, očigledno. Nema preseravanja i dizanja ustanaka u timu, ako podržavamo igrače po svaku cijenu onda opravdavamo i potencijalne revolte istih.

Sušić je stariji, iskusniji, mudriji, logično mi je vjerovati više selektoru nego igračima. :!:
Mustang1

#6835 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Aha znaci Dzeki je prvi put bez obzira na to sto se i Begovic kod prvog puta doceko na noz...Uredu onda javit cu se kad bude i Dzeki drugi put pa cemo vidjet onda situaciju
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6836 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

Bubalo1 wrote:Aha znaci Dzeki je prvi put bez obzira na to sto se i Begovic kod prvog puta doceko na noz...Uredu onda javit cu se kad bude i Dzeki drugi put pa cemo vidjet onda situaciju
Begović ni prvi put nije tražio, niti dobio dopuštenje. Pokušavaš povezati dvije nepovezive stvari.
cyprus

#6837 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Baron_Samedi wrote:...6 bodova protiv Rumuna je imperativ.
:-) :-) :-)
luckylaka

#6838 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Bubalo1 wrote:Aha znaci Dzeki je prvi put bez obzira na to sto se i Begovic kod prvog puta doceko na noz...Uredu onda javit cu se kad bude i Dzeki drugi put pa cemo vidjet onda situaciju
Nemoj se ti brate javljati uopste na ovu temu kad se ne razumijes u fudbal.Da ti chiko objasni.Dzeko je ljudina i njemu se moze oprostiti ,Begovic je shupak od covjeka.Jes ukapiro.
jeza u ledja

#6839 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Sta sest?

Sedam!
palermo

#6840 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

I meni je priča o najljepšoj igri prilično šuplja. Jeste, lijepo smo odigrali ove zadnje utakmice, ali fali meni tu čvrstine. Nikako nemam osjećaj da recimo možemo utakmicu završiti a da ne primimo gol.
Uglavnnom, stvarno će utakmica sa Rumunima mnogo toga pokazati, ipak je to drugačiji tip utakmice.
Tarik19

#6841 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

palermo wrote:I meni je priča o najljepšoj igri prilično šuplja. Jeste, lijepo smo odigrali ove zadnje utakmice, ali fali meni tu čvrstine. Nikako nemam osjećaj da recimo možemo utakmicu završiti a da ne primimo gol.
Uglavnnom, stvarno će utakmica sa Rumunima mnogo toga pokazati, ipak je to drugačiji tip utakmice.
Upravo tako! Dzaba nama lijepa igra ako nam fali zavrsnica na kraju.
jutarnji

#6842 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

palermo wrote:. Nikako nemam osjećaj da recimo možemo utakmicu završiti a da ne primimo gol.
Kako se stekne taj osjecaj da mozes zavrsiti utakmicu bez primljenog gola?
Tarik19

#6843 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

jutarnji wrote:
palermo wrote:. Nikako nemam osjećaj da recimo možemo utakmicu završiti a da ne primimo gol.
Gradeci dobru i stabilnu odbranu i vezni red koji dobro funkcionise.
jutarnji

#6844 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

Tarik19 wrote:Gradeci dobru i stabilnu odbranu i vezni red koji dobro funkcionise.
Aha, ma ima i toga. Boli briga one Spance, oni se zavale i gledaju utakmicu svog tima bez ikakve nervoze. Znaju
da im niko ne moze dati gol :D
palermo

#6845 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

jutarnji wrote:
Pa tako :D jebi ga jutarnji, pitaš nešto na što sam znaš odgovor, naravno ako si fudbalski navijač, a ja bih rekao da jesi...
emigrazione

#6846 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by emigrazione »

isto ko na menageru je li :lol:
Pa nismo mi Francuska da mozes pet istih ekipa sastaviti, imas sto imas. Jos kad ti igraci( bez ikakvog razloga) odbiju igrati za repku, ovo kako je sad je fenomenalno :bih:
jutarnji

#6847 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

palermo wrote:Pa tako jebi ga jutarnji, pitaš nešto na što sam znaš odgovor, naravno ako si fudbalski navijač, a ja bih rekao da jesi...
:lol: dobar...
Ima ta neka sigurnost, bar je meni sve tako izgledalo na zadnjoj utakmici sa mexicom. Primjeti se i uigranost, cvrstina
u startovima, i ne znam sto, momci izgledaju puno brzi kad ih gledas uzivo nego na tv-u?? :? Tamo sam na drugoj
temi spominjao i Mravca, momak je haos brz, jak, mozda mu samo malo raditi na samopouzdanju, tersluku,
ubaciti mu baju u glavu da je najbolji, najjaci...Mi smo zajeban narod, dusa nam je nekome komplekse nabiti, jbg,
k`o da jedva cekamo nekoga da zijani, a onda mu sve svi kolektivno krvi napijemo.
Bice to dobro, povratkom Edina, Salihovica, ubicivanjem ovih klinaca u vatru, uz maksimalnu podrsku, nadati je se
uspjehu.
palermo

#6848 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

jutarnji wrote:
palermo wrote:Pa tako jebi ga jutarnji, pitaš nešto na što sam znaš odgovor, naravno ako si fudbalski navijač, a ja bih rekao da jesi...
:lol: dobar...
Ima ta neka sigurnost, bar je meni sve tako izgledalo na zadnjoj utakmici sa mexicom. Primjeti se i uigranost, cvrstina
u startovima, i ne znam sto, momci izgledaju puno brzi kad ih gledas uzivo nego na tv-u?? :? Tamo sam na drugoj
temi spominjao i Mravca, momak je haos brz, jak, mozda mu samo malo raditi na samopouzdanju, tersluku,
ubaciti mu baju u glavu da je najbolji, najjaci...Mi smo zajeban narod, dusa nam je nekome komplekse nabiti, jbg,
k`o da jedva cekamo nekoga da zijani, a onda mu sve svi kolektivno krvi napijemo.
Bice to dobro, povratkom Edina, Salihovica, ubicivanjem ovih klinaca u vatru, uz maksimalnu podrsku, nadati je se
uspjehu.
:thumbup:

ma nisam je pesimista, ali mislim da nam treba jedan do dva igrača koji su jači u duelima, od kojih se drugi odbijaju....koju smo zadnju utakmicu odigrali a da nismo primili gola (protiv Luksemburga, ok), volio bih da možemo nekako sa npr nijemcima odigrati 0:0 nego čini mi se da ih pobijedimo 4:3
jutarnji

#6849 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

palermo wrote:ma nisam je pesimista, ali mislim da nam treba jedan do dva igrača koji su jači u duelima, od kojih se drugi odbijaju....koju smo zadnju utakmicu odigrali a da nismo primili gola (protiv Luksemburga, ok), volio bih da možemo nekako sa npr nijemcima odigrati 0:0 nego čini mi se da ih pobijedimo 4:3
Istina, olako primamo golove, ali nije to toliko (bar meni tako izgleda) do nekvaliteta koliko do nervoze. Pogledaj
samo ona zadnja dva gola koja smo primili. Igras super, haos, otimas se, al` k`o da u podsvijesti ima ona, majku mu
sta ako zeznem. Ja bih vise volio da uzmemo svabe 4:3 nego da bude 0:0 :lol:, mada shvatam na sta mislis.
Edit: Ovdje nam ipak malo fali Ciro sa onom svojom, najbolji smo, najjaci ste, i da posalje sve u pm. Da je nekako
Cirinu sposobnost da motivise i ovo sto sad imamo sa Safetom, onda bi se moglo malo i opustiti na tribinama.
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#6850 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by los merengues »

E sad ko je tu lud :-) :-) :-)
Susic definitivno lupa po divizij:
-posteda dzeke za 25 min u gradskom derbiju :x :x
-posteda ostalih koji su tu uvidjeli svoju priliku(Ibricic nespreman:sutradan u splitu na fotografisanju)
-sad se kola lome po Begovicu(momak jedini bio starter) za Stoke danas
http://www.stokecityfc.com/page/NewsDet ... 80,00.html
Al hajde da budemo iskreni: ova reprezentacija ne zasluzuje da se kvalifikuje sve dok ne bude reprezentovala normalnu drzavu a ne ovaj cirkus u kojem zivimo :x :x :x
kvalifikovanje na zavrsni turnir jednoj drzavi znaci priznaje za ulozeni rad i trud i vjetar u ledja za nastavak istih
kod nas bi se sve svelo na kradju novca od premije i slicnih idiotluka koji zive u nasem fudbalu
Zato safete strogocu glumi nekom drugom , reprezentaciji bojkot do daljneg :oops: :oops: :oops:
ah da medjuvremenu je hljeb poskupio
Locked