Desavanja u Hrvatskoj
-
zg2
#6826 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Gotovina - uhapšen za vrijeme HDZ-a
Gotovina - oslobođen za vrijeme SDP-a
KRAJ priče, biseru minimalnog IQ-a ... KRAJ priče
PS. rođeni Zg i moji roditelji također, sentar grada Zg, ak uopće znaš gdje je to?
PS. rođeni Zg i moji roditelji također, sentar grada Zg, ak uopće znaš gdje je to?
- Paranoid
#6827 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zagi2, ko dir´o? Sta si se uspuho k`o jemac, na pomen gotovine.. Gotovina uhapsen, osudjen, odlezo i zavrsio karijeru.
Nego, cire..koga gabri dje zivis?
-
jiji
#6828 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sentar? Ha,ha balavac nisi ti Zagreb vidio osim na slici. Ovo što si napisao o Gotovini je još jedan dokaz da nisi iz Hrvatske.zg2 wrote:Gotovina - uhapšen za vrijeme HDZ-a
Niti je HDZ utjecao na to da Gotovina bude uhapšen,niti je SDP zaslužan šta je oslobođen.
Lijepo ti je čovjek ispod objasnio kako koja stranka diše u Hrvatskoj,a ti i dalje pokazuj svoju glupost , balavost i neznanje.
-
zg2
#6829 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@ Paranoid,
ne odnosi se na tebe ...
ne odnosi se na tebe ...
-
kakavdanakneiskustvu
- Renta
#6831 Re: Odg: Desavanja u Hrvatskoj
Paranoid wrote:zagi2, ko dir´o? Sta si se uspuho k`o jemac, na pomen gotovine.. Gotovina uhapsen, osudjen, odlezo i zavrsio karijeru.
Vidim prate se događanja u Hrvatskoj... hahaha
Gotovina nije osuđen nego je OSLOBOĐEN optužbi a nije niti "odležao" jer se odležati može samo kaznu da je osuđen. On je nepravedno optužen i zatvoren ni kriv ni dužan ali termin "odležao" se ne koristi u njegovom slučaju.
-
jiji
#6832 Re: Odg: Desavanja u Hrvatskoj
Šta ćeš Zagrepčani,ha,haRenta wrote:Paranoid wrote:zagi2, ko dir´o? Sta si se uspuho k`o jemac, na pomen gotovine.. Gotovina uhapsen, osudjen, odlezo i zavrsio karijeru.
Vidim prate se događanja u Hrvatskoj... hahaha
Gotovina nije osuđen nego je OSLOBOĐEN optužbi a nije niti "odležao" jer se odležati može samo kaznu da je osuđen. On je nepravedno optužen i zatvoren ni kriv ni dužan ali termin "odležao" se ne koristi u njegovom slučaju.
-
zg2
#6833 Re: Desavanja u Hrvatskoj
... dakle, "tipfeler" , greška u brzom pisanju - je tvoj argument
... najljepše Hvala na komplimentima da sam "balavac" - te "argumente" i ja koristim u sitnim svađama sa svojom djecom, teenager-ima
... @primitivac će se prepoznati, ostale se NE tiče ovaj post
... najljepše Hvala na komplimentima da sam "balavac" - te "argumente" i ja koristim u sitnim svađama sa svojom djecom, teenager-ima
... @primitivac će se prepoznati, ostale se NE tiče ovaj post
- marson
#6835 Re: Desavanja u Hrvatskoj
vidim, priča se o hdz-u i sdp-u pa da kažem koju. tradicionalno se te dvije stranke smatraju klasičnom oprekom desno-lijevo, ali ta je opreka danas zastarjela i beskorisna (pa čak i banalna jer nije to sve tako crno-bijelo) jer promašuje suštinu. a po suštini te dvije stranke su vrlo slične, da ne kažem iste. da, sdp je za legalizaciju marihuane i korištenje ćirilice, hdz je protiv ili kalkulira, ali što je s onim najvažnijim: ekonomijom, odnosom prema krupnom kapitalu, bankama, radničkim pravima i sl.? e tu su razlike praktički nepostojeće i tu se vidi da obje stranke rade na liniji krupnijih vlasnika i velikih kompanija, proevropska politika i te sheme, radnička prava su mrtvo slovo na papiru (u privatnom sektoru, to treba naglasiti) dok je istodobno legija neradnika, parazita i kretena u dijelu državnih službi (sve te županije, općine, ured državne uprave, kojekakvi uredi za ovo i ono....) zaštićena ženevskom konvencijom. i tu naravno nijedna vlada ne čini ništa jer npr. todoriću ne može/ne smije ništa, a parazite iz državnih službi ne dira jer se tobože boji socijalnog bunta (plus to im je glasačka baza), a zapravo samo pokazuje nesposobnost, neodlučnost i oportunizam. goleme pare guta taj birokratski aparat koji je uglavnom samom sebi svrha; vjerujem da bosanci to dobro znaju.
druga strukturna sličnost ovih dviju stranaka je partijsko kadroviranje. to je modus operandi koji postoji oduvijek i koji će, čini mi se, postojati još dugo vremena. to je jedina "legalna" niša u polukapitalističkom sistemu kroz koji stari balkanski plemensko-socijalistički mentalitet može proći. sve ili većina toga ide po partijskoj i/ili rodbinskoj liniji. i kad padne jedna stranka, na određena mjesta stižu kadrovi ove druge. to je očito do razine tragikomičnosti.
u hrvatskoj odumire famozna srednja klasa. propadaju mala i srednja poduzeća koja su zapravo kičma naše ekonomije i našeg standarda. dijelom zbog krize dakako, ali boga mi dijelom i zbog poreza. a u vezi poreza vlada dakako ne čini ništa. to je treća strukturna sličnost hdz-a i sdp-a: ni jedna nema neku suvislu viziju razvoja, sve se uglavnom svodi na petparačke fraze i tirade koje normalnom čovjeku paraju mozak i uši svojom banalnošću i neuvjerljivošću. kriza više nije globalnih razmjera i više se ne može koristiti kao alibi! kriza (odnosno konkretno minus, recesija) trenutno zahvaća tek nekoliko zemalja, a među njima je hrvatska. nezaposlenost je ogromna, ljudi napuštaju zemlju. i baš tu se vidi koliko je hr. vlada (nebitno koja) nesposobna da značajno utječe na taj, po svemu ipak najvažniji segment političkog djelovanja. primjerice viktor orban u mađarskoj smanuje poreze, povećava potrošnju, lupa poreze stranim kompanijama itd. to je kod nas znanstvena fantastika i atomska fizika.
ipak, ima jedna razlika. hdz je naime stranka koje je od svog osnutka okupljala i okuplja, između ostalog, i uvjerljivo najgori ratni i poratni ološ iz domene politike, medija, privrede i ulice (čast časnim iznimkama). sdp tu puno bolje kotira. šteta samo što prosječan građanin hrvatske od toga nema skoro ništa osim očajničke pozicije da bira "manje zlo", tj. sdp.
sve u svemu, da parafraziram tita, narod koji ima ovakav dvopartijski sustav, treba da brine za svoju budućnost.
druga strukturna sličnost ovih dviju stranaka je partijsko kadroviranje. to je modus operandi koji postoji oduvijek i koji će, čini mi se, postojati još dugo vremena. to je jedina "legalna" niša u polukapitalističkom sistemu kroz koji stari balkanski plemensko-socijalistički mentalitet može proći. sve ili većina toga ide po partijskoj i/ili rodbinskoj liniji. i kad padne jedna stranka, na određena mjesta stižu kadrovi ove druge. to je očito do razine tragikomičnosti.
u hrvatskoj odumire famozna srednja klasa. propadaju mala i srednja poduzeća koja su zapravo kičma naše ekonomije i našeg standarda. dijelom zbog krize dakako, ali boga mi dijelom i zbog poreza. a u vezi poreza vlada dakako ne čini ništa. to je treća strukturna sličnost hdz-a i sdp-a: ni jedna nema neku suvislu viziju razvoja, sve se uglavnom svodi na petparačke fraze i tirade koje normalnom čovjeku paraju mozak i uši svojom banalnošću i neuvjerljivošću. kriza više nije globalnih razmjera i više se ne može koristiti kao alibi! kriza (odnosno konkretno minus, recesija) trenutno zahvaća tek nekoliko zemalja, a među njima je hrvatska. nezaposlenost je ogromna, ljudi napuštaju zemlju. i baš tu se vidi koliko je hr. vlada (nebitno koja) nesposobna da značajno utječe na taj, po svemu ipak najvažniji segment političkog djelovanja. primjerice viktor orban u mađarskoj smanuje poreze, povećava potrošnju, lupa poreze stranim kompanijama itd. to je kod nas znanstvena fantastika i atomska fizika.
ipak, ima jedna razlika. hdz je naime stranka koje je od svog osnutka okupljala i okuplja, između ostalog, i uvjerljivo najgori ratni i poratni ološ iz domene politike, medija, privrede i ulice (čast časnim iznimkama). sdp tu puno bolje kotira. šteta samo što prosječan građanin hrvatske od toga nema skoro ništa osim očajničke pozicije da bira "manje zlo", tj. sdp.
sve u svemu, da parafraziram tita, narod koji ima ovakav dvopartijski sustav, treba da brine za svoju budućnost.
- hrastov žižak
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6837 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja gledam HRTov dnevnik dok se ne pojavi pusićka
najava vijesti Linić podiže neke poreze ili šta već za telekomunikacije što će udariti na budžet građana
Pusićka: nije to udar na džep građana bio bi udar na džep građana neka ocjena nekog nešto ako se to ne učini
odmah gasim tv nije dobro za zdravlje
elem ova hrvatska je sve više komedija od države
gledam imaju dva miga koja štite nebo

najava vijesti Linić podiže neke poreze ili šta već za telekomunikacije što će udariti na budžet građana
Pusićka: nije to udar na džep građana bio bi udar na džep građana neka ocjena nekog nešto ako se to ne učini
gledam imaju dva miga koja štite nebo
- vivaldi
#6838 Re: Desavanja u Hrvatskoj
koji ce im klinac vise..avioni su odavno postali preskup luksuz malim zemljamaBlack swan wrote:gledam imaju dva miga koja štite nebo
- Truba
#6839 Re: Desavanja u Hrvatskoj
bolje i da to nemaju
-
Bodkin
#6840 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kao sto rece @vivaldi sta ce im vise. i taj air policing izmislili veliki da naplate bar malo to sto ulupaju u avijaciju. hrvatska u ratu bila i koliko su to puta avione koristili za odbranuili napadBlack swan wrote:ja gledam HRTov dnevnik dok se ne pojavi pusićka
gledam imaju dva miga koja štite nebo![]()
![]()
- vivaldi
#6841 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ama kad ih vec imas onda kontas grehota bacit pa ih odrzavas dok mozes.Black swan wrote:bolje i da to nemaju
tehnologija ludacki brzo napreduje, ali je problem sto je ta vojna tehnologija nenormlano skupa.
em sto jedan avion kosta desetine miliona (a jedan ko nijedan) em sto je odrzavanje preskupo, em sto je municija ubi boze skupa
pa ta jedna "pametna bomba" je po 100 hiljada dolara (to je skuplje od haman svakog tenka u ovom dijelu evrope - skuplja pita nego tepsija). jedna bomba. pa jebemu majku ako vec imas pilota valjda je logicno da je nekad ispali na vjezbama. 10 pilota po jedna bomba, puce milion, a nista.
a poslije 10 godina vec ti treba novi service pack koji se mjeri u desetinama miliona...
ma to je jednostavno preskupo
- Truba
#6842 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja sam čuo da bi mogla postati novi generalni sekretar UNa
nadam se da sam to sanjao

nadam se da sam to sanjao
- djonko brajs
#6843 Re: Desavanja u Hrvatskoj
economist kaze da je hrvatska ekonomija među 10 najgorih u svijetu u 2014 godini... buahahahaha, uvijek sam ovdje objasnjavao da je naizgled bolje ekomosko stanje u hr u odnosu na bih samo privid. budale se zaduzile za infrastrukturu i misle da su uhvatili marxa za jaja.
- Truba
#6844 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja sam sve razočaraniji u tu zemlju
mi vamo barem znamo ko smo i gdje smo
ne furamo se mnogo 
mi vamo barem znamo ko smo i gdje smo
- marson
#6845 Re: Desavanja u Hrvatskoj
postavlja se pitanje: ako se zna što se treba činiti, ma koliko to bilo bolno i rezultati dolazili sporo, zašto se to ne počne činiti? koga ili čega se naše vlade boje? struka tupi stalno jedno te isto, ali ju nitko ne doživljava.
- Truba
#6846 Re: Desavanja u Hrvatskoj
što treba činiti
došao nam nekad davno čobanković u posjetu na neki sastanak
ja mislim sa 12 činovnika... dobre trebe i naki pederi...
a ko je ono on bio? ministar poljoprivrede...
zar se odgovor ne nameće sam
za početak
smanjiti listu kurava i pedera koji sisaju sisu
i zapravo početi raditi
došao nam nekad davno čobanković u posjetu na neki sastanak
ja mislim sa 12 činovnika... dobre trebe i naki pederi...
a ko je ono on bio? ministar poljoprivrede...
zar se odgovor ne nameće sam
za početak
smanjiti listu kurava i pedera koji sisaju sisu
i zapravo početi raditi
- no_mani=no_fjučr
#6847 Re: Desavanja u Hrvatskoj
... i opet se treba gusta magla spustiti! Na boku i aDu, a na¨piranski pirane! Treba se ufurat!Black swan wrote:ja sam sve razočaraniji u tu zemlju
mi vamo barem znamo ko smo i gdje smone furamo se mnogo
- djonko brajs
#6848 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne zna se. u okviru kapitalizma - ne zna se. sve sto im pada na pamet je rezanje troskova i ubrizgavanje novca u bankarski sistem. ali to ocito ne radi niti ce raditi i svijet neminovno propada ukoliko se ne nađe nacin da se preuzme kontrola nad globalnim finansijskim sistemom koji nece biti u rukama neke imperijalne sile i njihove valute.marson wrote:postavlja se pitanje: ako se zna što se treba činiti, ma koliko to bilo bolno i rezultati dolazili sporo, zašto se to ne počne činiti? koga ili čega se naše vlade boje? struka tupi stalno jedno te isto, ali ju nitko ne doživljava.
-
Bodkin
#6849 Re: Desavanja u Hrvatskoj
djonko brajs wrote:ne zna se. u okviru kapitalizma - ne zna se. sve sto im pada na pamet je rezanje troskova i ubrizgavanje novca u bankarski sistem. ali to ocito ne radi niti ce raditi i svijet neminovno propada ukoliko se ne nađe nacin da se preuzme kontrola nad globalnim finansijskim sistemom koji nece biti u rukama neke imperijalne sile i njihove valute.marson wrote:postavlja se pitanje: ako se zna što se treba činiti, ma koliko to bilo bolno i rezultati dolazili sporo, zašto se to ne počne činiti? koga ili čega se naše vlade boje? struka tupi stalno jedno te isto, ali ju nitko ne doživljava.
- djonko brajs
#6850 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kakve zavjere? pokazi drzavu na svijetu koja se izvukla iz krize konkretnim mjerama. nema veze hrvatska vlast nego vlast bilo koje zemlje svijeta.Bodkin wrote:djonko brajs wrote: ne zna se. u okviru kapitalizma - ne zna se. sve sto im pada na pamet je rezanje troskova i ubrizgavanje novca u bankarski sistem. ali to ocito ne radi niti ce raditi i svijet neminovno propada ukoliko se ne nađe nacin da se preuzme kontrola nad globalnim finansijskim sistemom koji nece biti u rukama neke imperijalne sile i njihove valute.joj teorija zavjere. zna se naravno samo se zbog nepopularnih poteza gubi fotelja, a hrvatski politicari kao i ostali balkanski to ne bi pa makar im ruku odsjekli
te price kako treba otpustiti visak administracije, smanjiti plate u javnom sektoru i stimulisati realni sektor, smanjiti subvencije, zategnuti kaise, preusmjeriti sredstva u kapitalne projekte, skresati fiskalno opterecenje za investitore itd. itd, itd. je - ubleha i prica za blago retaerdirane i u najboljem slucaju samo trenutna mjera koja odgađa ali ne sprijecava propast.
kad cujes da neko predlaze ove mjere to znaci da ne konta kako svjetska ekonomija funkcionise jer kljuc problema je u kapitalistickom sistemu a ne u tome sto korumpirane elite finansiraju subvencijama svoj ostanak na vlasti ili sto su se lijeni zaduzili da od kredita banaka jasu na drzavnoj sisi, plati i penziji.