Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kokuz_sa

#6826 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Baltazar_khan wrote:Mene najviše interesuje šta je sa onim Juninhom? Lik nije utakmicu sastavio kako treba. Pa ako nije kvalitet, što su mu onda dali ugovor?

ma lik ako nije kvalitet ne bi mu treneri Milana dali da prismrdi na probu kod njih..
koliko citam po forumima lik jako dobar na treninzima,zna s loptom kornere kazu izvodi kao da rukom dodaje loptu igracima..
prvo bila frka nije spreman..pa evo proslo 3 mjeseca kako je dosao da je dzuturum spremio bi se..onda cekali se papiri(mogli su nove iskucat do sada) i eto dosli papiri
pa onda mirza izjavio(negdje sam procitao) da posto je iz brazila mora proc neki specijalni ljekarski pregled(valjda ga je prosao,mada specijalni pregled podrazumjeva tropske bolesti jer je iz juzne amerike)
i izmedju svega toga momak je odigrao 45min u kupu i ostatak utakmica ga ni na klupi nije bilo

ne bi me cudilo da zatrazi raskid ugovora jer ne igra
ganjeta

#6827 Re: FK Sarajevo

Post by ganjeta »

Baltazar_khan wrote:Mene najviše interesuje šta je sa onim Juninhom? Lik nije utakmicu sastavio kako treba. Pa ako nije kvalitet, što su mu onda dali ugovor?
Vi pokupili studenta i ocekujete da lik briljira :thumbup:
theprodigy

#6828 Re: FK Sarajevo

Post by theprodigy »

pa haj nadjite bilo kojeg jos kvalitetnog napadaca da ga mozemo dovesti, al besplatno..halo ba..rale je klasa napadaca, samo se sjetite njegovih golova, sigurno je bolji i od jahovica i avdica zajedno..toliko od mene..
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6829 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Evo ga Rascic izrazio zelju za povratkom na kosevo :D :thumbup:
north

#6830 Re: FK Sarajevo

Post by north »

don_emir wrote:Evo ga Rascic izrazio zelju za povratkom na kosevo :D :thumbup:
Samo se nadati da sa eventualnim njegovim povratkom, uprava neće zaključiti sa dovođenjem ostalih pojačanja + još jedan napadač....

Da ne bude ono.... došao Raščić i to bi bilo to......
nanda_

#6831 Re: FK Sarajevo

Post by nanda_ »

Vezano za Juninha i meni nije jasno sta je , u najmanju ruku cudno odigrao 45 minutau kupu i poslije toga nigdje ga nema vrlo neozbiljnoi od MV i brate ako ste ga doveli treba covjeku dati priliku pred malo vecem auditoriju (mislim na prvenstvene utakmice)pa da procijenimo ovako nidje veze :-)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6832 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

A mi smo šta? Mislim, koja je naša funkcija u Sarajevu, pa da mi procjenjujemo igrača?
kokuz_sa

#6833 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

1946 wrote:A mi smo šta? Mislim, koja je naša funkcija u Sarajevu, pa da mi procjenjujemo igrača?
pa bio bi red bar da 1 se vidi igrac u tekmi koji ima ugovor s klubom..pogotovo ako je igrac "egzoticnog" tipa(juznoamerikanac)koji privlaci raju da vide imal ista od poteza iz tih krajeva..

bar 1 da ga stavi u tekmu da se vidi kako igra da mu se da aplauz pa da kazu bio vidio i sad oko njeg gotova prica..
a ne 3-4mjeseca imamo brazilca koji je puko slovo na papiru
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6834 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Što bi igrao ako nije spreman? Ono što sam ja vidio u prvom poluvremenu protiv Sloge je da je baš nespreman i da su ga na kraju prvog zamalo na onom autiću u svlačionicu odveli. Slažem se da bi neko iz stručnog štaba trebao reći šta je s njim, da mi ne nagađamo ovako.
north

#6835 Re: FK Sarajevo

Post by north »

1946 wrote:Što bi igrao ako nije spreman? Ono što sam ja vidio u prvom poluvremenu protiv Sloge je da je baš nespreman i da su ga na kraju prvog zamalo na onom autiću u svlačionicu odveli. Slažem se da bi neko iz stručnog štaba trebao reći šta je s njim, da mi ne nagađamo ovako.
Pa po tome bi najmanje pola ekipe trebalo odstraniti nakon igre protiv Borca, Sloge i dobrim dijelom utkamice protiv Olimpika. Ok bio katastrofa prvo poluvrijeme koje je odigrao,nespreman, sve 5, ali to je čovjeku prvi put da igra u ovim našim uslovima, pauzirao vjerovatno duže vrijeme. Valjda je trebalo u ovih zadnjih par utakmica davati po 10-15 minuta prilike, i onda kad svi to fino vidimo i snimimo, reći zajebali smo se što smo potpisali sa njim i zahvaliti mu se. Dobar primjer za to je ono malo maksumče koji je dobio dosta prilike i svo smo fino vidjeli da u ovom trenutku nije ni za prvih 16......

Ovakosve u najmanju ruku izgleda malo čudnovato i sumnjivo....
Obuca9

#6836 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Image
tcz

#6837 Re: FK Sarajevo

Post by tcz »

Sretan rodzendan!

Evo INTERVJU
http://fcsarajevo.ba/intervju.php
meme pitar

#6838 Re: FK Sarajevo

Post by meme pitar »

north wrote:
1946 wrote:Što bi igrao ako nije spreman? Ono što sam ja vidio u prvom poluvremenu protiv Sloge je da je baš nespreman i da su ga na kraju prvog zamalo na onom autiću u svlačionicu odveli. Slažem se da bi neko iz stručnog štaba trebao reći šta je s njim, da mi ne nagađamo ovako.
Pa po tome bi najmanje pola ekipe trebalo odstraniti nakon igre protiv Borca, Sloge i dobrim dijelom utkamice protiv Olimpika. Ok bio katastrofa prvo poluvrijeme koje je odigrao,nespreman, sve 5, ali to je čovjeku prvi put da igra u ovim našim uslovima, pauzirao vjerovatno duže vrijeme. Valjda je trebalo u ovih zadnjih par utakmica davati po 10-15 minuta prilike, i onda kad svi to fino vidimo i snimimo, reći zajebali smo se što smo potpisali sa njim i zahvaliti mu se. Dobar primjer za to je ono malo maksumče koji je dobio dosta prilike i svo smo fino vidjeli da u ovom trenutku nije ni za prvih 16......

Ovakosve u najmanju ruku izgleda malo čudnovato i sumnjivo....
North slažem se sa tobom.Po onom što sam vidio na treninzima Juninho je vrstan poznavalac fudbalske tehnike, ibar bi trebao biti na klupi pogotovo ako se zna da je Hamo Džakmić bio povrijeđen, Hamzagić takođe, Kojašević pod inekcijama, a Ihtijarević ima manje snage od mene. Jedino što nevolim jeste petljati se treneru u posao.
Sve si u pravu i još bih upitao za Plisku, Čomora i.t.d ali Mirza je trener i ja bih još uvjek poštovao to što on radi.
Ukoliko Zijad Blekić i Bordo prijatelji zaključe da nismo zadovoljni rezultatima eeeeeeeeeeeee onda daj novog trenera koji će postaviti igru i izabrati igrače koji će to obezbjediti.
Znači trener je taj koji postavlja igru i nemože reći ovaj nije zadovoljio i zato smo izgubili.
Gospodine treneru ti si taj koji odlučuje ko igra i ako ekipa izgubi jedini krivac si TI i ako uprava Sarajeva nije zadovoljna rezultatima (Borac trehno Sarajeva na koševu, Slavija pobjedila, Olimpik zamalo da pobjedi, mi guzovače prošli Čelika- jedva u kupu) a obezbjedila je preduslove za igru onda izvoli odstupi i treniraj SAŠK napredak dok ne naučiš, a na klupu postaviti čovjeka koji će donijeti ono što treba Sarajevu a to je KUP I PRVENSTVO BIH za početak.
nanda_

#6839 Re: FK Sarajevo

Post by nanda_ »

1946 wrote:A mi smo šta? Mislim, koja je naša funkcija u Sarajevu, pa da mi procjenjujemo igrača?
A cekaj za koga igraju igraci za Blekica, za MV, za zelene stolice ili valjda za nas ,navijace ,gledatelje ,naravno nisam mislio sad mi sa tribina pravimo sastav ekipe i odlucujemo ko ce igrat a ko nece al sam mislio da u utakmici kupa gdje nije bilo puno raje a i ono sto je bilo su komentari tipa nije nesto posebno al prosjek kao i ostali igraci,ako nije spreman za svih 90 minuta pa valjda moze 30 min il 20 il 15 min u utakmicama protiv borca,rudara,olimpica i sad ova zadnja u kupu,mislim nije mi jasno prvo je bila fizicka sprema pa sad papiri pa neka aklimatizacija(kako onda neki brazilci igraju u ruskoj ligi :D )itd. jednostavno za igraca koji je potpisao ugovor i predstavljan kao pojacanje jednostavni nesto se cudno desava e sad sta je jel do MV il neki drugi problem to neznam al bi volio da vidim sta taj brazilac zna i jos komentari ljudi koji su ga mogli vidjet na treninzima kazu da nije los samo ta fizicka sprema treba da popravi a evo mjesec -dva vec je proslo pa zar nije dosad je popravio :?:
ultra@rajvosa

#6840 Re: FK Sarajevo

Post by ultra@rajvosa »

hz__semir wrote:Image
Sretan rodjendan Hadzija majstore :!:
tacna

#6841 Re: FK Sarajevo

Post by tacna »

LEGENDO.
svakako_lud

#6842 Re: FK Sarajevo

Post by svakako_lud »

Prođe i ova tužna godina....
RIP Vedrane
Image
Logovan

#6843 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

svakako_lud wrote: Image
:( :( :( :( godina dana

4. oktobar 2009. godine. Bio je dan kao i svaki drugi. Sunce je izvulko vani sve što hoda. Ona teta što prodaje novine ispred Tržnice bila je na svom mjestu. Miljacka je tekla, studenti ispijali kafe po "Štrosi" i ponosno stavljali index na sto..Kako to vec biva........Vječni dječaci sa bordo šalovima krenuli su put Širokog Brijega. Jedan od njih se nikad nije vratio. Vedran Puljic !!! Nek mu je pokoj duši !!
ultima_palabra

#6844 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Pokoj mu duši :(
Sramota u kakvoj državi živimo...
saso mange

#6845 Re: FK Sarajevo

Post by saso mange »

Ja cu mozda da ispadnem levat sada ali ovo je nesto sto moram reci, samim time sto sam se ja nasao uvrijedjenim, a mislim da sam dovoljno star i zreo da mogu da pricam o ovakvim stvarima.
Jedan dobar prijatelj mi je ovo, onako usput, pokazao, vidio sam da je i on bio uvrijedjen ali nije htio komentarisati!

Igor Puljic, brat pokojnog Vedrana je okacio na face-u status:

"Odjednom svi stavljaju Vedranove slike na profile.Pa jadovi,sto radite to kad cete je poslije 04.10. svi opet promijeniti !?!?!?"

Iskreno, mislim da je ovo uvreda za svakog navijaca FK Sarajevo. Ja znam da je mladic izgubio brata, znam da tu bol i patnju ne mogu ni zamisliti ali nema razloga ni opravdanja da pljuje jedinu grupu ljudi, jedine osobe u citavoj drzavi koje mu daju podrsku. Stavljanje Vedranove slike nece ubrzati istragu, nece na sud dovesti krivca, nece vratiti Vedrana niti ce olaksati bol njegovim najblizima, ali ce pokazati koliko je ljudi uz njegovu porodicu, pokazace podrsku, pokazace volju navijaca za istinom. Nisu svi mogli otici u Siroki, nije niko znao da ce onako biti, nisu svi mogli otici Igoru kuci ili mu se javiti, sto zbog svog privatnog zivota, sto zbog misljenja da to nije uredu jer ga ne znaju. Nisu svi poznavali Vedrana ali je cinjenica da je svima bio brat s tribine, pravi navijaci znaju sta to znaci, cinjenica da je tada mogao bilo koji navijac da bude na Vedranovom mjestu. Ja ne znam drugacije kako dati podrsku osim sto sam mu citavu godinu isao na grob kada sam mogao, sto sam se raspitivao dokle je istraga dosla, sto sam stajao s ostalim momcima i djevojkama na protestu. Mozda ima idiota koji dodju da posjete grob pokojnog Vedrana ili stave tu sliku da bi ih drugi cijenili ali 100% sam uvjeren da je tih jako jako jako malo, nije uredu pljunuti u lice svakog ko daje podrsku koliku moze i kako moze.

Igore, znam da patis, svi to znamo ali neke stvari jednostavno nije u redu da radis ;-)

EDIT: ako cemo iskreno, ovi sto ti govore "Svaka cast" su te pizde koji ne smiju reci da su pogrijesili jer isti isto rade
Nadam se da ce Igor nekako vidjeti ovaj post, ja nemam namjeru da mu se licno javljam jer ne zelim biti pogresno shvacen i omrazen jer to mi nije cilj.
Obuca9

#6846 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Ne mogu reci da ga osuđujem, jer nije mala stvar izgubiti tri bliske osobe u samo godinu dana i ostati praktično sam.
Ne mogu reći ni da ga razumijem, jer ga razumjeti može samo neko ko je bio u sličnoj situaciji, samo on zna kako mu je.

Ali ga shvatam i ne krivim ga sekunde. Momku je sigurno teško. Nije mala stvar izgubiti brata i godinu dana ne znati ni ko ga je ubio, a kamoli vidjeti tog zlikovca i krvnika iza rešetaka. Njemu je danas sigurno najteže i najviše mu je stalo do prave podrške, do prave pomoći da se napokon taj kriminalac izvede pred Državu i da mu se sudi.
saso mange

#6847 Re: FK Sarajevo

Post by saso mange »

Ne osudjujem niti ga krivim, samo mislim da je pogrijesio (kao i dosta drugih ljudi siguran sam) i smatram da je ispravno ukazati mu na to.
c0d14c

#6848 Re: FK Sarajevo

Post by c0d14c »

saso mange wrote:Ne osudjujem niti ga krivim, samo mislim da je pogrijesio (kao i dosta drugih ljudi siguran sam) i smatram da je ispravno ukazati mu na to.
Ti bi jedino mogao biti ljut na Igora da si ga obilazio stalno i pomagao mu, a on te poslao u pm. Al´ pošto nisi, već je tvoj maximum (kao i ostalih) stavljanje slike na facebook ili pisanje parole ti mu nemaš šta zamjeriti.
saso mange

#6849 Re: FK Sarajevo

Post by saso mange »

c0d14c wrote:
saso mange wrote:Ne osudjujem niti ga krivim, samo mislim da je pogrijesio (kao i dosta drugih ljudi siguran sam) i smatram da je ispravno ukazati mu na to.
Ti bi jedino mogao biti ljut na Igora da si ga obilazio stalno i pomagao mu, a on te poslao u pm. Al´ pošto nisi, već je tvoj maximum (kao i ostalih) stavljanje slike na facebook ili pisanje parole ti mu nemaš šta zamjeriti.
Nismo se razumjeli, nisam niti imam namjeru ljutiti se na momka, nije stvar samo u ljudima kojima je stalo do Igora nego i do onih kojima je stalo do Vedrana
Ja sam napisao gore sta sam radio, to jeste moj maksimum i to nije za raspravu, druga stvar, po tvom "gamerskom" nicku kontam da si dijete i nemam namjeru da te ubjedjujem u drugo, a imam osjecaj i da si Igorov haver tako da je to nemoguca misija.
Bio sam na Vedranovom grobu vise puta, i vise puta sam vidio druge hordase sa suzama, to se i danas dobro moglo vidjeti.
Ako mislis da je neko dosao da place da bi ga drugi zavolili varas se

Sretno
todd_smith

#6850 Re: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

ono sto je lik napisao na statusu je istina, a ionako svi ovi koji se zale/bune u vezi njegove izjave, zasto se oni uopste i javljaju??

Lik ce do kraja zivota trpiti tu bol, dok mi sa vremena na vrijeme pomislimo na dogadjaj u Sirokom...

Da..mozes staviti sliku "istina za Vedrana" kao sliku na profil, mozes napisati nesto slicno kao status, CAK i kada nije godisnjica, ali vecina nas nema nesto kao smrt brata na ramenima, nesto sa cime se moramo suociti iz dana u dan.
Locked