English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ovajonaj

#6826 Re: English Premier League

Post by ovajonaj »

bilo bi dobro da do utakmice city i united ostane ovakva bodovna razlika...tu bi onda bilo svasta..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6827 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

STA IMA DZEMILE ? :oops:
Edinho2011

#6828 Re: English Premier League

Post by Edinho2011 »

ultima_palabra wrote:United će dobiti po guzici na Etihadu, to je zicer :D Moraće kiksati na bar 2 druge utakmice.

City će vjerovatno dobiti sve utakmice kući, znači imaće prostora za jedno 3 kiksa u gostima. To im je dovoljno :)
Sta je bilo kad si se probudio !? :lol:
ultima_palabra

#6829 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Edinho2011 wrote:
ultima_palabra wrote:United će dobiti po guzici na Etihadu, to je zicer :D Moraće kiksati na bar 2 druge utakmice.

City će vjerovatno dobiti sve utakmice kući, znači imaće prostora za jedno 3 kiksa u gostima. To im je dovoljno :)
Sta je bilo kad si se probudio !? :lol:
Pa kad svi već proglašavaju prvake, što se i ja ne bih uključio :D S tim da je moj post jedini sadržavao više od jedne rečenice.
quasar

#6830 Re: English Premier League

Post by quasar »

Ako Siti bude prvak, kako cu s merakom meziti pola godine ove ljubitelje jedinstva, citirajuci im postove sa ove i drugih tema.
Ako ne bude, sta me gabri, ode Mancini arivedREci, Fergi dokazuje da je Tito, a prebacim na ignore ove sto ce da se furaju da je to "njihov" tim.
Nista smjesnije nisam vidio.
palermo

#6831 Re: English Premier League

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Pa kad svi već proglašavaju prvake, što se i ja ne bih uključio :D S tim da je moj post jedini sadržavao više od jedne rečenice.

Što jes jes :D , al stvarno ima zajeban raspored City, te Arsenal, te Newcastle, te Swanse, kući Chelzi....,,,stvarno će im trebati puna koncetracija...i nisam baš uvjeren da su sposobni za to....al vidjet ćemo
ultima_palabra

#6832 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote: Pa kad svi već proglašavaju prvake, što se i ja ne bih uključio :D S tim da je moj post jedini sadržavao više od jedne rečenice.

Što jes jes :D , al stvarno ima zajeban raspored City, te Arsenal, te Newcastle, te Swanse, kući Chelzi....,,,stvarno će im trebati puna koncetracija...i nisam baš uvjeren da su sposobni za to....al vidjet ćemo
Chelsea je u teškoj situaciji, vidjećemo kako će reagovati na smjenu trenera. Newcastle je u padu, Swansea teško može onako fizički jakom Cityju nametnuti svoj tiki-taka... s Arsenalom će im biti nezgodno, ali oni imaju stopere koji mogu uštopati RVP-a ako on nema potporu od ostatka tima.

S druge strane, United više problema ima sa slabijim ekipama jer nemaju dovoljno dobar vezni red da kontrolišu utakmicu... pogledaj recimo Fulham kako sad igra, prava kora od banane i to na Old Traffordu :)
palamuda

#6833 Re: English Premier League

Post by palamuda »

Građani će vrlo teško proći Čelzi kući i Stouk, Arsenal, Njukasl na strani neokrznut, ostalo će glat dobit.

ManU do kraja ima jedino gostovanje kod Građana gdje bi mogli izgubit bodove, mislim da će narednih šest kola zabilježit isto toliko pobjeda (kući WBA, QPR, Fulham i na strani Blekburn,Wolvesi i Wigan ), a taj niz pobjeda se vrlo lako može protegnut sve do utakmice sa Građanima jer nakon ovih šest utakmica igraju kući dvije zaredom i to protiv Vile i Evertona.

City ima težak zadatak i više igrača, ManU kao i uvijek ima Škota.
Ni jedni ni drugi ne izgledaju impresivno, mislim da će se do kraja marta znati dosta toga, jer City i sa Čelzijem i Stoukom igra u martu.
quasar

#6834 Re: English Premier League

Post by quasar »

Siti moze prosuti i 5 bodova vise od jedinstva pa da opet prvenstvo odlucuju na Etihadu. Ne vejrujem da ce toliko kiksati, kao sto ne vjerujem da ce jedinstvo u zadnjim kolima sve dobiti, jer obicno tad ima najvise kikseva. Doduse ove godine ih ne opterecuje LP pa mozda odigraju finish bolje. Medjutim, to bi znacilo vise od 90 bodova na kraju sto nije tako cest slucaj u EPL.
Konkretno United je samo tri puta dohvatio tu cifru otkako se igra ovaj format, dva puta Chelsea i jednom Arsenal. Koliko mogu da vidim rekord drzi Chelsea sa 95 bodova kad je za cak 12 pobjegao pratiocu Arsenalu.
Nikad dvije ekipe nisu bile sa toliko bodova.
Madrid

#6835 Re: English Premier League

Post by Madrid »

Ma ne vjerujem da Chelsea i Arsenal mogu sta ovakvi, mislim da ce City u te dvije utakmice osvojiti najmanje 4 boda...
Newcastle je isto opao u zadnje vrijeme, vjerovatno im je jasno sada da ce tesko u LP, a poslije Citya ce im biti jos jasnije...
Ma koliko mrzim neke stvari oko Citya, ipak su zasluzili titulu u Engleskoj kad sve saberes (ne racunam tu pare, šeikove i slicne stvari, vec samo fudbal), United se u dosta utakmica provukao i prije ce njih napustiti sreca, vec sto ce City kiksat, a za mne bi poraz od onakvih Londonaca bio kiks...
palermo

#6836 Re: English Premier League

Post by palermo »

quasar wrote:Siti moze prosuti i 5 bodova vise od jedinstva pa da opet prvenstvo odlucuju na Etihadu. Ne vejrujem da ce toliko kiksati, kao sto ne vjerujem da ce jedinstvo u zadnjim kolima sve dobiti, jer obicno tad ima najvise kikseva. Doduse ove godine ih ne opterecuje LP pa mozda odigraju finish bolje. Medjutim, to bi znacilo vise od 90 bodova na kraju sto nije tako cest slucaj u EPL.
Konkretno United je samo tri puta dohvatio tu cifru otkako se igra ovaj format, dva puta Chelsea i jednom Arsenal. Koliko mogu da vidim rekord drzi Chelsea sa 95 bodova kad je za cak 12 pobjegao pratiocu Arsenalu.
Kako si ti ovo izračuna, ako sada samo dva boda više ima City. Mislim čak i da gol razlika nije toliko u koristi Citija da je United igrajući sa Wiganom, Blackburnom i ovom sićom ne bi mogao dostići.
palamuda

#6837 Re: English Premier League

Post by palamuda »

Navijam za City, ali ipak mislim da je United u blagoj prednosti sa ovakvim rasporedom i zaostatkom od dva boda.
Korisnicko ime

#6838 Re: English Premier League

Post by Korisnicko ime »

palermo wrote:
quasar wrote:Siti moze prosuti i 5 bodova vise od jedinstva pa da opet prvenstvo odlucuju na Etihadu. Ne vejrujem da ce toliko kiksati, kao sto ne vjerujem da ce jedinstvo u zadnjim kolima sve dobiti, jer obicno tad ima najvise kikseva. Doduse ove godine ih ne opterecuje LP pa mozda odigraju finish bolje. Medjutim, to bi znacilo vise od 90 bodova na kraju sto nije tako cest slucaj u EPL.
Kako si ti ovo izračuna, ako sada samo dva boda više ima City. Mislim čak i da gol razlika nije toliko u koristi Citija da je United igrajući sa Wiganom, Blackburnom i ovom sićom ne bi mogao dostići.
Pa valjda ako prospe pet bodova, 2 od tih pet ima "u zalihi" trenutno, a 3 bi "namirili" tom pobjedom protiv Jedinstva...
quasar

#6839 Re: English Premier League

Post by quasar »

palermo wrote:
+11 razlike trebaju stici u scenariju po kojem bi i siti pobjedio samo jednu utakmicu manje od jedinstva. Znaci svaku narednu tekmu moraju pobjediti svog protivnika sa najmanje jednim golom razlike vise od Sitija da bi do kraja bili egal.
Kazem opet, da ce ovo biti vrlo specifican finish jer prvi put je moguce da dvije ekipe skupe preko 90 bodova.
Lani je 80 bilo dovoljno za prvo mjesto.
Uzecemo u obzir i da mMancini zeli prekucati i 100 golova u prvenstvu, sto nije nemoguce gledajuci da im treba jos 31 gol za 11 utakmica.
Edinho2011

#6840 Re: English Premier League

Post by Edinho2011 »

Zasto ste uvjereni da ce City pobijediti Uniteda na Etihadu ???
Pa tu ce bas City kiksati i to ce biti presudno !
quasar

#6841 Re: English Premier League

Post by quasar »

Edinho2011 wrote:Zasto ste uvjereni da ce City pobijediti Uniteda na Etihadu ???
Pa tu ce bas City kiksati i to ce biti presudno !
Isto kao sto si ti uvjeren da ce jedinstvo pobjediti, a jedva su sa igracem vise sacuvali prednost od 3 gola.
Ne kazemo da ce Siti pobijediti nego da ce odlucivati ta utakmica.
Ne kazem da nije moguce, ali vjerovatnoca je ipak na strani Sitija. Mozda na kraju taj susret i ne bude bitan, jer se moze desiti da jedna od dvije ekipe do tad izgubi prikljucak.
missko

#6842 Re: English Premier League

Post by missko »

O tituli bi trebali tek zadnja 2 kola, jer se kod Engleza niikad rano i ne odluci trka.
Imam osjecaj da United ove zadnje tekme igra sa pola snage i zalaganja a da je City 100 % u svakoj tekmi. Mislim da bi Mancini bio nevidjeni peh kad ne bi osvojio nikad slabiji EPL sa ovakvom ekipom, prakticno City i nema konkurencije i jedino bi mogli zeznut stvar ako trener svojim glupostima sta zabrlja. Jedno je sigurno kako god da zavrsi prvenstvo Engleska liga nije nikad imala dosadnijeg prvaka koji igra negledljiv fudbal i koji na evropskom planu nije medju prvih 10 ekipa pa bio to United ili City, iskreno mi je zao sto Totenhem nema sansi za prvaka. Drago mi je sto je AVB otpusten jer jos neki portugalac ili talijan u EPL bi ubili ligu koja je vec dobro poljuljana.
Riddle

#6843 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Taj derbi se iz ove perspektive namece kao odlucujuca utakmica, bukvalno finale, i mislim da bi svi neutralci jako voljeli da se to desi. Sky pogotovo. Ali nesto mi govori da to nece biti bas tako bitna utakmica. Jedan od prva dva tima ce da zapne prije (vjerovatno City) i derbi nece biti presudan u smislu da neki tim pobjedom preuzima vrh i slicno. Uostalom, ja predviđam remi u toj utakmici. 0:0 ili 1:1 najvjerovatnije.
Riddle

#6844 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Tottenham nikad nije ni imao sanse da bude prvak. Dobar prvi tim, ali losa i kratka klupa. Ne mozes cijelu sezonu igrati s istim timom. Jednom se to sve naplati. Ovo sam ovdje pisao prije nekoliko mjeseci kad su neki forumasi poceli lupati da Tottenaham ima sansi za titulu. I onda sam predvidio da ce njihov pad poceti u martu ili aprilu.
quasar

#6845 Re: English Premier League

Post by quasar »

Riddle wrote:Tottenham nikad nije ni imao sanse da bude prvak. Dobar prvi tim, ali losa i kratka klupa. Ne mozes cijelu sezonu igrati s istim timom. Jednom se to sve naplati. Ovo sam ovdje pisao prije nekoliko mjeseci kad su neki forumasi poceli lupati da Tottenaham ima sansi za titulu. I onda sam predvidio da ce njihov pad poceti u martu ili aprilu.
Da. Zadnje dvije utakmice su odigrali ispod nivoa svojih igara u sezoni. U stvari podsjecali sau na prve dvije utakmice protiv dva Manchestera. Razbijena vojska.
Mada mi se cini da su i ove dvije i te prve dvije, najvece Harijevo nedjelo.
missko

#6846 Re: English Premier League

Post by missko »

Riddle wrote:Taj derbi se iz ove perspektive namece kao odlucujuca utakmica, bukvalno finale, i mislim da bi svi neutralci jako voljeli da se to desi. Sky pogotovo. Ali nesto mi govori da to nece biti bas tako bitna utakmica. Jedan od prva dva tima ce da zapne prije (vjerovatno City) i derbi nece biti presudan u smislu da neki tim pobjedom preuzima vrh i slicno. Uostalom, ja predviđam remi u toj utakmici. 0:0 ili 1:1 najvjerovatnije.
Ja vjerujem da SAF tu tekmu vidi kao odlucujucu a Roberto je oprezan i naucio je puno u tekmi super kupa kad su vodili 2-0 pa zijanili od Uniteda. Mancini se uzda u jaku odbranu a SAF u vjeru svojih igraca da ce pobijediti ali ta ubijedzenost u pobjede protiv Citya ih je kostala rezultata 1-6 kad su sa igracem manje navalili na ove kontrase talijanske. Ako ta tekma bude odlucujuca mislim da ce sudija pod pritiskom velike tekme da usere stvar kako to obicno biva.
missko

#6847 Re: English Premier League

Post by missko »

quasar wrote:
Riddle wrote:Tottenham nikad nije ni imao sanse da bude prvak. Dobar prvi tim, ali losa i kratka klupa. Ne mozes cijelu sezonu igrati s istim timom. Jednom se to sve naplati. Ovo sam ovdje pisao prije nekoliko mjeseci kad su neki forumasi poceli lupati da Tottenaham ima sansi za titulu. I onda sam predvidio da ce njihov pad poceti u martu ili aprilu.
Da. Zadnje dvije utakmice su odigrali ispod nivoa svojih igara u sezoni. U stvari podsjecali sau na prve dvije utakmice protiv dva Manchestera. Razbijena vojska.
Mada mi se cini da su i ove dvije i te prve dvije, najvece Harijevo nedjelo.
Totenhem jucer nije zijanio sto je slabo igrao nego sto je bio peh, realno bili su bolji vecinu tekme. Protiv Citya su isto nesretno zijanili iz iznudjenog penala zadnju sekundu tekme, a protiv Arsenala imali 2-0.
Riddle

#6848 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Nisu juce napravili nista ozbiljno, osim sto su imali posjed lopte i prividnu kontrolu. Cak bih rekao da je to United dozvolio. Izdrzi pritisak i udri na kontru.

Navodno je Tottenham ozbiljno zainteresovan za Robbena.
skafiskafsnjak

#6849 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

Ma ebo ti igru i napade ako ne zabijes... kakva je to ekipa?

:run:
palermo

#6850 Re: English Premier League

Post by palermo »

Korisnicko ime wrote:
palermo wrote:
Pa valjda ako prospe pet bodova, 2 od tih pet ima "u zalihi" trenutno, a 3 bi "namirili" tom pobjedom protiv Jedinstva...
Malo sam se ja preračunao,sorry, mislio sam da je 7 plus gol razlika Citija u odnosu na United. Mada, ako City počne gubiti bodove, bit će vrlo teško zaustaviti kola koja idu nizbrdo. Će vidimo
Post Reply