Mora da je i ovo izmisljotina i laz i da u miroljubivoj Srbiji nema nasilja,ma bjezi,baBHCluster wrote:
A ovako se srbi ponasaju prema Vojvodjanima
I jos se pitaju sta ce Vojvodanima autonomija, pored ovakvih komsija treba im zid jednu 10m visine i minsko polje.
Dešavanja u Srbiji
- Bosnolog
#6826 Re: Desavanja u Srbiji
- Maraschino
#6827 Re: Desavanja u Srbiji
ovo je samopovredjivanje...kakvo nasilje nad zenama... 
-
Mixa
#6828 Re: Desavanja u Srbiji
Ja sam jos pre par godina pokusao nesto da dokazem ljudima na ovom forumu medjutim izgleda da je to nemoguce...
Ekstremnih ljudi i fanatika imas svugde, nasilnika ces naci u svakoj naciji. Priroda posla mi je takva da putujem po celoj exYu i mogu ti reci da svuda i u svakom narodu imas predobrih ljudi ali imas i kretena... Od Pule do Skoplja i od Zadra do Novog Sada....sve je to isto....politicari i vera su drugaciji ali narod je isti, svako trazi da mu bude bolje i da zivi normalno...
Slika koja je pratila tekst o napadu na feministkinje nije originalna, ko zna odakle su je uzeli.....a slike koje si objavio o netrpeljivosti u Vojvodini su ektremni slucajevi koji se retko vidjaju. Od pocetka ove godine sam poslovno u Vojvodini, obisao sam je ama bas celu....svako selo i svaki zaseok.....i druzio se i sa madjarima, hrvatima, slovacima, rusinima i niko mi se nikad nije pozalio na bilo kakvo maltretiranje i ugrozavanje ili me lose tretirao zato sto sam srbin...
Vojvodina ce se ocepiti za koju godinu, i to je realno stanje. Pokusavajuci da ubrzaju proces ocepljenja propaganda cini cuda i protura svakakve vesti.
I zasto svi volite da generalizujete narod?
Ja sam rekao da nasilja u Nisu nije bilo a vi mi izbacujete nacionalisticke slike! Pa sta, ako je neko napisao u Novom Sadu da mrzi madjare onda to znaci da je ceo srpski narod nasilan i da su ovu feministkinju i Nisu prebili od batina?! Sad ce se verovatno naci neko ko ce mi nabiti na nos ceo rat u Bosni i bombardovati me slikama sa ratista.... Ja nisam ucestvovao u tom ratu, bio sam mali i nisu me nista pitali.....i ne ocekujte od mene da pravdam neke greske iz proslosti samo zato sto sam srbin...
Ekstremnih ljudi i fanatika imas svugde, nasilnika ces naci u svakoj naciji. Priroda posla mi je takva da putujem po celoj exYu i mogu ti reci da svuda i u svakom narodu imas predobrih ljudi ali imas i kretena... Od Pule do Skoplja i od Zadra do Novog Sada....sve je to isto....politicari i vera su drugaciji ali narod je isti, svako trazi da mu bude bolje i da zivi normalno...
Slika koja je pratila tekst o napadu na feministkinje nije originalna, ko zna odakle su je uzeli.....a slike koje si objavio o netrpeljivosti u Vojvodini su ektremni slucajevi koji se retko vidjaju. Od pocetka ove godine sam poslovno u Vojvodini, obisao sam je ama bas celu....svako selo i svaki zaseok.....i druzio se i sa madjarima, hrvatima, slovacima, rusinima i niko mi se nikad nije pozalio na bilo kakvo maltretiranje i ugrozavanje ili me lose tretirao zato sto sam srbin...
Vojvodina ce se ocepiti za koju godinu, i to je realno stanje. Pokusavajuci da ubrzaju proces ocepljenja propaganda cini cuda i protura svakakve vesti.
I zasto svi volite da generalizujete narod?
Ja sam rekao da nasilja u Nisu nije bilo a vi mi izbacujete nacionalisticke slike! Pa sta, ako je neko napisao u Novom Sadu da mrzi madjare onda to znaci da je ceo srpski narod nasilan i da su ovu feministkinju i Nisu prebili od batina?! Sad ce se verovatno naci neko ko ce mi nabiti na nos ceo rat u Bosni i bombardovati me slikama sa ratista.... Ja nisam ucestvovao u tom ratu, bio sam mali i nisu me nista pitali.....i ne ocekujte od mene da pravdam neke greske iz proslosti samo zato sto sam srbin...
-
stepdance
#6829 Re: Desavanja u Srbiji
Ne bih imao ništa drugo i pametnije da dodam osim onoga što je rekao Mixa... Kroz njegova 2 posta obuhvaćeno je gotovo sve šta bi imalo pametno i korektno da se kaže, kako za iskonstruisani, jednostrano i lažno prezentirani "slučaj pozorište", tako i za neke druge i šire odnose.
I ja sam iz Niša.
Javio sam se samo zato da bih podržao istinitost njegovih reči... I da dodam: sve agencije i svi mediji preneli su jednu istu vest, gotovo istovetno, od slova do slova... To i nije tako čudno, obzirom da to i nije bila agencijska vest iz pera nekog novinara, ne bi imalo šta drugo da se nađe i doda, već citirano saopštenje za javnost tih ženskih udruženja... Kakvo očekujete da bi trebalo da bude? Da ne bi možda kazale: "Jeste, mi smo krive, provocirale smo i vređale"?
Glumci jednog pozorišta su intelektualci, a ne uličari i balavci. Po svojoj profesiji to su osobe širih shvatanja i gledišta... Ako je neko njih isprovocirao na reakciju (ponavljam, ali ne i fizički obračun) - taj je onda zaista preterao...
Konkretnom slučaju istina nisam prisustvovao, čuo sam od poznanika iz druge ruke, ali sve je to vrlo ozbiljan i kulturan svet... Ipak, obzirom da sam i sam ozbiljnih i puno godina, to sam ranije par puta prisustvovao takvim skupovima, gde su bile i neke od sada prisutnih žena... Dobro mi je poznata njihova retorika i metodologija "napraviti incident po svaku cenu, da se skrene pažnja javnosti". Ima nas ovde dosta onih koji smo jako tužni što je par nekulturnih žena koje ne znaju šta znače reči "gostoprimstvo" i "domaće vaspitanje" uspelo, uz pomoć nekoliko senzacionalistički nastrojenih medija, pa i sajtova, da nanese štetu celom jednom gradu, pa i narodu (i to svom narodu). To je sve šta sam imao da kažem o ovome, a i Mixa je kazao svoje. Vi procenite šta je istina, a šta nije...
Još jedan pozdrav iz Niša
I ja sam iz Niša.
Javio sam se samo zato da bih podržao istinitost njegovih reči... I da dodam: sve agencije i svi mediji preneli su jednu istu vest, gotovo istovetno, od slova do slova... To i nije tako čudno, obzirom da to i nije bila agencijska vest iz pera nekog novinara, ne bi imalo šta drugo da se nađe i doda, već citirano saopštenje za javnost tih ženskih udruženja... Kakvo očekujete da bi trebalo da bude? Da ne bi možda kazale: "Jeste, mi smo krive, provocirale smo i vređale"?
Konkretnom slučaju istina nisam prisustvovao, čuo sam od poznanika iz druge ruke, ali sve je to vrlo ozbiljan i kulturan svet... Ipak, obzirom da sam i sam ozbiljnih i puno godina, to sam ranije par puta prisustvovao takvim skupovima, gde su bile i neke od sada prisutnih žena... Dobro mi je poznata njihova retorika i metodologija "napraviti incident po svaku cenu, da se skrene pažnja javnosti". Ima nas ovde dosta onih koji smo jako tužni što je par nekulturnih žena koje ne znaju šta znače reči "gostoprimstvo" i "domaće vaspitanje" uspelo, uz pomoć nekoliko senzacionalistički nastrojenih medija, pa i sajtova, da nanese štetu celom jednom gradu, pa i narodu (i to svom narodu). To je sve šta sam imao da kažem o ovome, a i Mixa je kazao svoje. Vi procenite šta je istina, a šta nije...
Još jedan pozdrav iz Niša
-
tuzlak-x
#6830 Re: Desavanja u Srbiji
najstariji narod na svijetu tuce zene koje su se usudile dici glas protiv nasilja.
sjecam se prosle godine simpaticnog dvadesetpetogodisnjaka iz srbije koji me pozvao na pice. i sad kuci mu mati. nije se njoj dopalo da se dovodi drustvo kuci i to je i rekla nasta je ovaj mladi covjek iz srbije odgovorio majci:"cuti bre, da sta vredis bila bi musko". sad vidim zasto su turci pobjegli glavom bez obzira iz "atlantide".
sjecam se prosle godine simpaticnog dvadesetpetogodisnjaka iz srbije koji me pozvao na pice. i sad kuci mu mati. nije se njoj dopalo da se dovodi drustvo kuci i to je i rekla nasta je ovaj mladi covjek iz srbije odgovorio majci:"cuti bre, da sta vredis bila bi musko". sad vidim zasto su turci pobjegli glavom bez obzira iz "atlantide".
- felipe kajetano
#6831 Re: Desavanja u Srbiji
@nislije
Da vas postedim truda a i da ne trosite uludo jagodice na prstima... par najaktivnijih forumasa na ovom topicu pokazuju znakove impulsivno-kompulzivnog poremecaja na samo pominjanjanje bilo cega sto pocinje sa slovom S i svaki pokusaj objasnjenja ovoga sto se dogodilo u vasem gradu je jednostavno receno "mrka kapa"....pozz
Da vas postedim truda a i da ne trosite uludo jagodice na prstima... par najaktivnijih forumasa na ovom topicu pokazuju znakove impulsivno-kompulzivnog poremecaja na samo pominjanjanje bilo cega sto pocinje sa slovom S i svaki pokusaj objasnjenja ovoga sto se dogodilo u vasem gradu je jednostavno receno "mrka kapa"....pozz
- Bosanac sa dna kace
#6832 Re: Desavanja u Srbiji
usput budi receno tuku zene i u Bosni...al o tom po tom...
-
Abacija
#6833 Re: Desavanja u Srbiji
A zasto nisi iskoristio stari nick da nam se ponovo javis? Da ti nisi klon?Mixa wrote:Ja sam jos pre par godina pokusao nesto da dokazem ljudima na ovom forumu medjutim izgleda da je to nemoguce...
- kiky
#6834 Re: Desavanja u Srbiji
ma spavajte mirno vi u nišu ....
znamo mi da je to sve varka ...

znamo mi da je to sve varka ...
- armin071
#6835 Re: Desavanja u Srbiji
Nije vam fazon al ono bas.....
Ljudi se fino "klonirali" da pokusaju da objasne ove gnusne "podvale" na racun "Evropske Srbije" a vi ostajte "slijepi"...
p.s. Da bi otkrili pravi "identitet" djevojke sa slike najbolje je da "Euromedia" "obljepi" Sarajevo sa njenom slikom i ispod natpisom tipa "Ko je "odalamio" djevojcicu u Evro-Srbiji?"....(Ili nesto slicno kao i ko je Sejla Gracic?):))
p.s. Da bi otkrili pravi "identitet" djevojke sa slike najbolje je da "Euromedia" "obljepi" Sarajevo sa njenom slikom i ispod natpisom tipa "Ko je "odalamio" djevojcicu u Evro-Srbiji?"....(Ili nesto slicno kao i ko je Sejla Gracic?):))
- Bosnolog
#6836 Re: Desavanja u Srbiji
Abacija wrote:A zasto nisi iskoristio stari nick da nam se ponovo javis? Da ti nisi klon?Mixa wrote:Ja sam jos pre par godina pokusao nesto da dokazem ljudima na ovom forumu medjutim izgleda da je to nemoguce...
-
hercegovac_pravi
#6837 Re: Desavanja u Srbiji
Zaista?????felipe kajetano wrote:@nislije
Nova Evropska Srbija ...zar ne ?????Istraživanje OEBS i Beogradskog centra za ljudska prava
Većina za saradnju sa Hagom, ali protiv izručenja Mladića
Autor: Tanjug | Foto:M. Đurica | 08.12.2009. - 18:57
Većina građana Srbije, 55 odsto, smatra da sa Haškim tribunalom treba sarađivati, ali se 69 odsto protivi izručenju Ratka Mladića, pokazalo je istraživanje o stavovima građana prema Haškom tribunalu i domaćim suđenjima za ratne zločine, koje je danas predstavljeno medijima.
Prema rezultatima istraživanja, koje su sproveli Misija OEBS-a u Beogradu i Beogradski centar za ljudska prava, na uzorku od 1.400 ispitanika, 56 odsto smatra da Mladić nije odgovoran za zločine za koje ga optužuje Haški tribunal, a 31 odsto čak i ne zna za šta je bivši komandant Vojske Republike Srpske optužen.
Sličan stav ispitanici imaju i u pogledu bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića. Tako 55 odsto ispitanika smatra da on nije odgovoran za zločine za koje ga je optužio Haški tribunal, a 34 odsto je odgovorilo da ne zna za šta je Karadžić optužen.
Izrazito, ili uglavnom negativan stav prema Haškom tribunalu ima 72 odsto ispitanih, a 38 odsto ističe da je ta međunarodna sudska instanca nepravedna, pristrasna i neobjektivna.
Među 14 odsto koji imaju izrazito pozitivan stav prema Tribunalu u Hagu, 44 odsto smatra da se u tom međunarodnom sudu osuđuju oni koji su počinili ratne zločine.
Većina građana smatra da Srbija sa Haškim tribunalom treba da sarađuje - 15 odsto ocenjuje da to treba učiniti kako bi se došlo do pravde, 18 odsto smatra da treba sarađivati, jer je to preduslov za evropske integracije, dok 22 odsto smatra da saradnju treba nastaviti kako bi se izbegle nove sankcije.
U pogledu poverenja u nacionalno pravosuđe istraživanje pokazuje, da 66 odsto građana veruje da je domaće parvosuđe sposobno da sudi počiniocima ratnih zločina.
Većina građana, njih 56 odsto, ocenilo je pozitivnim rad Tužilaštva za ratne zločine, međutim 45 odsto ispitanika smatra da to tužilaštvo nema snage da pokerene sve postupke za ratne zločine, a 53 odsto smatra da je tužilaštvo pod uticajem vlasti.
-
hercegovac_pravi
#6838 Re: Desavanja u Srbiji
EU popustila zbog Rusije i Turske?
8. decembar 2009. | 18:23 | Izvor: Beta
Ostin --
Odluka EU da deblokira Prelazni sporazum sa Srbijom podstaknuta je većim angažovanjem Rusije i Turske na Balkanu u prethodnih šest mesci, ocenjuje Stratfor.
"Rusija je ponudila podršku posustaloj srpskoj ekonomiji i poseta ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Beogradu nije prošla nezapaženo u Briselu“, navodi američka agencija za strateška istraživanja Stratfor.
U tom kontekstu, agencija pominje planove da se na jugu Srbije uspostavi centar za hitne intevencije "što bi Rusiji moglo da obezbedi logističko uporište u regionu".
"Spoljno-politički potezi (predsednika Srbije Borisa) Tadića doveli su Brisel u nedoumicu, obzirom da se u EU do tada smatralo da je on odlučno u njihovom taboru", ističe se u analizi.
Razlog za zabrinutost u EU bila je i loša situacija u BiH, kao i sve veća uloga Turske u regionu.
E jada i Evrope......ludilo....
-
Mixa
#6839 Re: Desavanja u Srbiji
Ja sam vec rekao da me taj rat ne zanima, JA ga nisam vodio sa vama i nemate pravo da me prozivate samo zato sto sam druge nacionalnosti. Ako pak smatrate suprotno onda to ide vama na cast.Bosanac sa dna kace wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mora da ona agresija i genocid sto smo preturili preko galve, mora da je i to sve prenapuhano
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je moj nick, uvek je bio i bice. Registrovao sam se jos 2006. ali su od tada do danas nekako cudno nestali svi moji postovi......mada nisam hteo da ulazim u to da li je slucajno ili namerno....Abacija wrote:A zasto nisi iskoristio stari nick da nam se ponovo javis? Da ti nisi klon?Mixa wrote:Ja sam jos pre par godina pokusao nesto da dokazem ljudima na ovom forumu medjutim izgleda da je to nemoguce...
To sam i sam ukapirao jos prosli put......i ne znam sta mi bi da ponovo pokusam da prikazem neke stvari onakve kakve stvarne jesu. Mozda ih treba pustiti da zive u svom svetu i u svojim ubedjenjima...felipe kajetano wrote:@nislije
Da vas postedim truda a i da ne trosite uludo jagodice na prstima...
-
planinar01
#6840 Re: Desavanja u Srbiji
E moj jarane"pogrešno" cijeniš, ne vjeruješ u srbijansku "demokratiju" i "intelektualce".Bosanac sa dna kace wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mora da ona agresija i genocid sto smo preturili preko galve, mora da je i to sve prenapuhano
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
usput budi receno tuku zene i u Bosni...al o tom po tom...
Ja sam i upoznao jednog i zove se Pero Čolić, po činu general VRS, završio vojnu akademiju bio na Službi u Banjka Luci pa prekomandovan u Travnik, kad sam imao priliku da ga dobro upoznam.
Nakon što mu je (njegovim pištoljem)jedno dijete poginulo u igri sa bratom ili sestrom vraćen u B. Luku.
Na trečem našem susretu smo se posvađali i malo je falilo da se potućemo.
A vrijedi ona narodana "Nema budale do pismene budale". Ocjenio sam da bi on svoju Mater za čin, a za položaj bi postao Gej, pa bi i oca.
Pogledaj profil "intelektualca" iz RS-a:
VRS - Čolić, Kukanjac, Mladić i generali optuženi i osuđeni oficiri za udruženi zločinački poduhvat.
Politika: Kardžić, Velibor Ostojić, Krajišnik, Plavšićka, Aleksa Buha i skoro svi predsjednici "srpskih"optina i................ Dodika njegovu kliku kao sljedbenike te politike.
Ovim ne pravdam zločine koe su počinili pojkedini pripadnici Armije, a nemogu da ne kažem da u političkim i vojno-policijskim strukturama malte ne mema pozitivne ličnosti.
To ti je profil RS-a i danas.
-
hercegovac_pravi
#6841 Re: Desavanja u Srbiji
Mixa wrote: To sam i sam ukapirao jos prosli put......i ne znam sta mi bi da ponovo pokusam da prikazem neke stvari onakve kakve stvarne jesu. Mozda ih treba pustiti da zive u svom svetu i u svojim ubedjenjima...
Ništa ti ukapirao nisi. Ti ako misliš da u BiH još uvijek ima budala....grdno si se prevario..... i ništa drugo. Pročitaj ovaj kratki prilog koji sam postavio. Ili želiš da ti postavim tekst o ubjedljivoj pobjedi "najnovijih vadikala" na lokalnim izborima na Voždovcu ???Istraživanje OEBS i Beogradskog centra za ljudska prava
Većina za saradnju sa Hagom, ali protiv izručenja Mladića
Autor: Tanjug | Foto:M. Đurica | 08.12.2009. - 18:57
Većina građana Srbije, 55 odsto, smatra da sa Haškim tribunalom treba sarađivati, ali se 69 odsto protivi izručenju Ratka Mladića, pokazalo je istraživanje o stavovima građana prema Haškom tribunalu i domaćim suđenjima za ratne zločine, koje je danas predstavljeno medijima.
Prema rezultatima istraživanja, koje su sproveli Misija OEBS-a u Beogradu i Beogradski centar za ljudska prava, na uzorku od 1.400 ispitanika, 56 odsto smatra da Mladić nije odgovoran za zločine za koje ga optužuje Haški tribunal, a 31 odsto čak i ne zna za šta je bivši komandant Vojske Republike Srpske optužen.
Sličan stav ispitanici imaju i u pogledu bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića. Tako 55 odsto ispitanika smatra da on nije odgovoran za zločine za koje ga je optužio Haški tribunal, a 34 odsto je odgovorilo da ne zna za šta je Karadžić optužen.
Izrazito, ili uglavnom negativan stav prema Haškom tribunalu ima 72 odsto ispitanih, a 38 odsto ističe da je ta međunarodna sudska instanca nepravedna, pristrasna i neobjektivna.
Među 14 odsto koji imaju izrazito pozitivan stav prema Tribunalu u Hagu, 44 odsto smatra da se u tom međunarodnom sudu osuđuju oni koji su počinili ratne zločine.
Većina građana smatra da Srbija sa Haškim tribunalom treba da sarađuje - 15 odsto ocenjuje da to treba učiniti kako bi se došlo do pravde, 18 odsto smatra da treba sarađivati, jer je to preduslov za evropske integracije, dok 22 odsto smatra da saradnju treba nastaviti kako bi se izbegle nove sankcije.
U pogledu poverenja u nacionalno pravosuđe istraživanje pokazuje, da 66 odsto građana veruje da je domaće parvosuđe sposobno da sudi počiniocima ratnih zločina.
Većina građana, njih 56 odsto, ocenilo je pozitivnim rad Tužilaštva za ratne zločine, međutim 45 odsto ispitanika smatra da to tužilaštvo nema snage da pokerene sve postupke za ratne zločine, a 53 odsto smatra da je tužilaštvo pod uticajem vlasti.
Dakle, nema više dobrih Bošnja koji će ti sami postaviti svoju glavu na panj da bi je vi mogli sijeći. Te "dobre Bošnje" su već sve pobijeni u periodu od 92 do 95.
-
Mixa
#6842 Re: Desavanja u Srbiji
Ne zivim na Vozdovcu, cak ni blizu Beograda......i ne zanima me politika a narocito radikali...hercegovac_pravi wrote:Pročitaj ovaj kratki prilog koji sam postavio. Ili želiš da ti postavim tekst o ubjedljivoj pobjedi "najnovijih vadikala" na lokalnim izborima na Voždovcu ???
Dakle, nema više dobrih Bošnja koji će ti sami postaviti svoju glavu na panj da bi je vi mogli sijeći. Te "dobre Bošnje" su već sve pobijeni u periodu od 92 do 95.
Ne zelim niciju glavu na panju i ne znam zasto mene prozivas za sve od 92 do 95? Ja nemam nikakve veze sa tim.... ili je po tebi jedina moja krivica sto sam srbin?
- ilija cvorovic
#6843 Re: Desavanja u Srbiji
Imaš, imaš, samo ne znaš, sad će ti objasniti

- _BaD_BoY
#6844 Re: Desavanja u Srbiji
slazem se sa tim da ne treba generalizovati..zbog fasisticke i radikalne stoke u srpskom narodu danas je predrasuda i mrznja prema cijelom jednom narodu..i naravno da nije uredu al takvih kao ti mislim da smo uspijeli nabrojati 4 ili 5 osoba..uglavnom nemoj se naci uvrijedjenim jer ovdje vecina forumasa ne misli na normalne ljude kakvim se ti cinis vec na one koji podrzavaju orgijanje po srenrenici, genocid u toj istoj i dicenje sa napravljenim zlocinima..Mixa wrote:Ne zivim na Vozdovcu, cak ni blizu Beograda......i ne zanima me politika a narocito radikali...hercegovac_pravi wrote:Pročitaj ovaj kratki prilog koji sam postavio. Ili želiš da ti postavim tekst o ubjedljivoj pobjedi "najnovijih vadikala" na lokalnim izborima na Voždovcu ???
Ne zelim niciju glavu na panju i ne znam zasto mene prozivas za sve od 92 do 95? Ja nemam nikakve veze sa tim.... ili je po tebi jedina moja krivica sto sam srbin?
-
hercegovac_pravi
#6845 Re: Desavanja u Srbiji
Da ne bih ja.......mogu i ove demokrate iz najnovije Srbije. Rakcija na izjavu HS-a o genocidu i Srebrenici. Nisam birao samo lose komentare vec prenosim sve do jednog.ilija cvorovic wrote:Imaš, imaš, samo ne znaš, sad će ti objasniti![]()
Evo i linka:
http://www.blic.rs/_komentari.php?id=124615&mode=view
Sava | Sreda, 9 Decembar 2009. 21:31h
Kakvo glupo poredjenje Australije i Aboridzina. Pa ako se vodio tim primerom, trebao je da trazi izvinjenje i od Turaka zato sto su ih poturcili. Mozda treba Srbija da se izvine i zbog rata izmedju Bosnjaka i Hrvata?
jelena | Sreda, 9 Decembar 2009. 20:01h
Ovaj covek je totalno nesposoban,to je davno vec utvrdjeno,a uz to ima i amneziju jer rat je davno zavrsen,a Srbija nema potrebe da se bilo kome izvinjava,jer u ratu su svi zrtve.A gospodinu Silajdzicu jedan sevet povucite se iz politike niste vi za to.
RS | Sreda, 9 Decembar 2009. 19:59h
Ma sustina je da njega niko ni ne zove u Beograd, a pravo pitanje sto se on ne smije pojaviti u Banja luci a to je navodno dio njegove zemlje!!! Covjek samo u ustima ima Srbiju i Republiku Srpsku, a pravim problemima se ne bavi a naglo mu pada popularnost i medju bosnjacima koji su ga doveli na tu poziciju, uvidjeli da covjek ama bas nista ne radi... Ma otice i on u zaborav kao i njemu slicni a Srbija i Republika Srpska ce biti uvijek povezane...
Nikola | Sreda, 9 Decembar 2009. 19:59h
Politka je cudo
zeljko_bn | Sreda, 9 Decembar 2009. 19:27h
auuuuuuu kako mi ovaj silajdzic pici po zivcima.....ponasanje i njegova politika...su potpuno ista kao alije izatbegovica...
krstic | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:59h
Harise izvini se svom narodu za los napredak zemlje i netrazi pomoc od Srbije ,vec nahrani svoj narod radom , daj ljudima posao a ne crveni krst da ih hrani jos uvek.
Илија Чворовић | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:58h
У рату нема невиних страна. Свака је на свој начин крива за своја дела и недела. Жао ми је распада СФРЈ и једне лепше ере у последњих 500 година на овим просторима!
Dušan T. | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:58h
Zašto gospodin Haris Silajdžić ne da jedan lep primer i izvini se svim građinima Srbije specijalno Srbima koji su živeli u BIH za vreme rata i trpeli takođe genocid? Logično je gospodine Silajdžiću da prvo pogledate u svoje dvorište a ne odmah u tuđe.
ratka | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:57h
ja kao srpkinja vise ne dozvoljavam da se u moje ime niko vise nikome izvinjava.i do sad su sva izvinjenja bila pogresna tako da se u moje ime nema ko izvinjavati.ko smatra da treba, nek se izvinjava iskljucivo u licno ime.
ivan | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:38h
Da ti kazem: Neces ga docekati Hari
lale | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:36h
Nije problem u izvinjenju. Današnji problem Bosne je postojanje Federacije BiH i Republike Srpske što je rezultat mirovnih pregovora o okončanju rata u bivšoj BiH i entitetskog glasanja kao sistema zaštite od preglasavanja i nametanja volje drugome. U tome i jeste štos. Rat u BiH je počeo kada su u Skupšrini Socijalističke Republike BiH suprotno važećem Ustavu dva konstutivna naroda preglasali predstavnike trećeg, takođe, konstutivnog naroda - Srba. Ako se ukine entitetsko glasanje koje je zaštita od majorizacije svih naroda u Bosni onda se nameće pitanje što se ratovalo. Ne tvrdim da rata ne bi bilo da nije bilo preglasavanja u Skupštini BiH ali je činjenica da je to bio povod. To je Silajđiću poznato jer je učestvovao u tome i insistiranje na teoriji žrtve i agresora je bežanje o odgovornosti za učinjeno. Žrtve i zločini su za osudu i velika je bruka za "gospodina" Silajđića koji vidi žrtve samo među svojima čime dodatno izaziva sumnju njegovo insistiranje na unitarnoj Bosni.
Milan | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:35h
Predsednik Srbije je tim izvinjenjem obrukao Srbiju, jer nije otisao u Bratunac gde su pre zlocina u Srebrenici bosanski teroristi na celu sa Naserom Oricem izvrsili stravican pokolj nad Srbima u selima bratunacke opstine, posle cega je doslo do strasnog sukoba pri probijanju muslimanskog 5. korpusa kroz Srebrenicu. Sve drugo je sramna propaganda.
mile | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:29h
Dakle, ovaj politicar je odavno trebao biti u Hagu kao najblizi Alijin saradnik. Ali naravno Hag ima duple arsine. Pa taj "covek" i dan danas, posle toliko godina od zavrsetka rata, prosipa nacionalnu mrznju u FBiH. Cinjenica je da je i u FBiH omrznut, tamo doduse zbog kriminalnih radnji. I jednom da zapamti/te, Srbi u bivsoj ex Yu republici BiH su imali SVOJU vojsku koja je branila svoj narod da im se nebi ponovila 41-a. >>Na Božić 1993. godine, najradosniji pravoslavni praznik, muslimanske snage iz Srebrenice, predvođene Naserom Orićem, u ranim su jutarnjim časovima napale selo Kravice i okolne zaseoke i ubile 49, a teško ranile 79 žitelja Kravice. Razoreno je 30 sela i zaselaka, opljačkano i popaljeno 688 kuća. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 101 dijete>>. I to na Bozic, SRAM VAS BILO "VJERNICI" ISLAMSKI. Podmetali ste i ubijali i svoj muslimansi narod. I vama DA SE IZVINJAVAMO!!!
botr | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:29h
Gospodine Silajdzicu, Srbija se jednom izvinila, mi ocekujemo Vase izvinjenje i ocekujemo da odgovarate u Hagu za zlocine koje ste Vi pocinili, sto se tice Srba i SRbije, mi smo nase slucajeve skoro u potpunosti resili, a Vi jos uvek niste poceli nista da resavate, prema tome nemamo mi ni zasta da se Vama izvinjavamo.
pop | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:26h
mom pašenogu je neko pojeo prase.JA NISAM ALI ĆU DA SE IZVINIM.da li postoji gluplji osećaj nego da se pravdaš za nešto sa čim nemaš nikakve veze.što bi reko onaj iz čačka"kake ja veze imam s tim"
nk | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:06h
U Sarajevu su muslimani postavljali Srbe, koji su ostali u Sarajevu,u redove za hranu i na njih bacali rucne granate i to sve snimali pa objavljivali kako srboćetnici cine masakr nad neduznim muslimanima.Ko ce za vase zlocine da se izvini.Nema pravde cim si Harise na slobodi
Gospodar | Sreda, 9 Decembar 2009. 18:05h
Ne treba se previse uzbudjivati oko ovog... tipa. Svjestan je on da je predizborna kampanja pocela a zna da mu se ne pise dobro nakon svih afera u Federaciji koje su ostale iz njega. Retorika je jedino sto mu je ostalo, jedina fotelja koju ce on ubrati na sledecim izborima je ona na politickom smetlistu.
darko | Sreda, 9 Decembar 2009. 17:51h
samo ti cekaj harise...nacekaces se..jesi li se ti izvinio zbog napada na brcanskoj malti 15 maja 92...? nesto se ne sjecam...tebe je SDA dotukao pa sad vracas na stolu poznatu staru retoriku...a kao hocete zajedno da zivimo??? ma nema sanse!!! Milorad je za sve vas tata sto se politike tice pa kakav god bio...NAPRIJED SRPSKA
sale | Sreda, 9 Decembar 2009. 17:46h
Kakva je zmija ovaj Silajdzic. Je li mame ti da se Tadic izvine a onda da ti punom snagom krenes na republiku srpsku jel eto Tadicevo izvinjenje je automatski priznanje da je RS genocidna tvorevina kako vi to u Sarajevu imate obicaj da kazete. Silajdzicu vreme Milosevica i njegovog zida prema ostatku sveta je proslo. Srbiju gledaju drugim ocima. Gledaj ti da puno ne laprdas nego da ucinis nesto za svoj narod osim da se provodis po New Yorku za vreme sednica UN.
Dragana | Sreda, 9 Decembar 2009. 17:36h
silajdzicu imam piotanje za tebe, zasto se TI ne izvines srpskim zrtvama sto su tvoji muslimani pocinili nad srbima ? Zasto nikada nisi na parastosu srpskuh zrtava?
max | Sreda, 9 Decembar 2009. 17:29h
ma jasno da bi se svi svima trebali izviniti. nije narod kriv za to u sto su nas doveli politicari 1990! kad bi se slozili da smo svi krivi i priznali to, bilo bi nam lakse, mnogo lakse.
kolari0814 | Sreda, 9 Decembar 2009. 17:27h
Da, Malo Morgen!!!!!!!!!!!!
Mita | Sreda, 9 Decembar 2009. 17:25h
Doslo je vreme da se odrzi referendum u Rep. Srpskoj. Ovako vise ne ide.... Sa politicarima tipa Silajdzic svaki razgovor/dogovor je nemoguc.
Hotels | Sreda, 9 Decembar 2009. 17:24h
Zbog takve retorike je i došlo do krvavog rata 92
Versaci | Sreda, 9 Decembar 2009. 17:19h
Ma silajdjic lupa gluposti...ima vremena na pretek pa ne zna sta da radi i cime da se bavi ..ajde silajdjicu izvini se Pravoslavcima i Katolicima u Bosni..
мире | Sreda, 9 Decembar 2009. 17:16h
Па они су започели рат а не ми,и они треба да се извињавају што су одвели хиљаде људи у смрт.
Po redu | Sreda, 9 Decembar 2009. 17:11h
Svima svaka cast, ali Srbija pre svega treba da pogleda samu sebe u ogledalu, pa nakon sto se zgrozi nad tim u sta se pretvorila, da krene da se izvinjava sama sebi sto je dopustila da dotle dodje. To cak nikome sem sebi i ne mora da prizna, ali kad to zavrsi, bice joj mnogo lakse da postane normalna i civilizovana zemlja. Ovako se besplodno vrti u krug i uporno pokusava da dokaze kako je i dalje visoka, plava i atletsji gradjena!
G | Sreda, 9 Decembar 2009. 16:53h
Gospodin se striktno pridržava one "napad je najbolja odbrana". Još čekamo gospodine, da se ili izvinete, ili nam pokažete kako su to građani BiH srpske nacionalnosti spontano isparavali u vazduh, kada nad njima već niko nije vršio genocid - i posle toga ćete dobiti odma izvinjenje koje tražite zarad vaših političkih poena, zajedno sa stručnim pravnim mišlenjem da RS treba da se odcepi od BiH, u skladu sa vašim "pravnim mišljenjem" vezanim za KiM.
Micky | Sreda, 9 Decembar 2009. 16:34h
..dok su na vlasti u tkz. "federaraciji" ovaj poslednji "relikt" i njemu slicni, tesko ce doci do nekih normalnijih odnosa izmedju Srbije i ove "tkz. drzave BiH....
Ivica | Sreda, 9 Decembar 2009. 16:25h
E... čije sve mi izvinjenje čekamo pa ništa... gluposti.
BiN | Sreda, 9 Decembar 2009. 16:23h
Haris Silajdžić nije dobrodošao u Srbiju. Tadićevo izvinjenje je više nego dovoljno.
pera | Sreda, 9 Decembar 2009. 16:17h
Ma bre, nisu samo njihovi tamo ginuli!! Nije Srebrenica jedino mesto na kome su ljudi kosti ostavili. Sta je sa nasima?!!
Military Police | Sreda, 9 Decembar 2009. 16:10h
I Srbija ceka izvinjenje za kolonu u Dobrovoljackoj ulici, za Tuzlasnku kolonu,za izazivanje rata u BiH, za Bratunac,za masakr srpskih civila i zarobljenika na Ozrenu,zbog premestanja masovnih grobnica na pomenutoj planini u cilju prikrivanja dokaza, za laz zvanu Markale... Kada prestanete da izigravate vecite zrtve,priznate zlocine i izvinite se Srbiji zbog istih, mozemo da razgovaramo o normalizaciji odnosa.
Alija | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:56h
Pa ovaj covjek je toliko nesposoban i pun mrznje prema drugima da mu ni jedan dan ne moze proci a da ne kaze nesto protiv Srba. Kad li ce njega pravda i kazna stici?
Zrtva | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:55h
A izvinjenje meni gospoodine Silajdjicu, sto su me vase armije izbacile iz mog rodnog Sarajeva? Izvinjenje za sve poginule Srbe u Bosni? Nekada davno sam se ponosio kada sam govorio da sam iz Bosne, da, moje Bosne...vise nije.
sredoje pravic | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:51h
Posto ovaj nazovi politicar navodi primer Australije i Aboridzinala i izvinjenje australijske vlade koje je trajalo sat vremena, sada ti lepo "prepametni" sedi isto tako ispred TV kamera i kreni da se izvinjavas danas pa narednih 5 vekova za sve ono sto je Turska uradila Srbiji. Kad zavrsis, mi cemo se tada tebi izviniti za to selo sto ga pominjes. Samo kad istekne tih 5 vekova, moras i ti da se izvinis za Bratunac. I mi pamtimo.
milan | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:42h
Gospodin Silajdžić nije iskren u svojim namjerama.
pariz | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:38h
Silajdjic ne vidi druge zrtve osim njihove u Srebrenici citav mandat proveo je da kritikuje druge narode da ukine RS.sto mu nista nije islo za rukom i eto pokusava ponovo nasrtanje na srbski narod sve radi buducih izbora.Neka promisle svi oni stosu glasali za njega staimje dobra donio u ovom njegovom mandatu.Za njege izgleda daje napad na druge najveca odbrana.
Dusan | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:36h
Vama gospodine Silajdzicu treba i zabraniti ulazak u Srbiju nakon svega sto ste uradili Srbima. Da je pravde na ovom svijetu vi bi davno robijali u Hagu. Dosta vise sa tom pricom kako su Srbi agresori, prva zrtva u ratu u Bosni bio je Srbin, stari svat, koga je ubio covjek koji je kasnije dobio odlikovanje od vas i Alije Izetbegovica, dakle Srbi nisu bili agresori vec su samo branili sebe. Dosta su se Srbi izvinjavali, red bi bio i da se muslimani izvine za zlocine nad Srbima u Srebrenici i drugim mjestima za koja niko ne odgovara.Dok su ljudi na vlasti kao sto je Silajdzic ovi prostori ce biti uvijek u opasnosti da na njima izbije rat!
Goran | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:34h
Silajdzic je pored Tacija poslednji relikt rata i zaostatak ratohuckacke politike 90-tih, odnosno poslednje ratne vodje koje su jos uvek na vlasti. Kad njih dvojica odu sa vlasti, pocece lagano ali sigurno pomirenje. To im se blizi pa zato i huskaju narod da bi ostali sto duze. Tadic se izvinio iako nije bilo izvinjenja iz Sarajeva, sada Silajdzic opet trazi neko izvinjavanje od 1 sat, a da se on nije izvinio za muslimanske zlocine nad Srbima i jos istice da su samo oni zrtve, a ne pominje koliko je Srba zaklao Naser Oric i koliko je pobio njihov general Dedaic (sto je i snimljen kamerom kako naredjuje da se ubiju ratni zarobljenici-isto sto je uradio i Mladic). Znaci Srbija se prva izvinila svima iako je mogla kao i oni da prica price kako smo samo mi zrtve, a zrtve i ubice su bile sa svih strana...samo je razlika u preferiranom oruzju ubistava...Rat za Silajdzica i dalje traje, samo sada napada drugim sredstvima. Silajdzicu idi sa vlasti i pusti Bosnu da zivi dalje mirno.Okani se RS
Teki | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:30h
Zar se nije nas lepi Tadic tamo vec izvinjavo nesto?! Hmmm...
Vlayco | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:28h
Australijski premijer se izvinjavao Aboridžinima jer oni nisu zauzvrat ubijali australijsku decu.
Dusan S | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:27h
Silajdzicu je mnogo blizi Teheran i Islamabad od Brisela i EU, tako da gospodine u EU se ne ide sa turbanom na glavi ! Verovatno ce doticni kao veliki europejac predloziti naseljavanje ugrozenih mudzahedine, talibana i ostalih dzihadista po Evropi, kao sto ih je svojevremeni doveo u BIH ! Ovam fumdamentalisti ne samo u Hagu nego i na djubristu istorije ! I dalje ruke od Republike Srpske !
m&m | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:26h
Nas'o si crkvu gde da se krstis:))).Bolje trazi izvinjenje i objasnjenje od Turaka pa ce ti sve biti jasno
Bojana | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:25h
Samo popis sa stalnim mestom boravka mozda moze da da pravu sliku o nastradalima. Moja sestra je kao izbeglica zivela u muslumanskoj kuci u Srebrenici. Kad sam je posetila rekla mi je da taj vlasnik kuce nikad nece doci, tj. da je ubijen. Nakon par godina se pojavljuje vlasnik kuce koji je bio u Holandiji i moja sestra je morala da napusti njegovu kucu. A koliko je samo takvih slucajeva? Nadam se da ce istina kad tad izaci na videlo...da je bilo zlocina, bilo je , ali na obe strane.Prema tome pomirenje i tolerancija su vazniji od bilo cijeg izvinjenja.
Rovcanin-Berlin | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:24h
Normalno je Tadic pritisnut sa svih strana,ali mrtvi se nemogu povratiti.Traljavo ponasanje skupstine nemaju hrabrosti ni posle 15.god priznati najveci zlocin posle 2.svet.rata.Utihnula je vojna,paravojna masinerija koja je na pocetku stvarala drzavice u drzavama(krajina,vukovar,r.srpska)ali zlocini se nesmeju zaboraviti.I dan danas se Nemacka skupstina(Bundestag)izvinjava za sve zrtve koji su pocinili protiv Jevreja.
pereee | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:21h
Samo obostrano. Nikakvo izvinjenje muslimanima za rat. Za mene je sramota i sto im se Tadic izvinjavao za Srebrenicu, ali kako nasi politicati obraza nemaju samo je pitanje vremena kada ce mo se izvinuti i hrvatima za zlocine u drugom svetskom ratu i u poslednjem ratu. Samo OBOSTRANO izvinjenje oni nama, mi njima. Zasto ne napravite emisiju sta se desavalo na tim prostorima od 91-95 a ne nagadjanja.
srecko | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:17h
Potpun promasaj g.Silajdzica, umesto izvinjenja treba da trazi mu vratimo one silne banane, pomotandze i masinove grancice kojima je gadjao Srbe po bosni, jer nije jadan imao naoruzanje pa je Srbima naneo samo nekoliko nenamernih modrica. Po meni bi odavno trebao da u Hagu obasnjava kako je i pre rata naoruzavao muslomansku vojsku i krsio embargo UN. Ovakvog srbomrsca nema na svetu i ne zasluzuje ovakav interviju.Blago Srbima u Bosni sa njim.
baksuz | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:15h
joooj Silajdzicu, daj kupi sebi "memoril" ili koristi ginko bilobu, to je super za pamcenje, treba ti, jer si zaboravio na predhodna izvinjenja. A nikad se nisi izvinuo Srbima, a trebalo bi, znamo svi zasto. Zato molim te ko coveka sto nisi, idi kod doktora da ti prepise nesto valjano.
maša | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:12h
pa nenosi on djabe prezime silajadzic, siledzija bio siledzija osto
Goran | Sreda, 9 Decembar 2009. 15:00h
Silajdzic je pored Tacija poslednji relikt rata i zaostatak ratohuckacke politike 90-tih, odnosno poslednje ratne vodje koje su jos uvek na vlasti. Kad njih dvojica odu sa vlasti, pocece lagano ali sigurno pomirenje. To im se blizi pa zato i huskaju narod da bi ostali sto duze. Tadic se izvinio iako nije bilo izvinjenja iz Sarajeva, sada Silajdzic opet trazi neko izvinjavanje od 1 sat, a da se on nije izvinio za muslimanske zlocine nad Srbima i jos istice da su samo oni zrtve, a ne pominje koliko je Srba zaklao Naser Oric i koliko je pobio njihov general Dedaic (sto je i snimljen kamerom kako naredjuje da se ubiju ratni zarobljenici-isto sto je uradio i Mladic). Znaci Srbija se prva izvinila svima iako je mogla kao i oni da prica price kako smo samo mi zrtve, a zrtve i ubice su bile sa svih strana...samo je razlika u preferiranom oruzju ubistava...Rat za Silajdzica i dalje traje, samo sada napada drugim sredstvima. Silajdzicu idi sa vlasti i pusti Bosnu da zivi dalje mirno.Okani se RS
irce | Sreda, 9 Decembar 2009. 14:46h
Silajdzicu, tebi je potrebno javno izvinjenje Srbije, koje bi ti mogao da iskoristis pred Haskim tribunalom, za dobijanje koje milijarde dolara. Samo mislis da si lukav, ali si vise ono drugo.Istoriski dogadjaji postaju tacni tek kada vise nema zivih ucesnika tih dogadjaja, jer u suoprotnom svi, kao i ti sada, govore da su oni u pavu. Zato se i Australija izvinjava tek sada, posle vise od 50 godina.
Milutin Mladjenovic | Sreda, 9 Decembar 2009. 14:35h
Lako je Harisu da bulazni, kad nema ko da mu replicira, da ga informiše i objasni mu neke stvari.Ko je prekinuo mir u Bih-u,ko je započeo rat u Bih-u ?Srbi ili Bošnjaci?Opšte je poznata stvar, da je to uradila Bošnjačka i Hrvatska strana , a na nagovor preprodavaca oružja u svetu i korumiranih zapadnih političara u tom kontekstu. Šta zamerate srpskoj strani u tom ratu?Slutim da je vaša jedina zamerka to, što su se organizovali uopšte, i što su se branili. Jer scenario to nije predvidjao, nije računao, zato je to po vama i po nekim moćnicima zločin, a nije.U kom kontekstu tražite izvinjenje, možda u tom, da je Bošnjačkoj strani trebalo pomoći i sa strane Saudijske Arbije, Amerike, Britanije, Francuske i cele alijanse, a po vama zločin je ako je iko na svetu pomagao srpskoj strani, makar taj neko bio i iz Srbije.Ne Harise, vi nastupate sa pozicije prava na 10%BIH-teritorije i vlasti, a to je zločin i kriminal.Jer vam toliko ni teritorije ni vlasti ne pripada.Povećasjte broj karaktera.
бане | Sreda, 9 Decembar 2009. 14:30h
За неке људе историја ових простора почиње од 1995. Неможе неко да заборави злочине свог народа у периоду кад су Муслимани(од 1992г Бошњаци)били сарадници Нациста и Усташа и вршили геноцид над Србима, а да се сећа само злочина над својим народом. Извињавај те се прво Харисе ви нама сат времена у парламенту за геноцид 1941-1944г.,јер је тај злочин старији, па нека иде неко од Срба у Сарајево и нека се извињава вама. Све по реду, па смо квит. Или Харис мисли да није још све готово?
dragan | Sreda, 9 Decembar 2009. 14:29h
Politicari u Bih i Cro bi vise trebali da resavaju probleme svog naroda, a ne da se bave Srbijom! Molim vas zaboravite vise Srbiju!
kursula | Sreda, 9 Decembar 2009. 14:06h
Gospodine Silajdzicu evo ja se izvinjavam sto ste me kao 18-ka odveli od kuce,strpali u zatvor 6 mjeseci,gdje sam izgubio 22kg,ali opet vas ne mrzim.Izvinjavam se zbog toga sto ste spalili srpsko selo Bradinu,sijekli glave po Ozrenu,ubijali oko Srebrenice,napunili jamu Kazan u Sarajevu,pobili golobrade mladice u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu i vojnike u Tuzli,sto ste protjerali Srbe iz Zenice,sto nas nema vise u Sarajevu a bilo nas je skoro 200000,izvnjavam se sto ste mi ubili rodicu gadjajuci crkvu za vrijeme vjencanja,a ja vas opet ne mrzim.Znam da su i neki Srbi,ne srbi,cinili zlocine..Znam da ste bili i hrvatsko cvijece,znam da ste na Markalma i u ulici Vase Miskina ubijali svoj narod,ne zato sto ja to zelim da je tako,vec zato sto su nezavisne komisije utvrdile da je tako bilo ali kasnije se nije ni spomenulo,znam da u srebrenisci nije ubijeno 8000,sad u Hagu kazu 7000,sve to znam i ne ljutim se na vas,Ljutim se na one Srbe koji ne znaju sve to da komentarisu pljujuci na Srbe
Mladen Mladenovic | Sreda, 9 Decembar 2009. 13:54h
Gospodin Silajdzic, jedan od sarajevskih ratnohuskackih kabadahija, koji umesto da sedi u Hagu i ceka sudjenje, jos uvek ima hrabrosti i bestidnosti da drugom deli lekcije, pokazujuci neverovatnu upornost, koja prelazi u glupost. Svi zlocini moraju biti osudjeni gospodine Silajdzicu ali, to morate da uradite i Vi. Da osudite sve one silne zlocine nanete srpskom stanovnistvu. Necete valjda reci da to nisu uradile mudzahedinske falange pod Vasim rukovodstvom, vec da je to bilo kolektivno samoubistvo ? Ili, da su ubistva Srba cinjena iz opravdanih, "demokratskih" pobuda, u sta nas ovih dana ubedjuju vasi zapadni nalogodavci i vlasnici vasih zivota. U srpskom parlamentu moze proci samo deklaracija kojom se osudjuju svi zlocini gospodine Silajdzicu. Ne samo zlocini nad muslimanima jer bi to znacilo da dugih zrtava, a posebno srpskih, nije ni bilo.
igor | Sreda, 9 Decembar 2009. 13:49h
Haris bi trebalo da dodje u Srbiju, jer kako stvari stoje za par godina Srbija ce biti u EU, a Bosancima ce biti potrebne vize i za Srbiju. Sa druge strane, medjunarodni sud je rekao svoje misljenje po tuzbi BiH protiv Srbije za genocid. Znaci, zlocini koji su cinjeni cinjeni su od strane pojedinaca i ti pojedinci su iz Bosne. Tadic je uputio izvinjenje, a da Silajdzic misli da su Bosanci Aboridzini vidi se vrlo lepo iz njegovog necinjenja da se u Bosni dogodi bilo sta sto bi unarpedilo zivot tamosnjeg stanovnistva. Umesto toga, Silajdzic, kao jedini "ratni lider" iz bosne koji je i danas na politickoj sceni bavi se pritanjima od pre 20 godina. To je tuzno i za zaljenje - umesto da uliva svom narodu nadu u bolje sutra, ovakvim potezima im samo porucuje da je bosna beznadezan slucaj, a takvi ce je napustiti i Srbi i Hrvati.
Aleksandar Popovic | Sreda, 9 Decembar 2009. 13:45h
Harisu Silajdzicu, po obicaju, mi bezrazlozno pridajemo veliku vaznost, dok BiH mediji vaznim licnostima iz Republike Srpske ili Republike Srbije, uglavnom, daju takav publicitet da ti se kosa dize na glavi(najnovije je zigosanje patrijarha Pavla, od koga su Silajdzic i "drustvo" mogli mnogo toga da nazce, kada je o toleranciji rec). Silajdzic trazi izvinjenje, a izvinjenje ne daje. Kao da su ubijeni Srbi slucajna, kolateralna steta, kao da nisu stradali od ruke mudzhedina, pa da nam i ne bude toliko zao. Sve dok je takvih "politicara" nema mira u BiH. O tome, naravno, treba da porazmisle gradjani BiH federacije(ako tako nesto stvarno i postoji), a nama ostaje samo da konstatujemo cinjenicno stanje. I da brinemo svoju brigu, odnosno da vodimo racuna najpre o svojim interesima.
Mario | Sreda, 9 Decembar 2009. 13:45h
Izgleda da je Silajdžić malo pobrkao lončiće i počeo da meša babe i žabe, ako neko treba da se izvini to sigurno neće biti Srbija, nemamo se mi zbog čega izvinjavati nikome a posebno ne muslimanima u BiH. Oni se trebaju izviniti Srbiji i Srbima za 500 godina zuluma koje su trpeli pod tim istim muslimanima za vreme Turske okupacije Srbije i Bosne, za genocid u Jasenovcu, za rasturanje Jugoslavije i za pokušaj da se Srbi isteraju iz Bosne 1991. Kad se oni nama izvine za sve ovo tek onda se može govoriti o izvinjenju Srbije.
ISTINA | Sreda, 9 Decembar 2009. 13:30h
Jeli on to trazi da se snimi nova serija "IZVINJAVAMO SE MNOGO SE IZVINJAVAMO" e pa ako je tako onda sigurno ce Nasera Orica da postavi za glavnog glumca .
Stanislav | Sreda, 9 Decembar 2009. 13:15h
Tu se mora resiti one takozvane nezvanicne tragicne dogadjaje i onda tek onda se neko moze nekome izviniti. Mislim da bi TI trebao da se pojavis i u sudnici i u Hagu, mozda onda ....... ali ne zna se zvanicno sta ste vi uradili srbima, pa mozemo tako do vecnosti da pricamo. Razumes!!!
Aco | Sreda, 9 Decembar 2009. 12:56h
Gospodine Silajdzicu stvarno ce se dogoditi katastrofa sto Vas necemo videti u Srbiji. Da Vam samo spomenem Sarajevo gospodine dragi i dogadjanja u njemu sa svima onima koji nisu bili zeleni tokom rata,Mislm da je Vasa pojava jedan veliki apsurd
ja | Sreda, 9 Decembar 2009. 12:49h
Docice vreme kada ce srbija ostati na granicama beogradskog pasaluka pa ce tad svima traziti izvinjenje a najvise svome narodu.
jov | Sreda, 9 Decembar 2009. 12:46h
Kada vi iz federacije BiH pristanete na jedan popis stanovnistva,pod nadzorom Kine,Rusije,USA i EU. Kada posle tog popisa stanovnistva utvrdimo ko je gde je i koliko nastradao i ko gde zivi sa stalnim prebivalistem.E onda cemo da se izvinjavamo jedni drugima koliko god je potrebno. Ali avaj to sa popisom se nece desiti,cini mi se. Srpska strana je spremna.Ima cak i imena i prezimena svih pobijenih.Ceka se druga strana,ali ona cuti.Mozda zbog dosadasnjih pausalnih procena o stradalima,a i zbog toga sto bi izislo na videlo koji deo BiH je etnicki ociscen. Providni ste prilicno Silajdzicu,ali istina ce izbiti na povrsinu kad-tad.
necko | Sreda, 9 Decembar 2009. 12:16h
Mislim da su takva izvinjenja glupa i pateticna. Ako su se neka zlodela dogodila u proslosti, zasto bi neko preuzeo krivicu na sebe, ako u tome nije ucestvovao ? To sto smo mi Srbi ne znaci da treba da se izvinjavamo svima i da se pokrivamo usima jer je politika nekad bila ovakva ili onakva. Vazno je da se pokaze da vise nema krvave i ratne politike, da se nekad zaraceni narodi zblizavaju, .. dakle dela, a ne reci. Sta bilo ko uostalom ima od nekog izvinjenja ? Pogotovo ako ono dodje od nekoga ko nije ucestvovao u zlocinima ? I na kraju krajeva, ako je ta izvinjivacka politika nesto zasta se drugi zalazu, OK, ali onda bi i nama mnogi trebali da se izvinu zbog zlocina nad Srbima, al to nikome i ne pada napamet koliko vidim.
Deki | Sreda, 9 Decembar 2009. 12:16h
I mi cekamo tvoje izvinjenje, koje je trebalo da usledi jos onda kada si poceo da sprovodis ekstremnu politiku Al Kaide! Posle vase propagande, postala je bleda i Srebrenica! Da ne zivite od plodova mrznje, mogli bi da izmenjamo izvinjenja, ali izgleda da cete, vi muslimani iz Bosne, da podgrevate jos mnogo generacija u nedostatku prave politike i politicke ekonomije! Narod nije vise toliko lud, ali cast izuzecima!
Aleksandar | Sreda, 9 Decembar 2009. 12:04h
I ja, gospodine Silajdzicu, kao zitelj BiH, cekam izvinjenje te iste BiH za sve zlocine pocinjene nad Srbima u dolini Neretve..
S.T.O.P | Sreda, 9 Decembar 2009. 11:58h
cekaj ...
Đole | Sreda, 9 Decembar 2009. 11:54h
i srbi čekaju da neko pokrene sudski postupak protiv silajdžića zbog ubistva vojnika jna u sarajevu koji su bili pod zaštitom un!
Baja | Sreda, 9 Decembar 2009. 11:51h
Kada ce silajdzic da odgovara za zlocine pocinjene nad Srbima? U Srebrenici se dogodio zlocin koji su pocinile jedinice pod komandom pretpostavljam Srba komunista, ali pre toga su jedince pod komandom izetbegovica pocinile zlocine koje nespominje ni Hag ni SAD ni EU pa ni i Tadic!
милан | Sreda, 9 Decembar 2009. 11:47h
БРAТУНAЦ – Документарни филм „Сарајево логор(и) за Србе“ представља доказни материјал и свједочење о начинима и мјестима страдања Срба на подручју Сарајева. Изјавио је то предсједник Скупштине Савеза логораша РС Спасоје Ковачевић у четвртак увече послије приказивања филма у препуној сали Светосавског дома у Братунцу. Филм садржи потресне приче преживјелих логораша, те видео-записе о страшним облицима мучењима Срба у Сарајеву у којем је било 126 логора и у којем је убијено 6.635 Срба.
Zoran | Sreda, 9 Decembar 2009. 11:40h
Harise Silajdzicu, po komandnoj odgovornosti i tebi je mesto u Haskom tribunalu jer si bio u najuzem krugu Izetbegovica. Sto se mene tice ne moras nikada da dodjes u Beograd niti u Srbiju, a Srbija ima razloga da se izvinjava BiH isto koliko i BiH da se izvinjava Srbiji. Uz to, trebalo bi da se izvinjavas sopstvenom narodu koji ste pobili u ulici Vase Miskina, na Markalama i svuda gde je to medijski moglo da se iskoristi u propagandne svrhe.
Milan BG | Sreda, 9 Decembar 2009. 11:30h
Trebalo bi priznati, ali je to trenutno jednako političkom samoubistvu u Srbiji.
Ogi | Sreda, 9 Decembar 2009. 11:30h
Nema frke, buraz.. Cim dodju Ceda i Canak na vlast.. A zar se nije Tadic vec jednom izvinio? A kad ces se ti izviniti Silajdzicu?
MiKajlo | Sreda, 9 Decembar 2009. 11:27h
Ovo je nečuveno..! Pa šta je samo umislio taj polu-političar..!?
-
Abacija
#6846 Re: Desavanja u Srbiji
Tadić: Budite lojalni građani
9. decembar 2009. | 17:08 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je Srbima u regionu da moraju da budu lojalni građani u zemljama u kojima žive.
On je naglasio da su oni most dobrosusedskih odnosa Srbije i država koje je okružuju. Tadić je, na konstitutivnoj sednici Saveta za odnose sa Srbima u regionu kojoj je predsedavao, naglasio da je očuvanje identiteta Srba u regionu od izuzetnog značaja.
On je dodao da je za to prevashodno neophodno negovati sopstveni jezik, kao osnovu identiteta svakog naroda.
Članovi Saveta su se tokom sednice upoznali sa položajem Srba u zemljama regiona i dosadašnjim radom ministarstava zaduženih za odnose sa Srbima u okruženju.
Savet će se starati o saradnji, zaštiti interesa i unapređivanju odnosa Srbije sa Srbima u regionu, navodi se u saopštenju.
Članovi novoformiranog Saveta su predsednik Republike, koji je ujedno i predsednik Saveta, predsednica Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović i predsednik Vlade Mirko Cvetković.
Članovi Saveta su: ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, ministar dijaspore Srđan Srećković, ministar prosvete Žarko Obradović, ministar kulture Nebojša Bradić, ministar vera Bogoljub Šijaković i ministarka finansija Diana Dragutinović.
U Savetu su, takođe, predsednik Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić i predstavnik Srpske pravoslavne crkve vladika zahumsko-hercegovački Grigorije.
Eto sto ti je lojalnost. Ne mogu bre da postuju zakone zemlje u kojoj zive.Predsednica VSS opet dobila pismo
Pretnje smrću Nati Mesarović
Nepoznate osobe koje su se potpisale kao „grupa Šumadinaca iz dijaspore, SAD, Evanston, Ilinois“, u pismu ponovo pretile smrću Nati Mesarović zbog presude optuženima za ubistvo Zorana Đinđića
Predsednica Vrhovnog suda Srbije Nata Mesarović primila je ponovo u petak pismo u kojem joj se preti smrću zbog suđenja optuženima za ubistvo Zorana Đinđića. Pored pretnji smrću, na račun Mesarovićeve se u spornom pismu iznosi i niz neprimerenih komentara, a potpisala ga je „grupa Šumadinaca iz dijaspore, SAD, Evanston, Ilinois“.
Pismo je opet stiglo iz SAD, a kako navode srbijanski mediji, FBI je već identifikovao trojicu starijih ljudi, iseljenika iz Srbije, koji bi mogli da budu pošiljaoci pisma. Vrhovni sud je izdao saopštenje u kojem kaže da su o pismu odmah obaveštene nadležne službe policije Srbije, FBI i američka ambasada u Beogradu.
Sudija Mesarović se vratila u svoj matični sud u januaru 2008. godine, nakon što je kao predsedavajuća veća Specijalnog suda u maju 2007. godine za ubistvo premijera osudila pripadnike zemunskog klana i JSO na čelu sa Miloradom Ulemekom Legijom. Za vreme trajanja suđenja, konstantno su pristizale pretnje smrću: Na telefon su joj stizalie preteće poruke, na pragu vikendice su joj ostavljene tri crvene ruže, što je simbol JSO a i Ulemek je ima istetoviranu na vratu, dobila je i pisano upozorenje od „Srba iz Čikaga“... Samo izricanje presude takođe je proteklo u prisustvu Legijinih pristalica koji su, kao i njihov bivši komandant, nosili majice sa glavom vuka.
Pored sudije Mesarović, proteklih godina preteća pisma iz SAD stizala i na adrese prethodne predsednice Vrhovnog suda Vide Petrović-Škero, tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, republičkog tužioca Slobodana Radovanovića i ministra za ljudska i manjinska prava Rasima Ljajića. Do sada nije utvrđen identitet pošiljaoca.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#6847 Re: Desavanja u Srbiji
Ko ce biti novi ministar inostranih poslova Srbije?
Tadic je najavio "sjecu knezova" , a Jeremic je bio tako tuzan u intervjuu na b92 da je malo falilo da se rasplace.
Tadic je najavio "sjecu knezova" , a Jeremic je bio tako tuzan u intervjuu na b92 da je malo falilo da se rasplace.
- kiky
#6848 Re: Desavanja u Srbiji
jeremić se nama u bih nesviđa iz poznatih razloga ...
ali za srbiju je uradio vraški dobro svoj posao ...
ja ga nebi mjenjao ...
ali za srbiju je uradio vraški dobro svoj posao ...
ja ga nebi mjenjao ...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#6849 Re: Desavanja u Srbiji
ne bi ga ni ja mijenjo jer je on ipak nas
Vuk je popularniji u Bih nego u Srbiji pe ne znam kako ce proci na tom trzistu
u ovom trenutko on ima najvise razloga da bude veso
a bas mi je izgledo ko siroce pa zatoi sumnjam
Vuk je popularniji u Bih nego u Srbiji pe ne znam kako ce proci na tom trzistu
u ovom trenutko on ima najvise razloga da bude veso
a bas mi je izgledo ko siroce pa zatoi sumnjam
-
keep it real
#6850 Re: Desavanja u Srbiji
pici wrote:Napadnute aktivistkinje u Nišu
Izvinite, ovo je Srbija
Beta
Hrabre JunaČine SrBske Kulture
to je sminka , pogledajte drugo oko . skoro su identicna a svi oni koji su vidjeli oko poslije udarca znaju da kapci i djelimicno obraz oteknu . argument da je fotografija mozda uradjena poslije needlju dana pobijen je cinjenicom da ima krvi ispod nosa , tesko je vjerovati da bi doticna imala krv na licu vise o nedelju dana . pogledajte fotografije pretucenih momaka na postu o nasilju protiv madjara . ako ima neki lijecnik na forumu neka potvrdi suprotno .
ovo mi dodje kao onaj notorni sal-pistolj .
cisto da se razumijemo osudjujem nasilje prema zenama i ovaj napad je okrenut protiv novinara .
medije na balkanu su toliko nisko pale da me ne bih iznenadilo da "pronadju" titov i jovankin privatni erotski snimak .