Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Joker88 wrote:mene bas zanima zasto neki ljudi 2x citaju istu knjigu
da se utvrdi gradivo
šalim se.....zanimljivo je kako se s godinama promijeni perspektiva čitača....definitivno nije isto kad nešto čitaš sa 15 i sa 30.....
shmizlica wrote:
da se utvrdi gradivo
šalim se.....zanimljivo je kako se s godinama promijeni perspektiva čitača....definitivno nije isto kad nešto čitaš sa 15 i sa 30.....
Ahaa
Nego da podijelim svoj bijes Citam "50 nijansi sive" i mislim da mi je iq opao.
" Mozda gospodin Grej zaposljava samo plavuse. Dokono sam se zapitala je li to zakonito"...
Niko se ne bi ovo zapitao !
shmizlica wrote:
da se utvrdi gradivo
Ahaa
Nego da podijelim svoj bijes Citam "50 nijansi sive" i mislim da mi je iq opao.
" Mozda gospodin Grej zaposljava samo plavuse. Dokono sam se zapitala je li to zakonito"...
Niko se ne bi ovo zapitao !
"50 nijansi sive" katastrofa, nije mi stvarno jasno cime se ljudi odusevljavaju...ako se izuzme par scena sex-a ,tipicni ljubavni vikend roman
ptičica wrote:
"50 nijansi sive" katastrofa, nije mi stvarno jasno cime se ljudi odusevljavaju...ako se izuzme par scena sex-a ,tipicni ljubavni vikend roman
I meni je katastrofa
Ne mogu ja ono do kraja procitat
Ne znam da li ima prevod na bosanski, jer bih svakako htjela da i neke meni bliske osobe procitaju tu knjigu.
Tek sam pocela, a ovaj citat je jedan od razloga zasto sam se zalijepila za nju:
Given that we can live only a small part of what there is in us - what happens to the rest?
Mozda do kraja knjige pronadjem odgovor:)
I ovaj:
Can there be anything more absurd than this: to be moved by a wish that has no conceivable object?
Last edited by dita von teese on 18/04/2013 16:27, edited 1 time in total.
ptičica wrote:
I meni je katastrofa
Ne mogu ja ono do kraja procitat
Odmah da ti kazem da neces nista propustiti. Ja sam se bukvalno natjerala da je procitam do kraja, jedino
iz razloga sto nikad nisam knjigu ostavila neprocitanu, pa ma kakva bila.
ptičica wrote:
Odmah da ti kazem da neces nista propustiti. Ja sam se bukvalno natjerala da je procitam do kraja, jedino
iz razloga sto nikad nisam knjigu ostavila neprocitanu, pa ma kakva bila.
Nisam ni najmanje sumnjao da i ti čitaš knjige ali je lijepo to čuti iz tvojih usta, .....
Evo konačno završih Lowena i njegov "Strah od Života" (više me od ničega nije strah, ) pa ću početi da čitam od A.Bertoli-a - Psiho-Bio-Genealogija - porijeklo bolesti ...
fatamorgana wrote:Evo konačno završih Lowena i njegov "Strah od Života" (više me od ničega nije strah, ) pa ću početi da čitam od A.Bertoli-a - Psiho-Bio-Genealogija - porijeklo bolesti ...
fatamorgana wrote:Evo konačno završih Lowena i njegov "Strah od Života" (više me od ničega nije strah, ) pa ću početi da čitam od A.Bertoli-a - Psiho-Bio-Genealogija - porijeklo bolesti ...
Trebala bi i meni ta "Strah od zivota"
Pa knjiga je super, Lowen objašnjava da su strah od smrti kao i strah od života dvije strane jedne te iste medalje, ako mogneš pročitaj ukoliko te argument zanima, on je psihoanalista ali piše jednostavno, razumljivim jezikom ....
P.s.
Dragi @komi , ti ... k'o ja , sa svojevremeno "Jadnicima" od Igoa.
P.p.s. H(i)storija , povijest , je ipak bitna, ... da bi shvatili
E, sad kako tko shvacha, je drugi par opanaka.
meni se nekako danas sajam ucinio dosta "jadniji" nego prethodnih godina. mozda je taj moj subjektivni dozivljaj jer je bilo poluprazno posto je tek danas pocelo pa nije bilo ni mnogo posjetilaca, ali mi je sve nekako izgledalo razudjeno, mali izbor, standovi uglavnom preslikani i ne tako puni raznovrsnijih knjiga, uglavnom mnogo beletristike, slikovnica, vjerske islamske literature, knjiga i brosura za samopomoc tipa kako biti sretan i te fore, nesto hortikulture, kuhara, turistickih vodica i rjecnika, a primjetio sam i informatickih stvari tipa biblija za windows98, office/cad/corel i tako to iz 90tih i s pocetka 2000tih. ne vidjeh ni da ima jeftinih koristenih knjiga ko sto se znalo zalomit ranije. sajamske cijene k'o i inace.
meni se nekako danas sajam ucinio dosta "jadniji" nego prethodnih godina. mozda je taj moj subjektivni dozivljaj jer je bilo poluprazno posto je tek danas pocelo pa nije bilo ni mnogo posjetilaca, ali mi je sve nekako izgledalo razudjeno, mali izbor, standovi uglavnom preslikani i ne tako puni raznovrsnijih knjiga, uglavnom mnogo beletristike, slikovnica, vjerske islamske literature, knjiga i brosura za samopomoc tipa kako biti sretan i te fore, nesto hortikulture, kuhara, turistickih vodica i rjecnika, a primjetio sam i informatickih stvari tipa biblija za windows98, office/cad/corel i tako to iz 90tih i s pocetka 2000tih. ne vidjeh ni da ima jeftinih koristenih knjiga ko sto se znalo zalomit ranije. sajamske cijene k'o i inace.
Slazem se, ja sam eto nedavno nasao vremena da procitam ponovo nakon 10 godina "Mi, djeca s kolodvora Zoo". Preporuka svima, potpuno drugacije sada covjek gleda na sve.