Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
moet-perignon

#6826 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

rovac13 wrote:
Korisničkoime wrote:
rovac13 wrote:Najbolja ova druga na videu :)

Da bi sutra njihova djeca mogli bolje da zive :)
Kako dodjosmo do njihove djece ???
Odakle im sad to ?
Pa usvojit ce djecu, pustati ce im na TV samo sadrzaje koji poticu homoseksualnost i pretvorit ce ih u pedere samo nama drugima uinat,
Ona je pricala o njihovoj djeci.
Usvojeno dijete ima svog oca tamo negdje.

Ipak nista bez normalnih.
Pe..ri nebi mogli opstat da nije normalnih :)
ti si bas na nivou seoske medicine. ako imas upalu grla, odmah bijeli luk i malo meda. :)
stari moj, postoje supersonicne medicine. no na zalost to neces vidjeti i dozvijeti na klinickom ili nekoj opstoj ovdje u BiH. :)
ti nemas pojma kakve fore se izvode u svijetu medicine, da je potpuno bizaran porod na koji si navikao.
sta ces, seljak covjek. :)
insomnia78

#6827 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Jesu uspjeli skontati kako napraviti djete bez babe?
moet-perignon

#6828 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

Hakiz wrote:Da ne idemo u politiku, da nije takva, ne bi bila gdje jeste.

vjerovatno. sto se na prvi pogled i cinilo dosta cool od Vucica. no nije nikome na um padalo da ce biti obicni potrcko
i govoriti bljutave stvari o Srebrenici i zrtvama proslog rata.
kapiram da nije nezavisna, ali nije joj ni diskrecija ili takt najjaca strana. potpuno je bahata i prosta poput Vucica. mada, niko nije gori od glupavog Dacica. :)
moet-perignon

#6829 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

insomnia78 wrote:Jesu uspjeli skontati kako napraviti djete bez babe?

insomnia, vec pocinjem da brinem da te unuci kolonizatora nisu bacili u Banlieue, pa ti uskratili mogucnost da odes u muzej, teatar, park i na baletsku predstavu. sigurno nisi u nekom social housing konceptu zaglavio u toj migraciji? svo vrijeme kako pises, pocinjem da brinem da nisi zaglavio u neku rupu, u onu koju najbolje
znaju francuzi da te bace.

kakav je taj kraj u kojem zivis?
dragma
Vozim: Pješe

#6830 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dragma »

moet-perignon wrote:

insomnia, vec pocinjem da brinem da te unuci kolonizatora nisu bacili u Banlieue, pa ti uskratili mogucnost da odes u muzej, teatar, park i na baletsku predstavu. sigurno nisi u nekom social housing konceptu zaglavio u toj migraciji? svo vrijeme kako pises, pocinjem da brinem da nisi zaglavio u neku rupu, u onu koju najbolje
znaju francuzi da te bace.

kakav je taj kraj u kojem zivis?
Hahaha..e čuj muzej, teatar, balet... :-)

Pa njega su bolan, dok je bio dijete i kad ne sluša, slikom klavira plašili i prijetili mu da će ga odvesti u pozorište :lol:
insomnia78

#6831 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Ja cuo od puno klavira se more postati derpe
aerodinamika

#6832 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by aerodinamika »

postoji nešto što se zove umjetna oplodnja, fgdje se oplodnja stanice vrši umetno bez odnosa muškarca i žene, čak može jedna druga žena da bude majka djetetu majke koja je donirala svoju stanicu, tzv surogat majka, ronalndo je tako dobio dijete
Bodkin

#6833 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bodkin »

Zasto bi? Milioni straight zena prave djecu bez babe. Milioni straight pariva prave djecu bez babe. A tek da ne pricamo o stancanju djece po africi i aziji. Njima je sigurno bolje na rizinim poljima i tradicionalnim porodicama
insomnia78

#6834 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

aerodinamika wrote:
postoji nešto što se zove umjetna oplodnja, fgdje se oplodnja stanice vrši umetno bez odnosa muškarca i žene, čak može jedna druga žena da bude majka djetetu majke koja je donirala svoju stanicu, tzv surogat majka, ronalndo je tako dobio dijete
Da bez umetanja. No od kud spermatozoid?
славянин

#6835 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

Jel ono bi 23 hromosoma od majke 23 od oca - pu prokleta homofobicna biologija buaaaaa :D
tap3ah75

#6836 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tap3ah75 »

insomnia78 wrote:
aerodinamika wrote:
Da bez umetanja. No od kud spermatozoid?
Kao Amazonke .... drže u lancima u podrumu jednog i samo mu bacaju drkicu i fataju u epruveticu.
aerodinamika

#6837 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by aerodinamika »

https://www.express.hr/znanost/umjetna- ... cije-16096
naučnici rade na razvoju umjetne sperme, možda je još u povojima ali kroz neko vrijeme biče to jako odmaklo
Istraživanja s miševima pokazuju kako sintetski spermatozoidi i jajašca mogu biti kreirani uz pomoć matičnih stanica. Put da se parovima koji ne mogu iskoristiti benefite IVF-a omogući razmnožavanje biti će dugačak no, piše Financial Times, studija pokazuje kako će to s vremenom biti itekako moguće. Prvo "kreiranje" funkcionalnih mišjih spermatozoida u laboratoriju ostvareno je prošle godine pri Kineskoj akademiji znanosti, na odsjeku zoologije. Znanstvenici su pretvorili embrionalne matične stanice, koje se mogu transformirati u bilo kakav tip tkiva, u nezrele spermije - spermatide.
Sličan je uspjeh s sintetskim mišjim jajašcima postignut 2016. i na Kyushu sveučilištu, u Japanu. Tamo su mišje stanice kože konvertirane u iPSC i onda u jajašce, opet uz koktel kemije i u na tkivu jajnika. Neka su od jajašaca također bila fertilna, te su rezultirala zdravim potomcima.
a razvija se i umjetna maternirca
славянин

#6838 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

aerodinamika wrote:https://www.express.hr/znanost/umjetna- ... cije-16096
naučnici rade na razvoju umjetne sperme, možda je još u povojima ali kroz neko vrijeme biče to jako odmaklo
Istraživanja s miševima pokazuju kako sintetski spermatozoidi i jajašca mogu biti kreirani uz pomoć matičnih stanica. Put da se parovima koji ne mogu iskoristiti benefite IVF-a omogući razmnožavanje biti će dugačak no, piše Financial Times, studija pokazuje kako će to s vremenom biti itekako moguće. Prvo "kreiranje" funkcionalnih mišjih spermatozoida u laboratoriju ostvareno je prošle godine pri Kineskoj akademiji znanosti, na odsjeku zoologije. Znanstvenici su pretvorili embrionalne matične stanice, koje se mogu transformirati u bilo kakav tip tkiva, u nezrele spermije - spermatide.
Sličan je uspjeh s sintetskim mišjim jajašcima postignut 2016. i na Kyushu sveučilištu, u Japanu. Tamo su mišje stanice kože konvertirane u iPSC i onda u jajašce, opet uz koktel kemije i u na tkivu jajnika. Neka su od jajašaca također bila fertilna, te su rezultirala zdravim potomcima.
“biče” “biče” :D nego prirodna selekcija upravo se unistava tako - doduse vec je otisla u helac :D

Nego jeli pricamo o kloniranju jajcanih celija i spermatozoida ili ono se dosegao nivo genetskog inzinjeringa da je moguce modifikovati ili kreirati celiju iz nicega (onda smo rijesili sve bolesti i otkrili sveti gral i besmrtnost) :D
Korisničkoime

#6839 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

moet-perignon wrote:
Kikibombona wrote:
славянин wrote:Pa ako je lezbejka bilo bi malo cudno da je moze frajer zbariti jelde ? I jos dajes 10% sanse :D Nego kako su dobile sina some funny finger action jel :D
Djevojku ovakvog fizickog izgleda...

Ana ima ljepsu zenu od 90% agresivnih maco menova. O tome se radi. Zato cestitam Ani.

Ps

Milica je rodila dijete.

svaka cast Ani bez sumnje. samo joj je politika losa i bas zbog toga nekako mi nisu bas cool, jer imaju malo radikalnu percepciju za svoju zemlju.
Ana i Milica su zasticene, imaju svoje privilegije, ali mislim da je Brnabicka kroz svoju politiku pokazala da je dupe boli za ravnopravnost.
tako da ima debeli minus od mene, i uopste me ne fasciniraju. :)
Brnabicka je alibi na zapadu pickoustog a njegov megafon u zemlji i regionu, popisam se i na nju i na pickoustog vođu.
O plavusi ne znam nista nije ni bitna u kontekru polituke
John Cleese

#6840 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by John Cleese »

славянин wrote:
John Cleese wrote:
Ne bas, ali nije bitno.

Uzasnula me pomisao da te, sirotog, (tamo, negdje) redovito grupno maltretiraju bestidni genitalci :|
Laknulo mi je, hvala.
Pa sta bi onda trebalo da demonstrira ?

Daleko od toga, poznajem ja i lezbejki,biseksualaca,homoseksualaca etc... ne smetaju mi dok god se ponasaju uljudno to jest kao i svi ostali jer nisu posebni :)
To sto tebe, izgleda, najvise zanima je puka provokacija - suvisna, kontraproduktivna...
Rekao bih da je u pitanju i potpuno odsustvo mjere i dobrog ukusa.
Srecom, ne desava se to na bas svim paradama no to za takve kao sto si ti ocito nije dovoljan razlog da ne vide sarene gumene faluse i tamo gdje ih nema ili da vide bilo sta osim sarenih gumenih falusa.
Helem neise.

A to drugo - sta ti ja znam ko bi sve i zasto na tebe, usamljenog ili u drustvu, mogao isukati spolovilo.
Jos jednom, raduje me sto se to, ipak, nije niti desilo, ako sam dobro shvatio.
Toliko.
славянин

#6841 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

John Cleese wrote:
славянин wrote:
John Cleese wrote:
Ne bas, ali nije bitno.

Uzasnula me pomisao da te, sirotog, (tamo, negdje) redovito grupno maltretiraju bestidni genitalci :|
Laknulo mi je, hvala.
Pa sta bi onda trebalo da demonstrira ?

Daleko od toga, poznajem ja i lezbejki,biseksualaca,homoseksualaca etc... ne smetaju mi dok god se ponasaju uljudno to jest kao i svi ostali jer nisu posebni :)
To sto tebe, izgleda, najvise zanima je puka provokacija - suvisna, kontraproduktivna...
Rekao bih da je u pitanju i potpuno odsustvo mjere i dobrog ukusa.
Srecom, ne desava se to na bas svim paradama no to za takve kao sto si ti ocito nije dovoljan razlog da ne vide sarene gumene faluse i tamo gdje ih nema ili da vide bilo sta osim sarenih gumenih falusa.
Helem neise.

A to drugo - sta ti ja znam ko bi sve i zasto na tebe, usamljenog ili u drustvu, mogao isukati spolovilo.
Jos jednom, raduje me sto se to, ipak, nije niti desilo, ako sam dobro shvatio.
Toliko.
Pa imamo primjere kako pocnu parade a kako evolviraju u umalo orgiju na javnom mjestu.

A isukivanje splovila pa i nisam bas vidio , vjerovatno bih to prihvatio kao uvredu i provokaciju - dok ti pretpostavljam kao poziv na seksualni odnos ? :D
Diwan

#6842 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Diwan »

aerodinamika wrote:https://www.express.hr/znanost/umjetna- ... cije-16096
Ja, i ?
John Cleese

#6843 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by John Cleese »

славянин wrote:Pa imamo primjere kako pocnu parade a kako evolviraju u umalo orgiju na javnom mjestu.

A isukivanje splovila pa i nisam bas vidio , vjerovatno bih to prihvatio kao uvredu i provokaciju - dok ti pretpostavljam kao poziv na seksualni odnos ? :D
Ma naravno, a onda idu pedofili, nekrofili, zoofili i ostali - sve je to vec receno :|

Ja napisah - toliko.
To bi, ako zaista nije bilo jasno, znacilo da ne namjeravam dalje razgovarati o tvojim tlapnjama :D
Nivelacija

#6844 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Nivelacija »

Zašto pederi imaju pravo na bolesno sexualno opredjeljenje a pedofili nemaju na jednako bolesnu stvar.? I oni su ljudi pa jel?
Concord

#6845 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Concord »

Nivelacija wrote:Zašto pederi imaju pravo na bolesno sexualno opredjeljenje a pedofili nemaju na jednako bolesnu stvar.? I oni su ljudi pa jel?
Bila vec rasprava na temi i znas sta su rekli?
Pederi imaju pravo jer stupaju u vezu/odnos sa drugom osobom dobrovoljno sa obje strane.
I pederi takodjer imaju pravo jer je njihova seksualna preferencija urodjena, normalna.
Oba argumenta invalidna za pravdati svoju seksualnu devijaciju a pljuvati tudju.

A posebno ce te popljuvati sto poredis to dvoje, gdje ces to.
Ramzess Veliki

#6846 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

90minut wrote:

Jesu naravno ima tu mašine od momaka znam ih i ja par na ime i prezime momci u treningu imaj na umu da pricam da kad bi spustili značke da navijaca uvijek po pravilu ima više i igralo bi se po uličnim pravilima.A cim spustiš značku znaci da si civil i ne brani te država eh sad ti skontaj sam koliko ih ima tu spremnih da igraju po ulicnim pravilima? :D
Aha, znaci jedan na jedan nista ... :roll:
90minut

#6847 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 90minut »

Ramzess Veliki wrote:
90minut wrote:

Jesu naravno ima tu mašine od momaka znam ih i ja par na ime i prezime momci u treningu imaj na umu da pricam da kad bi spustili značke da navijaca uvijek po pravilu ima više i igralo bi se po uličnim pravilima.A cim spustiš značku znaci da si civil i ne brani te država eh sad ti skontaj sam koliko ih ima tu spremnih da igraju po ulicnim pravilima? :D
Pa nije problem birati najspremnije iz prve ekipe ja to i preferiram, al' kao što sam ti napisao po pravilu navijaca ima više logika krene se na utakmicu.

Tu ima svega šareno je do bola.
Ramzess Veliki

#6848 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

славянин wrote: Aha znaci oni se bore da svakodnevno ovako mogu da setaju jer im je to stil i nacin zivota nakon sto izadju iz ormara:
Image

A svima kojim smeta da se tako ponasa u javnosti su ustvari latentni skriveni gejevi i lezbe :D :lol:
Mene bi bilo sramota ovako malu alatku javno pokazivati. :roll:
Ramzess Veliki

#6849 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

90minut wrote:
Ramzess Veliki wrote:
90minut wrote:

Pa nije problem birati najspremnije iz prve ekipe ja to i preferiram, al' kao što sam ti napisao po pravilu navijaca ima više logika krene se na utakmicu.

Tu ima svega šareno je do bola.
Ima li medjusobne ljubavi? Mislim to je tema, ne adolescentna depresija ispoljena u agresivnom ponasanju uzrokovana nejebicom.

Jesi li znao da nejebica uzrokuje agresivno ponasanje kod oba spola?
90minut

#6850 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 90minut »

Ti k'o oni levati od predsjednika država kad se desi neka tragedija, a oni svi u glas viču " KRIVE SU VIDEOIGRICE ".

Nema ti tu adolescencije kao što ti voliš gledati tv subotom nakon rata kojeg si bio ucesnik tako smo mi volili otici gledati fudbal pratiti ga u svakom dijelicu države nositi s sobom ljiljane imali milijardu sukoba s četnicima i ustašama maskiranim u policijsku odjecu i na kraju volimo umjereno nasilje protiv drugih navijaca.

Imali smo mi prilike 100 puta ostaviti nekoga invalidom na putu izvan Sarajeva, al' uvijek stanemo na vrijeme i ne cipelarimo ih što je totalna suprotnost od tvog druga i tvoje velikim dijelom korumpirane policije.

Eh kad sam to sve rekao da ponovim da nemam ništa protiv gejeva nek traže svoja para jer to u konačnici i rade nije ovo samo bezvezno šetanje vec hoce ljudi zakonom da mogu stupati u brakove i ostalo..

A isto tako ukljucio sam se u ovu priču samo da kazem da nema od navijača ništa jer prvo nece biti udruženih grupa iz federacije, a drugo bice previše policije za bilo šta da se pokuša.

A trece u nekom paralelnom univerzumu kad bi se manijaci i horde okupili što nece biti slučaj opet valja to kvalitetno organizovati u vidu gas maski palica i štitova što je prakticno nemoguca misija.

Tako da u konačnici zaključak je da se plaše samo žene i muškarci koji imaju tanak mentalitet u glavi i ne znaju bolje.

A možda cemo imati nekog s kratkim tolama mada ne vjerujem nisu više ni ti u kratkim što su bili da jesu bilo bi teroristickih napada jedno 10 u zadnjih 10 godina tako da mrka kapa je to sve.
Locked