Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#6826 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote: pa pikal se to ista ?
moze da se pika itekako ali i nemora, zavisi kako se ti postavis....

imas dvije varijante...pokajes se Bogu i drzi se njegovih naredbi i klonis zabrana koliko mozes....pa da ti dobra djela teku i poslije smrti, ta tio dolaze na konto dobrih djela upravo zbog tih dzamija, jer ako izgradis dzamiju barem jednim djelom, svako ko obavlja vjerske duznosti u njoj tebi ide procenat sevapa bez da se umanjiva ikome od vjernika u njoj.

a druga varijanta, da okrenes glavu od Boga, to sto si dao za dzamiju, Allah ti kompezira samo na ovome svijetu a tamo dodjes praznih ruka.
Smrcak15

#6827 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Braco_18 wrote: Providljivost :-) u zemljo otvori se ....
zasto se zene oblace u providnu odjecu? :D

znaju i zene itekako sta izludjuje muskarce :D :lol: :lol:
Braco_18

#6828 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Braco_18 »

Smrcak15 wrote:
Braco_18 wrote: Providljivost :-) u zemljo otvori se ....
zasto se zene oblace u providnu odjecu? :D

znaju i zene itekako sta izludjuje muskarce :D :lol: :lol:
Moja ne nosi nikakvu odjeću kad smo sami ... to me više pali nego nekakve providne čašefe :D
MaD_ProfessoR

#6829 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MaD_ProfessoR »

Ljudi moji, kako vi zamišljate Smrčka?

Meni ponekad djeluje kao Šiva, ali umjesto 6 ruku ima barem 12, svaka dlanom položena na jednu nauku.

Kur'an, hadisi, fikh, genetika, eshatologija, pravo, medicina, sunnet, metafizika, egzorcizam, geologija, ...

vječno nasmijan kao Krišna, frulicom k sebi doziva zabludjele ovce
Bloo
Globalna šefica

#6830 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

MaD_ProfessoR wrote:Ljudi moji, kako vi zamišljate Smrčka?

Meni ponekad djeluje kao Šiva, ali umjesto 6 ruku ima barem 12, svaka dlanom položena na jednu nauku.

Kur'an, hadisi, fikh, genetika, eshatologija, pravo, medicina, sunnet, metafizika, egzorcizam, geologija, ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo treba uokviriti!!!!!!!!!!

Best description evah! All hail Mad professor.
ExNihilo

#6831 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Posljednji polimat.
Smrcak15

#6832 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

KO si ti sad junace ovdje?????????????

uostalom sta fali biti malo svestran :D
beni-bu-man

#6833 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrle haj na atribute allaha ti :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#6834 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Ja bih rekla da ga zamisljam kao Francisa Bacona, ali bi se.mogao naljutiti da se sprdam zbog prezimena. :|
Smrcak15

#6835 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:Smrle haj na atribute allaha ti :mrgreen:
sta ba to ti??
beni-bu-man

#6836 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
beni-bu-man wrote:Smrle haj na atribute allaha ti :mrgreen:
sta ba to ti??
vasi-atributi-vol-2-t136679s61850.html
MaD_ProfessoR

#6837 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MaD_ProfessoR »

Smrcak15 wrote:

KO si ti sad junace ovdje?????????????

uostalom sta fali biti malo svestran :D
alau mi tu introdjus majself, jour međisti!

onaj sam što svakodnevno ostaje udivljen pred snagom i strpljenjem vaših sugovornika na ovom podforumu, i zaprepašten nepokolebljivom ustrajnošću da svima od njih objasnite sve, znano i neznano upravo vama.
MaD_ProfessoR

#6838 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MaD_ProfessoR »

Bloo wrote:Ja bih rekla da ga zamisljam kao Francisa Bacona, ali bi se.mogao naljutiti da se sprdam zbog prezimena. :|

i meni je to naumpalo odmah. usporedba i sprdnja zbog prezimena :D
Smrcak15

#6839 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

MaD_ProfessoR wrote:
Bloo wrote:Ja bih rekla da ga zamisljam kao Francisa Bacona, ali bi se.mogao naljutiti da se sprdam zbog prezimena. :|

i meni je to naumpalo odmah. usporedba i sprdnja zbog prezimena :D
taj je u rangu sa da Vincijem, Michelangelom, Kopernikom itd

Dokle i ja dogura da me ljudi sa intelektualnim velicinama sporede :lol: a ja sitna buranija u sporedjenju sa velikanima nauke.
beni-bu-man

#6840 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

smrle cekamo te na atributima :mrgreen:
Smrcak15

#6841 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:smrle cekamo te na atributima :mrgreen:
nacekat ces se.
beni-bu-man

#6842 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
beni-bu-man wrote:smrle cekamo te na atributima :mrgreen:
nacekat ces se.
hajde bolan mojne bit pizda, budi brat musliman :mrgreen:
MaD_ProfessoR

#6843 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MaD_ProfessoR »

Smrcak15 wrote:
taj je u rangu sa da Vincijem, Michelangelom, Kopernikom itd

Dokle i ja dogura da me ljudi sa intelektualnim velicinama sporede :lol: a ja sitna buranija u sporedjenju sa velikanima nauke.
NE.

oni su u rangu sa tobom, al možda. vrijeme će pokazati da li su tvojoj veličini dorasli :mrgreen:
Gojeni H

#6844 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Gojeni H »

Smrcak15 wrote: Od Allaha je zlo preko sejtana, jer ako je Allah stvorio sejtana koji pokrece svo zlo dosaptavanjem zlih ideja u ljudske misli.

Znaci ALlah je stvorio zlo kroz sejtana koji nagovara ljude da rade zlo, ali isto tako upozorio ostro na njega da ga se klone jer ce biti velike posljedice ako se slijedi sejtan, pa bujrum ko smije nek izvoli. Test je test.
Zasto bi sejtan "pokretao svo zlo"? zasto mislis da neko ko nagovara moze biti pokretac zla? Moze li se dobra osoba nagovoriti da pocini zlo?

Ako je Allah stvorio zlo kroz sejtana, kroz koga je stvorio dobro?
MaD_ProfessoR

#6845 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MaD_ProfessoR »

Gojeni H wrote:
Smrcak15 wrote: Od Allaha je zlo preko sejtana, jer ako je Allah stvorio sejtana koji pokrece svo zlo dosaptavanjem zlih ideja u ljudske misli.

Znaci ALlah je stvorio zlo kroz sejtana koji nagovara ljude da rade zlo, ali isto tako upozorio ostro na njega da ga se klone jer ce biti velike posljedice ako se slijedi sejtan, pa bujrum ko smije nek izvoli. Test je test.
Zasto bi sejtan "pokretao svo zlo"? zasto mislis da neko ko nagovara moze biti pokretac zla? Moze li se dobra osoba nagovoriti da pocini zlo?

Nemoj ga zbunjivat, pogriješit će notu na frulici
Tomahawk11
Globalni moderator

#6846 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Tomahawk11 »

Ma ja, ne bi ti :oops:
Gojeni H

#6847 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Gojeni H »

Smrcak15 wrote:
славянин wrote:Znaci sam si naveo ajet koji kaze "od Alaha vam je dobro i zlo" onda kazes od Allaha je ali preko sejtana kojeg je ionako Allah stvorio- ajde nema veze dodaj :D .Znaci Bog je stvorio zlo - a vidim da se sve vise povlacis jer sam te malo pritisnuo pa jadan ne znas sta vise lupas... ajde bit ce bolje - idi da ti istjeraju dzine sigurno ti se koji zavuko dok si samnom polemisao sada . :D
nije sheki sam sebe stvorio nego Allah, samim tim je i zlo stvorio da bude iskusenje za ljude i dzine.
Ako je tom logikom stvorio dobro, kroz koga Ga je stvorio - meleke, ljude, biljke? I kome bi dobro trebalo biti iskusenje?
Smrcak15

#6848 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Gojeni H wrote:

zasto mislis da neko ko nagovara moze biti pokretac zla?
sejtan daje zle ideje u ljudski mozak, ljudski mozak to to prihvati kao svoje i izvrsi po tome kako mu je dosaptano.
Moze li se dobra osoba nagovoriti da pocini zlo?
a sto ne bi mogla.
Meleke/Andjele
Smrcak15

#6849 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Gojeni H wrote:
Smrcak15 wrote:
славянин wrote:Znaci sam si naveo ajet koji kaze "od Alaha vam je dobro i zlo" onda kazes od Allaha je ali preko sejtana kojeg je ionako Allah stvorio- ajde nema veze dodaj :D .Znaci Bog je stvorio zlo - a vidim da se sve vise povlacis jer sam te malo pritisnuo pa jadan ne znas sta vise lupas... ajde bit ce bolje - idi da ti istjeraju dzine sigurno ti se koji zavuko dok si samnom polemisao sada . :D
nije sheki sam sebe stvorio nego Allah, samim tim je i zlo stvorio da bude iskusenje za ljude i dzine.
Ako je tom logikom stvorio dobro, kroz koga Ga je stvorio - meleke, ljude, biljke? I kome bi dobro trebalo biti iskusenje?
I kome bi dobro trebalo biti iskusenje?
ljudima i dzinimna, iskusenje u dobru je kad si u blagostanju da se pokaze kakav ces biti u takvom stanju

nego daleko gore padne na zemlju kad je iskusan u dobru, nego kad je iskusan u zlu....
Humljanin

#6850 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Humljanin »

Smrcak15 wrote: pitajte prvo nego donosite pogresne zakljucke
Pa evo pitam i čekam odgovore.
Smrcak15 wrote:
Šta će onaj tko je oženio neku rospiju?
zar ti stvarno mislis da ce osoba koja nije obdarena ljepotom na ovom svijetu izgledati isto tako u Raju... :-) niposto

u Raju nema osobe ni muska ni zenska da nije lijepog izgleda i gradje, atraktivnog tijela...znaci savrsene proporcije i ljepota..
Nisam mislio prvenstveno na fizički izgled.
Može netko biti lijep izvana, a bezveze iznutra (a Bog mu dadne raj jer samo Bog zna zašto i kako).
Isto tako može netko biti lijep izvana i iznutra a da se ne podnosite. Vjerojatno si imao prilike upoznati nekog tko ti ne paše a ništa ti loše učinio nije...
Jednostavno ljudi različitih karaktera i osobnosti koji jedni drugima idu na živce nesvjesno.
Smrcak15 wrote:
tako isto , da ozenis na zeni najodbojnijeg izgleda na ovom svijetu ako ona udje u Raj i ti, ona ce biti takvog lijepog izgleda u Raju da ti pamet zastaje i ne samo da je ljepota konstantna u Raju nego je cijelo vrijeme proljepsvanje, iz hadisa poznato na dva nacina

dok covek seta vani u dzennetu i mirisljav vjetar koji piri dok dodje u kontakt sa tijelom proljepsa tijelo, pa kad se vrati kuci svojoj zeni ona primjeti promjenu nabolje na tijelu covjeka.

i drugi nacin uljepsavanja u dzennetu je gradske trznice gdje se dobiva miris koji se maze po tijelu radi proljepsavanja.

ovo nije iz moje glave ovo vam prenosim iz hadisa poslanika Muhammeda. ko hoce da vjeruje neka vjeruje ko nece nemora.
Ovo mi je vazda golemo bilo kako netko sa sigurnošću do u detalje prepričava budućnost koju nije vidio...
Haj nam daj još malo insajderskih informacija o budućosti...
Smrcak15 wrote:
a evo kada bi rekli da ces dobiti tvoja zena izgleda najljepsih zena svijeta, ti bi opet bio zadovoljan, ali jok, dobit ce daleko ljepse nego ijedna zena sa ovoga svijeta....kada bi ti neko rekao dobit ces zene ovakve ljepote u dzennetu

Image

ili ovakve
Image

Bili se bunio mozda??? :D
Pravo da ti kažem, moja slika idealne žene se malo razlikuje od tvoje... Nije da su ove dvije ružne, dapače lijepe su ali meni ima još ljepših.. :mrgreen:

Ne sviđa mi se što se iz ove priče u islamu na žene gleda kao na objekte ili nagrade muškarcu. To mi je malo bezveze.
Šta ako neka žena ne želi biti tvoja u raju, nego ima neke želje? Kako i kome udovoljiti?

I ostade mi neodgovoreno gore koliko žena muškarac može imati u raju? A koliko muškaraca može imati jedna žena?
Locked