Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
HowForWhom

#6826 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

512MB wrote:
Pitar_na_motoru wrote:Hocete da i iote malo kupim da padne?

Btw imam mozda 2 na iq optionu :D
Kud ces vise da padne, u Decembru bio na 5-6$ :D
Tad sam nekad i kupio pa da opet rokne :D
512MB

#6827 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Image
almir90

#6828 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Rene Higuita wrote: :thumbup:
Plus je ovo zestoko manipulativno trziste. Potrebna je odredjena regulacija trzista da sprijeci ovakve manipulacije, cime bi se otvorila vrata institucionalnim investitorima.
Crypto je mlado trziste, sa mladim tehnologijama koje tek treba da zazive. Onaj ko investira treba da to uradi i da zaboravi na 1,2,3 godine, a ne da svaki sat bulji u grafove, cijene itd.
Uglavnom, crypto je jos uvijek daleko od bilo kakvog propadanja! :bih:
Propasti će oni coini koji svakako i nisu korisni za bilo šta. Bitcoin je taj koji trenutno vuče sve konce, i kako se stanje sa njim bude odvijalo, to će dosta uticati i na vrijednost altcoina.

Danas sam gledao ovaj intervju sa CEO Ripple-a, dobar intervju, nije želio komentarisati cijenu XRP tokena, samo je rekao da oni koji žele investirati neka kupe sada i čekaju neke tri godine.

almir90

#6829 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Šta se pozitivno desilo u ova dva sata, pa je počelo sve rasti?
Ostri_Mac

#6830 Re: Bitcoins

Post by Ostri_Mac »

almir90 wrote:Šta se pozitivno desilo u ova dva sata, pa je počelo sve rasti?
I ja sad gledam... koliko upratih izjave/spekulacije prije pocetka g29 da se nece previse petljati u crypto (jos uvijek)...nije dluzbeno=spekulacija...al moRe bit' da je to...
KAMI666

#6831 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

almir90 wrote:Šta se pozitivno desilo u ova dva sata, pa je počelo sve rasti?
Vikend, ne rade banke, kod nekoga vec poceo ponedjeljak (vremenska zona) i vidjevsi koliko je BTC pao poceli da kupuju. Drugo, kalkulacija teskoce kopanja i cijene BTC po svoj logici nebi trebao da padne ispod 7000-7500, ako cak i zaroni dublje trebao bi brzo da se vrati nazad i ide prema gore. Pratim tipa koji to kalkulise i do sada je sve bio u pravu. Kaze da ovo sto danas vidimo je druga jeftina kupovina BTCa, prva je bila jos jeftinija jer difficulty nije bila tolika kao danas.
shiljak

#6832 Re: Bitcoins

Post by shiljak »

kad previše padne mora se malo vratiti da bi nastavio, kao i do sad :-D
512MB

#6833 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Zelene su bile oci te... :izet:

Majke mi, dodje mi da sav portfolio prebacim na jebeni Stelar i trejdam samo sa njim, cesto preko noci napravi 20-30% ko nista :-)

A najvaznije je da mi IOTA opet raste, to mi je poslije BTC najveci komad portfolia. Ako je ko u de/at sutra je osnivac IOTA Dominik Schiener u late night talk show kod Markus Lanz.
HowForWhom

#6834 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Moras biti dobar sa mnom da ja ne kupim IOTA-e :D
Ostri_Mac

#6835 Re: Bitcoins

Post by Ostri_Mac »

advcash deposit s kartice/ Visa-RBBH ne prolazi... :sad: jel' neko probao zadnja 2 dana?
512MB

#6836 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Thats it :novine:

Carney On Eve of G20: Cryptos Don't Pose Risks to Financial Stability

https://www.coindesk.com/financial-stab ... l-finance/
phillie

#6837 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Ostri_Mac wrote:advcash deposit s kartice/ Visa-RBBH ne prolazi... :sad: jel' neko probao zadnja 2 dana?
Opcenito Visa im ne radi ima i mjesec cini mi se. Zasad je deposit/withdraw samo sa/na Mastercard moguc.

Edit: Tacnije od 19. januara :

Transfers to External Visa Cards Temporary Unavailable

Please note that due to maintenance carried out by our partner gateway you temporarily can’t send funds to international Visa cards in USD, EUR and GBP. Currently this feature supports only Mastercard cards. As soon as the maintenance is complete, we will post a news update.

This news update concerns only withdrawals to international cards. Transfers to Visa/Mastercard cards issued in Russia, Ukraine and Kazakhstan go through other gateways and are not affected.

We appreciate your understanding and we apologise for any inconvenience.

Sad vidim da je ovo bilo samo za withdraw :roll: do mene...
Dozer

#6838 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Teske borbe, vidim :lol:

Mnogi suznim ocima gledaju crvenilo na ekranima, a pored toga i ono -50-60-70%.
Ali, no sikiriki ljudi, samo hodlajte. Ici ce to sve gore, pogotovo oni coini koji su pocetkom godine usli u razne price i testiranja, poput XRP-a.

Sasvim je normalno da se desavaju padovi kada se neki coin udje u te procese, jer se tada odmah pojavljuju i velike spekulacije, a s njima najcesce ide i pad vrijednosti. Ali, cim se desi neka konacna promjena, tipa da coin bude prihvacen u nekom sistemu, tada ce odmah doci i do rapidnog rasta vrijednosti.

Tako da - samo hodl ;)
phillie

#6839 Re: Bitcoins

Post by phillie »

O drug, pa nema te :D de mi reci, jesi ti ono govorio da imas neke tabele za pracenje u excellu uradjene? Mozes li poslati sablon? Hvala unaprijed :D
perfekcionista1

#6840 Re: Bitcoins

Post by perfekcionista1 »

eksperti, sad bih vam opsovao i ripple i tron ali necu hajd. :oops:
512MB

#6841 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Sta se JE desilo :D
Ostri_Mac

#6842 Re: Bitcoins

Post by Ostri_Mac »

phillie wrote:
Ostri_Mac wrote:advcash deposit s kartice/ Visa-RBBH ne prolazi... :sad: jel' neko probao zadnja 2 dana?
Opcenito Visa im ne radi ima i mjesec cini mi se. Zasad je deposit/withdraw samo sa/na Mastercard moguc.

Please note that due to maintenance carried out by our partner gateway you temporarily can’t send funds to international Visa cards in USD, EUR and GBP. Currently this feature supports only Mastercard cards. As soon as the maintenance is complete, we will post a news update.

This news update concerns only withdrawals to international cards. Transfers to Visa/Mastercard cards issued in Russia, Ukraine and Kazakhstan go through other gateways and are not affected.

Hvala drug, ma kontaktirao sam i njihovu podrsku...kazu, probaj kasnije, do banke je :D nidje veze... Banka nema registrovan pristup uopce... nis'=0 :D kaze covjek, ne mogu vam pomoci, nema traga da su pokusali pristupiti uopce... elem, g00njat cu "hin" ope' dok ne ug00njam...i onda promasim dip's dip's dip of a dip :lol:
phillie

#6843 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Probaj kontaktirati i online podrsku RBBH. Meni su pomogli u par navrata.
512MB

#6844 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

perfekcionista1 wrote:eksperti, sad bih vam opsovao i ripple i tron ali necu hajd. :oops:
TRON je trenutno dobra prilika za ulaganje, 31.03 pustaju svoju vlastitu blockchainn u test (zasad koriste ethereum) i onda 1.05. idu golive. Tako da je momentano interesantan pogotovo po ovoj cijeni. Isplati se koju stoju ubacit pa sacekat do kraja godine.
KAMI666

#6845 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Ostri_Mac wrote:
phillie wrote:

Hvala drug, ma kontaktirao sam i njihovu podrsku...kazu, probaj kasnije, do banke je :D nidje veze... Banka nema registrovan pristup uopce... nis'=0 :D kaze covjek, ne mogu vam pomoci, nema traga da su pokusali pristupiti uopce... elem, g00njat cu "hin" ope' dok ne ug00njam...i onda promasim dip's dip's dip of a dip :lol:
Kartice definitivno vise niko ne moze da koristi, bezvrijede su, ja svoju uredno bacio u smece. Trebaju da dodju nove ALI paznja: van EU korisnici nece moci dobiti kartice, tako su obavjestili u januaru.
Ostri_Mac

#6846 Re: Bitcoins

Post by Ostri_Mac »

phillie wrote:Probaj kontaktirati i online podrsku RBBH. Meni su pomogli u par navrata.
zvao i njih, kazu ne registruju uopce da je bilo pokusaja povlacenja sredstava...tako da i ne mogu nesto uraditi...

sad sam liku iz advcash-a dao TA :lol: :lol: :lol: bez predvidjanja, doduse....
Ostri_Mac

#6847 Re: Bitcoins

Post by Ostri_Mac »

"KAMI666"]
Ostri_Mac wrote:
phillie wrote:

Kartice definitivno vise niko ne moze da koristi, bezvrijede su, ja svoju uredno bacio u smece. Trebaju da dodju nove ALI paznja: van EU korisnici nece moci dobiti kartice, tako su obavjestili u januaru.
Ovo je za njihove kartice??? Ne treba mi njihova, samo da uradim depozit sa svoje VISA...na advcash account i onda dalje...

Mogao sam dosad zavrsiti preko payeer, al' ne mogu vise provizije one...
Ostri_Mac

#6848 Re: Bitcoins

Post by Ostri_Mac »

OK, update za advcash i deposit s Visa kartice, nakon jedno 10x ping-ponga, ja-advcash-banka ispade ovo:

There are many factors that may cause such rejection:

1. 3D Secure option should be enabled for the card.

2. The country the card has been issued in should match your profile country.
3. Internet payments should be enabled.
4. Sufficient card balance.
5. It should be a personalized card (your name stamped on the card). Virtual cards are not accepted either.

Please contact your bank to check whether these conditions are fulfilled.

Opcija 1. - RBBH nije implementirala 3D Secure (a VISA je issuer heboooteee) :cry:

e hebes ti nas... kapa dole za advcash, support u minutama odgovara... exmo isto, od verifikacije do bilo kakvog support-a...
512MB

#6849 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Sta se desaJe sa kursevima, Stelar +40% :-)
512MB

#6850 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

512MB wrote:Sta se desaJe sa kursevima, Stelar +40% :-)
Pardon +48% :D
Post Reply