e hajd ti objasni narodu kako bi to ti i muha uradilipirpa wrote:e haj ti to objasni ovom sljepom zatucanom narodumuha_sa wrote:
ruše je oni još od 92nastavili poslije Dejtona i rušit ce je sve dok su na drugoj strani lopine i diletanti koji se docepali pozicija koje im obezbjedjuju da nesmetano kradu i praunucad obezbjede
sve po zakonu
![]()
što drkamo na Sakiba i Sakibe![]()
![]()
zato što nisu uspjeli odbranit ono što cio svijet zna i što je cio svijet osudio a to je--agresija Srbije i C.Gore na BiH----zna se kakvi su sve zlocini ucinjeni--a zna se i da je bio genocid na cjelom prostoru genocidne tvorevine kojoj se u Dejtonu dalo ime RSi koja živi vec 20 i kusur godina
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- spreca
#6826 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
VjecitiStudent
#6827 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Termin "antirevizija" u statutu suda ne postoji.spreca wrote:pa pokrenuli su antireviziju...nisu pisali svetom petru nego sudu u hagu...znaci pokrenuli su antireviziju i to skupa sa susjednom drzavom bez znanja druga dva clana predsjednistva...ito sa drzavom koja se optuzuje za agresiju i genocidVjecitiStudent wrote:
Ivanić i Crnadak pokrenuli neki proces pred ovim sudom?
Ono što jeste definisano jeste pojam "revizija", što je po definicija suda potpuno novi proces i procesura podnošenja zahtjeva za novi proces, koju podnose države, u kom slučaju država mora odmah imenovati i svog agenta.
Softić nije imao ovlaštenje države da bude agent u novom procesu i zahtjev za revizijom je odbijen.
Zar je to tako teško shvatiti i prihvatiti?
- muha_sa
#6828 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
razumijemo se sprecolinispreca wrote:Pa bog nije mogao odbraniti ovu reviziju kad ti onaj ko te klao neda da ga tuzis....a sud hoce saglasnost koljaca bez koje ti nemozes tuziti.....muha_sa wrote:
![]()
zato što nisu uspjeli odbranit ono što cio svijet zna i što je cio svijet osudio a to je--agresija Srbije i C.Gore na BiH----zna se kakvi su sve zlocini ucinjeni--a zna se i da je bio genocid na cjelom prostoru genocidne tvorevine kojoj se u Dejtonu dalo ime RSi koja živi vec 20 i kusur godina
ako te ne mrzi preslušaj šta kažu ovo dvoje--nemam ama baš ni jedan razlog da im ne vjerujem
- spreca
#6829 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
eto da su znali mogli su tebe aktiviratiVjecitiStudent wrote:Termin "antirevizija" u statutu suda ne postoji.spreca wrote:pa pokrenuli su antireviziju...nisu pisali svetom petru nego sudu u hagu...znaci pokrenuli su antireviziju i to skupa sa susjednom drzavom bez znanja druga dva clana predsjednistva...ito sa drzavom koja se optuzuje za agresiju i genocidVjecitiStudent wrote:
Ono što jeste definisano jeste pojam "revizija", što je po definicija suda potpuno novi proces i procesura podnošenja zahtjeva za novi proces, koju podnose države, u kom slučaju država mora odmah imenovati i svog agenta.
Softić nije imao ovlaštenje države da bude agent u novom procesu i zahtjev za revizijom je odbijen.
Zar je to tako teško shvatiti i prihvatiti?
- uglavnomja
#6830 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
spreca wrote:pa pokrenuli su antireviziju...nisu pisali svetom petru nego sudu u hagu...znaci pokrenuli su antireviziju i to skupa sa susjednom drzavom bez znanja druga dva clana predsjednistva...ito sa drzavom koja se optuzuje za agresiju i genocidVjecitiStudent wrote:
nisu oni nista pokrenui, kakva antirevizija?
'
samo su zaustavili proces jer su imali pravnu osnovu i samo mazlum bez mozga nije mogao znati da ce se to desiti.
naravno mazlum koji je imao informaciju da je sakib ispuhao
i sakib je vazan, najvazniji, ne sakib kao neka pravna sda karikatura nego kao simbol bosnjacke politike, daj podobne, sposobni ne trebaju, i mi cemo po receptu zrtve sve dobiti servirano bez truda i postovanja zakona i prikazati da se trudimo i radimo nesto ... i zamazati oci glasacima
pa nije ivanic sakrio informaciju da je sakibovo gotovo.
bakir je to uradio.
i nastavio sa laganjem
i kad je ocekivano zijanio - svi krivi osim njega
Last edited by uglavnomja on 11/03/2017 11:04, edited 1 time in total.
- orinoco
#6831 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Svakako treba pokušati sa zahtjevom za preinaku odluke. Sa dna, ne može nižeHaris.ba wrote:Vijeće sigurnosti i Skupština UN su jedine istance koje mogu uticati na Međunarodni sud UN (i to ne da preinačuju odluku suda, moralo bi to "zaobilazno"). Ja ne znam za nijedan slučaj. Možda postoji, ali sumnjam.orinoco wrote:
Ako se zvanično utvrdi da Registrar Suda u Haagu nije ispoštovao vlastita pravila i statut, šta se može promijeniti? I da li može?
Zarad Bosne? Nema šanse. Pored toliko svjetskih problema.
- spreca
#6832 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Vec preslusao sabahile .....a nabijem ih na kurac jer su samo dvije nedelje nazad oboje govorili da je sve OKmuha_sa wrote:razumijemo se sprecolinispreca wrote:Pa bog nije mogao odbraniti ovu reviziju kad ti onaj ko te klao neda da ga tuzis....a sud hoce saglasnost koljaca bez koje ti nemozes tuziti.....muha_sa wrote:
![]()
ako te ne mrzi preslušaj šta kažu ovo dvoje--nemam ama baš ni jedan razlog da im ne vjerujemovim odbijanjem aplikacije se dokazalo da su diletanti radili na reviziji
![]()
![]()
- muha_sa
#6833 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ja znam kako cu zavarit napuklu aluminijsku felgu--neki razbijeni karter od auta, kako cu zavarit nešto od inoxa bilo to debljine milimetar il 5spreca wrote:e hajd ti objasni narodu kako bi to ti i muha uradilipirpa wrote:e haj ti to objasni ovom sljepom zatucanom narodumuha_sa wrote:
ruše je oni još od 92nastavili poslije Dejtona i rušit ce je sve dok su na drugoj strani lopine i diletanti koji se docepali pozicija koje im obezbjedjuju da nesmetano kradu i praunucad obezbjede
sve po zakonu
![]()
![]()
znam kako cu napravit interkuler od aluminijuma i stojim iza svog posla i odradit cu ga profesionalno
ne pada mi na pamet radit poso elektricara il keramicara---al su danas na sceni oni kojih je stid rec da nešto ne znaju radit pa makar ti sve to sjebali i nepopravljivu štetu napravili
u tome je razlika izmedju Muhe i ovih diletanata
- spreca
#6834 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
I ti se uhvatio te rijeci ...to cu zastiti to je nova rijec ja izmisliouglavnomja wrote:spreca wrote:pa pokrenuli su antireviziju...nisu pisali svetom petru nego sudu u hagu...znaci pokrenuli su antireviziju i to skupa sa susjednom drzavom bez znanja druga dva clana predsjednistva...ito sa drzavom koja se optuzuje za agresiju i genocidVjecitiStudent wrote:
nisu oni nista pokrenui, kakva antirevizija?
'
samo su zaustavili proces jer su imali pravnu osnovu i samo mazlum bez mozga nije mogao znati da ce se to desiti.
naravno mazlum koji je imao informaciju da je sakib ispuhao
i sakib je vazan, najvazniji, ne sakib kao neka pravna sda karikatura nego kao simbol bosnjacke politike, daj podobne, sposobni ne trebaju, i mi cemo po receptu zrtve sve dobiti servirano bez truda i postovanja zakona i prikazati da se trudimo i radimo nesto ... i zamazati oci glasacima
pa nije ivanic sakrio informaciju da je sakibovo gotovo.
bakir je to uradio.
i nastavio sa laganjem
i kad je ocekivano zijanio - svi krivi osim njega
Ja cijelo vrijeme pisem i pitam o Ivanicu i Crnadku...odnosno u cijem imenu su oni pisali Sudu u hagu i to skupa su radili sa pravnim timom srbije koja je predmet ove revizije......o tome svi cutite.....a vi ko papagaji sakib sakib......
- pirpa
#6835 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
sigurno ne bi cekao zadnji momenat za podizanje optuznice i sigurno bi angazovao najskuplju,najbolju advokatsku kucu koja bi zastupala drzavu...a sigurno ces me pitati sta ako se srbi budu bunili..pa da je na vrijeme se mislilo, mogli smo ih ucijeniti onim MMF kreditom koji nisu mogli dobiti bez naseg potpisa...spreca wrote: e hajd ti objasni narodu kako bi to ti i muha uradili
-
VjecitiStudent
#6836 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ali zato je Dževad Mahmutović, glavni savjetnik Izetbegovića oko ove revizije, "pravnik", diplomirani kriminolog, bez dana radnog iskustva na pravnim poslovima.muha_sa wrote: ja znam kako cu zavarit napuklu aluminijsku felgu--neki razbijeni karter od auta, kako cu zavarit nešto od inoxa bilo to debljine milimetar il 5![]()
znam kako cu napravit interkuler od aluminijuma i stojim iza svog posla i odradit cu ga profesionalno
ne pada mi na pamet radit poso elektricara il keramicara---al su danas na sceni oni kojih je stid rec da nešto ne znaju radit pa makar ti sve to sjebali i nepopravljivu štetu napravili
Jedino istinska kvalifikacija za taj posao mu je bila članska karta SDA
http://pf.untz.ba/dokumenti/cv/dzevad-mahmutovic.pdf
- spreca
#6837 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
muha sve ces ti to uraditi ako ti NEKO dozvoli da to radis.....i opet ponavljam..sve se svelo na sakiba....sta su radili predstavnici onih koji su pocinili zlocin...mislim na Ivanica i Crnadka...u cijem imenu su oni pisali pisma u Hagmuha_sa wrote:
ja znam kako cu zavarit napuklu aluminijsku felgu--neki razbijeni karter od auta, kako cu zavarit nešto od inoxa bilo to debljine milimetar il 5![]()
- spreca
#6838 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
nikad ti oni nebi pristali na ovo.....imaju trezorski zapisi...nije to bas tako kako se cinipirpa wrote:sigurno ne bi cekao zadnji momenat za podizanje optuznice i sigurno bi angazovao najskuplju,najbolju advokatsku kucu koja bi zastupala drzavu...a sigurno ces me pitati sta ako se srbi budu bunili..pa da je na vrijeme se mislilo, mogli smo ih ucijeniti onim MMF kreditom koji nisu mogli dobiti bez naseg potpisa...spreca wrote: e hajd ti objasni narodu kako bi to ti i muha uradili
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#6839 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Rus udari veto i pjevaj borbene. Nema od toga nista.orinoco wrote:Svakako treba pokušati sa zahtjevom za preinaku odluke. Sa dna, ne može nižeHaris.ba wrote:Vijeće sigurnosti i Skupština UN su jedine istance koje mogu uticati na Međunarodni sud UN (i to ne da preinačuju odluku suda, moralo bi to "zaobilazno"). Ja ne znam za nijedan slučaj. Možda postoji, ali sumnjam.orinoco wrote:
Ako se zvanično utvrdi da Registrar Suda u Haagu nije ispoštovao vlastita pravila i statut, šta se može promijeniti? I da li može?
Gotovo je.
- muha_sa
#6840 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
razumijem ja tebe sprecolinispreca wrote:muha sve ces ti to uraditi ako ti NEKO dozvoli da to radis.....i opet ponavljam..sve se svelo na sakiba....sta su radili predstavnici onih koji su pocinili zlocin...mislim na Ivanica i Crnadka...u cijem imenu su oni pisali pisma u Hagmuha_sa wrote:
ja znam kako cu zavarit napuklu aluminijsku felgu--neki razbijeni karter od auta, kako cu zavarit nešto od inoxa bilo to debljine milimetar il 5![]()
Znam da su dušmani ove zemlje na budžetu iste i da su im drage privilegije koje uživaju od službovanja u institucijama države koju mrze i žele joj da nestane sa lica zemlje.
mene ne iznenadjuje ni jedan Ivanic, Crnadak, Dodik i ostala bratija okupljena oko njih
mene je zabolio naš diletantizam i boli me što diletanti nisu u stanju dokazat ono što cio svijet zna.
Kontaš
-
VjecitiStudent
#6841 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da je Softić imao pravomoćno ovlaštenje države Bosne i Hercegovina (= odluka Predsjedništva) da bude agent države i u ovom procesu, mogli su pisati još sto godina.spreca wrote:muha sve ces ti to uraditi ako ti NEKO dozvoli da to radis.....i opet ponavljam..sve se svelo na sakiba....sta su radili predstavnici onih koji su pocinili zlocin...mislim na Ivanica i Crnadka...u cijem imenu su oni pisali pisma u Hagmuha_sa wrote:
Nije je bilo, i zato je sve krahiralo, a ne zbog njihovih pisama.
- Haris.ba
#6842 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Presuda je postala pravosnažna. Niko se neće više bakćati oko toga. Smatra se presuđenom stvari. To su neki principi na kojima počiva čitav sistem Ujedinjenih Nacija. Tako da zarad Bosne neće niko to potezati.orinoco wrote:Svakako treba pokušati sa zahtjevom za preinaku odluke. Sa dna, ne može nižeHaris.ba wrote:Vijeće sigurnosti i Skupština UN su jedine istance koje mogu uticati na Međunarodni sud UN (i to ne da preinačuju odluku suda, moralo bi to "zaobilazno"). Ja ne znam za nijedan slučaj. Možda postoji, ali sumnjam.orinoco wrote:
A ono što je meni zanimljivo, u sumarnoj odluci Suda za javnost navedeno je u zadnjem dijelu pisma:
Znam da je ovo napisano i radi medija, ali zanimljivo je zašto se odlučilo u ovoj odluci to spomenuti.The ICJ, a court open only to States for contentious proceedings, and to certain organs and institutions of the United Nations system for advisory proceedings, should not be confused with the other mostly criminal judicial institutions based in The Hague and adjacent areas, such as the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY, an ad hoc court created by the Security Council)....
-
KENJAC
#6843 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Trezorski zapisi ? Jel to Bakirov ratni dnevnik ?
- Haris.ba
#6844 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
A da ne bude da se raspravlja bez pročitanog:
Ovo je najvažniji dio. Sud smatra da prag predstavljanja države nije pređen. Vidjećemo u odluci suda na koje su se propise pozvali. Ovo je samo izjava za javnost. Ali, Sud niko ne može kriviti. Dobio različita pisma od članova koji predstavljaju državu. Izgleda da je procedura iznad suštine, ali država i jeste procedura i poštivanje procedure.Document entitled “Application for revision of the Judgment of 26 February 2007 in the case concerning the Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Bosnia and Herzegovina v. Serbia)”
Statement by H.E. Judge Ronny Abraham, President of the International Court of Justice
THE HAGUE, 9 March 2017. H.E. Judge Ronny Abraham, President of the International Court of Justice, has today made the following statement.
“On 23February2017, a document (with Annexes) of the same date and entitled “Application for revision of the Judgment of 26 February 2007 in the case concerning the Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Bosnia and Herzegovina v. Serbia)” was handed in to the Registry. This document was signed by Mr. Sakib Softić, with the title “Agent of Bosnia and Herzegovina”, by Mr. Phon van den Biesen, with the title “Deputy-Agent of Bosnia and Herzegovina” and by Mr. David J. Scheffer, with the title “Deputy-Agent of Bosnia and Herzegovina”.
Previously, however, the Registry had received a letter from Mr. Softić, dated 25 May 2016, in which he enquired whether his appointment as the Agent of Bosnia and Herzegovina in the case concerning the Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Bosnia and Herzegovina v. Serbia) was valid for the initiation of proceedings for revision of the Judgment of 26 February 2007 in that case.
By letter dated 26 May 2016, the Registrar informed Mr. Softić that a new appointment would be required.
No document attesting to the appointment of Mr. Softić for the purposes of proceedings for the revision of the 2007 Judgment has been received by the Court.
The Registry had also received a letter dated 13 July 2016 from H.E. Mr. Mladen Ivanić, Member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, and a letter dated 3 February 2017 from H.E. Mr. Igor Crnadak, Minister for Foreign Affairs of Bosnia and Herzegovina. In their communications, Mr. Ivanić and Mr. Crnadak gave their views on the possible filing of an Application for revision of the Court’s Judgment of 26 February 2007. In particular, they both noted that “there is no decision adopted by the Presidency of Bosnia and Herzegovina” regarding the institution of new proceedings before the Court, or a decision to provide new authorization to Mr. Sakib Softić, the former Agent in the Bosnia and Herzegovina v. Serbia and Montenegro case, “or anybody else to act as an Agent of [Bosnia and Herzegovina] before the International Court of Justice”.
In light of this apparent uncertainty surrounding the intentions of Bosnia and Herzegovina regarding a request for revision, the Registrar of the Court was instructed on 24 February 2017 to ask the Presidency of Bosnia and Herzegovina to provide clarification on the matter. In response to
-2-
the Registrar’s letter to the Presidency of Bosnia and Herzegovina, three letters were handed in separately to the Registry on 2 March 2017: a letter from H.E. Mr. Mladen Ivanić, Chairman of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, dated 28 February 2017, a letter from H.E. Mr. Dragan Čović, Member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, dated 1 March 2017 and a letter from H.E. Mr. Bakir Izetbegović, Member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, dated 2 March 2017.
In his letter, H.E. Mr. Mladen Ivanić, Chairman of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, stated, inter alia, that “[n]o official institution of Bosnia and Herzegovina made a decision to initiate the revision of the Judgment of the International Court of Justice.” H.E. Mr. Dragan Čović, Member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, explained in his letter that “the issues [referred to in the Registrar’s] letter . . . have not been discussed nor decided on by the Presidency of Bosnia and Herzegovina, as a collective head of State of Bosnia and Herzegovina”. H.E. Mr. Bakir Izetbegović, Member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, stated that the Decision taken on 4 October 2002 to appoint Mr. Softić as the Agent of Bosnia and Herzegovina in the case of Bosnia and Herzegovina v. Yugoslavia “remains valid and in force” and that “the Application for Revision, which was delivered . . . on 23 February 2017, squarely falls within the mandate granted to Mr. Softić as . . . Agent”.
The Court duly examined the various communications described above. The Court considered that their content demonstrates that no decision has been taken by the competent authorities, on behalf of Bosnia and Herzegovina as a State, to request the revision of the Judgment of 26 February 2007 in the case concerning the Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Bosnia and Herzegovina v. Serbia), and that it is therefore not properly seised of the matter. Accordingly, no action can be taken with regard to the document entitled “Application for revision of the Judgment of 26 February 2007 in the case concerning the Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Bosnia and Herzegovina v. Serbia)”.
A letter was sent by the Registrar to the Presidency of Bosnia and Herzegovina on 8 March 2017 informing the latter of the Court’s position.”
The International Court of Justice (ICJ) is the principal judicial organ of the United Nations. It was established by the United Nations Charter in June 1945 and began its activities in April 1946. The seat of the Court is at the Peace Palace in The Hague (Netherlands). Of the six principal organs of the United Nations, it is the only one not located in New York. The Court has a twofold role: first, to settle, in accordance with international law, legal disputes submitted to it by States (its judgments have binding force and are without appeal for the parties concerned); and, second, to give advisory opinions on legal questions referred to it by duly authorized United Nations organs and agencies of the system. The Court is composed of 15 judges elected for a nine-year term by the General Assembly and the Security Council of the United Nations. Independent of the United Nations Secretariat, it is assisted by a Registry, its own international secretariat, whose activities are both judicial and diplomatic, as well as administrative. The official languages of the Court are French and English. Also known as the “World Court”, it is the only court of a universal character with general jurisdiction.
The ICJ, a court open only to States for contentious proceedings, and to certain organs and institutions of the United Nations system for advisory proceedings, should not be confused with the other mostly criminal judicial institutions based in The Hague and adjacent areas, such as the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY, an ad hoc court created by the Security Council), the International Criminal Court (ICC, the first permanent international criminal court, established by treaty, which does not belong to the United Nations system), the Special
-3-
Tribunal for Lebanon (STL, an international judicial body with an independent legal personality, established by the United Nations Security Council upon the request of the Lebanese Government and composed of Lebanese and international judges), or the Permanent Court of Arbitration (PCA, an independent institution which assists in the establishment of arbitral tribunals and facilitates their work, in accordance with the Hague Convention of 1899).
The Court considered that their content demonstrates that no decision has been taken by the competent authorities, on behalf of Bosnia and Herzegovina as a State,
- uglavnomja
#6845 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
spreca wrote: muha sve ces ti to uraditi ako ti NEKO dozvoli da to radis.....i opet ponavljam..sve se svelo na sakiba....sta su radili predstavnici onih koji su pocinili zlocin...mislim na Ivanica i Crnadka...u cijem imenu su oni pisali pisma u Hag
ako imas argumente i zakonske propise na svojoj strani - ne treba ti neko da ti nesto dozvoli (i zeljo bi pobijedio kombinovani tim reala i barcelone da im r i b to dozvole
ako imas rupu velicine 10000 fudbalskih terena - ne treba bi ti neko da te unisti, sam si to uradio.
nije kriv onaj koje je rekao: car je go
ili ipak jeste
o srpskim zlocinima ne treba trositi rijeci, ali da bi se postigao cilj na medjunarodnom sudu treba uraditi nsto vise od sastanka na minderu - kako cemo - laHko cemo ...po svom ... bice nafake ...
- Haris.ba
#6846 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Postoji velika mogućnost da se ne bi uopće problematizirala punomoć da nije postojalo pismo iz predsjedništva i ministarstva vanjskih poslova koji to problematiziraju.VjecitiStudent wrote:
Da je Softić imao pravomoćno ovlaštenje države Bosne i Hercegovina (= odluka Predsjedništva) da bude agent države i u ovom procesu, mogli su pisati još sto godina.
Nije je bilo, i zato je sve krahiralo, a ne zbog njihovih pisama.
Jer osim predsjedništva (predsjednika) koji je suveren u većini zemalja (pa i u onima u kojima premijer ima glavnu političku moć), ministar vanjskih poslova isto je stranka koja može pristupati sudu. Npr. mislim da je Ministar vanjskih poslova Srbije (Svilanović mislim) obraćao se Sudu.
Normalno da će Sud smatrati problemom kad ti iz te dvije institucije dođe pismo koje govori nešta drugo od onoga što govori agent.
A "snaga" otprilike ide predsjednik, ministar vanjskih poslova, ambasador , agent.
Problem je što mi institucije gledamo personalno. Kod nas institucije se sužive sa ličnošću.
Čak i nakon pisma registrara iz 2016. koji je problematizirao punomoć Softića, da nije bilo pisama Ivanića i Crnatka, velika je mogućnost da bi Sud prihvatio aplikaciju.
-
Bodkin
#6847 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jer samo srbima treba lova od mmfapirpa wrote:sigurno ne bi cekao zadnji momenat za podizanje optuznice i sigurno bi angazovao najskuplju,najbolju advokatsku kucu koja bi zastupala drzavu...a sigurno ces me pitati sta ako se srbi budu bunili..pa da je na vrijeme se mislilo, mogli smo ih ucijeniti onim MMF kreditom koji nisu mogli dobiti bez naseg potpisa...spreca wrote: e hajd ti objasni narodu kako bi to ti i muha uradili
-
VjecitiStudent
#6848 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zašto bi registrar, bez novog ovlaštenja agentu, mijenjao svoje mišljenje?Haris.ba wrote: ...
Čak i nakon pisma registrara iz 2016. koji je problematizirao punomoć Softića, da nije bilo pisama Ivanića i Crnatka, velika je mogućnost da bi Sud prihvatio aplikaciju.
- uglavnomja
#6849 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Haris.ba wrote:
ista kao mogucnost da u tom sudu sjede pravnici sakibovog nivoa
-
radostan dan
#6850 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jedna od zescih legendi ovih prostora, ukljucujuci i ratne...Bodkin wrote:Jer samo srbima treba lova od mmfapirpa wrote:pa da je na vrijeme se mislilo, mogli smo ih ucijeniti onim MMF kreditom koji nisu mogli dobiti bez naseg potpisa...federacija pliva u parama. Cak ih posudjuje drugima