Svakako, slažem se...ali ako ništa ovdje ljudi smiju protestovati mada slabe fajde od toga.kamberovica polje wrote:Da, mada ni mi u FBiH ne zaostajemo puno, trezorski princ i Lepi u duetu nas jebu u mozak.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebote kako ljudima u RS-u razvlače pamet pa to je strašno. Šaltaju ih k'o majmune, zato sam i pitao onog šta će jesti a on jadnik uporan da će biti referenduma. A lijepo sam mu rekao da ja na njegovom mjestu ne bih bio tako siguran u svoje (njegove) tvrdnje, isto kao i za to šta će jesti. Međutim bojim se da dok on to skonta osta prazna stomaka.
Referendum(i) u RS-u
- Drvosjeca iz Dejcica
#6826 Re: Referendum(i) u RS-u
- Drvosjeca iz Dejcica
#6827 Re: Referendum(i) u RS-u
Dug život i tešku bolest...nikad nikog nisam kleo ali njega bez trunke grižje savjesti.muha_sa wrote:ne sahranjuj ga--neka poživi bar još 25 godinaoakville wrote:To onda kao neka Prvomajska - Novogodišnja Republika? Karadžić se u grobu okreće, jel se za ovo ratovalo, da tamo neki stranci i poturice primoravaju hrabro srpsko vođstvo da pišu i mijenjaju zakone bez da srpski narod demokratski izrazi svoju volju? Ccccc. Ovako će sutra dovesti u pitanje i zakon o slavama i svetkovinama.arzuhal wrote:To bi bilo dobro: Ustavni sud BiH prihvati žalbu, RS ne održi referendum i usvoji zakon po kojem 9. januar slavi ko hoće, a ko neće - nije u obavezi, opcionalno je, samo se 1. maj i Nova godina slave kao važni praznici![]()
Može!
-
radostan dan
#6828 Re: Referendum(i) u RS-u
Izvini, jos jedna primjedba...ja mislim da za ovo sto prihvatas, ustavni sud uopste ne mora da prihvati zalbu r. srpske.arzuhal wrote:To bi bilo dobro: Ustavni sud BiH prihvati žalbu, RS ne održi referendum i usvoji zakon po kojem 9. januar slavi ko hoće, a ko neće - nije u obavezi, opcionalno je, samo se 1. maj i Nova godina slave kao važni praznici![]()
Može!
-
oakville
#6829 Re: Referendum(i) u RS-u
Obzirom da je nakon ovog "referenduma" RS i zvanično doživjela disocijaciju na zapadni i istočni dio, pa pošto u istočnom dijelu RS-a i nema stanovnika niti bitne infrastrukture, jel to sad znači završena komplet putna infrastruktura RS-a, Banja Luka - Doboj, ili samo dio? Znači iz Banja Luka možeš direktno na liniju s Federacijom i dalje na more, ili na liniju Distrikta, pa prema Srbiji, ili možeš preko Hrvatske u EU? I za ovo se ratovalo, da da se nabije 400 hiljada srba oko Banja Luka i do Beograda dolazi zračnom linijom ili preko neprijateljskih teritorija?
Ja glupa rata i glupe ideje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#6830 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa tako nekako jer ovaj dio RS-a oko Sarajeva svakako ima više koristi od Sarajeva nego od Banja Luke.oakville wrote:Obzirom da je nakon ovog "referenduma" RS i zvanično doživjela disocijaciju na zapadni i istočni dio, pa pošto u istočnom dijelu RS-a i nema stanovnika niti bitne infrastrukture, jel to sad znači završena komplet putna infrastruktura RS-a, Banja Luka - Doboj, ili samo dio? Znači iz Banja Luka možeš direktno na liniju s Federacijom i dalje na more, ili na liniju Distrikta, pa prema Srbiji, ili možeš preko Hrvatske u EU? I za ovo se ratovalo, da da se nabije 400 hiljada srba oko Banja Luka i do Beograda dolazi zračnom linijom ili preko neprijateljskih teritorija?
-
L u c i f e r
#6831 Re: Referendum(i) u RS-u
Ratovali su oni za Veliku Srbiju, al su usput malo polomili zube.oakville wrote:Obzirom da je nakon ovog "referenduma" RS i zvanično doživjela disocijaciju na zapadni i istočni dio, pa pošto u istočnom dijelu RS-a i nema stanovnika niti bitne infrastrukture, jel to sad znači završena komplet putna infrastruktura RS-a, Banja Luka - Doboj, ili samo dio? Znači iz Banja Luka možeš direktno na liniju s Federacijom i dalje na more, ili na liniju Distrikta, pa prema Srbiji, ili možeš preko Hrvatske u EU? I za ovo se ratovalo, da da se nabije 400 hiljada srba oko Banja Luka i do Beograda dolazi zračnom linijom ili preko neprijateljskih teritorija?
I opet će, i opet će, ako bude sreće.
Kaže pjesma.
-
oakville
#6832 Re: Referendum(i) u RS-u
Kako nema. Eno onog rollercoastera na Zlatištu, plus spavaonica za radnike u zajedničkim institucijama.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa tako nekako jer ovaj dio RS-a oko Sarajeva svakako ima više koristi od Sarajeva nego od Banja Luke.oakville wrote:Obzirom da je nakon ovog "referenduma" RS i zvanično doživjela disocijaciju na zapadni i istočni dio, pa pošto u istočnom dijelu RS-a i nema stanovnika niti bitne infrastrukture, jel to sad znači završena komplet putna infrastruktura RS-a, Banja Luka - Doboj, ili samo dio? Znači iz Banja Luka možeš direktno na liniju s Federacijom i dalje na more, ili na liniju Distrikta, pa prema Srbiji, ili možeš preko Hrvatske u EU? I za ovo se ratovalo, da da se nabije 400 hiljada srba oko Banja Luka i do Beograda dolazi zračnom linijom ili preko neprijateljskih teritorija?
Da hoće organizovati još bar jedan referendum, pa dok se diže prašina, da kupimo još koji hotel na Jahorini i zakupimo područje opštine Istočna Stara Ilidža za uzgoj koza i kurbana za izvoz. Pa ako se nastavi referendumisanje ovim tempom bar svake 2-3 godine, tržni centri Bingo će kumulativno zauzimati veći procenat teritorije u RS-u nego što je Brčko Distrikt.
- ze kalanga
#6833 Re: Referendum(i) u RS-u
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebote kako ljudima u RS-u razvlače pamet pa to je strašno. Šaltaju ih k'o majmune, zato sam i pitao onog šta će jesti a on jadnik uporan da će biti referenduma. A lijepo sam mu rekao da ja na njegovom mjestu ne bih bio tako siguran u svoje (njegove) tvrdnje, isto kao i za to šta će jesti. Međutim bojim se da dok on to skonta osta prazna stomaka. Ja ne znam imali tamo iko hrabrosti da kaže halo pa koga vi jebete u zdrav mozak, sad referendum, sad prilagođavamo zakon, sad predlažu zakon o prazncima koji se i ne mora poštovati, sada pogrešno tumačili odluku...šta je iduće? Da kažu da je Bakir bio u pravu.![]()
-
radostan dan
#6834 Re: Referendum(i) u RS-u
Nije se brate zbog toga ratovalo, nego da ti imas bh pasos, i kad dodjes na granicu sa srbijom ili crnom.gorom, onaj u kucici ti kaze - ne treba pasos, moze i licna...oakville wrote:I za ovo se ratovalo, da da se nabije 400 hiljada srba oko Banja Luka i do Beograda dolazi zračnom linijom ili preko neprijateljskih teritorija?
- muha_sa
#6835 Re: Referendum(i) u RS-u
griješiš radosniradostan dan wrote:Nije se brate zbog toga ratovalo, nego da ti imas bh pasos, i kad dodjes na granicu sa srbijom ili crnom.gorom, onaj u kucici ti kaze - ne treba pasos, moze i licna...oakville wrote:I za ovo se ratovalo, da da se nabije 400 hiljada srba oko Banja Luka i do Beograda dolazi zračnom linijom ili preko neprijateljskih teritorija?
ratovalo se za to da nema te granice niti te kucice, al
- Drvosjeca iz Dejcica
#6836 Re: Referendum(i) u RS-u
Samo i ovi Srbi nemaju smisla za politiku i taktičke poteze. Otvorili danas autoput na dan 9/11. Baš amateri, umjesto da su odgodili zbog obilježavanja napada na NYC bar bi pokupili koji politički poen kod Amerikanaca. 
-
radostan dan
#6837 Re: Referendum(i) u RS-u
Moguce, moguce...a moguce da i sa druge bande izgleda drugacije. U svakom slucaju, maximalisticki ciljevi ne vidim.da su postignuti, sa obje bande...muha_sa wrote:griješiš radosniradostan dan wrote:Nije se brate zbog toga ratovalo, nego da ti imas bh pasos, i kad dodjes na granicu sa srbijom ili crnom.gorom, onaj u kucici ti kaze - ne treba pasos, moze i licna...oakville wrote:I za ovo se ratovalo, da da se nabije 400 hiljada srba oko Banja Luka i do Beograda dolazi zračnom linijom ili preko neprijateljskih teritorija?
Ja glupa rata i glupe ideje.![]()
ratovalo se za to da nema te granice niti te kucice, aljebi ga--zajebaše se
Al to ja tako.vidim, a mozda sam i slijep.kod.ociju.
-
oakville
#6838 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne griješi on, nego kako vrijeme prolazi stalno se među srbima reintepretiraju ciljevi rata, da bi se čovjek osjećao kao pobjednik. Nakon 20 godina, došli su do toga da su ratovali da bi se na granicama koristile lične karte. Ako nastave ovim tempom, za 20 godina će reći da je Srbija ratovala da omogući mirno otcjepljenje BiH i Crne Gore, te da očuva avnojevske granice i zaštiti nesrpsko stanovništvo od četnika i paravojnih formacija iz Srbije.muha_sa wrote:griješiš radosniradostan dan wrote:Nije se brate zbog toga ratovalo, nego da ti imas bh pasos, i kad dodjes na granicu sa srbijom ili crnom.gorom, onaj u kucici ti kaze - ne treba pasos, moze i licna...oakville wrote:I za ovo se ratovalo, da da se nabije 400 hiljada srba oko Banja Luka i do Beograda dolazi zračnom linijom ili preko neprijateljskih teritorija?
Ja glupa rata i glupe ideje.![]()
Još koji referendum, i da se završi i ova faza lažnog zaklinjanja u Dejton, pa će onda srbi opet u redefiniranje situacije i proglašavanje novih pobjeda.
- ljevoruki
#6839 Re: Referendum(i) u RS-u
I da nema BH pasosa.muha_sa wrote: griješiš radosni![]()
- Danguba
#6840 Re: Referendum(i) u RS-u
Mislis?
Moralo se bekane pokrenuti na referendum ""eto ukidose ga'' a sada iste te smirivati.
- spreca
#6841 Re: Referendum(i) u RS-u
Shipak.....ameri bi mislili d se ovi zajebavaju pa ih opt bombardovaliDrvosjeca iz Dejcica wrote:Samo i ovi Srbi nemaju smisla za politiku i taktičke poteze. Otvorili danas autoput na dan 9/11. Baš amateri, umjesto da su odgodili zbog obilježavanja napada na NYC bar bi pokupili koji politički poen kod Amerikanaca.
-
oakville
#6842 Re: Referendum(i) u RS-u
Ispravka, sprinter iz Srebrenice Vučić me može razočarati svojim idejama, ali Dodik me nikad neće izdati. On ide pravim putem prema matici Srbiji i vodi narod sa sobom, kako i treba, do konačne sloboda i života u maticioakville wrote:Umjesto referendumaDrugim riječima, "braćo, ne zakuhavajte sad, bez para smo i tanki, ako napravite belaj ima da vas nema. Nego se malo strpite, pa da isisamo koju marku od BiH dok se ne steknu uslovi da nastavimo po svom."Na otvorenju autoputa Prnjavor - Doboj kao poseban gost političkog vrha RS-a okupljenima se obratio premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić: Autoput će vas povezati sa Sarajevom, mir je bitniji nego ikada
Vučić je čestitao građanima Republike Srpske na prvih 36 kilometara autoputa Banja Luka - Doboj istaknuvši da je on važan za budućnost ovog bh. entiteta.
Također, Vučić je pozvao rukovodstvo RS-a da autoput shvati kao šansu za unapređenje života građana RS-a dodavši kako autoputevi ne smiju biti korišteni u druge svrhe kao što je remećenje mira.
"Mir je bitniji nego ikada. Autoputevi se ne grade da njima idu tenkovi. Bitno je što će vas ova cesta povezati sa Sarajevom jer to znači posao. Moramo dobro znati šta nam je cilj, zato molim rukovodstvo RS-a da spuste tenzije jer u miru ćemo najbrže napredovati. Poštujmo prošlost, čuvajmo naša ognjišta, ali čuvajmo i druge od nas", rekao je premijer Srbije.
On je na kraju dodao da rukovodstvo u Beogradu cijeni partnere iz Bosne i Hercegovine, ali da to ne znači da RS treba sumnjati u ljubav Srbije prema tom bh. enitetu.![]()
Usein Bolt iz Srebrenice, aka Vučić, bi da beogradsku dijasporu s prebivalištem u BiH uvali Bošnjacima na izdržavanje, uposlenje i hranu dok se "ne steknu uslovi za ostvarivanje vječitiih ciljeva srpske politike". Za koji dan, Vučić će predložiti stvaranje dodtanih tzv "zajedničkih institucija" i "ubrzavanje EU integracija" pa da bude u BiH 28% srba a u zajedničkim institucijama zaposlenih 70% od ukupnog broja, i da sisajući novac preko nivoa BiH finansiraju srbovanje. Malo morgen. Treba povećati broj letova na liniji Banja Luka Beograd i poveznicu iz Banja Luke na autoput prema Beogradu.
Dodik: Cilj neiskvaren - bolja veza sa Srbijom
Prema rečima Dodika, autoput "9. januar“ može da bude samo integracija ovih krajeva, i nada da će se ići dalje napred".
„Cilj je neskriven, a to je da se preko Modriče, Šamca i Bijeljine povezemo sa Srbijom. Naš cilj je da povežemo RS sa Srbijom, kao i da projektujemo dodirne tačke kod Užica i Višegrada, kako bi i taj deo povezali sa stanovništvom Srbije“, objasnio je on.
- BHCluster
#6843 Re: Referendum(i) u RS-u
Pokusao je i prema Hrvatskoj pa je autoput zavrsio u Savi.oakville wrote:
Ispravka, sprinter iz Srebrenice Vučić me može razočarati svojim idejama, ali Dodik me nikad neće izdati. On ide pravim putem prema matici Srbiji i vodi narod sa sobom, kako i treba, do konačne sloboda i života u matici![]()
- MikroBelaj
#6844 Re: Referendum(i) u RS-u
Prekjucer se rasuo na motorijadi,pa pod utiskom evo jedna:ko prepozna prepozna
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6845 Re: Referendum(i) u RS-u
Da mi je netko rekap da cu pohvaliti Bakira
Ali odlican intervju na N1 uglavnom oko referenduma.Odlican Bakir 
- arzuhal
#6846 Re: Referendum(i) u RS-u
Naravno, eventualno prihvatanje žalbe RS-a od strane US BiH u sljedeću subotu bi za posljedicu imalo odustajanje od referenduma, barem je tako rečeno od strane glavnih zvaničnika RS: Dodika, Cvijanovićke i Čubrilovića.radostan dan wrote:Izvini, jos jedna primjedba...ja mislim da za ovo sto prihvatas, ustavni sud uopste ne mora da prihvati zalbu r. srpske.arzuhal wrote:To bi bilo dobro: Ustavni sud BiH prihvati žalbu, RS ne održi referendum i usvoji zakon po kojem 9. januar slavi ko hoće, a ko neće - nije u obavezi, opcionalno je, samo se 1. maj i Nova godina slave kao važni praznici![]()
Može!
A izmjene Zakona o praznicima RS-a, o kojima govore Dodik i Cvijanovićeva zadnjih dana, bi bile odgovor na prvu i glavnu Odluku US BiH o potrebi prilagođavanja Zakona o praznicima RS s Ustavom BiH: oni bi to riješili na način da Zakon ne sili nikoga na obilježavanje 9. januara, Bošnjaci mogu imati otvorene radnje taj dan, biti na poslu, ne izvjesiti zastave, ne odazvati se na lokalne ili centralnu svečansot povodom toga i dr. dakle neće obilježavati kao Srbi i Hrvati u RS-u. To je meni super, ja sam to predlagao: unijeti u Zakon RS, dakle zvanično, da se Bošnjaci i ostali građani kojima smeta taj datum, "oslobađaju" obaveze obilježavanja tog datuma i tog dana na bilo kakav način.
To i jesu formalno dvije razdvojene stvari.
- arzuhal
#6847 Re: Referendum(i) u RS-u
Znači, da ponovim, mislim da je to veoma važno naglašavati zbog ozbiljnosti same Republike Srpske (rijetko je pišem punim imenom!
): mislim da bi najbolja opcija po opstojnost RS-a bila kada bi sami republikosrpskijanci, dakle većina u NSRS, usvojili zakon u praznicima RS-a po kojima bi 9. januar bio dan koji bi bio neobavezan za slavljenje i obilježavanje za one koji to ne žele. U tom slučaju bih se složio da, šta fali, sav bude ispunjen svetosavskim sadržajima, nema veze, treba srpski narod da se proveseli i da slavi svoj datum

- muha_sa
#6848 Re: Referendum(i) u RS-u
arzuhal wrote:Znači, da ponovim, mislim da je to veoma važno naglašavati zbog ozbiljnosti same Republike Srpske (rijetko je pišem punim imenom!): mislim da bi najbolja opcija po opstojnost RS-a bila kada bi sami republikosrpskijanci, dakle većina u NSRS, usvojili zakon u praznicima RS-a po kojima bi 9. januar bio dan koji bi bio neobavezan za slavljenje i obilježavanje za one koji to ne žele. U tom slučaju bih se složio da, šta fali, sav bude ispunjen svetosavskim sadržajima, nema veze, treba srpski narod da se proveseli i da slavi svoj datum
![]()
ovo što uvecah kao da je hizo pisAo
- arzuhal
#6849 Re: Referendum(i) u RS-u
Ramidović?muha_sa wrote:arzuhal wrote:Znači, da ponovim, mislim da je to veoma važno naglašavati zbog ozbiljnosti same Republike Srpske (rijetko je pišem punim imenom!): mislim da bi najbolja opcija po opstojnost RS-a bila kada bi sami republikosrpskijanci, dakle većina u NSRS, usvojili zakon u praznicima RS-a po kojima bi 9. januar bio dan koji bi bio neobavezan za slavljenje i obilježavanje za one koji to ne žele. U tom slučaju bih se složio da, šta fali, sav bude ispunjen svetosavskim sadržajima, nema veze, treba srpski narod da se proveseli i da slavi svoj datum
![]()
ovo što uvecah kao da je hizo pisAo
- muha_sa
#6850 Re: Referendum(i) u RS-u
ma jašta