Sebija All about

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#6826 Re: Sebija All about

Post by Tomahawk11 »

kmirsad wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Tesko je i u toj i takvoj ezdea naci likove sa manje harizme od Safeta i Sefika.
Još je teže ufatit kojeg sa više... jednostavno... tabula rasa
Bake je na račun starih zasluga oca mu rahmetli i te neke priče imao neke poene, ne vidim kakve će imati neko od ove dvojice koji se spominju kao kandidati.
Ok, biće i dalje onih koji glasaju za ''naše'', SDA, i tako to, ali sigurno je da će se smanjiti glasački opus.
Moralo je doći i do ovog, pokazatelj stagnacije postratnog društva.
Da hoće više iz korova početi trava nići...
putokaz1

#6827 Re: Sebija All about

Post by putokaz1 »

Odustala od Fotelje
kmirsad

#6828 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

Moram ovo reči... nisam mislio... ali moram...
Imao sam priliku upoznati Bakira i s njim održati jedan, poslovni sastanak u neformalnom razgovoru... davno je to bilo... dok je još bio direktor Direkcije za izgradnju...dobio sam neki posao za njih... na tenderu... bez veza, bez mita,bez protiv usluga... kao najpovoljniji ponuđać...cjena, rokovi, kvalitet.... sve plačeno bez ikavih provizija, ucjena... nadzor odobri, računovodstvo plati... malo ko je vjerovao da sam uspio dobiti posao pored privilegovanih...
Na mene je ostavio fantastičan utisak... blagog, dobrog, poštenog čovjeka, veoma visoke iniligencije... sposoban, koncizan , poslovan...
Najviše su me dojmile njegove oči... nisam vidio traga podlosti, podmuklosti,,, samo... nekakvu dobrotu... šta je ta stranka od njega uradila... vjerovatno se ne može oduprijeti gujama oko sebe, pa pušta da ga nosi matica... a ne može na obalu da ispliva... nočna je to mora...
Mislim da je za njega najbolje rješenje da se sa svojom porodicom potpuno povuče iz političkog života, da ostavku na sve funkcije u stranci i vlasti... ko rahmetli mu babo... koji je bio dobar čovjek... posveti se arhitekturi i gitari... i sačuva bar dio digniteta prezimana koje nosi a koji mu je babo ostavio u amanet...
Ili da istupi iz stranke, ako baš ne može bez politike... koja je najjača droga koja postoji, igla s koje se ne skida... osnuje neku novu, ili se pridruži nekoj drugoj, ali poštenoj stranci...
Ovo gdje je sad... to se čudovište ne može uništiti... ono mora samo od sebe... da krepe...
mousstapha

#6829 Re: Sebija All about

Post by mousstapha »

Softic i Dzaferovic su bezlicni, ali su vjerovatno upravo zbog toga dosli u poziciju da se odrze na vrhu svo ovo vrijeme. Prilagodljivi kako nova struja puse, tapsaju po ramenima predsjednika bez obzira koliko ovaj bio izgubljen. Jednostavno nikad dovoljno hrabri da istupe korak naprijed i pokusaju nametnuti svoje ideje. Upravo takve Bakir gotivi najvise.
sadie_forever

#6830 Re: Sebija All about

Post by sadie_forever »

kmirsad wrote:Moram ovo reči... nisam mislio... ali moram...
Imao sam priliku upoznati Bakira i s njim održati jedan, poslovni sastanak u neformalnom razgovoru... davno je to bilo... dok je još bio direktor Direkcije za izgradnju...dobio sam neki posao za njih... na tenderu... bez veza, bez mita,bez protiv usluga... kao najpovoljniji ponuđać...cjena, rokovi, kvalitet.... sve plačeno bez ikavih provizija, ucjena... nadzor odobri, računovodstvo plati... malo ko je vjerovao da sam uspio dobiti posao pored privilegovanih...
Na mene je ostavio fantastičan utisak... blagog, dobrog, poštenog čovjeka, veoma visoke iniligencije... sposoban, koncizan , poslovan...
Najviše su me dojmile njegove oči... nisam vidio traga podlosti, podmuklosti,,, samo... nekakvu dobrotu... šta je ta stranka od njega uradila... vjerovatno se ne može oduprijeti gujama oko sebe, pa pušta da ga nosi matica... a ne može na obalu da ispliva... nočna je to mora...
Mislim da je za njega najbolje rješenje da se sa svojom porodicom potpuno povuče iz političkog života, da ostavku na sve funkcije u stranci i vlasti... ko rahmetli mu babo... koji je bio dobar čovjek... posveti se arhitekturi i gitari... i sačuva bar dio digniteta prezimana koje nosi a koji mu je babo ostavio u amanet...
Ili da istupi iz stranke, ako baš ne može bez politike... koja je najjača droga koja postoji, igla s koje se ne skida... osnuje neku novu, ili se pridruži nekoj drugoj, ali poštenoj stranci...
Ovo gdje je sad... to se čudovište ne može uništiti... ono mora samo od sebe... da krepe...
u biti nije za politike,sto mu je i rahmetli otac govorio
Toffee karamela

#6831 Re: Sebija All about

Post by Toffee karamela »

wewa wrote:gospodja se vrlo mudro drzi teritorija s kojeg ukloni protu-kandidate

predsjednistvo bas i ne spada u takve.
Elena kukavice jedna, samo to ću reći
Chisum

#6832 Re: Sebija All about

Post by Chisum »

ultima_palabra wrote: Mislim da je on ipak malo proracunatiji kad se radi o njegovom i interesu stranke... kad je država u pitanju, sve prolazi.
Upravo to.

Ljudima treba biti jasno da je, kada je ova nezasita SDA zgadija u pitanju, Bosna bila i ostala zadnja briga, ali kada im se udari na licne interese, na fotelje i seharu - a sta je ova minder-piljarska organizacija, bez ideje i cilja, nego skup licnim interesima vodjenih pojedinaca, srodnih, izopacenih etickih nacela, te priblizno istog shvatanja kako te interese ostvariti - onda ce tu pokazati daleko, daleko vecu spremnost na borbu.

Naravno, ne treba sad tu nesto previse mistifikovati, i toj najobicnijoj palanackoj pokvarenosti, bezobrazluku i beskrupuloznosti pripisivati neku dublju politicku dimenziju, u njoj traziti sofisticiranost i strategiju - koliki su politicki evnusi kada je rijec o bilo cemu sto izlazi iz okvira licnih sicara, najbolje govori to da su svojom nemocnom minder politikom od vecinskog naroda uspjeli napraviti vjecitu "jebanu stranku", koja se zlopati ne samo na prostorima na kojim vlada skutorija ili cetnici, nego i tamo gdje je u potpunoj vecini...

Ali da ih se ne smije podcijeniti kada brane pokradeno - definitivno ne smije.

(da ne govorimo da protiv sebe imaju krs od opozicije, koja se, cini mi se, sama sebi smije, kad niko ne gleda)
Novak20

#6833 Re: Sebija All about

Post by Novak20 »

Chisum wrote:
Upravo to.

Ljudima treba biti jasno da je, kada je ova nezasita SDA zgadija u pitanju, Bosna bila i ostala zadnja briga, ali kada im se udari na licne interese, na fotelje i seharu - a sta je ova minder-piljarska organizacija, bez ideje i cilja, nego skup licnim interesima vodjenih pojedinaca, srodnih, izopacenih etickih nacela, te priblizno istog shvatanja kako te interese ostvariti - onda ce tu pokazati daleko, daleko vecu spremnost na borbu.

Naravno, ne treba sad tu nesto previse mistifikovati, i toj najobicnijoj palanackoj pokvarenosti, bezobrazluku i beskrupuloznosti pripisivati neku dublju politicku dimenziju, u njoj traziti sofisticiranost i strategiju - koliki su politicki evnusi kada je rijec o bilo cemu sto izlazi iz okvira licnih sicara, najbolje govori to da su svojom nemocnom minder politikom od vecinskog naroda uspjeli napraviti vjecitu "jebanu stranku", koja se zlopati ne samo na prostorima na kojim vlada skutorija ili cetnici, nego i tamo gdje je u potpunoj vecini...

Ali da ih se ne smije podcijeniti kada brane pokradeno - definitivno ne smije.

(da ne govorimo da protiv sebe imaju krs od opozicije, koja se, cini mi se, sama sebi smije, kad niko ne gleda)
:thumbup:
dustaban

#6834 Re: Sebija All about

Post by dustaban »

"...a Sebiju ljudi vole!"
:shock: :cry: :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mousstapha

#6835 Re: Sebija All about

Post by mousstapha »

Nes vjerovat ima i takvih. Kao svidja im se njena karizma.
kmirsad

#6836 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

:roll: Ma i ne izgleda ona loše... :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6837 Re: Sebija All about

Post by pici »

dustaban wrote:"...a Sebiju ljudi vole!"
Image
kmirsad

#6838 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

pici wrote:
dustaban wrote:"...a Sebiju ljudi vole!"
Image
Ne vidi ti se ova Imaga...
edit
Evo se sad vidi... ja mislio ti metno neku sliku s plaže... :sad:
Brisbane

#6839 Re: Sebija All about

Post by Brisbane »

Jesam ja dobro cuo da Bake rece:" da drustvo nije spremno za nase Kennedyeve" :shock:

Narod glup, pa to ti je, nezasluzuje ovako vodstvo...
kmirsad

#6840 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

sadie_forever wrote:
kmirsad wrote:Moram ovo reči... nisam mislio... ali moram...
u biti nije za politike,sto mu je i rahmetli otac govorio
Mislim da nije tip čovjeka koji ima snage, volje, borbenosti i političke mudrosti da se obračuna sa silnim zlom unutar svoje stranke... ali, na žalost, ne postoji ni neka druga osoba u toj stranci koja ima te kvalifikacije...
Prema tome... jedini način... samouništenje... nekad je potrebno ne sprječavati, ne usporavati razvoj gangrene...
muha_sa

#6841 Re: Sebija All about

Post by muha_sa »

kmirsad wrote::roll: Ma i ne izgleda ona loše... :-)
jesil to cugno u po bjela dana :?
kmirsad

#6842 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

muha_sa wrote:
kmirsad wrote::roll: Ma i ne izgleda ona loše... :-)
jesil to cugno u po bjela dana :?
:lol: :lol: :lol: Ma samo zagorio... :lol: :lol: :lol:
.... a i... mene ništa ne košta reć...a njoj za uhar, bit će joj drago ćut... :lol:
pustopoljina

#6843 Re: Sebija All about

Post by pustopoljina »

pa ne izgleda lose.
a njena kandidatura mi je bio sok, kao, taman mislis doslo se do dna, kad ono krc-krc, propade pod...
kmirsad

#6844 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

pustopoljina wrote:pa ne izgleda lose.
a njena kandidatura mi je bio sok, kao, taman mislis doslo se do dna, kad ono krc-krc, propade pod...
:lol: :lol: :lol: :lol: Jelde...

a jes vidila šta meni muha kaže... da sam pijana neorana ledina... sere on... i on ima vlažne snove kad je usnije...:lol:
muha_sa

#6845 Re: Sebija All about

Post by muha_sa »

kmirsad wrote:

a jes vidila šta meni muha kaže... da sam pijana neorana ledina... sere on... i on ima vlažne snove kad je usnije...:lol:
:lol: :lol:

nema losa :-) ima dobra i bolja :lol:

kad popijes i zagoris :lol: :lol:
dustaban

#6846 Re: Sebija All about

Post by dustaban »

kmirsad wrote:
Ma sve ste vi dobre kakih ima...

Image
GeeTnT

#6847 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

...pancirna mahrama...
kmirsad

#6848 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

GeeTnT wrote:...pancirna mahrama...
:lol: :lol: :lol: ja sam čuo za pancirne gače koju ni dum-dum metak ne probija... al za maramu... nisam... :lol:
pustopoljina

#6849 Re: Sebija All about

Post by pustopoljina »

dustaban wrote:
kmirsad wrote:
Ma sve ste vi dobre kakih ima...

Image

ko o cemu, dustaban o zenskim maramama :-)
zeznuti su ti fetisi :skoljka:
kmirsad

#6850 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

pustopoljina wrote:

ko o cemu, dustaban o zenskim maramama :-)
zeznuti su ti fetisi :skoljka:
:lol: :lol:
Post Reply