Irak

Post Reply
KingdomBosnia

#6826 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by KingdomBosnia »

znaci ako bih kojim slucajem tebe nazvao smradom to je uvreda na nacionalnoj i rasnoj osnovi za tebe i citav narod kojem pripadas?
A sta ja smijem javno reci i sta javno govorim to nemoj da bude tvoja briga
sumirprimus

#6827 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

KingdomBosnia wrote:znaci ako bih kojim slucajem tebe nazvao smradom to je uvreda na nacionalnoj i rasnoj osnovi za tebe i citav narod kojem pripadas?
pa naravno,da je...dok vrijedjas,a znas zasto,samo vuna vuna javno reci,jer i sam znas da nije drustveno prihvatljivo... :D
budi musko,man se folova golova,celofana...
Fantassin

#6828 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

KingdomBosnia wrote:postedi nas ovih smradura majke ti.otvori sebi temu i tamo postavljaj ovo koliko ti je cejf jarane
Ajde evo I za tebe koja slika.. ima za sve ukuse :D
Image
moke_31

#6829 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by moke_31 »

sarajevoxxxx wrote:Šiitske milicije koje su pod kontrolom iračkog premijera El-Abadia muče a potom ubijaju zarobljenika, navodno pripadnika Pešmergi:

18+
https://www.facebook.com/video.php?v=804934029575448
Ja između ovih i IS ne vidim nikakve razlike. Kakvo zvjerstvo...
KingdomBosnia

#6830 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by KingdomBosnia »

sumirprimus wrote:
KingdomBosnia wrote:znaci ako bih kojim slucajem tebe nazvao smradom to je uvreda na nacionalnoj i rasnoj osnovi za tebe i citav narod kojem pripadas?
pa naravno,da je...dok vrijedjas,a znas zasto,samo vuna vuna javno reci,jer i sam znas da nije drustveno prihvatljivo... :D
budi musko,man se folova golova,celofana...
Onda sam uvrijedio i svoj narod jutros jer sam burazu rekao da je smrad :D
Sloboda govora drug,od neki dan je dozvoljeno sve pod izgovorom slobode govora.

a ovaj kolega sto postavlja pokrivene zene,moram ga razocarati vise volim gdje se vidi malo mesa,ali na odgovarajucoj temi za to sto ova sasvim sigurno nije
sumirprimus

#6831 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

nije to isto,znas i sam,al ajde nek ti bude... :D
insomnia78

#6832 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Pa dobro, onda nam konkretno reci zasto su, za tebe ove pripadnice IDF-a smradulje, mlade, lijepe, jedre, zdrave?
Stjui

#6833 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Stjui »

insomnia78 wrote: Pa dobro, onda nam konkretno reci zasto su, za tebe ove pripadnice IDF-a smradulje, mlade, lijepe, jedre, zdrave?
možda zato što sličnim epitetima častimo(pa bar većina nas) i idiš-ove glavosječe? ne vidim razlog da se po temi o jednim zlotvorima spama sa slikama drugih zlotvora...
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#6835 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Decerto »

Fantassin wrote:
KingdomBosnia wrote:postedi nas ovih smradura majke ti.otvori sebi temu i tamo postavljaj ovo koliko ti je cejf jarane
Image
Image

:D :D :D
salik79

#6836 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Decerto wrote:
Fantassin wrote:
Image
Image

:D :D :D

Izdaju ih krizarski macevi :D
Lokman

#6837 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Lokman »

A Turkish citizen has been arrested for being a member of Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) for the first time in Turkey, daily Vatan reported on Feb. 4.

The 38-year-old man, identified as Musa Göktaş, reportedly crossed into Syria to join the ISIL militants with his 15-year-old twin sons on Oct. 8, 2014. His wife later reported to police that her husband and children were missing, suspecting that her sons had joined ISIL with their father without telling her.

After spending almost four months with the group, Göktaş returned to Turkey on Jan. 27 in order to sell his house to pay his debts and take his wife over to Syria. However, he was detained by police during an identity check while on a bus in Gaziantep that was traveling to Ankara, where he was living before leaving the country.

Göktaş has been questioned on charges of being a member of ISIL and arrested by an Ankara court on suspicion of escaping and spoiling evidence.

The man reportedly said in his testimony that he had joined ISIL in order to live a life according to his religious beliefs.

“I wanted to join ISIL, which I felt religiously close to. I crossed into Syria illegally and took my twin sons, who were born in 2000. We crossed to the region controlled by ISIL. I told the militants that I wanted to join them. They interviewed us for 10-12 days regarding religious education. They took us in after accepting that we were Muslims at the end of this education,” Göktaş reportedly stated.

“[In Syria] I worked in a kitchen with my sons. We were receiving $270 in total, $90 for each of us. I have never been involved in any armed attacks,” he added.

Semi-official Anadolu Agency also reported that four other suspected ISIL members were arrested in Gaziantep.
insomnia78

#6838 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Gledo sam francuski dokumentarac koji prati jednu porodicu koja iz fr odlazi u Siriju a paralelno sa njima novinarka se lazno prijavila za odlazak, svi idu preko Gazientepa
Haman pa glavna ruta za prelazak
hAZNADAR

#6839 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by hAZNADAR »

moke_31 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Šiitske milicije koje su pod kontrolom iračkog premijera El-Abadia muče a potom ubijaju zarobljenika, navodno pripadnika Pešmergi:

18+
Upravo tako,.. covjek zdravog razuma navija protiv ISIS-a - ali ove sitske milicije nisu nista bolje. Napacenom narodu se samo smjenjuju dva zla,.. jedno odlazi - drugo dolazi - tesko je sad reci sta je gore.

Hebote, bas sam pogrijesio, kud pogleda onaj video spaljivanja pilota,.. neprestano mi njegova agonija izlazi pred ocima. :sad: sve hocu da skrenem tok misli, ali svako malo mi to izadje. :sad:
Kako moze takav video nekoga motivisati da pristupi ISIS-u, nije mi nikako jasno.
insomnia78

#6840 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

hAZNADAR wrote:
moke_31 wrote:

18+
Upravo tako,.. covjek zdravog razuma navija protiv ISIS-a - ali ove sitske milicije nisu nista bolje. Napacenom narodu se samo smjenjuju dva zla,.. jedno odlazi - drugo dolazi - tesko je sad reci sta je gore.

Hebote, bas sam pogrijesio, kud pogleda onaj video spaljivanja pilota,.. neprestano mi njegova agonija izlazi pred ocima. :sad: sve hocu da skrenem tok misli, ali svako malo mi to izadje. :sad:
Kako moze takav video nekoga motivisati da pristupi ISIS-u, nije mi nikako jasno.
Pa motivise psihopate
Inace moras biti podobro "udaren" da iz Evrope odes na BI ratovati za boga pitaj koje i cije interese
asurbanipal

#6841 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote: Pa motivise psihopate
Inace moras biti podobro "udaren" da iz Evrope odes na BI ratovati za boga pitaj koje i cije interese

Ko se ne bi na ovaj cvrkut odvalio... :D

SmokingMan

#6842 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by SmokingMan »

insomnia78 wrote: Image
Garantujem da bi ova svakog muškarca dobro rastegla do te mjere,da mu se spolni organ nikada više ne bi "uspravio"...

Ja samo znam da je ljepota varljiva,a vi kako hoćete.... :D
Towelie

#6843 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Towelie »

asurbanipal wrote:
insomnia78 wrote: Pa motivise psihopate

Ko se ne bi na ovaj cvrkut odvalio... :D

:D
BB je zapravo neshvaceni, avangardni umetnik, ali vecina ljudi ne zna. :lol:
budza

#6844 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

insomnia78 wrote:
budza wrote:
hAZNADAR wrote:Sta smo mi trebali uraditi Batku - monstrumu sa Grbavice kada je izrucen BiH, kazna slijedi svakako ali koja? Realno po toj vasoj logici?

i ja citavo vreme pisem da se abdullah trebao ugledati na rahmetli aliju i., a ne na tamo neke bagdadije.
Ona je vec 2008 osudjena na smrt samo sto je postojao moratorij na smrtne kazne
Da se ugledao na Bagdadija onda bi popalio komplet porodice jordanskih isilovaca npr

da. abdulah heroj, a ne zlocinac. :izet:
:lol:
Fantassin

#6845 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

SmokingMan wrote:
Garantujem da bi ova svakog muškarca dobro rastegla do te mjere,da mu se spolni organ nikada više ne bi "uspravio"...

Volim opasne zene :D
hAZNADAR

#6847 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by hAZNADAR »

SmokingMan wrote:

Nit mi izgleda specijalno lijepa da se covjek okrene za ovakvom na ulici, nit nesto jaka i zahebana, nit zgodna(nist ne mogu vidjeti), ... jedino sto je eto ljepski motiv od kante za smece na kojoj sjedi. Nije mi jasno zasto je u ovoj temi ova slika zavrijedila ovoliko paznje.
animals

#6848 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by animals »

moke_31 wrote:

18+
Arapi su to..
animals

#6849 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by animals »

meni se cini da si ti najveci s...
Šunj

#6850 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Šunj »

Image
Bosanac Safet Babić jedan od vođa nacista u Njemačkoj

Code: Select all

http://www.infobrcko.com/vijesti-iz-bih/9079-bosanac-safet-babi%C4%87-jedan-od-vo%C4%91a-nacista-u-njema%C4%8Dkoj.html
O 34-godišnjem Bosancu Safetu Babiću malo se zna u Bosni i Hercegovini, a puno u Njemačkoj. On nakon nekog vremena ponovno izaziva pažnju inozemne javnosti.
Babić je jedan od čelnika njemačke ekstremne ultradesničarske stranke NDP (Nacionalno-demokratska stranka) protiv koje su i njemačke vlasti i njemački građani.

Naručene batine

Posljednjih dana inozemni mediji daju prostor Babiću koji sebe predstavlja kao "europskog oslobodilačkog nacionalista bosanskog podrijetla". Za njega u NDP-u kažu da je "veći arijevac od onih najvećih".
On je zamjenik predsjednika NDP-a u njemačkoj saveznoj pokrajini Rheinland-Pfalz, bio je i kandidat NDP-a za zastupnika u njemačkom Parlamentu i Europskom parlamentu, a na lokalnim izborima svojevremeno je izabran za člana Gradskog vijeća grada Triera. Međutim, taj status mu je prije dvije godine oduzet jer je otkriveno da je naredio skupini pripadnika NDP-a zaduženoj za batinanje građana koji im smetaju pretući trojicu mladića koji su cijepali plakate stranke. Zbog toga je Babić bio na optuženičkoj klupi suda u Trieru, izbačen je iz Gradskog vijeća i nisu mu pomogla ni pisma koja je slao njemačkom predsjedniku.
Inače, NDP koji ima oko deset tisuća registriranih članova zalaže se za superiornost bijele rase, protiv je imigranata i traži njihovo bezuvjetno protjerivanje iz Njemačke i bori se protiv islama, a sve pod motom "sloboda-čast-domovina".
U službenoj Babićevoj biografiji stoji da je rođen 1981. u njemačkom Hanau, da je studirao na Sveučilištu Trier i da je magistar političkih znanosti. O svojoj domovini Bosni i Hercegovine rijetko ili gotovo nikako javno ne priča.

Otvorena pitanja

Babić je član NDP-a od 1988. i za njega glavni stranački šefovi kažu da je "dokaz integracije pozitivnih elemenata u nacionalnu zajednicu".
Međutim, jedan od glavnih ljudi NDP-a Thorsten Haise, jedan od najpoznatijih njemačkih nacionalista i ultradesničara, u jednom nedavnom intervjuu priopćio je da je NDP nedostupan za muslimane, da je Safet Babić rođen u Bosni, "ali nije musliman". To je otvorilo brojna pitanja, a Haise je kazao:
"Moram priznati da članstvo Babića u NDP-u izaziva brojne kontroverze među našim članovima" i zagonetno dodao:
"Mi moramo poštovali mišljenje svojih članova." Sam Haise je priznao da su građani Njemačke protiv nacionalista i ultradesničara, da su izborni rezultati NDP-a od 2000. godine nula, "ali od tada ulaskom mladih u stranku već postižemo velike uspjehe i imamo predstavnike u dva parlamenta". NDP je na posljednjim europskim izborima dobio jednog zastupnika u Europskom parlamentu.
Babić se na ovo, bar za sada, nije oglasio, a prema nekim medijima nastavio je svoju žestoku ultradesničarsku borbu u Njemačkoj i navodno ga čeka visoka funkcija u rukovodstvu NDP-a.

Prvapolitika/D.L
Image
Gledaj nam Safeta i trbuha mu!
Post Reply