PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
dunkemm3
#6826 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Shvatite ove ko underwater i matematicara, to su uhljebljeni likovi, evo ovaj underwater negdje u dijaspori i on vamo govori gladnim i nezaposlenim ljudima na protestima šta trebaju da rade, a šta ne. Sit gladnom ne vjeruje.
-
jefferson
#6827 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Apsolutno se slazem da se stvari u BiH trebaju promjeniti. Ne volim da neog podrzavam sa udaljenosti od par hiljada km, ali u sustini se slazem sa nacino izrazavanja nezadovoljstva.
Medjutim, ono sto mene brine su ovi postavljeni uslovi. Cini mi se da se sve pocinje svoditi na socijalu i sadaku.
Jos niko nije spomenuo kakva je ekonomska klima? Koliko privrednici poreza placaju? Koliko je potrebno da se pokrene biznis.
Mogu oni sve rastjerati, ali ako se ova pitanja ne rjese, nikom nece biti nista bolje.
Medjutim, ono sto mene brine su ovi postavljeni uslovi. Cini mi se da se sve pocinje svoditi na socijalu i sadaku.
Jos niko nije spomenuo kakva je ekonomska klima? Koliko privrednici poreza placaju? Koliko je potrebno da se pokrene biznis.
Mogu oni sve rastjerati, ali ako se ova pitanja ne rjese, nikom nece biti nista bolje.
-
AmorJuve
#6828 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Daj nek neko napise kako plenum bira buduce premijere, skupstinare, ministre... kako ce njih sutra 100, jer je tolika prostorija u koju idu u ze-do kantonu dogovorit ili predlozit nekoga ko ce predstavljati 370.000 ljudi iz ze-do kantona? a 100% nece doci ljudi iz svih opstina kantona...
- Ruzic
#6829 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Podrška iz BG-a, mediji licitiraju sa brojem učesnika mogu potvrditi od prijatelja koji je bio, da je bilo nešto manje od trista računajući desetinu desničara i autobus oklopnika. Skup uredno prijavljen, očekivao sam više, ali prirodno je da se grad zasitio kojekakvih demostracija nezadovoljnih... Mediji kao obično licitiraju sa brojem učesnika od 50 do 300.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=810584
-
quiqui
#6830 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Djuro wrote:..ništa od protesta u BIH bojim se.
Ali bar su se onim guzicama gore zatresle gaće malo, bar se nadam![]()
Ali eto, sva sreća da je u Mostar doletio naš premijer i naša dika, inače poznati ekonomski stručnjak i "riješavač svih problema" - Zoki Milanović, pa se malo žvalio sa ustrtalim HDZ-ovcima i smirivao ih, a malo je pričao koještarije - bez smisla i bez ideje - sve kao što njemu i priliči. I onda je otišao doma, što mu je bio najinteligentiji potez.
O Bože, koja je Milanović NULA, to je neopisivo - tolalni bezveznjak.
Koliko vidim preko ograde - BIH doista prkosi gravitaciji.
Nakrivljena je totalno - ali ipak stoji.
I nadam se da će stojati i opstojati, iako ovako kako je sada, vječito neće moći.
Morati će se preurediti prije ili kasnije.
I realno - svi to znamo, to znaju i Srbi, kada se ukine republika srpska, i kada se onda uredi BIH (kako god) onda će ona
moći računati na stabilnost, razvoj i napredak.
Do tada - ništa. Ali treba se nadati i raditi na tome i biti strpljiv.
Zato što za sada I Dodik i Čović drže svaki svoje stado u svom toru, i strogo forsirajući nacionalni momentum, uz nadu da se neka od ovaca neća valjda početi zapitkivati o njihovim muljažama i lopovlucima, te o svojoj perspektivi i perspektivi svoje djece...
Ono što mene, kao urednog katolika, posebno žalosti jest da se najveći dio popova slizao sa političarima - dajući im moralnu podršku. I tako oni - vođeni materijalnim i uskogrudnim nacionalnim - ne žele napraviti ni jedan korak naprijed.
Koliko god sve izgledalo izblokirano, bez nade, treba se gurati u pravcu zajedničke platforme koja ne smije
biti nacionana - naprotiv - koja mora biti platforma za sve pozitivno razmišljajuće ljude u BIH.
Znam da zvuči utopistički, ali što drugo preostaje...
- hrastov žižak
#6831 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jest to, al pusti to. Sarajevo i ova šaka jada što je došla na proteste? Ne može se skupit 5000 ljudi, a prozivaju se gamad koja formalno dolaze iz "druge avlije"? Jebeš nas ako gledamo šta će drugi uradit.Zato što za sada I Dodik i Čović drže svaki svoje stado u svom toru, i strogo forsirajući nacionalni momentum, uz nadu da se neka od ovaca neća valjda početi zapitkivati o njihovim muljažama i lopovlucima, te o svojoj perspektivi i perspektivi svoje djece...
-
Sa_u_srcu
#6832 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
AmorJuve wrote:Daj nek neko napise kako plenum bira buduce premijere, skupstinare, ministre... kako ce njih sutra 100, jer je tolika prostorija u koju idu u ze-do kantonu dogovorit ili predlozit nekoga ko ce predstavljati 370.000 ljudi iz ze-do kantona? a 100% nece doci ljudi iz svih opstina kantona...
Ma sta ce plenum birati??? kakve premijere, ministre???
-
SMRT-SDASBBSDP
#6833 Re: PROTESTI!!!
SMRT-SDASBBSDP wrote:
Umišljeni i prepotentni, postoje i normalni ljudi koji ne pate od statusa i seljačkih kompleksa![]()
![]()
![]()
Ja sam ono sto ti svaki dan i minut svog zivota sanjas da budes, a nikada neces biti.![]()
Izgleda da ti je jedini domet i inspiracija "To To To" u stilu na raznorazne folkerske poeme.
I, dakako, svoju kulturu sačuvaj za sebi slične SDA-ovce.
Naravno da se može narediti, naredit će joj hodža i nana će glasati. Ali to tebe ne zanima, tebi je bitno da je tebi dobro.Beobachter wrote:Tvoja prva reakcija na moju opasku da svaki punoljetni gradjanin ima pravo glasa i da ne mozes narediti nekome kako ce da glasa je bila - evo ga, budzetlija!
Ne sanjam biti budžetlijaBeobachter wrote:Iako ja sa budzetima drage mi domovine imam veze koliko i sa engleskom kraljevkom porodicom! Dakle, sasvim je jasno sta je za tebe zivotni "plafon" o kojem ocito sanjas.
Da ti jos jednom ponovim: Ja sam ono sto ti svaki dan i minut svog zivota sanjas da budes, a nikada neces biti.
Kad neko izvali glupost ove forme, logično je samo da se smiješ. Egotrip i egomanijak.Beobachter wrote:Eto toliko o "seljackim kompleksima" - sasvim je jasno da ih ovdje imas samo ti, zajedno u kombinaciji sa nekulturom, neobrazovanjem i kompleksom inferiornosti - sve ovo naprosto isijava iz svake tvoje napisane rijeci i svakog tvog nazor "smjeska" u svakom tvom post-u.
Da ti jos jednom ponovim: Ja sam ono sto ti svaki dan i minut svog zivota sanjas da budes, a nikada neces biti.
Nisi sigurno plakao za gladnima, bijednima i ugroženima.Beobachter wrote:Kada sam u prosli petak vidio da gore zgrade koje ste ti i ostali balavci piromani zapalili, a koje sam, zajedno sa drugima, i ja prije 22 godine branio da ih ne zapale cetnici, pomislih da je trebalo onda, prije 22 godine, jednostavno pustiti cetnike da sidju u grad, i urade i tebi isto ono sto su uradili tri godine kasnije u Srebrenici, ako si tada uopste bio rodjen. Sve to jer takvi kao sto si ti ne zasluzuju nista bolje.
Ova osoba:Beobachter wrote:(Inace, koliko neko moze biti bolesna osoba da bilo kome drugome zeli smrt, pa makar to bilo i samo sa nick-om u forumskoj raspravi?)
I ova:Beobachter wrote:jednostavno pustiti cetnike da sidju u grad, i urade i tebi isto ono sto su uradili tri godine kasnije u Srebrenici
Banalan, površan, kontradiktoran, da ne kažem glup. Figurativnost datog nicka je za tebe viša matematika.Beobachter wrote:Otpad poput tebe ce sam, Bozijom voljom, pronaci sudbinu kakvu zasluzuje, mozda bas onakvu kakvu si podsvjesno naslutio u svom nick-u.
P.S. Glup si ko fosna
-
Nokian808
#6834 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
POTPIS-LIBERO- wrote:arshavin wrote: Sto ne bi razjasnili stvari Libero.![]()
Recimo, za mene normalni protesti su oni koji imaju svog vodju.
Dakle imas covjeka koji zastupa gradjansku masu i prenosi njihove zahtjeve odgovarajucem tijelu,u ovom slucaju federalnoj vladi.
Ta osoba prije svega treba da bude glas naroda i da nema privatne ciljeve nego iskljucive produzena ruka naroda.
Zahtjeve trebaju biti oni nuzni koji ce donjeti brza rijesenja i napredak u sto skorije vrijeme.Naravno zahtjevi trebaju biti realni a ne traziti nesto nemoguce (citaj ukidanje kantona jer se kosi sa ustavom)
Ako se vec bori protiv vladajucih stranaka onda iskljuciti ljude koji imaju stranku koja ih gura i gleda svoje interese(jucer pregovaraci iz SBB)
Protesti trebaju biti civilizovani i ne ugrozavati kako gradjansku imovinu tako i gradjanske zivote.Ne blokirati grad jer evo dokazano da se time nista nije postiglo.
Protestima ne krsiti zakone jer istim se zagovara zakonska drzava.
Samo neke osnovne stavke koje meni predstavljaju "normalne" proteste.
Ne mozemo se razjasniti jer u startu imamo totalno razlicite stavove.
Kako da imaju vodju kada su krenuli kao podrska onim u Tuzli, samoincijativno po grupicama pred Vladom KS i slicno.
Kako da imaju vodju, kada se desio BUNT. Jer svako onaj ko je bio i vidio uplakana lica invalida, gladnih majki i penzionera...moze skontati da te ljude i nisi mogao usmjeriti i artikulisati u sat-dva...ili manje, jer ubrzo se desio lom i opsti haos.
Druga stvar. Sto ce nam odmah vodja? Da mi se pojavi Brkan ili ko vec...i da mi on vazi sta je kao moj interes i sta je to dobro za sviju nas? Ne hvala.
Sjeti se ovih protesta za JMBG. Tada se najvise i prozivalo zato sto su pojedinci, njih 4-5, stalno sa megafonima...i prozivali su se da su idioti, nesposobni, placenici, interesdjije i slicno.
A sada kao ne valja sto se nikome nije dozvolilo da se izdigne i izdvoji. Sto su se odjebali u startu i hodu barem 6-7 ljudi koji su pokusali da se prave glavni.
Daj usaglasimo se onda.![]()
Ne valja kada setamo sa pistaljkama i kampujemo pred parlamentom? Ne valjaju koncerti i slicni performansi?
Ok ne valjaju. Ai politicari nas tako ne jebu 3 posto. Vecina ih se i smijala na sve ono sto se desavalo za JMBG, sem prve noci. A tada je bilo neki vid sile jer ih je raja na silu drzala u okruzenju.
Da ne duzim. Nisam za silu, ali ocito i onda za JMBG i sada, ova lopovska bagra razumije samo neki vid jezika sile. Samo tada odreaguju i pocnu narod shvatati kao ravnopravne sugovornike.
Druga stvar. Sto ce nam odmah vodja. Evo ja dosao i donjeo megafon, ja sam sef parade.![]()
Neka hvala. Imas Plenum, pa bujrum...svojom pricom, argumentima, idejama i snagom i kvalitetom nametni se da te izaberemo za nekoga ko ce biti dio ekipe koja ce biti artikulisani izraz volje tog naroda.
To je jedino zdrava prica. I radi cinjenice da se jedino na taj nacin mogu kvaliteto iskristalisati stavovi i izvuci one nejkvelitetnije iz nas. i zbog cinjenice da na ovaj nacin mozemo odjebati pojedine Fahrine, a i ostalih stranaka, koji se zele instalirati u ovu pricu.
Ali ok, uvijek se moze naci opravdanje za sve. To ti je ono, kada se vec "znamo" sa PDF. FKS, k'o kada na forumu pricaju"...eh isao bih i ja na ovu utakmicu ali da karte nisu ovoliko skupe, ili da kisa ne pada, ili da nije ovako prevruce...". U prevodu- ne ide ti se jer si ku*rac od navijaca, indijanac i simpatizer. (ti ces me shvatiti sta pricam, vecina mozda i nece)
Jer ako zelis da nesto doprineses. Boli te briga sto se pojedinci iz SBB guraju u pricu jer ces ih poslati u PM. Boli te briga sto ti se lik sa megafonom pokusava nametnuti kao autoritet, jer i njega mozes otkaciti.....u prevodu za sve mozes naci rjesenje ako zelis i ako vjerujes u to.
PUNI QUOTE jer OVO vrijedi pročitati još jednom!
-
Nokian808
#6835 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa dobro šta kažeš na naziv KORIDA jel ti po ukusumatematicar_teski wrote:kakav retardirani naziv plenum? ko da zivimo u komunizmu, ili su organizatori istih jugonostaligicari(kosovci)
-
AmorJuve
#6836 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa sta ce raditi, ko ce voditi kanton? Pitam jer ne znam, kontas ne znam, zelim da saznam...Sa_u_srcu wrote:AmorJuve wrote:Daj nek neko napise kako plenum bira buduce premijere, skupstinare, ministre... kako ce njih sutra 100, jer je tolika prostorija u koju idu u ze-do kantonu dogovorit ili predlozit nekoga ko ce predstavljati 370.000 ljudi iz ze-do kantona? a 100% nece doci ljudi iz svih opstina kantona...
Ma sta ce plenum birati??? kakve premijere, ministre???
Ima li sada ko da mi objasni? Vjerovatno neko vec objasnio ali imao previse stranica da bi sve presao...
Last edited by AmorJuve on 12/02/2014 09:32, edited 1 time in total.
-
SMRT-SDASBBSDP
#6837 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kad sam već tu da se još nasmijemNokian808 wrote:Pa dobro šta kažeš na naziv KORIDA jel ti po ukusumatematicar_teski wrote:kakav retardirani naziv plenum? ko da zivimo u komunizmu, ili su organizatori istih jugonostaligicari(kosovci)
-
jefferson
#6838 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nokian808 wrote:Pa dobro šta kažeš na naziv KORIDA jel ti po ukusumatematicar_teski wrote:kakav retardirani naziv plenum? ko da zivimo u komunizmu, ili su organizatori istih jugonostaligicari(kosovci)
- Kal El
#6839 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dokle više ,ove novine i ovog lika trebaju kazniti :S
Koji debilizam
NAPAD NA SRPSKU: Organizatori protesta nabavljaju oružje i spremaju nasilnu unitarizaciju BiH! http://www.kurir-info.rs/napad-na-srpsk ... ak-1225123
Sent from my LT26i using Tapatalk
NAPAD NA SRPSKU: Organizatori protesta nabavljaju oružje i spremaju nasilnu unitarizaciju BiH! http://www.kurir-info.rs/napad-na-srpsk ... ak-1225123
- It_is_a_Leclerc
#6840 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jesi pratio blokadu zagrebačkog univerziteta ?!matematicar_teski wrote:hocemo li se na plenumu zvati drugovima i drugaricama ?hrastov žižak wrote:fakat ne mogu vjerovat da postoji ovolika neznalica sa tolikom količinom arogancije! Kako te više nije stid prosipat neznanje po forumu?matematicar_teski wrote:kakav retardirani naziv plenum? ko da zivimo u komunizmu, ili su organizatori istih jugonostaligicari(kosovci)
odakle legitimitet tom plenumu ?
ja sam glasao na izborima i hocu da me moj zastupnik predstavlja, zar nemam pravo?
podrska nerki trenerci
Svaku večer je zasjedao plenum na kome se odlučivalo da li će se nastaviti sa blokadama ?! Sve do dana kad većina od 800 studenata nije odlučila da je dosta sa blokadama.
Ovaj Širanović je budala. Nakon što je danima inzistirao da mu se zaposli supruga, i nakon što se u petak vozikao po gradu i poručivao nešto, niko ga nije ni doživio. Jebo li ga Mirnes Ajanović...
- Danguba
#6842 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nekada su to radile ove kuje koje nikada nije procesuiraneKal El wrote:Dokle više ,ove novine i ovog lika trebaju kazniti :SKoji debilizam
a danas to rade drugi momci
Last edited by Danguba on 12/02/2014 01:22, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6843 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Po tvojoj prici, koliko sam skontao: Ne glasas, ne interesuje te previse politika, ne vidis da se ista moze promijeniti, tu si sa opaskama koje su najcesce protiv aktivizma, mirnog-nemirnog....itd.arshavin wrote:.....
Drug, ja da sam ti buraz ili sta vec, zabrinuo bih se i oduze bih ti zilet, bilo sta ostro, cak i pertle iz tena.
Ne bez zezancije. Sad' malo ozbiljnije.
A zamisli moju situaciju. Ima sasvim sigurno vise od prosjeka u ovoj zemlji. Da sam takav, kao sto nisam, hladno bih mogao napraviti kineski zid oko sebe, i sa svojih 10-15 clanova porodice i uzeg kruga prijatelja, zivjeti u nekoj internoj melanholiji i licno fahbrikovanoj utopiji.
Ali ne mogu. Ubi me patnja, nepravda, pljacka. Ubi me jer znam da u mojoj zgradi u kojoj zivim barem 1/3 poslije 15.u mjesecu bukvalno nemaju da jedu. Znam, nekima i posudjujem.....jbg. kada imam i ja. Sa sirom porodicom isto tako.
Onda poslom upadnes u neke price i poslovne seme, vidis kako su bukvalno nepismeni i maloumni na pozicijama koje su kljucne i koje bi trebale nesto da pokrenu i drustveno-socijalono artikulisu. A tu su, jer su clanovi ovih mafijaskih stranaka.
Okrenes se onda na trecu stranu...javni sektor. Tu tek haos nastane. Ne znas jel ti vise muka jer znas koji bilmezi rade po posti i telekomu i sl., ili ti je vise muka kada znas da 70% kapaciteta vode u vodovodnim istalacijama nestane. DA nestane, prije nego sto dodje do nas korisnika. GRAS,..trebali tu sta pricati. it. itd.
Doslovce, kao drustvo, pucamo po savovima.
OK buraz. Tvoje je pravo biti indolentan. Tvoje je pravo prihvatati raspored situacije kakvu su nam NAMETNULI ovi iz politicke elite. Ti biras svoj zivot i po kojim ces ga zivotnim vrijednostima zivjeti. Ja to postujem.
Ali zvuci cinizno i neukusno, da ti koji si odabrao mirenje sa situacijom, prozivas one koji recimo, nemaju sta izgubiti jer su gladni i idu na sve ili nista. ili one koji imaju sta izgubiti jer imaju za nase uslove dovoljno, ali ne zele trpiti ovo sto sada imamo...i rizikuju i idu na sve ili nista.
Zato sam i pisao, mislim jucer. Ok, razumijem ja i ove koji su privilegovani i stranacki uvezani. Razumijem i ove koji su kao ti, indolentni. Ali hajde da i vi ne budete cinicni i da pokazete barem malu dozu susosjecajnosti, pa da kazete onako sami sebi. JBT. ako ih ne podrzavam ne moram ih jebati u mozak glupim opaskama.
Jer zamisli, 12. je u mjesecu, a vjeruj mi vec ima porodica sa primanjima (kakvim -takvim) koji nemaju sutra za dorucak. A zamisli one koji nemaju primanja nikakva.
Jer nije ljudski da ako vec imas dovoljno, a ne vidis potrebu za promjenom. Ako ne zelis biti dio svega toga. Da nekome to osporavas samo zato sto, kao sto rece sam, iz dosade malo komentarise izmedju ucenja za dva ispita (il' sta vec)
Nista licno. Ovo se moze odnositi i na ostale. Mnogi se u ovome mogu pronaci.
- exliberal-ex
#6844 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jel moze observacija od nekog ko nije dole ko gleda ove proteste sa sigurne udaljenosti-LIBERO- wrote:arshavin wrote: Sto ne bi razjasnili stvari Libero.![]()
Recimo, za mene normalni protesti su oni koji imaju svog vodju.
Dakle imas covjeka koji zastupa gradjansku masu i prenosi njihove zahtjeve odgovarajucem tijelu,u ovom slucaju federalnoj vladi.
Ta osoba prije svega treba da bude glas naroda i da nema privatne ciljeve nego iskljucive produzena ruka naroda.
Zahtjeve trebaju biti oni nuzni koji ce donjeti brza rijesenja i napredak u sto skorije vrijeme.Naravno zahtjevi trebaju biti realni a ne traziti nesto nemoguce (citaj ukidanje kantona jer se kosi sa ustavom)
Ako se vec bori protiv vladajucih stranaka onda iskljuciti ljude koji imaju stranku koja ih gura i gleda svoje interese(jucer pregovaraci iz SBB)
Protesti trebaju biti civilizovani i ne ugrozavati kako gradjansku imovinu tako i gradjanske zivote.Ne blokirati grad jer evo dokazano da se time nista nije postiglo.
Protestima ne krsiti zakone jer istim se zagovara zakonska drzava.
Samo neke osnovne stavke koje meni predstavljaju "normalne" proteste.
Ne mozemo se razjasniti jer u startu imamo totalno razlicite stavove.
Kako da imaju vodju kada su krenuli kao podrska onim u Tuzli, samoincijativno po grupicama pred Vladom KS i slicno.
Kako da imaju vodju, kada se desio BUNT. Jer svako onaj ko je bio i vidio uplakana lica invalida, gladnih majki i penzionera...moze skontati da te ljude i nisi mogao usmjeriti i artikulisati u sat-dva...ili manje, jer ubrzo se desio lom i opsti haos.
Druga stvar. Sto ce nam odmah vodja? Da mi se pojavi Brkan ili ko vec...i da mi on vazi sta je kao moj interes i sta je to dobro za sviju nas? Ne hvala.
Sjeti se ovih protesta za JMBG. Tada se najvise i prozivalo zato sto su pojedinci, njih 4-5, stalno sa megafonima...i prozivali su se da su idioti, nesposobni, placenici, interesdjije i slicno.
A sada kao ne valja sto se nikome nije dozvolilo da se izdigne i izdvoji. Sto su se odjebali u startu i hodu barem 6-7 ljudi koji su pokusali da se prave glavni.
Daj usaglasimo se onda.![]()
Ne valja kada setamo sa pistaljkama i kampujemo pred parlamentom? Ne valjaju koncerti i slicni performansi?
Ok ne valjaju. Ai politicari nas tako ne jebu 3 posto. Vecina ih se i smijala na sve ono sto se desavalo za JMBG, sem prve noci. A tada je bilo neki vid sile jer ih je raja na silu drzala u okruzenju.
Da ne duzim. Nisam za silu, ali ocito i onda za JMBG i sada, ova lopovska bagra razumije samo neki vid jezika sile. Samo tada odreaguju i pocnu narod shvatati kao ravnopravne sugovornike.
Druga stvar. Sto ce nam odmah vodja. Evo ja dosao i donjeo megafon, ja sam sef parade.![]()
Neka hvala. Imas Plenum, pa bujrum...svojom pricom, argumentima, idejama i snagom i kvalitetom nametni se da te izaberemo za nekoga ko ce biti dio ekipe koja ce biti artikulisani izraz volje tog naroda.
To je jedino zdrava prica. I radi cinjenice da se jedino na taj nacin mogu kvaliteto iskristalisati stavovi i izvuci one nejkvelitetnije iz nas. i zbog cinjenice da na ovaj nacin mozemo odjebati pojedine Fahrine, a i ostalih stranaka, koji se zele instalirati u ovu pricu.
Ali ok, uvijek se moze naci opravdanje za sve. To ti je ono, kada se vec "znamo" sa PDF. FKS, k'o kada na forumu pricaju"...eh isao bih i ja na ovu utakmicu ali da karte nisu ovoliko skupe, ili da kisa ne pada, ili da nije ovako prevruce...". U prevodu- ne ide ti se jer si ku*rac od navijaca, indijanac i simpatizer. (ti ces me shvatiti sta pricam, vecina mozda i nece)
Jer ako zelis da nesto doprineses. Boli te briga sto se pojedinci iz SBB guraju u pricu jer ces ih poslati u PM. Boli te briga sto ti se lik sa megafonom pokusava nametnuti kao autoritet, jer i njega mozes otkaciti.....u prevodu za sve mozes naci rjesenje ako zelis i ako vjerujes u to.
Svi ovdje pricamo o protestima, cujem se neki dan sa familijom (stariji ljudi) sta se to desava...ma pusti bolan neko nahajcao djecurliju I onda zapalili ko slucajno skupstinu grada...kako je nezapalise cijeli rat sad uspjese bez problema...
Sa moje strane nemogu da skontm doslo par hiljada ljudi kobajagi neki protesti sa nekim zahtjevima koji se krecu od komicnih do protiv ustavnih...I vlade padaju ko trule sljive...ko god da pogleda kako se desavaju protesti po svijetu I uporedi sa ovim protestima stane I pita ko koga ovdje zajebava.
Nekazem da protesti netrebaju , trebaju definitvno I definitivno kasne minimalno 10 godina ali opet nekontam sta se desava...protesti su bili I prije I nista se nije desavalo sad odjedanput raspad sistema.Pobornici zavjere imaju vise nego dovoljno materijala za raspravu I koliko god da citam ovaj forum I druge novine nemogu da nadjem objasnjenje koje bi moglo da usutka ove teorije.
I na kraju postavlja se pitanje sta poslije...ko ce da formira vlast, nemoze se sad reci u te vlade nemogu uci stranacki ljudi...neralan I neizvodiv zahtjev ako kazu mogu stranke ali samo pojedine doci ce do cijepanja glasaca na one revolucinarne I kontra revolucionalne strane I opet imamo pat poziciju. Ako se ovi protesti neprosire na teritoriju RS I zapadne Hercegovine ( a izgleda da se nece prosirit u onom opsegu koji mnogi prieljkuju) onda se vrlo lako desit da se ovi protesti prekvalifikuju u unutrsanji sukob bosnjackih stranaka ili protiv ustavno djelovanje.
Imam osjecaj da je neko ovo stimulisao ispod stola ali da nije bio svjestan posljedica I kontra djelovanja aktuelnih vladajucih stranaka....sad treba gledaat kako ce hrvati I srbi odigrat nabacenu loptu ali bojim se da ce se ova zbivanja negativno odrazit prvenstveno prema bosnjacima
- klaki
#6846 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nevezano za temu ali nesta gori na Igmanu
Ko neka prvmajska vatrica haha. Evo smanjila se i vidio sam rotaciju (jedva) valjda vatrogasci i policija otisli.
Ko neka prvmajska vatrica haha. Evo smanjila se i vidio sam rotaciju (jedva) valjda vatrogasci i policija otisli.
-
Nokian808
#6847 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Moram se i ja javiti Kuriru ako plaćaju - zaista sam vidio na protestima u Sarajevu nekog čovjeka u maskirnoj uniformi kako energično objašnjava nešto nekoj djevojci i nani. Po gestikulaciji čini mi se da im je objašnjavao kako se vrši desant iz BOVaKal El wrote:Dokle više ,ove novine i ovog lika trebaju kazniti :SKoji debilizam
- Danguba
#6848 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
spaljuju speed...klaki wrote:Nevezano za temu ali nesta gori na Igmanu![]()
-
kongres
#6849 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
a sada ide bombanjei trolanje 
Last edited by kongres on 12/02/2014 01:32, edited 1 time in total.
-
SMRT-SDASBBSDP
#6850 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Činjenica je da je siromaštvo u progresu i galopira, onog dana kada više ne bude budžetskih novaca, i kada zavlada stvarna anarhija, pitam se - šta će biti tada sa ovima što spinuju i skreću temu s pravih problema