Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#6826 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:
Smrcak15 wrote:
Dozer wrote:Karakteristicno za "savrsenu knjigu", za koju ne trebaju tumaci, koju svi razumiju isto jer je tako jasno i napisana :D

Nego, hoce li mi ko od vjernika objasniti ono sto upitah vezano za razum, svijest i inteligenciju...?
Da li samo mi, ljudi, imamo ove karakteristike, tj. da li ih je bog samo nama "dao"?
nije samo nama, i duhovnom dzinskom svijetu, ali ti to nevjerujes u taj svijet.

ako mislis na inteligenciju nekih zivotinja to nije taj nivo da bi se sporedio sa covjekom koji salje rakete i svemirske brodove u svemir.
to sto majmun na niovu 4godisnjeg djeteta odradi nesto, neznaci da je inteligentan da bi bio podlozan testu.
sta se desilo sa milionima cetverogodisnjaka sto su umrli/ubijeni ?? ne mogu poloziti test dakle pakao ??
u Raj idu.
Smrcak15

#6827 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:Ima mit o bogu dovoljno losih stvari da ne treba namjerno pripisivati i dodatne koje ne sadrzi. Bar po islamu djeca do X dobi idu direktno u raj. Sad za tu dob ne znam tacno, kao mali sam naucen da je to 7 godina. Medjutim kasnije sam vidio neke druge izvore koji navode da je to 10 godina, ili tek pubertet (prva menstruacija kod djevojcica, ili prva masturbacija kod muskarca - pri tom valjda spada i ona spontana u to).

Dakle svi koji zaginu u tom periodu dobiju free pass za raj. Sad zasto oni nisu testirani, a mi ostali jesmo.. nema razumnog objasnjenja. Da smo mogli birati siguran sam da bi svi mi odabrali da odmah preskocimo u raj kao klinci, zasto se peglati sa zivotom.
ad zasto oni nisu testirani, a mi ostali jesmo.. nema razumnog objasnjenja.
zato sto je njima prekinut zivot, oni idu lahko u Raj, dok ti ako si ziv mozes kroz trud na ovom zivotu da dositgnes daleko vece stupnjeve u raju nego ta djeca, jer u raju ima 100 nivoa.

u Raj nije tesko doci, ali poenta je docepati se velikih stupnjeva Raja.
Da smo mogli birati siguran sam da bi svi mi odabrali da odmah preskocimo u raj kao klinci, zasto se peglati sa zivotom
zato sto ti kroz taj zivot mozes da doguras daleko u raju, jer zivot je sijanje a Raj je zetva , pa onoliko koliko posijes toliko ces i imati tamo.

dok djeca idu lakse u Raj ali zato nemogu dostici vece stupnjeve.

sad mozemo hipoteticki se poigrati nekim pitanjima zasto nekim daje ulazak u raj kao djeca a nekima ne.

mozda, neznam, samo kaze mozda, Bog vidi u buducnost i vidi da ce to dijete biti dobro ali zbog okolnosti koji ce uticati na njega prekine mu zivot prije vremena da bi ga spasio vatre dzehenemske, neznam jeli to tako, ali to su samo hipoteticka razmisljanja. nekad jedno djelo bude jedan udarac a ubije dvije muhe, recimo pusti da katil ubije dijete da to bude povod za jos jacu kaznu tom covjeku, a to dijete uvede u Raj, znaci fakticki Bog na neki nacin kazni osobu vec kad ubije dijete, jer je to nagovjestaj bolne kazne toj osobi, dok je to kratki put u raj za dijete.
Smrcak15

#6828 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:
aurora313 wrote:Jedno je tačno: Bog voli ateiste jer mi ništa ne tražimo od njega. Ne mora da sluša naše molitve, da nas kontroliše, da vodi računa ko je masturbirao e kako bi mu osušio ruku...
Sa vjernicima ima samo problema. Em stalno nešto traže, stalno iznose grijehe koje treba razvrstati...
Nije mu lahko.
nije tacno sa islamskog stanovista jer sve gledas kroz ljudsku prizmu a ne kako to Bog gleda
I ti kao 'znaš' kako to bog gleda!?! Da nisi nekakav novi koji ga je posjetio i o tome s njim potanko prodivanio?
kad govorim, to govorim na osnovu ajeta i hadisa od poslanika, ili kombinovanim infomacijama ajeta , hadisa i misnjenja islamskih ucenjaka.

nikakav novi ja nisam, nego tumacim na osnovu ajeta, hadisa i misljenja ucenjaka koje sam kupio godinama i godinama.
Smrcak15

#6829 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:Jednu stvar necu nikada shvatiti - konvertite sa jednog monoteizma u drugi. Sve je to u pet deka razlike su samo kozmeticke..
tako kazes jer detaljno nepoznajes vjerovanja a da poznajes nebi tako govorio, nikakve to kozmeticke stvari nisu nego razlicite stvari u korjenu.

naprimjer sam pomisao ljudi ubiju BOga polugolog na krstu , Boga koji je molio drugog Boga za pomoc pa mu nije uslisao da ga spasi od ruka nevjernika, znaci nelogika na nelogiku i to u slojevima, gdje ti rastrga razum, dok u islamu je sve jasno i cisto po tom pitanju.

bolje poznajem krscanstvo i bibliju nego mnogi krscani, pa mogu da sudim krscanstvu i islamu na osnovu znanja sto sam pokupio sve ove godine.
Dope_Man

#6830 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Bolan Smle opet lupas stvari koje nemaju smisla da bi odbranio ono sto nema smisla. Ja te vec duze vrijeme ignorisem, mada nisi skontao, i ne odgovaram nikad na tvoje postove. Ali evo sad cu samo odgovoriti i nastaviti ignorisanje, cisto da ti ukazem na pogresku.

Dakle, ako ce djeca namjenjena za ranu smrt automatski u raj, ali u neki ''nizi'' raj, onda opet imas problem sa nepostenim bogom koji im uopste nije dao sansu da dostignu nesto vise, vec cijelu vjecnost moraju zapeti na nizem nivou.

I nemoj pocinjati kako je predobro i na nizem nivou. Prvo, vec sam ti ranije objasnjavao kako je svo zlato i dijamanti, vile i ostalo iz raja besmisleno ako ih svi imamo jer gubi vrijednost + ne postoji ekonomija. Drugo ako vec postoji razlika, onda nebitno koliko je donji nivo dobar, ipak je neko dobio vise, a oni nisu uopste dobili priliku da se bore za vise. Gdje god krenes u toj ulici ulazis u corsokak iz kojeg nema izlaza.
Smrcak15

#6831 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:Bolan Smle opet lupas stvari koje nemaju smisla da bi odbranio ono sto nema smisla. Ja te vec duze vrijeme ignorisem, mada nisi skontao, i ne odgovaram nikad na tvoje postove. Ali evo sad cu samo odgovoriti i nastaviti ignorisanje, cisto da ti ukazem na pogresku.

Dakle, ako ce djeca namjenjena za ranu smrt automatski u raj, ali u neki ''nizi'' raj, onda opet imas problem sa nepostenim bogom koji im uopste nije dao sansu da dostignu nesto vise, vec cijelu vjecnost moraju zapeti na nizem nivou.

I nemoj pocinjati kako je predobro i na nizem nivou. Prvo, vec sam ti ranije objasnjavao kako je svo zlato i dijamanti, vile i ostalo iz raja besmisleno ako ih svi imamo jer gubi vrijednost + ne postoji ekonomija. Drugo ako vec postoji razlika, onda nebitno koliko je donji nivo dobar, ipak je neko dobio vise, a oni nisu uopste dobili priliku da se bore za vise. Gdje god krenes u toj ulici ulazis u corsokak iz kojeg nema izlaza.
eto neposten je zato sto je nekima dao da udju u Raj :-)

ti covjce trazis da se prorde u Boziji razum da se shvati zasto je bas to ito dijete poustio da umre mlado pa udje u raj a drugo nije, to se nemoze objasniti sad jedino da ti on na sudnjem danu objasnjava a ako ti dodjes nespreman, pa ti on fino objasni na sudnjem danu zasto je to ito dijete pusteno da udje u raj mlado, to jeste zasto mu je uskracen zivot u mladosti. pa ti poslije kad shvatis objasnjenje, kazes aha sad razumijem, a On ti poslije kaze, kad si dobije objasnjeje za to i to pitanje, sad idemo da tebe prestresemo sta si ti radio i neradio na svijetu, koliko bi znoja iz tebe prorlilo u tim momentima da mi je znati?

Prvo, vec sam ti ranije objasnjavao kako je svo zlato i dijamanti, vile i ostalo iz raja besmisleno ako ih svi imamo jer gubi vrijednost + ne postoji ekonomija. Drugo ako vec postoji razlika, onda nebitno koliko je donji nivo dobar, ipak je neko dobio vise, a oni nisu uopste dobili priliku da se bore za vise. Gdje god krenes u toj ulici ulazis u corsokak iz kojeg nema izlaza
ne gubi se vrijednost, zato sto covjek zna iz proslog zivota kolik oje to dargocjeno, pa kad se nalazi svukuda i kuca ukrasena dijamantima i zlatom to ce ga vise zadiviti luxusom.

pa makar i neznao za dijamante i zlato, ako se koriste dijamanti i zlato kao ukras, Bog ce dati svakome u raju ono sto ga odusevljava i sa cim ce biti zadovoljan, nebitno za nepostojanje ekonomije.

ti kad dodjes u neku novu prirodu, to nije nesto sto se gleda ekonomski, to je nesto dzabe, ti to dozivljavas dzabe, ali te ta priroda fascinira ljepotom
Image
Image
Image
Image
Image

znaci ova priroda se ne prodaje dzabe je, nema nista sa ekonomijom, bila nebila ekonomija nesto sto je lijepo ce tebe fascinirati, tako mani se glupe price nepostoji ekonomija da bi se cijenio dijamant i zlato :-)
irac300

#6832 Re: Ateizam

Post by irac300 »

Ništa bez slikovnica.
Smrcak15

#6833 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

irac300 wrote:Ništa bez slikovnica.
nekome se mora crtati da bi razumio.
Dope_Man

#6834 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Da ne ne crtam:

Jednima je dao sansu da dostignu vise. Drugima nije dao sansu da dostignu vise, vec ih je fiksirao na jedan nivo. To je neposteno prema njima prema svakom moralnom sistemu, osim prema sistemu kasti kakav imamo u indiji gdje po rodjenju pripadas u jednu i nemas pravo na vise. Bog je dakle inidijac :lol:
beni-bu-man

#6835 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

broj dva wrote:Jednu stvar necu nikada shvatiti - konvertite sa jednog monoteizma u drugi. Sve je to u pet deka razlike su samo kozmeticke..
isto sranje drugo pakovanje :mrgreen:
L u c i f e r

#6836 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Image

:facepalm:
Ludzak

#6837 Re: Ateizam

Post by Ludzak »

Smrcak15 wrote:
Ludzak wrote: Ti stvarno misliš da su tom bogu ( ako postoji) najzadovoljniji muslimani? I da su muslimani najbezbedniji narod po pitanju dženeta?
Ti stvarno misliš da su islamski savjeti najispravniji? Zašto onda imamo desetak islamskih puteva koji svak islam formuliše kako mu je kurcu ćejf? Zašto taj islam svak ne koristi onako kako je zapisano da treba koristiti, naravno ispravno? Ili možda postoje različite verzije ispravnog islama?
Ti stvarno misliš da su tom bogu ( ako postoji) najzadovoljniji muslimani?
pogresna je postavka skroz

ja nebi rekao da su muslimani najzadovoljniji, nego Bogu je najvise zadovoljan sa islamom kao putem kroz koje se ide u zivotu, jer ga je on uspostavio a ne ljudi.

19. Allahu je prava vjera jedino – islam, a podvojili su se oni kojima je data Knjiga baš onda kada im je došlo saznanje, i to iz međusobne zavisnosti. A sa onima koji u Allahove riječi ne budu vjerovali Allah će brzo obračunati.

85. A onaj koji želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na onom svijetu nastradati
.

reci Bog zadovljan sa muslimani nije tacno, jer ima muslimana koji ce duboko zaroniti u dzehennem, jer se nisu drzali islama kako treba, a isto tako moze biti da osoba koja nikad nije klanjala bogu niti ista sa islamom ima, ali zbog nekih okolnosti ode u Raj. svega ima u Bozijoj basti.

I da su muslimani najbezbedniji narod po pitanju dženeta?
musliman znaci onaj koji je pokoran Bogu, onda logicno da onaj kojem naziv prati praksu da ce takav otici u Raj, a zvati se musliman a raditi suprotno onome sto islam zagovara i nadati se Raju je zabluda.

Ti stvarno misliš da su islamski savjeti najispravniji?
da iz izvornog islama
Zašto onda imamo desetak islamskih puteva koji svak islam formuliše kako mu je kurcu ćejf?
zato sto Sheki (shejtan/satana) igra svoje karte tu pomalo, neda tebi Sheki da tako glatko odes u Raj a da ti on ne podapinje na tom putu, ili da te povuce za rukav sa sobom u pakao.

Zašto taj islam svak ne koristi onako kako je zapisano da treba koristiti, naravno ispravno?
ljudski prohtjevi cuda cine.

Ili možda postoje različite verzije ispravnog islama?
nema, samo ima jedan
Eeee upravo je islam najpogrešnija vjera. Kako može favorizovat samu sebe? To je isto kao da kažem za sebe da sam najbolji, da sam nepogriješiv, itd. To je egoistično sasvim.
Kada je tako zašto u Bibliji ili Toru nije naglašeno da će u budućnosti postojati još ispravnija vjera i da se ti sljedbenici okrenu toj ispravnijoj vjeri?
aurora313

#6838 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Ludzak wrote:...Kada je tako zašto u Bibliji ili Toru nije naglašeno da će u budućnosti postojati još ispravnija vjera i da se ti sljedbenici okrenu toj ispravnijoj vjeri?
Zato što je bog vremenom postajao senilan. Sjećaš se da je već bio sijed kada je što-šta obećavao Izraelitima. Ali je tada bar bio lucidan.
I kao što je to obično bilo u Rimsko doba, kako je stari počeo mentalno slabiti, bio je prisiljen predati carstvo nebesko sinu koji je odlučio da od Jevreja postane hrišćanin.
Kada se pojavio Muhamed, stari je već bio neprepoznatljiv. Zaboravio je čak da ima sina, pa je dozvolio Muhamedu da se imenuje zadnjim poslanikom. I digao ruke od svega.
Starenje nosi ozbiljne probleme. Znam to po sebi. :sad:
patriot_1

#6839 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

Dozer wrote:
patriot_1 wrote:
"Dozer

To sto ti nisi o tome cuo ili citao, ne znaci da se nije desilo. A desilo se, ima i 10, ako ne i vise godina tome.
Kako objasnjavas hodzu-pedofila iz Gluhe Bukovice? Ili ni o tome nisi citao i slusao? Hodza nije vjetnik? :lol:
Kacavenda nije vjetnik?
Oni po Vatikanu i inim drugim crkvama, a sve svestena lica, nisu vjernici?
Da, ipak, nisi ti sta pobrkao?
Ako išto mrzim , to je LAŽ!
De mi daj link gdje piše da je u Hrvatskoj nađeno to o čem ti laprdaš!
Lažeš ka pas!I nije te sram???
Neka te ba, ne histerisi, srce ce te opalit' :lol: :lol: :lol:
Tipkarska greska ba - umjesto IR (Irska) sam ukucao HR.
Medjutim, to ne mijenja apsolutno nista u sustini - katolicki predvodnici stada nisu nimalo nevini u svemu tome, i krcati su pedofilijom i seksulanim nebulozama, kao i svi drugi.
http://www.jutarnji.hr/arhiva/besker-ko ... om/678475/
http://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kro ... r/2865458/
https://matrixworldhr.com/2014/02/27/registar-pedofila/ (ovdje su ti poimence izlistani svestenici...pardon - svecenici u HR. Ima ih sigurno jos, samo nisu otkriveni)

A ove bebe su se desile u Irskoj - https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/u ... a-20140604
>Ha Ha,,,kao IR htjeo on,,pa piše se RI Republika Irska!Nije ti uspjelo!
Drugo,nitko normalan neće reći da tih pojava nije bilo u crkvi ovoj ili onoj i što time dokazuješ?Da crkva nevalja?pametan čovjek zna da najviše,daleko najviše pedofila dolazi iz kruga bliske rodbine.I to od roditelja našire!I?Što ćemo reći na to da su roditelji i rođaci zločinci?
Pedofile poslati u zatvor(ima ih i među profesotima i učiteljima više nego među svećenicima) a one koji su crkveni službenici kazniti najstrožije!
Raigor Stonehoof

#6840 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

Smrcak15 wrote:
ti covjce trazis da se prorde u Boziji razum da se shvati zasto je bas to ito dijete poustio da umre mlado pa udje u raj a drugo nije, to se nemoze objasniti sad jedino da ti on na sudnjem danu objasnjava a ako ti dodjes nespreman, pa ti on fino objasni na sudnjem danu zasto je to ito dijete pusteno da udje u raj mlado, to jeste zasto mu je uskracen zivot u mladosti. pa ti poslije kad shvatis objasnjenje, kazes aha sad razumijem, a On ti poslije kaze, kad si dobije objasnjeje za to i to pitanje, sad idemo da tebe prestresemo sta si ti radio i neradio na svijetu, koliko bi znoja iz tebe prorlilo u tim momentima da mi je znati?
drugim rijecima, ponasa se kao klasicni siledzija?
Dozer

#6841 Re: Ateizam

Post by Dozer »

patriot_1 wrote: >Ha Ha,,,kao IR htjeo on,,pa piše se RI Republika Irska!Nije ti uspjelo!
Drugo,nitko normalan neće reći da tih pojava nije bilo u crkvi ovoj ili onoj i što time dokazuješ?Da crkva nevalja?pametan čovjek zna da najviše,daleko najviše pedofila dolazi iz kruga bliske rodbine.I to od roditelja našire!I?Što ćemo reći na to da su roditelji i rođaci zločinci?
Pedofile poslati u zatvor(ima ih i među profesotima i učiteljima više nego među svećenicima) a one koji su crkveni službenici kazniti najstrožije!
Ha-Ha!
Onda se ne pise ni HR, nego RH - Republika Hrvatska :lol:
Ne rise, ziv bio.
Smrcak15

#6842 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Raigor Stonehoof wrote:
Smrcak15 wrote:
drugim rijecima, ponasa se kao klasicni siledzija?
gledamo to ovako

ako nevjerujes u postojanje boga, kakva je poenta onda ovdje pisati, ja evo nevjerujem u postojanje Shive, Vishnu, Brahmana i ostalih hinduistickih bogova, isad da ja idem njih ubijedjivati u nesto sto nevjerujem, neshvatiljivo, a ti iako nevjerujes opet kao nesto oponiras.

a sta da Bog postoji a ti tako prema njemu, kako ces se onda osjecati ako stanes pred njega sa takvim rijecima?

ako ga nema nikom nista, ako ima eh nebi volio ga sresti sa bljuvotinama sa foruma na njegov racun.
Smrcak15

#6843 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Ludzak wrote:
Smrcak15 wrote:
Ludzak wrote: Ti stvarno misliš da su tom bogu ( ako postoji) najzadovoljniji muslimani? I da su muslimani najbezbedniji narod po pitanju dženeta?
Ti stvarno misliš da su islamski savjeti najispravniji? Zašto onda imamo desetak islamskih puteva koji svak islam formuliše kako mu je kurcu ćejf? Zašto taj islam svak ne koristi onako kako je zapisano da treba koristiti, naravno ispravno? Ili možda postoje različite verzije ispravnog islama?
Ti stvarno misliš da su tom bogu ( ako postoji) najzadovoljniji muslimani?
pogresna je postavka skroz

ja nebi rekao da su muslimani najzadovoljniji, nego Bogu je najvise zadovoljan sa islamom kao putem kroz koje se ide u zivotu, jer ga je on uspostavio a ne ljudi.

19. Allahu je prava vjera jedino – islam, a podvojili su se oni kojima je data Knjiga baš onda kada im je došlo saznanje, i to iz međusobne zavisnosti. A sa onima koji u Allahove riječi ne budu vjerovali Allah će brzo obračunati.

85. A onaj koji želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na onom svijetu nastradati
.

reci Bog zadovljan sa muslimani nije tacno, jer ima muslimana koji ce duboko zaroniti u dzehennem, jer se nisu drzali islama kako treba, a isto tako moze biti da osoba koja nikad nije klanjala bogu niti ista sa islamom ima, ali zbog nekih okolnosti ode u Raj. svega ima u Bozijoj basti.

I da su muslimani najbezbedniji narod po pitanju dženeta?
musliman znaci onaj koji je pokoran Bogu, onda logicno da onaj kojem naziv prati praksu da ce takav otici u Raj, a zvati se musliman a raditi suprotno onome sto islam zagovara i nadati se Raju je zabluda.

Ti stvarno misliš da su islamski savjeti najispravniji?
da iz izvornog islama
Zašto onda imamo desetak islamskih puteva koji svak islam formuliše kako mu je kurcu ćejf?
zato sto Sheki (shejtan/satana) igra svoje karte tu pomalo, neda tebi Sheki da tako glatko odes u Raj a da ti on ne podapinje na tom putu, ili da te povuce za rukav sa sobom u pakao.

Zašto taj islam svak ne koristi onako kako je zapisano da treba koristiti, naravno ispravno?
ljudski prohtjevi cuda cine.

Ili možda postoje različite verzije ispravnog islama?
nema, samo ima jedan
Eeee upravo je islam najpogrešnija vjera. Kako može favorizovat samu sebe? To je isto kao da kažem za sebe da sam najbolji, da sam nepogriješiv, itd. To je egoistično sasvim.
Kada je tako zašto u Bibliji ili Toru nije naglašeno da će u budućnosti postojati još ispravnija vjera i da se ti sljedbenici okrenu toj ispravnijoj vjeri?

islam sam po sebi nemoze sebe hvaliti nego ga Bog hvali, jer islam je put sa kojim je Bog zadovoljan, put koji je On odobrio i kreirao i zeli da narod ide tim putem da bi stekao njegovu milost i ljubav. Islam sam od sebe nemoze da prica i sebe hvali.
pa ima samo sto oni nezele u to vjerovati, niti povezuju stvari da mogu to skontati.
Smrcak15

#6844 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:Da ne ne crtam:

Jednima je dao sansu da dostignu vise. Drugima nije dao sansu da dostignu vise, vec ih je fiksirao na jedan nivo. To je neposteno prema njima prema svakom moralnom sistemu, osim prema sistemu kasti kakav imamo u indiji gdje po rodjenju pripadas u jednu i nemas pravo na vise. Bog je dakle inidijac :lol:
kako ti znas da je neposteno prema njima, odakle tebi to znanje buducnosti da znas sta bi ko radio i kakav bi bio

ti se zamaras hipotetickim pitanjima , dok djeca uzivaju u Raju i boli ih djon za tobom i tvojim naglabanjem o njima, a ti sam sebi jamu kopas pricanjem protiv Boga.

to je isto kao kad bi ja sad pricao protiv predsjednika koji ima vlast na Bora bora odmaralistem i bacao drvlje i kamenje kako on neposten jer pusta neke ljude tamo da uzivaju iako se nisu borili nesto za ovo mjesto da dodju. Kad bi culi ti ljudi sta pricam, sigurno bi rekli, mi sa tim ludjakom nemamo nista, zabrani mu ulazak ovdje :lol:
Image

nedaj mu da kroci ovdje samo da ga nase oci ne gledaju :lol:
L u c i f e r

#6845 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

dok djeca uzivaju u Raju
:|
Mišo_Kovač

#6846 Re: Ateizam

Post by Mišo_Kovač »

Kakva metafora ljebtejebocrnibeskvasni :roll: AL eto, kad smo već kod metafora, aj vako:

Srmčak je izrodio dijete, i odmah ga izbacio na ulicu iz svoje kuće koja je puna komfora i sreće, i uputio to svoje dijete da se može vratiti u blagodeti Srmčkovog doma samo ako, kroz muku i patnju, nakon X godina, zasluži povratak u Srmčkov dom obožavajući sve što mu Smrčak naredi iz udobnosti pomenutog doma. Ako ne zasluži, ko ga jebe, napravio je Smrčak još djece (i sve ih isto tako izbacio na ulicu da se pate)...

Sad se postavlja pitanje, da li je Smrčak manijak i psihopata ili hipotetički otac pun ljubavi i milosti?
Smrcak15

#6847 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Mišo_Kovač wrote:Kakva metafora ljebtejebocrnibeskvasni :roll: AL eto, kad smo već kod metafora, aj vako:

Srmčak je izrodio dijete, i odmah ga izbacio na ulicu iz svoje kuće koja je puna komfora i sreće, i uputio to svoje dijete da se može vratiti u blagodeti Srmčkovog doma samo ako, kroz muku i patnju, nakon X godina, zasluži povratak u Srmčkov dom obožavajući sve što mu Smrčak naredi iz udobnosti pomenutog doma. Ako ne zasluži, ko ga jebe, napravio je Smrčak još djece (i sve ih isto tako izbacio na ulicu da se pate)...

Sad se postavlja pitanje, da li je Smrčak manijak i psihopata ili hipotetički otac pun ljubavi i milosti?
Nemozemo se sporediti

Mi volimo svoju djecu bezuslovno, dok Bog nevoli bezuslovno svoju kreaciju nego mora se potruditi da se dobije njegova ljubav.
L u c i f e r

#6848 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Pa onda smo mi humaniji od boga.
Smrcak15

#6849 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:Pa onda smo mi humaniji od boga.
Znaci to sto je bog utkao u svakoga da instikitvno voli svoje dijete i to u konacnici radi opstanka covjecanstva sporedis sa Bogom koji nije primoran na nesto, dok je on tebe instiktivno primorao da volis svoje dijete.

A to sto bog daje kisu da nice rastinje da se hranis njegovom hranom pijes njegovu vodu, dadneti i nesto pameti i snage da mozes se priustiti mnogo stosta i jos puno blagodati iako nemora te voliti ali ce ti sve to dati i opet ti pricas o nekoj humanosti.
L u c i f e r

#6850 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Primorao me da volim svoje dijete?
A kao slobodna volja. :-)

I jos je za njega kao sasvim ok da ne voli svoja stvorenja, da ih "testira", muci i ubija.

Ti si se zapetljao u te svoje teorije ko mis u kucine...
Post Reply