Demokratska fronta Željko Komšić
- htcxone
#6826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a neeeeee nije trebalo dirati lipovacu i uigranu ekpu

- webby-x
#6827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čovjek govori istinu. Mogu i osobno potvrditi.hizo ramidovic wrote:covjece, koje ti budalastine izvaljujes, i jos hoces da te neko ozbiljno shvati...Hafis wrote: Ne kudi konja kojeg nisi jahao. Da nije bilo SDP-a i onog glupiranja s Komšićem, HDZ danas ne bi možda ni postojao. Ja znam kako su stajali prije 4-5 godina i sve je mirisalo na rasulo. U jednom normalnom političkom ambijentu, oni bi jednostavno isparili - na vrh glave su se svima popeli.
Nakon divljanja "socijaldemokrata" i ja razmišljam da
prvi puta u životu glasam za HDZ.
- vee-jay
-
rahmanjin
#6829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma daj, pa ti stvarno mislis da smo svi naivni i da ce proci ta prica za Damira Marijanovica? Da se razumijemo za mene je on pozitivna osoba, ali nemoj price ekspert, nestranacka licnost.kox wrote:Sadašnja vlada KS je formirana prije nego je DF osnovan. Damir Marjanović je u vladu ušao kao ekspert i nestranačka ličnost, tek naknadno je prišao tada tek formiranom DF-u.
Pri tome treba imati na umu da je Musićevu vladu i trebalo smijeniti, što ne znači da ne treba smijeniti i trenutnu.
Za USK nemam dovoljno informacija, ali koliko vidim u medijima i čujem od ljudi Lipovača je u potpunosti zaslužio smjenu.
A da je trebalo smijeniti Musicevu nesposobnu i rastrosnu vladu trebalo je. Ali uci u, hajde da budem blag, partnerstvo sa SDA, samo da se smijeni SDP, nekako mi ne ide uz ovu pricu celnika DF.
-
kox
#6830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja kažem kako jeste - ako se ne varam, Damir Marjanović je postao ministar u vladi ks u novembru 2012 a DF je osnovan u aprilu 2013. Dakle ministar sasvim sigurno nije postao kao član DF-a, ali ju je kao član DF-a napustio.
- madner
#6831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Malo si pobrko redosljed. Desi se, kada covjek hoce da nategne argument. Jurisic, Zivka i Lijani su ti produkt "raspada" prije 2010, a zlajino nastupanje sa istima 2011 nije nikako 2010 moglo imati uticaja na izbore.Hafis wrote:Valjda ja znam kakva je ovdje situacija bila prije izbora 2010. Rasulo. I možda početak nećega drugog.madner wrote: ZK i Zlaja su izgovori, nije SDP jedina alternative.
Međutim, na scenu stupa neponovljivi zlaja. HDZ je to maksimalno iskoristio. Pa šta misliš ti da bi se mogli ovoliko qurčiti u Briselu, da nije bilo onog glupog projekta Komšić. Poklopili bi ih po glavi prvi dan. Dali su im štof u ruke, ali i podigli su rejting u domaćoj javnosti pričom o ugroženosti. Još kad kad je sarajevska ekipa na to sve nakalemila ''doktora'' Jurišića, Živka, Karolinu platformašku, Lijane... (likovi iz monty paytona), uspjeh je bio zajamčen.
Da nije bilo Zlatka i projekta ''Komšić'', ja bih ti rođak danas bio, ako ništa barem zastupnik u federalnom domu, i to još najfotogeničniji.
Haj ponovo, ovaj put se pravi da je to zapravo bilo 2006
-
rahmanjin
#6832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E ako cemo mak na konac, DF osnovan u aprilu, a on ministar do kraja maja, dakle bio je ministar kao clan DF-a. Opet ponavljam, nemoj misliti da smo svi naivni, kao on nestranacki, ekspert...Zeljko Komsic je najavio osnivanje stranke u oktobru ( a znalo se i prije da ce osnovati stranku ), a vlada KS formirana u novembru. I slucajno bas da Hanka Vajzovic glasa za novu vladu a Damir Marijanovic bude ministar. I jos veca slucajnost oni zavrse u DF. I sad sad nije DF u partnerstvu sa SDA, nego sve slucajno i cudni splet okolnosti. Pusti majke ti...kox wrote:Ja kažem kako jeste - ako se ne varam, Damir Marjanović je postao ministar u vladi ks u novembru 2012 a DF je osnovan u aprilu 2013. Dakle ministar sasvim sigurno nije postao kao član DF-a, ali ju je kao član DF-a napustio.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da su u braku, vjerovatno i nisu, ali da se zvale i to redovno, to svakako.
Naravno mislim na SDA I DF.
Naravno mislim na SDA I DF.
-
StupskaBitanga
#6834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Netačno jer je on bio kandidat H.V i njena desna ruka a ona je pak bila od početka uz ŽKSadašnja vlada KS je formirana prije nego je DF osnovan. Damir Marjanović je u vladu ušao kao ekspert i nestranačka ličnost, tek naknadno je prišao tada tek formiranom DF-u.
Nestranačka ličnost malo sutra
To je u rangu sa vjerovanjem u Djed Mraza
-
VjecitiStudent
#6835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne samo da su bili u koaliciji sa SDA, već su bili u koaliciji sa SDA i Radeljašom. Zahvaljujući i njihovim ručicama, Radeljaš, pravomoćno osuđeni kriminalac, je došao u poziciju sa koje može nesmetano krasti novce našeg socijalnog osiguranja.rahmanjin wrote:E ako cemo mak na konac, DF osnovan u aprilu, a on ministar do kraja maja, dakle bio je ministar kao clan DF-a. Opet ponavljam, nemoj misliti da smo svi naivni, kao on nestranacki, ekspert...Zeljko Komsic je najavio osnivanje stranke u oktobru ( a znalo se i prije da ce osnovati stranku ), a vlada KS formirana u novembru. I slucajno bas da Hanka Vajzovic glasa za novu vladu a Damir Marijanovic bude ministar. I jos veca slucajnost oni zavrse u DF. I sad sad nije DF u partnerstvu sa SDA, nego sve slucajno i cudni splet okolnosti. Pusti majke ti...kox wrote:Ja kažem kako jeste - ako se ne varam, Damir Marjanović je postao ministar u vladi ks u novembru 2012 a DF je osnovan u aprilu 2013. Dakle ministar sasvim sigurno nije postao kao član DF-a, ali ju je kao član DF-a napustio.
I neki dan, gostujući na Pinku, Marjanović nazva tu skupinu lopova, okupljenu u trenutnoj vladi Kantona - 'skladni tim', čiji je on bio dio.
-
kox
#6836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni lično saradnja sa SDA ne smeta, kao ni saradnja sa SDP-om ili SBB-om ako postoji razlog zašto se to radi. Tj. smeta mi, ali je neophodna. Sa nekim od njih će se kad-tad morati saradjivati, možda i koalirati, a za mene tu skoro da i nema razlike. Dakle, ovo što ja govorim da Damir Marjanović nije ušao u vladu KS kao kadar DF ne radim da bih njega ili DF opravdavao, nego iz prostog razloga što je DF formiran više od pola godine kasnije. Priče 'on je desna ruka Hanke Vajzović, koja je planirala osnivanje stranke još '94' su meni bezveze, kao i optužbe da je tek formirana stranka sa (još uvijek) privremenom infrastrukturom u koaliciji sa bilo kim. Damir Marjanović jeste u vladu ušao kao ekspert, probao da uradi ono što misli da treba, i kada je vidio da ne ide - dao ostavku. Ne znam šta se od njega još moglo očekivati.
-
VjecitiStudent
#6837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jašta, treba koalirati po svaku cijenu i što prije sa svim i svakim ne bi li se članstvo što prije domoglo upravnih odbora, komisija, javnih preduzeća, ...
- MuaDib
#6838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo se to desilo u OO Novi Grad Sarajevo, zahvaljujući čemu je počelo masovno osipanje stranke za samo dvije sedmice. S takvom progresijom nemaju šta tražiti u KS. A vrh pručuje ne talasaj, uči su uprte u DF.htcxone wrote:Kao prvo, stranka jeste otvorena za sve članove i stranka jeste višenacionalna, pogledati ljude u odborima, na čelu stranke itd. Pa tek onda polemisati.
Izlazak iz stranke su uradili ljudi koji nisu ispunili svoje ciljeve, tj. Biti u opštinskim odborima i a samim tim i u kantonalnim odborima, ako budu izabrani. Glasanje je bilo JEDINO DEMOKRATSKO u BiH, dakle svako ko je imao dovoljan broj glasova od strane ČLANOVA stranke je u odboru. Ne znam sta je tu toliko „kriminalno“? Jel bolje ovo ili je bolje da se biraju pozicije po jaranstvu i rodbinskoj vezi ili po „izgledu „ ili je ipak ovaj demokratski nacin bolji?? To sto je neko učlanio 150 ljudi u stranku samo da bi glasali za njega pa je prosao ne znači nista jer on kao krtica-pojedinac ne može ništa uraditi jednom zdravom sistemu kakav DF i jeste.
Postoji način da se „krtice“ uoče i smijene i taj način je jasno definisan. Naravno, ne postoji idealna stranka, ne postoji idealna država ali postoji makar stranka-pokret koji pokušava da se približi tome, za razliku od drugih koji to ni u kom slučaju ne žele.
Ne mogu da shvatim pojedince koji ovdje pametuju, a ruku dajem da nisu uopšte upućeni u rad stranke. Lijepo bi bilo da se dođe u prostorije pa se raspita, da se raspita kako i šta funkcioniše. Sastanci različitih radnih grupa, ideje i ono što je već odrađeno su isključivo za dobrobiti građana, države itd.
Hvala i prijatno.
Bar ste mi na vrijeme otvorili oči.
-
kox
#6839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, nego saradjivati da bi se rješavali problemi. Čovjek lijepo objasnio:VjecitiStudent wrote:Jašta, treba koalirati po svaku cijenu i što prije sa svim i svakim ne bi li se članstvo što prije domoglo upravnih odbora, komisija, javnih preduzeća, ...
http://www.youtube.com/watch?v=9U0l6eXyhfE
- Havatar
#6840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bio si u DF dok si mislio da mozes da se domognes funkcije kad si shvatio da od toga nema nista poceo si da ih pljujes. Odlazak takvih samo moze da im donese nove glasove.MuaDib wrote:Upravo se to desilo u OO Novi Grad Sarajevo, zahvaljujući čemu je počelo masovno osipanje stranke za samo dvije sedmice. S takvom progresijom nemaju šta tražiti u KS. A vrh pručuje ne talasaj, uči su uprte u DF.htcxone wrote:Kao prvo, stranka jeste otvorena za sve članove i stranka jeste višenacionalna, pogledati ljude u odborima, na čelu stranke itd. Pa tek onda polemisati.
Izlazak iz stranke su uradili ljudi koji nisu ispunili svoje ciljeve, tj. Biti u opštinskim odborima i a samim tim i u kantonalnim odborima, ako budu izabrani. Glasanje je bilo JEDINO DEMOKRATSKO u BiH, dakle svako ko je imao dovoljan broj glasova od strane ČLANOVA stranke je u odboru. Ne znam sta je tu toliko „kriminalno“? Jel bolje ovo ili je bolje da se biraju pozicije po jaranstvu i rodbinskoj vezi ili po „izgledu „ ili je ipak ovaj demokratski nacin bolji?? To sto je neko učlanio 150 ljudi u stranku samo da bi glasali za njega pa je prosao ne znači nista jer on kao krtica-pojedinac ne može ništa uraditi jednom zdravom sistemu kakav DF i jeste.
Postoji način da se „krtice“ uoče i smijene i taj način je jasno definisan. Naravno, ne postoji idealna stranka, ne postoji idealna država ali postoji makar stranka-pokret koji pokušava da se približi tome, za razliku od drugih koji to ni u kom slučaju ne žele.
Ne mogu da shvatim pojedince koji ovdje pametuju, a ruku dajem da nisu uopšte upućeni u rad stranke. Lijepo bi bilo da se dođe u prostorije pa se raspita, da se raspita kako i šta funkcioniše. Sastanci različitih radnih grupa, ideje i ono što je već odrađeno su isključivo za dobrobiti građana, države itd.
Hvala i prijatno.
Bar ste mi na vrijeme otvorili oči.
-
bob_rock
#6841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fulate čitavu poentu priče.
Pročitajte ponovo prvi post @Muadib-a i bit će Vam valjda jasnije o čemu čovjek govori.
Pročitajte ponovo prvi post @Muadib-a i bit će Vam valjda jasnije o čemu čovjek govori.
-
hizo ramidovic
#6842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
koju istinu, covjece, sta se provaljujes?webby-x wrote:Čovjek govori istinu. Mogu i osobno potvrditi.hizo ramidovic wrote:covjece, koje ti budalastine izvaljujes, i jos hoces da te neko ozbiljno shvati...Hafis wrote: Ne kudi konja kojeg nisi jahao. Da nije bilo SDP-a i onog glupiranja s Komšićem, HDZ danas ne bi možda ni postojao. Ja znam kako su stajali prije 4-5 godina i sve je mirisalo na rasulo. U jednom normalnom političkom ambijentu, oni bi jednostavno isparili - na vrh glave su se svima popeli.
Nakon divljanja "socijaldemokrata" i ja razmišljam da
prvi puta u životu glasam za HDZ.
pa nije bilo nikakvog 'glupiranja' ni 'divljanja' sve do 2010. pa je hdz ubjedljivo pobjedjivao tamo gdje su hrvati vecina.
ovo mi lici na velikosrpsku teoriju kako rata u bih ne bi ni bilo da se bosnjaci nisu suprotstavili
nemoj se vise prosipat', ziv bio...
-
Hafis
#6843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma nemoj. Pa pogledaj mu rezultate 2006. Jedino ako ti imaš problem u raspoznavanju HDZ i HDZ90, ili onako bubaš bez veze (što će biti najpribližnije).hizo ramidovic wrote: koju istinu, covjece, sta se provaljujes?
pa nije bilo nikakvog 'glupiranja' ni 'divljanja' sve do 2010. pa je hdz ubjedljivo pobjedjivao tamo gdje su hrvati vecina.
ovo mi lici na velikosrpsku teoriju kako rata u bih ne bi ni bilo da se bosnjaci nisu suprotstavili
A ja....i nemoj se prosipati, živ bio.
- ultima_palabra
#6844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A kakva je razlika između HDZ i 90tke, osim personalnih rješenja? 90tka je i nastala zbog nesuglasica Čovića i Sanadera, prije negoli nekih programskih razilaženja u HDZ BiH. Oni koji su mislili da će više profitirati su prešli u novu stranku, i to je to.
-
hizo ramidovic
#6845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a sta je to bilo 2006? izabran zk ali hdz dobio fotelje u vladi fbih (tj dobio pristup 'zitu') pa zk nije ni bio problem.Hafis wrote:Ma nemoj. Pa pogledaj mu rezultate 2006. Jedino ako ti imaš problem u raspoznavanju HDZ i HDZ90, ili onako bubaš bez veze (što će biti najpribližnije).hizo ramidovic wrote: koju istinu, covjece, sta se provaljujes?
A ja....i nemoj se prosipati, živ bio.
2010. hdz-u uskracen pristup 'zitu' i onda odjednom zk najveci problem!
a cak i da je sve sto kazes istina, sta je bilo do 2006? nije bilo nikakvog divljanja ni glupiranja od strane sdp-a a, interesantno, hdz+hdz 1990 uzimao 'lopatom' izbore punih 15 godina! cudno, ne?
kako mozete kenjati, pa to je nevjerovatno...
-
Hafis
#6846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa eto, odgovorio si sam. I ne vidim šta ti sad nije jasno?"hizo ramidovic"
a sta je to bilo 2006? izabran zk ali hdz dobio fotelje u vladi fbih (tj dobio pristup 'zitu') pa zk nije ni bio problem.
a cak i da je sve sto kazes istina, sta je bilo do 2006? nije bilo nikakvog divljanja ni glupiranja od strane sdp-a a, interesantno, hdz+hdz 1990 uzimao 'lopatom' izbore punih 15 godina! cudno, ne?
Pa vidiš i sam da sam u pravu.
- Banksy
#6847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
... a nakon što sam godinama glasao za ...?webby-x wrote:
Čovjek govori istinu. Mogu i osobno potvrditi.
Nakon divljanja "socijaldemokrata" i
ja razmišljam da prvi puta u životu glasam za HDZ.
-
VjecitiStudent
#6848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Taj duh saradnje po principu preduzeće meni, preduzeće tebi, komisija meni, komisija tebi, ... pokrenut nakon prvih izbora 1990. nas je i doveo do ovog stanja u kojem je i Radeljaš poželjan saveznik.kox wrote:Ne, nego saradjivati da bi se rješavali problemi. Čovjek lijepo objasnio:VjecitiStudent wrote:Jašta, treba koalirati po svaku cijenu i što prije sa svim i svakim ne bi li se članstvo što prije domoglo upravnih odbora, komisija, javnih preduzeća, ...
Ako mislite nastaviti u istom stilu, kakva je razlika između vas i SDP-a, SDA, ...???
-
hizo ramidovic
#6849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u cemu si u pravu? sta tebi nije jasno? tvrdis da nije bilo sdp-a da bi hdz nestao? glupost!Hafis wrote:Pa eto, odgovorio si sam. I ne vidim šta ti sad nije jasno?"hizo ramidovic"
a sta je to bilo 2006? izabran zk ali hdz dobio fotelje u vladi fbih (tj dobio pristup 'zitu') pa zk nije ni bio problem.
Pa vidiš i sam da sam u pravu.
hdz ima stabilno glasacko tijelo, sa nekim manjim varijacijama, i to tijelo ce glasati za nih bez obzira na alternativu koju imaju, tako da 'kriviti' sdp za njihov uspjeh je smijesno.
dakle, tvrdnju kako su bili u rasulu, pa ih sdp uzdigao mozes okaciti macku o rep.
ali, cak i da jeste tako kako kazes, ko bi im uzeo glasove? hdz 1990? ljubic umjesto covica? velike razlike, u pm...
-
kox
#6850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti govoriš o takvoj 'saradnji', ne ja niti bilo ko drugi iz DF-a koga sam imao prilike čuti. Većina nas koji podržavamo DF se nadamo drugačijoj, boljoj politici. Da li će naša očekivanja biti ispunjena ostaje da se vidi.VjecitiStudent wrote:Taj duh saradnje po principu preduzeće meni, preduzeće tebi, komisija meni, komisija tebi, ... pokrenut nakon prvih izbora 1990. nas je i doveo do ovog stanja u kojem je i Radeljaš poželjan saveznik.kox wrote:Ne, nego saradjivati da bi se rješavali problemi. Čovjek lijepo objasnio:VjecitiStudent wrote:Jašta, treba koalirati po svaku cijenu i što prije sa svim i svakim ne bi li se članstvo što prije domoglo upravnih odbora, komisija, javnih preduzeća, ...
Ako mislite nastaviti u istom stilu, kakva je razlika između vas i SDP-a, SDA, ...???