Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jos ga mogu dobiti bas povoljno dobro ispod ove cijene. Za spavace mislim da je OK
U glavnom, white bleeding na sve strane VA panel, a u spavacoj gledam bas iz ugla pa slika je sva poremecena sreca pa nije andorid pa ovaj SW nekako radi ali sluzi svrsi Netlifx i YouTube rade, cak na daljinskom ima dedicated button za oboje. Tako da sam zadovoljan samo treba očekivanja spustiti
Uglavnom to je normala za VA panele clouding/bleeding.Kod mene i na MU6172 i na monitoru je veoma izrazeno ali samo u totalno tamnim scenama.Kod mene je identicno na 50MU6172 kao kod tog lika mozda malo i izrazenije,a na monitoru i gornji i donji dio.
jos ga mogu dobiti bas povoljno dobro ispod ove cijene. Za spavace mislim da je OK
U glavnom, white bleeding na sve strane VA panel, a u spavacoj gledam bas iz ugla pa slika je sva poremecena sreca pa nije andorid pa ovaj SW nekako radi ali sluzi svrsi Netlifx i YouTube rade, cak na daljinskom ima dedicated button za oboje. Tako da sam zadovoljan samo treba očekivanja spustiti
Uglavnom to je normala za VA panele clouding/bleeding.Kod mene i na MU6172 i na monitoru je veoma izrazeno ali samo u totalno tamnim scenama.Kod mene je identicno na 50MU6172 kao kod tog lika mozda malo i izrazenije,a na monitoru i gornji i donji dio.
Upravo suprotno, clouding, flashlighting i backlight bleeding su tipicni za IPS panele. A ako kod tebe taj MU6172 ima probleme kao sa te fotografije onda ti ocigledno imas veoma los panel. Jedino sto se sasvim sigurno moze tvrditi za skoro sve modele MU6172 sa VA panelom je perfektan black uniformity. Evo kako to izgleda na mom 50MU6172:
Prije ce biti da je TN panel ali sve u svemu koliko para toliko muzike. BTW, zamanta mi se od ovolikih smajlija....
Slikao sam mobitelom koji je veoma los za nocne fotke.Prva slika je monitor,a druga tv.Uslikacu i ja veceras sa rting uniformity test kao i ti CooK pa postaviti sliku tu je ja mislim znatno bolje stanje nego ovako kako sam ja uslikao pocetni zaslon bez ikakvih detalja na panelu.Na kraju da napomenem da ja ovaj clouding na TV-u nikada nisam primjetio cak ni u tamnim scenama dok gledam filmove,serije i sl. samo na praznom zaslonu u totalnom mraku.
Ja danas kupio nakav haxen meščini 43 inch 399 BAM. FullHD
Ne treba mi toliki tv jer je za sobu,ali me stid bilo pored komšija pronijet 32 inch.
Hehehe
Nisam ga još ni upalio a jučer pazario.Čekam onaj nosač tv-a dok mi dođe.
Pozzz
M416 wrote:Slikao sam mobitelom koji je veoma los za nocne fotke.Prva slika je monitor,a druga tv.Uslikacu i ja veceras sa rting uniformity test kao i ti CooK pa postaviti sliku tu je ja mislim znatno bolje stanje nego ovako kako sam ja uslikao pocetni zaslon bez ikakvih detalja na panelu.Na kraju da napomenem da ja ovaj clouding na TV-u nikada nisam primjetio cak ni u tamnim scenama dok gledam filmove,serije i sl. samo na praznom zaslonu u totalnom mraku.
Drug ovo nije ni blizu kao na linku one fotke sto si iznad postavio ali jest prilicno los black uniformity i na monitoru i na TV-u. Ne znam jel ti ovako izgleda uzivo ili fotoaparat prenaglasava problem ali ako izgleda uzivo to je na pragu tolerancije.
M416 wrote:Slikao sam mobitelom koji je veoma los za nocne fotke.Prva slika je monitor,a druga tv.Uslikacu i ja veceras sa rting uniformity test kao i ti CooK pa postaviti sliku tu je ja mislim znatno bolje stanje nego ovako kako sam ja uslikao pocetni zaslon bez ikakvih detalja na panelu.Na kraju da napomenem da ja ovaj clouding na TV-u nikada nisam primjetio cak ni u tamnim scenama dok gledam filmove,serije i sl. samo na praznom zaslonu u totalnom mraku.
Drug ovo nije ni blizu kao na linku one fotke sto si iznad postavio ali jest prilicno los black uniformity i na monitoru i na TV-u. Ne znam jel ti ovako izgleda uzivo ili fotoaparat prenaglasava problem ali ako izgleda uzivo to je na pragu tolerancije.
Ma ja mislim da prenaglasava,a i pozadinsko je na standard 15 .. ako ti nije tesko posalji mi na pm na kojim si ti postavkama uslikao da li na onim sto si slao kalibriranim ako jesi uslikacu i ja poslije kad se smraci ono kao sto si i ti.Sto se tice monitora generalno svih scena je zabrinjavajuca i skoro je nemoguce potkaciti monitor,a da nema ovih i sl. problema osim naravno TN panela koji ne pate od bleedinga,cloudinga itd.Evo npr. ovaj recezent je prezadovoljan takvim panelom i kaze sto je najtuznije uz malo ambijentalnog svijetla ovo se ne primjeti
semirsar wrote: smajliji su tujdi da sebe i druge uvjeri da se nije zjb
Ma smajlijinsu Tu mahinalno, a nisam se zakebao jer me je došao 0KM tako da je odličan
Aha, ako ti tako kazes, a cuo si, sigurno jesi, za onu... "ne bi ga vala, djaba da mi ga das"... e to ti je taj, ko ti kriv kad si naletio
nek' ti je sa srecom, brzo te daBogda uspav'o, oke ti ne zamar'o
To je to, sa pravom testnom fotkom ti je dobar black uniformity na TV-u a na monitoru je na zalost i dalje los. Vjerovatno bi bolja bila situacija da je monitor flat a ne curved ali sta je tu je. I dalje je to jedan od boljih monitora za svoju cijenu a i rijetko ces gledati monitor u potpunom mraku kao sto se TV gleda.
valjuga wrote:Ja danas kupio nakav haxen meščini 43 inch 399 BAM. FullHD Ne treba mi toliki tv jer je za sobu,ali me stid bilo pored komšija pronijet 32 inch.
Hehehe
Nisam ga još ni upalio a jučer pazario.Čekam onaj nosač tv-a dok mi dođe.
Pozzz
Dobro je sto je za sobu jer mi inace kupujemo televizore za balkone, terase, nastresnice a ponekad i za baste. A bolje da si pored komsija pronio neki 32" Sony, Samsung ili LG kada ti vec ne treba toliki TV. Neka ti je sa srecom.
Nakon što sam detaljno isčitala stranice i stranice na ovoj temi shvatila sam da sam totalni laik za današnje televizore. Planirala sam jednostavno otići u radnju i kupiti TV od 49 inča do 1000-1200 KM.Al izgleda to tako jednostavno ne ide. Sad vas molim pomozite i dajte par prijedloga za kupovinu da ne kupim neko smeće koje će mi više jada zadati u životu.
Merssy wrote:Nakon što sam detaljno isčitala stranice i stranice na ovoj temi shvatila sam da sam totalni laik za današnje televizore. Planirala sam jednostavno otići u radnju i kupiti TV od 49 inča do 1000-1200 KM.Al izgleda to tako jednostavno ne ide. Sad vas molim pomozite i dajte par prijedloga za kupovinu da ne kupim neko smeće koje će mi više jada zadati u životu.
Vecina ovde na forumu ce vam potvrditi da su ova 2 TV-a ponajbolja kupnja za 1000-1200km
Merssy wrote:Nakon što sam detaljno isčitala stranice i stranice na ovoj temi shvatila sam da sam totalni laik za današnje televizore. Planirala sam jednostavno otići u radnju i kupiti TV od 49 inča do 1000-1200 KM.Al izgleda to tako jednostavno ne ide. Sad vas molim pomozite i dajte par prijedloga za kupovinu da ne kupim neko smeće koje će mi više jada zadati u životu.
Vecina ovde na forumu ce vam potvrditi da su ova 2 TV-a ponajbolja kupnja za 1000-1200km
Mozda i ovaj treba uzeti u razmatranje s obzirom da je 3 metra udaljenost ok za 55 incha.Nema bluetooth i DTS,ali vrijedi ovog novca s unicredit karticom itekako s obzirom da nema navedenih modela na stanju po web shopovima.