Sjedi, ka'e, u stojadina, pa na hadž!arzuhal wrote:Toto wrote:a vidi brojaarzuhal wrote:Aca ispod petokrake, kako nestvarno srpski![]()
stojadin
RUSIJA
- arzuhal
#6826 Re: RUSIJA
- Banksy
#6827 Re: RUSIJA
Toto wrote:daju MIG 29 braci bresplatno ali im agregate naplacuju po 5 mil/kom
-
haos1
#6828 Re: RUSIJA
A zamisli Rusija stacionira u Srbiji Iskandere koji mogu da imaju nuklearne bojeve glave malog dejstva.jao_situacije wrote:jebo migove.
šta će biti sa ss-21 ili otr-21 ?
- Alfons Kauders
#6829 Re: RUSIJA
Jel se Lazanski oporavio od serije orgazama koje je dozivio u proteklih 48 sati?
Nego, gledam malo odakle su ti mocni avioni i kakav im je background... Jerbo Mig 29 i nije bas na glasu kao dobar polovnjak (zato jer ima ogranicene resurse od zapadnih letjelica iste starosti, plus ima dva motora koji moraju na remont cesce od zapadnih). Drugim rijecima, polovna 29tka je sasvim ok avion, ali pod uslovom da se nabavi u dobrom stanju, da ima dovoljno resursa, te da se dodatno modernizuje. Problem je sto je npr. flota 29tki koju je uzela Jugoslavija proizvedena na samom pocetku serije za izvoz (bili smo medju prvim stranim kupcima) i sto su resursi vec bili pri kraju kada ih je NATO nalupao 1999 (ne radi starosti, vec embarga, nedostatka love i kadra).
A odakle im dolaze ovi novi avioni?
Odavde:
Sve jedinice su raspustene i reorganizirane, bez modernizacije tehnike, vjerovatno kako su im iscurili resursi.
Drugim rijecima, Srbija ce dobiti nekoliko 29tki koje su patrolirale oko Berlina kad sam ja isao u osnovnu. Zato ce ih i "dobiti" bez naknade, jer otprilike toliko i vrijede. Onda ce daleko od ociju javnosti potpisati ugovor za remont, odrzavanje i modernizaciju, a ceh za svaki ovakav avion ce biti pozamasan. Na kraju balade, da bi se doveli u radno stanje, Srbiju ce ti "novi" Migovi kostati barem 100 miliona dolara u narednih nekoliko godina. Za te pare su na medjunarodnom trzistu komotno mogli kupiti polovne avione kojim ne bi trebao takav temeljit remont i modernizacija.
Ovo naravno nije prvi put da Rusi uceraju Srbima, jer su im prije nekoliko godina pokusali uvaliti slicne krsine - 29tke za koje su lazirali dokumentaciju i pokusali ih izvesti u Alzir, na sto im je Alzir rekao da voze smece nazad u Rusiju i posalju ispravne, sto su Rusi ucinili nakon sto su pojeli kvalitetno, visemilionsko govno.
Na kraju cak ni te krseve nisu poklonili Srbiji, vec su trazili pare, pa skontajte u kakvom su stanju ovi besplatni. Sad ce skrsiti 100 do 150 miliona na 6 skalamerija starih 30 godina. Da bi mogli kvantificirati Vucicevu lafinu, dovoljno je pogledati cijene borbenih aviona danas, primjera radi kinesko-pakistanski JF-17 o kojem je takodjer bilo rijeci kao potencijalnoj zamjeni za srpske Migove...
https://en.wikipedia.org/wiki/CAC/PAC_JF-17_Thunder
Dakle haman za iste pare su mogli dobiti 4-5 novih Kineza, sa 0 sati, koji su jeftiniji za odrzavanje (koristi isti motor kao 29tka, ali samo jedan)... Ali Srbi su se odlucili da za iste pare uzmu 30-33 godine star otpad od brace Rusa. I jos jedan detaljcic... Koliko god da ih remontuju, ti Migovi nece trajati koliko potpuno novi avioni, ni blizu, tj. opet ce biti zreli za zamjenu za 15tak godina, dok bi novim u to vrijeme trebao remont, i mogli bi nastaviti sluziti jos par decenija.
Samo jos da vidimo kako je Vucic nabavio novu svarpsku limuzinu krem boje... Presla samo 80,000 u 9 godina, baba vozila... Nije ba taksi, kakav taksi, samo 80,000 na satu ocam'... A cijela nacija u ekstazi, jer su limuzinu platili duplo manje od nove, i zacerali mrskom Svabi.
Lud narod. Sta drugo reci.
Nego, gledam malo odakle su ti mocni avioni i kakav im je background... Jerbo Mig 29 i nije bas na glasu kao dobar polovnjak (zato jer ima ogranicene resurse od zapadnih letjelica iste starosti, plus ima dva motora koji moraju na remont cesce od zapadnih). Drugim rijecima, polovna 29tka je sasvim ok avion, ali pod uslovom da se nabavi u dobrom stanju, da ima dovoljno resursa, te da se dodatno modernizuje. Problem je sto je npr. flota 29tki koju je uzela Jugoslavija proizvedena na samom pocetku serije za izvoz (bili smo medju prvim stranim kupcima) i sto su resursi vec bili pri kraju kada ih je NATO nalupao 1999 (ne radi starosti, vec embarga, nedostatka love i kadra).
A odakle im dolaze ovi novi avioni?
https://en.wikipedia.org/wiki/4th_Air_Army
51st Air Defence Corps – Rostov on Don (disbanded and reorganised in 2009 as 7th Brigade of Missile-Space Defence)
3rd Fighter Aviation Regiment – Krymskaya (ex 562nd) – Su-27; (1.12.09 renamed 6972nd Guards Aviation Base)
19th Fighter Aviation Regiment – Millerovo – MiG-29; (disbanded 2009 and reorganised as 6969th Aviation Base)
31st Fighter Aviation Regiment – (ru:31-й истребительный авиационный полк) Zernograd – MiG-29. Previously based at Falkenberg in East Germany with the 16th Air Army. Disbanded 2009.[15]
SAM Regiments
Dakle... Mrka kapa... Jer se radi o tehnici proizvedenoj otprilike u isto vrijeme kao i YU Migovi (vjerovatno im zato i odgovara)... Radi se o avionima koji su bili na frontu, odnosno jedinicama u I. Njemackoj u osamdesetim. Iz toga slijedi da imaju vise sati naleta od slicnih aviona koji su bili stacionirani drugdje, jer im je Istocna Njemacka bila vrh vrhova po pitanju opreme, obuke i borbene gotovosti. Nadalje, povuceni su na Kavkaz, gdje su sluzili sredinom devedesetih, sto ce reci da su cak i tada, za vrijeme najgore krize u Rusiji, bili na lokaciji odakle su mogli biti koristeni u borbenim dejstvima - drugim rijecima, opet bi po nekom "redu" imali vise sati naleta od kolega drugdje, jer Rusi tad nisu imali love za bacanje i masu avijacije su morali konzervirati - a ove nisu).Organisation 1990 in the DDR:
33rd Fighter Aviation Regiment (Wittstock) (MiG-29)
773rd Fighter Aviation Regiment (Damgarten)(MiG-29) (returned to Andreapol in 1994 and later absorbed by 28th Guards Fighter Aviation Regiment)[2]
787th Fighter Aviation Regiment (Finow)
Remained as part of Group of Soviet Forces in Germany until October 1993
Composition 1995 in the North Caucasus:
19th Guards Fighter Aviation Regiment, at Millerovo (MiG-29)
31st Guards Fighter Aviation Regiment, at Zernograd (MiG-29)
It was finally disbanded after serving several years with 4th Air Army in May 1998 while at Millerovo in the North Caucasus Military District.
Sve jedinice su raspustene i reorganizirane, bez modernizacije tehnike, vjerovatno kako su im iscurili resursi.
Drugim rijecima, Srbija ce dobiti nekoliko 29tki koje su patrolirale oko Berlina kad sam ja isao u osnovnu. Zato ce ih i "dobiti" bez naknade, jer otprilike toliko i vrijede. Onda ce daleko od ociju javnosti potpisati ugovor za remont, odrzavanje i modernizaciju, a ceh za svaki ovakav avion ce biti pozamasan. Na kraju balade, da bi se doveli u radno stanje, Srbiju ce ti "novi" Migovi kostati barem 100 miliona dolara u narednih nekoliko godina. Za te pare su na medjunarodnom trzistu komotno mogli kupiti polovne avione kojim ne bi trebao takav temeljit remont i modernizacija.
Ovo naravno nije prvi put da Rusi uceraju Srbima, jer su im prije nekoliko godina pokusali uvaliti slicne krsine - 29tke za koje su lazirali dokumentaciju i pokusali ih izvesti u Alzir, na sto im je Alzir rekao da voze smece nazad u Rusiju i posalju ispravne, sto su Rusi ucinili nakon sto su pojeli kvalitetno, visemilionsko govno.
Na kraju cak ni te krseve nisu poklonili Srbiji, vec su trazili pare, pa skontajte u kakvom su stanju ovi besplatni. Sad ce skrsiti 100 do 150 miliona na 6 skalamerija starih 30 godina. Da bi mogli kvantificirati Vucicevu lafinu, dovoljno je pogledati cijene borbenih aviona danas, primjera radi kinesko-pakistanski JF-17 o kojem je takodjer bilo rijeci kao potencijalnoj zamjeni za srpske Migove...
https://en.wikipedia.org/wiki/CAC/PAC_JF-17_Thunder
Trenuto se proizvodi Block 2, a Block 3 ce imati jos masu napredne tehnologije, poput AESA radara, IRST sistema, i HMD-a za nove IC navodjene rakete. Drugim rijecima, taj Block 3 ce oboriti ovaj reciklirani Mig prije no sto ga ovaj i detektuje... osim ako ne vjerujete u bajke kao Srbi i Lazanski, koji misle da se avioni i dalje bore kao iznad Njemacke 1944 - jer se ne bore... Ni blizu... Zapravo, cetiri petine aviona srusenih u modernim sukobima biva unisteno i prije no sto je posada skontala da ih neko gadja... 29tka je brza i pokretljivija od JF-17, ali slaba korist od toga kada ce ga ovaj Kinez imati na radaru ili IR-u par desetina kilometara ranije... I kada ima AESA radar koji ce ovaj Mig otkriti tek kada bude udarao u zemlju.Unit cost
Block 1: US$~25 million
Block 2: US$ ~28 million
Block 3: US$ ~32 million(Planned)
Dakle haman za iste pare su mogli dobiti 4-5 novih Kineza, sa 0 sati, koji su jeftiniji za odrzavanje (koristi isti motor kao 29tka, ali samo jedan)... Ali Srbi su se odlucili da za iste pare uzmu 30-33 godine star otpad od brace Rusa. I jos jedan detaljcic... Koliko god da ih remontuju, ti Migovi nece trajati koliko potpuno novi avioni, ni blizu, tj. opet ce biti zreli za zamjenu za 15tak godina, dok bi novim u to vrijeme trebao remont, i mogli bi nastaviti sluziti jos par decenija.
Samo jos da vidimo kako je Vucic nabavio novu svarpsku limuzinu krem boje... Presla samo 80,000 u 9 godina, baba vozila... Nije ba taksi, kakav taksi, samo 80,000 na satu ocam'... A cijela nacija u ekstazi, jer su limuzinu platili duplo manje od nove, i zacerali mrskom Svabi.
Lud narod. Sta drugo reci.
-
haos1
#6830 Re: RUSIJA
Pa to jeste tačno, Hrvatska ima Migove 21, i to 2 operativna, a Srbija koja je 10 puta siromašnija, 10 Migova 29. Šta reći, lud narod.
- Alfons Kauders
#6831 Re: RUSIJA
I Hrvati ih imaju kao zaostavstinu rata, i uskoro ce prizemljiti i tih zadnjih par komada. Zapravo, vec bi trebali biti prizemljeni ali nisu iz politickih razloga.haos1 wrote:Pa to jeste tačno, Hrvatska ima Migove 21, i to 2 operativna, a Srbija koja je 10 puta siromašnija, 10 Migova 29. Šta reći, lud narod.
Pricalo se da ce uzeti Gripen, ali sumnjam (prvo - puno para; drugo - koji ce im kurac?).
Ali mora se priznati da Rusi fakat znaju sa Srbima. Tesko je naci slican primjer igdje u svijetu, da nekom toliko puta zaredom uceras kitu, a taj neko svrsi cim vidi Putinovu sliku.
Srbija je kao maltretirana zena, koja i dalje obozava onog ko je bije i izrabljuje. Srbija je za psihijatriju.
- spreca
#6832 Re: RUSIJA
Hocel ovo Vucko odmah jednog poCeratDrvenija87 wrote:Aleksejev: Tko posjeduje MIG29 nitko ne smije da ga dira .![]()
![]()
Kako se samo sprdaju sa pravoslavnom bracom.
Ove fotke kao da su iz Cernobilja.
Donacija za BRACU!
Za koju godinu bit ce posla i za livnice!
- spreca
#6833 Re: RUSIJA
Hrvatska ima NATOhaos1 wrote:Pa to jeste tačno, Hrvatska ima Migove 21, i to 2 operativna, a Srbija koja je 10 puta siromašnija, 10 Migova 29. Šta reći, lud narod.
-
haos1
#6834 Re: RUSIJA
Ali NATO nema koristi od ovakvog hrvatskog RZ, samo su teret. Moraće i oni modernizaciju izvršiti svog Ratnog Zrakoplovstva.
- jao_situacije
#6835 Re: RUSIJA
molim te prestani me citirati na svakoj temihaos1 wrote:A zamisli Rusija stacionira u Srbiji Iskandere koji mogu da imaju nuklearne bojeve glave malog dejstva.jao_situacije wrote:jebo migove.
šta će biti sa ss-21 ili otr-21 ?![]()
![]()
![]()
hvala
- Alfons Kauders
#6836 Re: RUSIJA
Jos uvijek se ne zna da li ce zadrzati "fixed wing" komponentu, ali ja mislim da je to sve lafina, tj da vec znaju da od tog nema nista, ali eto nadaju se najboljem... Jer da bi udovoljili NATO standardima, morali bi nabaviti Gripen ili neki polovan F-16 Block 40/50... A to je cifra - dok rijese logistiku, obuku i ostalo, jedna eskadrila ce ih kostati skoro milijardu dolara.haos1 wrote:Ali NATO nema koristi od ovakvog hrvatskog RZ, samo su teret. Moraće i oni modernizaciju izvršiti svog Ratnog Zrakoplovstva.
A ne treba im... Hrvatima bi bilo korisnije ulupati te cifre u nesto manje egzoticno i ambiciozno, od mornarice, preko helikoptera, dronova i mase drugih stvari koje, za razliku od borbenih aviona, imaju neku prakticnu primjenu mimo rata.
Hrvatima ce svakako trebati nesto, ali ne borbena avijacija klasicnog tipa. Vjerovatno ce imati fixed wing program radi obuke pilota, ali to je sve. Ne moraju imati borbenu avijaciju da bi obucavali pilote za kanadere i sl. Bolje im je da uzmu Pilatuse kao Slovenija, Air Tractore ili nesto slicno sto se moze koristiti za COIN, obuku, patrolu i neke civilne zadace (recimo Air Tractor za pozare).
-
haos1
#6837 Re: RUSIJA
Misliš ti mene da prestaneš citirati, ti si mene prvi citirao na temi o Siriji. Evo ja prestajem, ali kad su ti već SS-21 i OTR-21 na pameti reko što malo da ne podgrijem.jao_situacije wrote:molim te prestani me citirati na svakoj temihaos1 wrote:A zamisli Rusija stacionira u Srbiji Iskandere koji mogu da imaju nuklearne bojeve glave malog dejstva.jao_situacije wrote:jebo migove.
šta će biti sa ss-21 ili otr-21 ?![]()
![]()
![]()
hvala
Pa da, slažem se sa svim navedenim, ali ne misle to isto i hrvati. Oni nikako ne odustaju od mlazne avijacije.Alfons Kauders wrote:Jos uvijek se ne zna da li ce zadrzati "fixed wing" komponentu, ali ja mislim da je to sve lafina, tj da vec znaju da od tog nema nista, ali eto nadaju se najboljem... Jer da bi udovoljili NATO standardima, morali bi nabaviti Gripen ili neki polovan F-16 Block 40/50... A to je cifra - dok rijese logistiku, obuku i ostalo, jedna eskadrila ce ih kostati skoro milijardu dolara.haos1 wrote:Ali NATO nema koristi od ovakvog hrvatskog RZ, samo su teret. Moraće i oni modernizaciju izvršiti svog Ratnog Zrakoplovstva.
A ne treba im... Hrvatima bi bilo korisnije ulupati te cifre u nesto manje egzoticno i ambiciozno, od mornarice, preko helikoptera, dronova i mase drugih stvari koje, za razliku od borbenih aviona, imaju neku prakticnu primjenu mimo rata.
Hrvatima ce svakako trebati nesto, ali ne borbena avijacija klasicnog tipa. Vjerovatno ce imati fixed wing program radi obuke pilota, ali to je sve. Ne moraju imati borbenu avijaciju da bi obucavali pilote za kanadere i sl. Bolje im je da uzmu Pilatuse kao Slovenija, Air Tractore ili nesto slicno sto se moze koristiti za COIN, obuku, patrolu i neke civilne zadace (recimo Air Tractor za pozare).
- jao_situacije
#6838 Re: RUSIJA
ti si na temi o siriji napisao gluposthaos1 wrote: Misliš ti mene da prestaneš citirati, ti si mene prvi citirao na temi o Siriji. Evo ja prestajem, ali kad su ti već SS-21 i OTR-21 na pameti reko što malo da ne podgrijem.![]()
![]()
morao sam se ismijati
rusi ništa ne stacioniraju, pičkousti se ubio da objasni kako će kupiti odgovor na m270 u hrvatskoj
ima li toga ?
đe zapelo ?
podgrij ti slobodno, samo sumnjam da imaš šta podgrijati
-
haos1
#6839 Re: RUSIJA
Ti si rekao da srbi planiraju nabaviti Pantsire i Bukove, misleći o temi na Siriji da ja pričam o Srbiji iako sam jasno komentarisao na rezoluciju UN o Siriji i sad meni kažeš da sam provalio glupost iako se tamo nalaze Pantsiri.jao_situacije wrote:ti si na temi o siriji napisao gluposthaos1 wrote: Misliš ti mene da prestaneš citirati, ti si mene prvi citirao na temi o Siriji. Evo ja prestajem, ali kad su ti već SS-21 i OTR-21 na pameti reko što malo da ne podgrijem.![]()
![]()
morao sam se ismijati
rusi ništa ne stacioniraju, pičkousti se ubio da objasni kako će kupiti odgovor na m270 u hrvatskoj
ima li toga ?
đe zapelo ?
- jao_situacije
#6840 Re: RUSIJA
ja sam pisao o incidentu u zoru, i povezao sa tvojim mokrim snovima o velikoj srbiji i standardnom srbovanjuhaos1 wrote:Ti si rekao da srbi planiraju nabaviti Pantsire i Bukove, misleći o temi na Siriji da ja pričam o Srbiji iako sam jasno komentarisao na rezoluciju UN o Siriji i sad meni kažeš da sam provalio glupost iako se tamo nalaze Pantsiri.jao_situacije wrote:ti si na temi o siriji napisao gluposthaos1 wrote: Misliš ti mene da prestaneš citirati, ti si mene prvi citirao na temi o Siriji. Evo ja prestajem, ali kad su ti već SS-21 i OTR-21 na pameti reko što malo da ne podgrijem.![]()
![]()
morao sam se ismijati
ima li toga ?
đe zapelo ?
-
haos1
#6841 Re: RUSIJA
jao_situacije wrote: ja sam pisao o incidentu u zoru, i povezao sa tvojim mokrim snovima o velikoj srbiji i standardnom srbovanju

Ja nisam tebi pisao. Citirao sam post od Inosmnie. Otkud sad ti? Nisam te ni vidio. Eto tako vidiš da je bolje da me ne citiraš više.
- jao_situacije
#6842 Re: RUSIJA
hajd vozdrica. i promijeni nik na portaluhaos1 wrote:jao_situacije wrote: ja sam pisao o incidentu u zoru, i povezao sa tvojim mokrim snovima o velikoj srbiji i standardnom srbovanju
Ja nisam tebi pisao. Citirao sam post od Inosmnie. Otkud sad ti? Nisam te ni vidio. Eto tako vidiš da je bolje da me ne citiraš više.
nisi ofiran sa četničkim spamom
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#6843 Re: RUSIJA
lazanjskom istice resurs haman u isto vrjeme kad i MiG29. koji sada lete u srbalja. Lazanski moze na kanal kod Suzane Mancic, na orosavanje.Alfons Kauders wrote:Jel se Lazanski oporavio od serije orgazama koje je dozivio u proteklih 48 sati?![]()
Rusja nije donirala nista Srbiji, vec se svaka rublja placa kroz tajni dio ugovora za NIS i rudnu rentu.
Ovih 6 migova ce se koristiti kao policajci za vazdusni saobracaj i za obuku pilota, pa ce shodno tome biti i opremljeni.
Srbija je dekintirana. Ni ruski otpadi je ne mogu spasiti. Ovo je posljedni, ocanicki, pokusaj da se spasi bornema avijacija i da se corluci hrvatskoj desnici.
Agonija ce trajati 6-8 godina, koliko ce da traju resursi ovih sest polovnjaka i gospodara Vucica. Srbija "nema kila" za neutralnosti i morat ce nekome za vazala.
- General War
#6844 Re: RUSIJA
hrvatska je davno mogla od njemacke dobit fantome dzaba, ali zato bi bili odrani oko servisiranja, pa su odustali.haos1 wrote:Ali NATO nema koristi od ovakvog hrvatskog RZ, samo su teret. Moraće i oni modernizaciju izvršiti svog Ratnog Zrakoplovstva.
- General War
#6845 Re: RUSIJA
Navodno sta ce Srbija pazariti od rusa:
Koliko mogu prepoznati ovo su Mig 29C (malo veca grba na ledjima) i Mig 29 B (koje je juga imala)Как сообщил нашему блогу известный сербский авиационный эксперт Светозар Йоканович, в результате сегодняшних переговоров с участием премьер министра Сербии Вучича с российским руководством, в 2017 году сербские вооруженные силы получат шесть истребителей МиГ-29, 30 танков Т-72С и 30 БРДМ-2, а также иное военное имущество. Контракт планируется подписать 23 декабря 2016 года. В течение 2017 года ожидается подписание новых контрактов – на начало второго этапа модернизации вооруженных сил Сербии, которое будет включать закупку ЗРК «Бук-М2», ЗРПК «Тунгуска», трехкоординатных РЛС, четырех боевых вертолетов. Поставка данного оборудования намечена на 2018 год.
- Krokodajl
#6846 Re: RUSIJA
Hoćel nama Rusi šta dat, jedan MiG 21 samo da poleti iz Tuzle da me merak prođe, pa nek ga šalju nazad. 
- General War
#6847 Re: RUSIJA
Eno ti boeing 737 Zwizz Aira, kud ces boljeKrokodajl wrote:Hoćel nama Rusi šta dat, jedan MiG 21 samo da poleti iz Tuzle da me merak prođe, pa nek ga šalju nazad.
- Krokodajl
#6848 Re: RUSIJA
Roze boja, ko će to za ozbiljno shvatiti, daj šta borbeno, MiG - 21 u plavo žutoj varijanti, na repu nacrtan Zmaj.General War wrote:Eno ti boeing 737 Zwizz Aira, kud ces boljeKrokodajl wrote:Hoćel nama Rusi šta dat, jedan MiG 21 samo da poleti iz Tuzle da me merak prođe, pa nek ga šalju nazad.
Ja bih se od sreće otopio, kakve BMT haubice i orkani kakvi AMX-ovi, kad bih vidio MiG OSBiH da leti to bi bilo to
Ja kad vidim onaj Wizz da prelijeće nebom, isto ko da gay pride vuče negdje
... Nego stvarno, evo ovaj dug od 120 miliona što trebaju da vrate, nek nam kakve Kamaze pošalju, nek ne bude u rubljama, da ložimo 'mjesto gasa.
- jao_situacije
#6849 Re: RUSIJA
i dan danas su ovi u mahovljanimaKrokodajl wrote:Roze boja, ko će to za ozbiljno shvatiti, daj šta borbeno, MiG - 21 u plavo žutoj varijanti, na repu nacrtan Zmaj.General War wrote:Eno ti boeing 737 Zwizz Aira, kud ces boljeKrokodajl wrote:Hoćel nama Rusi šta dat, jedan MiG 21 samo da poleti iz Tuzle da me merak prođe, pa nek ga šalju nazad.
Ja bih se od sreće otopio, kakve BMT haubice i orkani kakvi AMX-ovi, kad bih vidio MiG OSBiH da leti to bi bilo to
draži mi je od bilo kojeg miga, jer je naš
- Krokodajl
#6850 Re: RUSIJA
@jao_situacije
Nisu to naši, zna se čiji je pop to kadio.
Ovi Ruski bi mogli i proć, nek Kadirov šta prouči, što se ovih naših iz Mostara aviončića tiče, Da Bog da nikad i ne poletili, ogadili su mi se
Nisu to naši, zna se čiji je pop to kadio.
Ovi Ruski bi mogli i proć, nek Kadirov šta prouči, što se ovih naših iz Mostara aviončića tiče, Da Bog da nikad i ne poletili, ogadili su mi se