Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
seoBIH

#6826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Izvini ali pricas gluposti :)

Daleko od toga da ne mogu pratiti LP jer nemam Arene (jer je to tvoj glavni adut), jer FTV i OBN iste te utakmice prenose. Sto se tice Englske lige mozes gledati samo JEDNU utakmicu vikendom, dok ja na SK mogu sve utakmice Engleske premier lige gledati. Spansku mozes samo sanjati..da ne pricam o tenisu i NBA utakmicama :)

Dalje, pink kanali ce se naplacivati, zivi bili pa vidjeli :) No necemo se zaustaviti na pink i HBO vec idemo dalje.

Nema potrebe da raspravljamo o kanalima jer su daleko kvalitetnij kod telemacha.

Idemo dalje, webTV, reci mi koje to kanale ima u HD !? :) Ja imam HBO, CInemax, SK, FoxCrime HD, FoxMovies HD, NG HD, Discovery HD, Animal Planet HD, History HD, ESPN HD....halali ako sam kojeg izostavio ;)

Vidjet cemo koliko je ta webTV stabilna kada se veceras raja nakaci ;) Takodjer ti mojatvweb mozes gledati SAMO NA BHTELEOCM NETU, dok ja d3go mogu gledati na BILO KOJEM NETU, pa i u BILO KOJOJ DRZAVI :)

Opet cu ti reci, glupa ti prica i pricas nesto sto nemas pojma :) Ja na 3 uredjaja mogu korsititi, a uz zahtjev mogu na vise uredjaja ;) D3go uredjaj ce se duplirati na tvom racunaru SAMO AKO DIGNES SISTEM jer ce doci novi zapisi na browseru. Reinstalriaj browser, plugin d3go ili bilo sta nece biti problema. Zasto pricas nesto sto nemas pojma, jesi li koristio d3go pa znas da je nestaiblan !?

Evo ja upravo gledam F1 kvalifikacije na d3go, mrsko mi gledati na TV-u, ima li kvalitetnih stremaova da ih pokrenes s 5mb/s !? Jesi li zabranio ostalima na net dok ti gledas stream !? ;)

Bas me interesuje zasto se u EU donosi zakon da minimalna brzina u domacinstvima MORA BIIT 30 mb/s. Sto ba, pa dosta im je i 5 ;)
gidra

#6827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Asiklar wrote:
123456789 wrote:Nje izmislio, vec sam imao mogucnost da LICNO UPITAM osobe koje korsite ADSL da li im radi. Znaci NE RADI... Da sam imao nekoga ko ima HS ili LOL ja bih pitao. Toliko na tu temu....

Nemoj da se povlacimo ko ima veci :) Imam ovde Telemach, kuci ADSL pa imam jasnu sliku.

Telekom ima arene nema SK.
Telekom ima pink (koji ce se naplacivati) nema HBO
Telekom ima manje brzine od Telemacha.
Telekom ina debilnu webtv dok telemach ima odlican d3go!

Hocemo li i dalje biti djeca pa uporedjivati ?
Telekom ima arene nema SK (Ima LP a nema debilnu englesku i propalu spansku ligu).
Telekom ima pink (koji nece naplacivati) nema HBO koji je samo isfuran (odron od kanala, to su cak tmach korisnici potvrdili) - losa ti vizija
Telekom je stabilniji od Telemacha. Obicnom korisniku (99%) je sasvim dovoljno cak i previse 5 Mb/s.
Telemach ima odlicnu webtv sa HD kanalima dok d3go kao i internet samo steka i ledi. Web tv mozes koristiti na neogranicenom broju uredjaja dok d3go jedva i na svom racunaru mozes. Restartuj racunar i zaboravi na d3go.

Nismo djeca. Pametnom dosta ;)
Jel to hoćeš da kažeš da je Arena bolja od Sportkluba? :lol:
Samo da te napomenem da Ligu prvaka prenosi i državna televizija, tako da korisnici Telemacha nisu uskraćeni nikako u tom pogledu :wink:
Kažeš debilna Premier i Primera, e nek' su ti Talijani i Francuzi mjerilo kvalitete fudbala. Ove prve dvije su par svjetlosnih godina ispred, pogotovo Englezi. A šta je sa tenisom, a šta je sa NBA ligom, Euroligom? Šta je sa Formulom 1? Šta je sa Moto GP? Šta je sa Portugalskom, Holandskom, Belgijskom, Škotskom, Ruskom pa čak i Argentinskom i Austrijskom ligom? Pa Engleski FA kup, Talijanski kup?
Znači sportski sadržaj na Arenama i SK je ko nebo i zemlja. Sad ti meni navedi koji su to ekskluzivni sadržaji na Areni(nemoj mi LŠ spominjati jer je imamo na državnoj), osim Talijana i Francuza?
Uozbilji se dječače i živi u svojim vlažnim snovima.
kakavdanakneiskustvu

#6828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

arena ima svoje prednosti,sport klub takođe,zavisi ko šta voli
gidra

#6829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

kakavdanakneiskustvu wrote:arena ima svoje prednosti,sport klub takođe,zavisi ko šta voli
Koja je to prednost? Naša liga ili Jelen Super Liga? :lol:
Sportklub kao televizija sa svim svojim licencama vrijedi 3x više od Arene.
kakavdanakneiskustvu

#6830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

gidra wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:arena ima svoje prednosti,sport klub takođe,zavisi ko šta voli

rekao sam zavisi ko šta voli,npr. ja pratim većinom samo košarku,i arenine prednosti su španska,grčka,aba liga,plus edin avdić,prednosti sportkluba su euroliga i nba,koju rijetko gledam jer je u noćnim terminima
gidra

#6831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

kakavdanakneiskustvu wrote:
gidra wrote:

rekao sam zavisi ko šta voli,npr. ja pratim većinom samo košarku,i arenine prednosti su španska,grčka,aba liga,plus edin avdić,prednosti sportkluba su euroliga i nba,koju rijetko gledam jer je u noćnim terminima
I gdje je bolja košarka? Gdje se više para vrti? Direktori Arene bi guze dali za NBA i Euroligu.
Sama licenca za NBA košta kao sve te što si ti nabrojao. Znači ako ćemo gledati ne pojedinačno kako ti reče, zavisi ko šta voli, već kao cijeli paket programa, Arena sa SK ne može stati čak ni u istu rečenicu.
kakavdanakneiskustvu

#6832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

gidra wrote:

I gdje je bolja košarka? Gdje se više para vrti? Direktori Arene bi guze dali za NBA i Euroligu.
Sama licenca za NBA košta kao sve te što si ti nabrojao. Znači ako ćemo gledati ne pojedinačno kako ti reče, zavisi ko šta voli, već kao cijeli paket programa, Arena sa SK ne može stati čak ni u istu rečenicu.[/quote]

ja ti govorim o tome da neko ko prati samo košarku ima šta gledati i na jednom i na drugom programu,ništa više
gidra

#6833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

gidra wrote: Koja je to prednost? Naša liga ili Jelen Super Liga? :lol:

Sama licenca za NBA košta kao sve te što si ti nabrojao. Znači ako ćemo gledati ne pojedinačno kako ti reče, zavisi ko šta voli, već kao cijeli paket programa, Arena sa SK ne može stati čak ni u istu rečenicu.

ja ti govorim o tome da neko ko prati samo košarku ima šta gledati i na jednom i na drugom programu,ništa više[/quote]
vidiš i meni koji samo sport na tv-u pratim je žao što ne mogu gledati neke sadržaje na Areni, ali sam se samo nadovezao na glupost ovog trolla koji kaže da je Arena bolja.
Asiklar

#6834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

gidra wrote:
Asiklar wrote:
123456789 wrote:Nje izmislio, vec sam imao mogucnost da LICNO UPITAM osobe koje korsite ADSL da li im radi. Znaci NE RADI... Da sam imao nekoga ko ima HS ili LOL ja bih pitao. Toliko na tu temu....

Nemoj da se povlacimo ko ima veci :) Imam ovde Telemach, kuci ADSL pa imam jasnu sliku.

Telekom ima arene nema SK.
Telekom ima pink (koji ce se naplacivati) nema HBO
Telekom ima manje brzine od Telemacha.
Telekom ina debilnu webtv dok telemach ima odlican d3go!

Hocemo li i dalje biti djeca pa uporedjivati ?
Telekom ima arene nema SK (Ima LP a nema debilnu englesku i propalu spansku ligu).
Telekom ima pink (koji nece naplacivati) nema HBO koji je samo isfuran (odron od kanala, to su cak tmach korisnici potvrdili) - losa ti vizija
Telekom je stabilniji od Telemacha. Obicnom korisniku (99%) je sasvim dovoljno cak i previse 5 Mb/s.
Telemach ima odlicnu webtv sa HD kanalima dok d3go kao i internet samo steka i ledi. Web tv mozes koristiti na neogranicenom broju uredjaja dok d3go jedva i na svom racunaru mozes. Restartuj racunar i zaboravi na d3go.

Jel to hoćeš da kažeš da je Arena bolja od Sportkluba? :lol:
Samo da te napomenem da Ligu prvaka prenosi i državna televizija, tako da korisnici Telemacha nisu uskraćeni nikako u tom pogledu :wink:
Kažeš debilna Premier i Primera, e nek' su ti Talijani i Francuzi mjerilo kvalitete fudbala. Ove prve dvije su par svjetlosnih godina ispred, pogotovo Englezi. A šta je sa tenisom, a šta je sa NBA ligom, Euroligom? Šta je sa Formulom 1? Šta je sa Moto GP? Šta je sa Portugalskom, Holandskom, Belgijskom, Škotskom, Ruskom pa čak i Argentinskom i Austrijskom ligom? Pa Engleski FA kup, Talijanski kup?
Znači sportski sadržaj na Arenama i SK je ko nebo i zemlja. Sad ti meni navedi koji su to ekskluzivni sadržaji na Areni(nemoj mi LŠ spominjati jer je imamo na državnoj), osim Talijana i Francuza?
Uozbilji se dječače i živi u svojim vlažnim snovima.
Ma nemoj. Pratiti LP u HD formatu naspram federalne analogije je smijesno. Komentatore da ne spominjem
Sto se ostalih sadržaja tice arena je jedno 2 puta kvalitetnija. Kupove niko i ne prati niti su takmicarski bitni toliko dok LP, Calcio i Ligue 1 svaki ozbiljni ljubitelj sporta prati. Engleze prate napaljene pubertetlije (kao i ti) a spance samo amateri koji svrsavaju kad im neko spomene ime Mesi.
Zadnju recenicu necu ni kometarisati jer ti otac mogu biti.
bato99

#6835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

Asiklar wrote: Telekom ima arene nema SK (Ima LP a nema debilnu englesku i propalu spansku ligu).

haj idi liječi se negdje,iako sumnjam da ima lijekova za takve trolove
mumi80

#6836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Jarane meni stvarno nije jasno koji je tvoj problem. Treba bit glup ko bukva pa uporedjivat arenu sa sportklubom po kvalitetu događaja koje prenose.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Asiklar

#6837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

mumi80 wrote:Jarane meni stvarno nije jasno koji je tvoj problem. Treba bit glup ko bukva pa uporedjivat arenu sa sportklubom po kvalitetu događaja koje prenose.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Slazem se :D
gidra

#6838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Asiklar wrote: Sto se ostalih sadržaja tice arena je jedno 2 puta kvalitetnija. Kupove niko i ne prati niti su takmicarski bitni toliko dok LP, Calcio i Ligue 1 svaki ozbiljni ljubitelj sporta prati. Engleze prate napaljene pubertetlije (kao i ti) a spance samo amateri koji svrsavaju kad im neko spomene ime Mesi.
Zadnju recenicu necu ni kometarisati jer ti otac mogu biti.
Kome bolan otac ti možeš biti evo po glavu da sam stariji od tebe :lol:
Samo neko ograničen može to tvrditi. Francusku i davno propale Talijane porediti sa Špancima i Englezima :lol: ...
Idi baci drkicu na Telecomovu temu pa se vrati uozbiljen dječače :lol:
gidra

#6839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

abrinjaDonjo wrote:
gidra wrote:
sta pricas ti??? aj ti gosppdine meni reci na kojem kanalu gledas Champ League??? sama cinjenica da Arena prenosi Champ League jos u HD pa NE MORAM gledati to na propalom BHT il OBN za mene Arene cini i cinit ce dok god budu imali ligu prvaka vrijednijom duplo od Sport Kluba!

Ti nasao pricati ovdje o NBA licenci, pa ja kao NBA ljubitelj opet smatram da je prenos lige sampiona bitniji od NBA s obzirom na gledanost, vrijeme odigravanja utakmica itd...
prema tome suzdrzi se tih propalih stvari sto piskaras, kao naveo jelen ligu i nasu a "slucajno" izostavio najvece fudbalsko takmicenje pri uporedbi Arena i SK
Joj trollova, ja ne znam što vi dolazite na temu Telemacha, ja ne znam ima li iko od Telamacovih korisnika da trolaju Telecomovu temu. Fino sam spomenuo u postovima tu istu Ligu prvaka ja mogu gledati na državnoj televiziji ili OBN-u... Kakvom bolan HD-u pričaš, jel ti znaš koliki je procenat ljudi u državi koji su u mogućnosti gledati HD kanale, to je minoran broj.
Last edited by gidra on 25/05/2013 15:50, edited 1 time in total.
j00k3r

#6840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j00k3r »

sve je u redu, sve je u redu...

sada se lipo makni sa telemach teme, pusti nas sta imamo ovog propalog operatera da mirno tugujemo u svome jadu...

odi zurit u sunce, arenu ili tako nesto...

Sent from my HUAWEI Y300 using Tapatalk 2
Mustang1

#6841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ligu sampiona imas mogucnost da gledas i na drugim kanalima .. Dok englesku i spansku nemas.Tenis isto tako .. Nba isto tako .. Jedino na arenama vrijedi italijanska liga i to je to
Madrid

#6842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Madrid »

Rado bio dao ove Arene za Sport klubove, EPL i Primera ipak nisu mala stvar (posebno EPL, u primeri ionako gledam samo Real) :D
Istina da sa druge strane je LP smijesna na drzavnim televizijama, kvalitet slike uzasan, na OBN moze i proc...
Uglavnom kad sve sracunas u prednosti je onaj sto ima EPL, a to je trenutno Sportklub...
Sa trece strane, ko se razumije u sopcast, sve nađe u izvanrednoj kvaliteti slike, laptop sa hdmi na 'plazmu i to je to...
Mustang1

#6843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Znaci zakljucak je da je bolje nikako ne gledati utakmicu nego u nesto losijem kvalitetu .. Hajd sad to reci onima koji nisu mogli gledati ligaski el-clasico i onima koji nisu pratili ni jedan engleski derbi
gidra

#6844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Sportklub
Fudbal: Engleska, Španska, Holandska, Portugalska, Ruska, Argentinska, Belgijska, Austrijska, Engleski FA kup, Talijanski kup
Košarka: NBA, Euroliga
Tenis: Grand slam turniri, turniri masters serije 1000 itd, bukvalno sav tenis
Moto sportovi: Formula 1, Moto GP
Liga prvaka na BHT i OBN-u

Arena
Fudbal: Talijanska, Francuska, Ligra prvaka, Naša liga, Srbijanska, Brazliska??, Engleski Carling kup, Španski kup
Košarka: Španska, Grčka, Aba
Tenis: ------
Moto: ------

To su najgledaniji sportski događaji kod nas i prema ovome tvrditi da je Arena bolja može samo ograničen čovjek i niko drugi.
kakavdanakneiskustvu

#6845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

gidra wrote:Sportklub
Fudbal: Engleska, Španska, Holandska, Portugalska, Ruska, Argentinska, Belgijska, Austrijska, Engleski FA kup, Talijanski kup
Košarka: NBA, Euroliga
Tenis: Grand slam turniri, turniri masters serije 1000 itd, bukvalno sav tenis
Moto sportovi: Formula 1, Moto GP
Liga prvaka na BHT i OBN-u

Arena
Fudbal: Talijanska, Francuska, Ligra prvaka, Naša liga, Srbijanska, Brazliska??, Engleski Carling kup, Španski kup
Košarka: Španska, Grčka, Aba
Tenis: ------
Moto: ------

To su najgledaniji sportski događaji kod nas i prema ovome tvrditi da je Arena bolja može samo ograničen čovjek i niko drugi.

koje grand slam turnire prenosi sport klub?
Mustang1

#6846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Wimbledon samo.. Ali arena ne prenosi nista tenisa ..Od ove godine SportKlub prenosi bukvalno sve vaznije turnire i muske i zenske
gidra

#6847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

abrinjaDonjo wrote:
gidra wrote: Joj trollova, ja ne znam što vi dolazite na temu Telemacha, ja ne znam ima li iko od Telamacovih korisnika da trolaju Telecomovu temu. Fino sam spomenuo u postovima tu istu Ligu prvaka ja mogu gledati na državnoj televiziji ili OBN-u... Kakvom bolan HD-u pričaš, jel ti znaš koliki je procenat ljudi u državi koji su u mogućnosti gledati HD kanale, to je minoran broj.
pa vidis koliko si ti ogranicen u svemu! prvo cuj telekom troll a ja korisnik Logosofta, drugo ovo mi je drugi post na telemach temi, a prvi post je bilo pitanje neki dan tako da...

a ono nabitnije, javio sam se jer si upravo ti troll sto ne prihvatas nicije misljenje i pricas gluposti! nit je tacno da je minoran broj ljudi koji mogu gledati HD u nasoj drzavi, probudi se dodji u 2013 ne znam gdje si zapeo...a i da zanemarimo HD. obicna Arena dakle ne HD opet ima 10 puta bolji signla i sliku od usranog BHT a o OBN necu da pricam zbog ona dva retarda koja prenose...
jesi ti mozda malo procitao bilo koju drugu temu, sportsku, itd gdje se ama bas SVI zale na BHT i OBN sto se tice prenose i niko NE ZELI da gleda na tim kanalima sem onaj ko mora!
sto nas opet vraca na to da je Arena u prednosti u odnosu na SportKlub
ako jos uvijek nisi shvatio svoju ogranicenost, mi na Logosoft-u imamo i sve Arene i SportKlubove tako da je ne pricam ovo jer trolam, vec jer je tako - al moras prvo malo mozak ukljucit prije neg pocnes kucati
toliko od mene, sad pisi sta hoces
Logosoft je najbolji priznajem ali ga ne možeš porediti jer mu je pokrivenost nula bodova. Ja da sam u mogućnosti i sam bi ga priključio. Nemoj meni pričati ništa za 2013. znam dobro gdje živim i da veoma mali broj ljudi gleda HD kanale, to što smo ja i ti u mogućnosti je druga stvar.
Ako ćemo uzimati pojedinačne slučajeve, korisnici Telemacha imaju velike brzine i evo ja za primjer imam bas velik download naći ću stream na livefootball.ws pustiti ga u Sopcastu i putem DLNA prebaciti na svoj tv. I eto mi Lige prvaka u HD-u
gidra

#6848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Madrid wrote:Rado bio dao ove Arene za Sport klubove, EPL i Primera ipak nisu mala stvar (posebno EPL, u primeri ionako gledam samo Real) :D
Istina da sa druge strane je LP smijesna na drzavnim televizijama, kvalitet slike uzasan, na OBN moze i proc...
Uglavnom kad sve sracunas u prednosti je onaj sto ima EPL, a to je trenutno Sportklub...
Sa trece strane, ko se razumije u sopcast, sve nađe u izvanrednoj kvaliteti slike, laptop sa hdmi na 'plazmu i to je to...
seoBIH

#6849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Ma de sve vam je jasno kada oganiceni lik poredi mojatvWEB i d3go! Evo ja nisam stigao odgledati F1 kvalifkacije do kraja, dosao i pustio sebi na d3go snimalici koja je na svim bitnijm kanalima. Ti o tome mozes sanjati ( a vala i moji kuci mogu samo sanjati o opcijama koje nudi telemach). Sreca kada sam kuci i gdje sam ogranicen na ADSL imam d3go koji mogu korisititi bez ikakvih problema.

Pametnom dosta, sto ti kazes ;)
BaDa

#6850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

i ova ce tema zavrsiti na locku zbog prepiranja :D ovi iz bht dodju i zakuhaju samo
Locked